Tips tegen statisch haar

 

Nu het kouder is, komen de wollen truien weer tevoorschijn en één groot nadeel daarvan vind ik toch wel het effect wat het heeft op mijn haar. Op de één of andere manier heb ik in de wintermaanden vaker last van statisch haar. Vooral nu ik langer haar heb, kan dat erg vervelend zijn! Ik doe dan vaak mijn haren in een staart of knot zodat mijn haren niet alle kanten op gaan staan. Maar daar moet toch een andere manier voor zijn? 

Toen ik mijn haren korter had, had ik daar minder vaak last van. Het daarom laten mijn haar lang te laten groeien is natuurlijk ook zonde. Toch heb ik graag minder vaak statisch haar. Soms word ik al wakker met statisch haar omdat ik zo lig te woelen op mijn kussen. Dat wordt er vaak niet beter op in de loop van de dag. Wie weet dat deze tips toch helpen tegen statisch haar.

haar
bron

♥ Wrijving
Zoals veel mensen wel merken, heb je vaak last van statisch haar wanneer je een wollen trui aan hebt of een wollen sjaal draagt. Dit komt namelijk door de wrijving met bepaalde stoffen zoals wol of synthetische stoffen. Probeer zulke stoffen te vermijden en kijk eens goed op etiketten bij het kopen van nieuwe kleding. Dit kan al een groot deel van het probleem verhelpen.

♥ Schoenen
Je zult er niet snel bij stilstaan, maar schoenen met een rubbere of plastic zool kunnen ook bijdragen aan het hebben van statisch haar. Door wrijving met vloeren zoals tapijt ontstaat er staticiteit. Je zult dit ook wel eens merken bij aanrakingen waarbij je een soort schokje krijgt. Doordat het op geen andere manier jouw lichaam kan verlaten, krijg je ook wel eens statisch haar. Kies je voor schoenen met leren zolen, dan zul je hier minder last van krijgen.

♥ Luchtbevochtiger
Droge lucht zorgt ervoor dat de haren sneller uitdroogt, terwijl vocht juist helpt tegen statisch haar. Wanneer je vaak en lang in drogere ruimtes zit, zul je ook vaker last krijgen van statisch haar. Plaats eens een luchtbevochtiger in een ruimte waar je vaak en lang bent. Dit is vooral handig in een slaapkamer.

♥ Borstel/kam
Om ons haar in model te brengen, borstelen we onze haren regelmatig. Dit is natuurlijk niet erg bevorderlijk aangezien het jouw haren vaak wat laat pluizen. Het is echter wel vaak nodig om klitten uit ons haar te krijgen en er verzorgd uit te zien. Wanneer je vaak last hebt van statisch haar, kan je beter een borstel gebruiken van nylon. Vaak wordt er gekozen voor metalen of plastic borstels, maar hierdoor krijg je juist vaker last van pluizig en statisch haar. Een nog betere optie zou een kam zijn.

haar
bron

♥ Haarlak
Haarlak blijkt al vaak voor meerdere doeleinden goed te zijn. Bijvoorbeeld tegen een ladder in een panty of tegen een rits die vast zit. Het kan dus ook goed helpen tegen statisch haar. Mocht je niet jouw haren vol willen spuiten met haarlak, kan je dit eerst op een borstel sprayen en dit vervolgens door jouw haren borstelen. Hierdoor gebruik je nooit teveel haarlak maar zul je minder snel last krijgen van statisch haar.

♥ Conditioner
Verzorging blijft natuurlijk ook erg belangrijk tegen statisch haar. Gebruik zo nu en dan een keer een conditioner met siliconen erin of een conditioner met een hydraterend effect. Hierdoor worden jouw haren goed beschermd en krijgt het minder snel last van droogte.

♥ Haarolie
Tegenwoordig vind je ook verschillende haarolies in de schappen. Ideaal tegen droog haar en dus ook statisch haar. Nu dit product steeds populairder wordt, vind je verschillende olie's met heerlijke geuren. Heel handig en ook nog eens lekker.

♥ Haar drogen
Vooral in de winter wil je niet te lang met natte haren rondlopen en wordt er al snel gekozen voor het drogen van de haren met behulp van een föhn. Hoewel dit inderdaad makkelijker is, is het ook een boosdoener als je last hebt van statisch haar. Het föhnen van jouw haren droogt niet alleen je haar, maar droogt het ook uit waardoor je sneller last krijgt van statisch haar. Het is in dit geval beter om het wat tijd te geven. Je kunt het ook deels föhnen en verder laten drogen. Een gulden middenweg, lijkt me.

♥ Haren bevochtigen of insmeren
Soms kan je er alles aan doen en dan blijf je toch last hebben van statisch haar. Heel vervelend wanneer je net ergens naartoe moet. Wat je nog kan helpen is het insmeren van jouw haren. Zoals eerder beschreven is droogte een boosdoener. Bevochtig jouw haren met wat water of borstel er wat crème doorheen met jouw vingers. Dan kan je er wel weer tegenaan!

meisje
bron

♥ Antistatische doekjes
Vele producten zijn voor meerdere einddoelen te gebruiken. Zo ook de doekjes die je eigenlijk in de droger doet om jouw kleding antistatisch te maken. Als het voor kleding werkt, waarom zou het niet werken voor jouw haar toch? Wrijf met het doekje over jouw haren en als het goed is zul je daarna geen last meer hebben van statisch haar.

Heb jij vaak last van statisch haar? Wat doe jij er tegen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lisa - Zaterdag 26 december 2015 10:17
Zo irritant, statisch haar. Bedankt voor de tips, daar heb ik wel wat aan.