Tips tegen een vette huid

 

Er zijn periodes waarin ik vaak last heb van een vette huid. Het begint in de ochtend goed nadat ik me heb opgefrist, maar dan merk ik dat ik tegen de middag toch weer een wat vettere huid heb. Vooral in de zomer heb ik hier sneller last door het warme weer. Veel mensen hebben hier last van en dat is niet altijd even fijn.

Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben. In mijn geval komt het voornamelijk door de weersveranderingen en dan met name wanneer het warm is. Er zijn echter ook andere oorzaken die kunnen meespelen, zoals hormonale veranderingen, voeding, erfelijkheid en zelfs het gebruik van bepaalde make-up.

De oorzaken zijn dus uiteenlopend, maar de boosdoener is eigenlijk altijd hetzelfde: talg. Door de verschillende oorzaken kan de aanmaak van talg verstoord worden waardoor deze als het ware uit balans is. Hierdoor wordt er meer talg aangemaakt dan het kwijt kan. Talg hoeft dus zeker geen slecht iets te zijn als deze in balans wordt aangemaakt. Het is namelijk een natuurlijk beschermlaagje van de huid.

face
bron

Het kan dus voorkomen dat je er wel meer last van hebt en dit kan soms ook weer zorgen voor andere huidirritaties, zoals puistjes of acné. Dat is natuurlijk minder fijn. Hoewel het lastig is de oorzaak van een vette huid aan te pakken, zijn er wel dingen die je kan doen om het wat tegen te gaan.

Voeding
Zoals eerder vernoemd kan voeding ook een rol spelen bij een vette huid. Maar wist je dat het gemis van bepaalde producten een vette huid ook kan veroorzaken? Een vette huid kan namelijk ook veroorzaakt worden door een tekort aan vitamine B2. Dit zit voornamelijk in gist, bonen en noten. Daarnaast is het drinken van water ook erg belangrijk tegen een vette huid. Dit reinigt je als het ware van binnenuit. Vind je het lastig om genoeg te drinken op een dag, neem een kijkje in deze blog.

water
bron

Reinigen
Om de overtollige talg te kunnen verwijderen, is reinigen erg belangrijk. Dit kun je natuurlijk niet de hele dag door doen, maar met een frisse start in de ochtend kom je vaak al een heel eind. Begin door je gezicht te wassen met warm water. Dit zorgt er namelijk voor dat de poriën open gaan staan waardoor je je huid beter kan reinigen. Gebruik wel warm water en niet te heet water, want dat kan ook weer zorgen voor een vette huid.

Insmeren
Nadat je je huid goed hebt gereinigd, kan je deze het beste insmeren met een goede lotion. Ook daarvan zijn er varianten tegen een vette huid. Nu de poriën namelijk openstaan, kan de lotion beter intrekken en zijn werk doen.

Verwennerij
Twee vliegen in één klap. Lekker even ontspannen achterover liggen met een masker en het helpt ook nog eens tegen de vette huid. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten maskers te vinden, waaronder ook een paar tegen een vette huid. Laat je erover informeren door de specialist in een drogisterij en plan eens een verwenmiddagje in. Volgens mij is dat ook geen straf.

mask
bron

Misschien is hiermee de vette huid niet meteen verholpen, maar hopelijk kan het het wel al wat verminderen! Kijk anders ook hier voor tips om een vette huid te bedekken zodat het minder glimt.

Wat doe jij tegen een vette huid?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Merizz - Woensdag 11 maart 2015 12:29
Handige blog! Heb soms idd er soms last van, meestal wat glans op mijn neus.. Ik zorg gewoon dat ik altijd van dat poeder bij heb en een kwastje, ik gebruik Matt Power van Catrice, als ik dit dan opdoe, is de glans meteen weg :)
Merizz - Woensdag 11 maart 2015 12:39
* een keer 'soms' mag weg hahah
Somebodyyyy - Woensdag 11 maart 2015 16:49
owkee, handig deze blog..!