Suicidale shampoo uit de schappen

 

Zou jij je haar wassen met een shampoo voor suïcidaal haar? Zou je daar wel de humor van in kunnen zien of zou je dat kwetsend vinden richting mensen die met suïcidale gedachtes kampen of nabestaanden die iemand hebben verloren als gevolg van suïcide? De shampoo voor suïcidaal haar van het merk Anatomicals is al een flinke tijd op de markt, maar is recent, na een stroom aan negatieve reacties op social media, teruggetrokken uit verschillende winkel schappen. De shampoo heet "Peachy Head" wat volgens diverse websites verwijst naar Beachy Head in Engeland.

Beachy Head is een beruchte locatie voor zelfmoord in Engeland. Sinds de 15e eeuw is Beachy Head berucht om het feit dat veel mensen het als locatie kiezen om zelfmoord te plegen. Naar schatting vinden er zo'n 20 zelfmoordpogingen per jaar plaats. Mede hierom is een speciaal team opgericht, de Beachy Head Chaplaincy Team, dat geregeld in de omgeving patrouilleert om potentiële springers tegen te houden (bron: wikipedia). 

shampoo suicidaal peachy head
bron: Twintigennogwat

Op de achterkant van de shampoo fles zie je een afbeelding van haar dat zichzelf als het ware van een cliff af gooit met daarbij de tekst: "Well, I knew it was feeling a little off colour, but I just put that down to the bad dye job. I never knew my once beautiful hair would actually commit suicide by tossing itself off dramatic white cliffs to the rocks below. Now look at me, completely bald. Before it's too late, bring your locks back from a state of complete depression with this conditioning peach shampoo. It's hair heaven on earth."

Sam Missingham was nogal verbaasd over de shampoo van het Engelse merk Anatomicals en twitterde naar Urban Outfitters, de winkel waar ze de shampoo vond, waarom dit volgens hen een acceptabel product was voor tienermeiden. Een enorm aantal reacties volgden op haar tweet. Ze kreeg van honderden mensen bijval met reacties als "Zelfmoord is niet hip" en "Zelfmoord is geen fashion statement". Een dag later reageerde het bedrijf op Twitter dat het product uit al hun winkels zou worden gehaald.

De mede-oprichter van Anatomicals, Paul Marshal, zei hierover tegen BuzzFeed News dat het bedrijf de producten 'waarschijnlijk' niet zal blijven verkopen in de toekomst. Volgens hem wil Anatomicals dat mensen blij worden van hun producten in de badkamer en niet dat ze erdoor beledigd worden.

peachy head anatomical shampoo suicidal

De shampoo is nu in ieder geval nog steeds online te bestellen voor 7,99 euro in de webshop van Anatomicals. Echt haast om te stoppen met de verkoop hebben ze dus niet. Wat vind jij van deze shampoo? Moet het gewoon kunnen of vind je het kwetsend en niet geschikt voor de verkoop?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jeanine - Maandag 2 mei 2016 13:33
Ach, kan er niet zo mee zitten hoor.
8 - Maandag 2 mei 2016 13:34
beetje galgen humor moet kunnen toch? 0_0
Iris - Maandag 2 mei 2016 13:36
Niet echt een slimme zet van de fabrikant.
Lost girl - Maandag 2 mei 2016 13:53
Ik vind het zelf best grappig. Vooral met een leuk gedicht erbij ofzo als kadootje. Ik hou hier wel van. Hoewel ik ook me zou kunnen indenken dat mensen dat mensen met ervaring op dit gebied het té confronterend vinden. Maar gelukkig is daar de optie gewoon niet kopen.
N.I.91 - Maandag 2 mei 2016 14:43
Op zich zou het mij niet raken, maar ik zie de humor er alleen echt niet van in...
meisje14 - Maandag 2 mei 2016 14:53
Belachelijk dat plaatje en die tekst, dat vind ik niet kunnen. Maakt me best boos en verdrietig. Zelf ben ik suïcidaal
P - Maandag 2 mei 2016 15:12
Ik ben het eens met @8 ... Ik ben zelf ook suïcidaal, maar ik kan er best tegen als daar eens een grapje over wordt gemaakt (hangt er natuurlijk ook vanaf in welke context, maar het gaat hier om een shampoo... Moet kunnen vind ik ! )

Mensen zijn tegenwoordig veel te snel op hun tegen getrapt. Sommige opmerkingen zijn wel ernstig en confronterend, maar er hoeft niet altijd zo'n heisa te ontstaan....
Anne - Maandag 2 mei 2016 15:41
Nee, nu k dit weet zal k van dat merk zeker geen shampoo meer willen. Het raakt me erg ookal wordt suïcide op een humoristis ch e manier gebracht in deze campagne. Ik weet hoe zwaar het is als je ertegen vecht en ook wat het betekend als je er 1 of meerdere vrienden door verliest. Ik ben zelf sinds kort uit het dal van suïcide maar ben nog lang niet "beter". 3 jaar geleden verloor k voor het eerst een goede vriend hierdoor, 1 jaar geleden nog 1 en een paar weken terug de 3e persoon die zm pleegde.
x - Maandag 2 mei 2016 16:41
ik zie hier de humor niet van in
gelijk uit de schappen halen wat mij betreft.
S. - Maandag 2 mei 2016 17:32
Tja, boeiend.
p - Maandag 2 mei 2016 17:35
Zelfspot en humor vind ik normaal wel kunnen en leuk, maar ik vind dit ten eerste niet grappig en ten tweede gewoon te ver gaan.
Momenteel erg te maken met dit onderwerp en geeft me vooral het idee dat dit bedrijf totaal de plank misslaat. Ik zou het nooit kopen en wat mij betreft: uit de schappen ermee
Emily - Maandag 2 mei 2016 18:23
Is pas erg voor de familie ed. van iemand die zich daar van het leven heeft geholpen ...
Imnotwillywonka - Maandag 2 mei 2016 18:59
Ik vind het niet bijzonder grappig. Ook ik vind het te ver gaand. Vind het zeer kwetsend. Voor mij hoeft er geen suïcidale teksten op een fles shampoo. Ik vind dit geen kwalitatieve reclame. ik ben ook zeker niet geneigd dit te kopen... Gewoon pure aandachttrekkerij. Ik vraag me af wie zoiets wil kopen?
Imnotwillywonka - Maandag 2 mei 2016 19:02
Ben normaal gesproken ook idd voor zelfspot en humor maar dit is er echt over.
Claire - Maandag 2 mei 2016 20:32
Het raakt me niet, maar grappig is het totaal niet. Beetje zielig als je op deze manier grappig wilt zijn vind ik.
Paula. - Maandag 2 mei 2016 23:37
De humor zie ik hier niet van in, maar ik kan er niet mee zitten. Er zijn wel ergere dingen om je druk over te maken. Ik denk eigenlijk vooral: wat mensen allemaal wel niet verzinnen om shampoo te verkopen.... :')

Mensen kunnen zich beledigd voelen en dat begrijp ik niet maar respecteer ik wel. Ik kan tegen die mensen alleen maar zeggen: Ik hoop dat je dit van je af kunt (gaan) zetten. Die shampoo is het toch niet waard om je rot of beledigd door te voelen? Mensen willen shampoo verkopen, winst maken (zie je wel aan de prijs :o) en ja, ik maak me er gewoon niet zo druk om. Ik maak me meer druk om het feit dat er dus blijkbaar mensen zijn die zich dit heel erg aantrekken...........
Lola - Dinsdag 3 mei 2016 08:57
vind het wel grappig ;)
Laura - Dinsdag 3 mei 2016 10:13
Ik vind het niet heel grappig, maar stoor me er ook niet aan. Ook al ben ik zelf suicidaal geweest, en heb ik mensen gekend die er nu helaas niet meer zijn door suicide.
Ok - Dinsdag 3 mei 2016 22:38
Jeeezus het is maar een tekstje op een shampoofles. Er zijn wel ergere dingen om je druk over te maken
bellefleur - Woensdag 4 mei 2016 12:41
De naam en het plaatje vind ik goed kunnen. Het trekt haaruitval wat in het extreme en het is goede reclame in de zin dat je het onthoudt. Alleen het tekstje is mij iets te veel van het goede omdat het haar daar als een soort persoon wordt neergezet.
Niet storend.
K. - Woensdag 11 mei 2016 13:52
Ben zelf suicidaal geweest maar zie de humor er wel van in sommige mensen maken zich gewoon druk om nikd
Erin - Maandag 27 juni 2016 20:36
Mensen zijn ook altijd beledigd door alles. Grapje moet kunnen toch?