Make-up tips voor roodharigen

 

Rood haar komt wat minder voor dan bruin of blond haar en juist voor deze meiden is het soms lastig om hun kleding hier op af te stemmen. Rood haar is natuurlijk best opvallend en sommige kleuren staan dan juist mooier maar er zijn ook kleuren die over het algemeen wat minder mooi staan in combinatie met rood haar. Als kleding dan al lastig is, hoe moet het dan met make-up zijn? Uiteindelijk gaat het er natuurlijk helemaal niet om wat nou wel of niet mooi zou staan, maar om waar jij je goed bij voelt. Dan zal je uiteindelijk meer stralen dan als je iets draagt of een bepaalde kleur make-up op hebt omdat het zogenaamd mooier staat bij mensen met rood haar.

Wel kan ik me voorstellen dat het erg lastig is en snap ik ook dat je je zekerder kan voelen wanneer je een beetje weet welke kleuren er over het algemeen mooi staan bij vrouwen met rood haar. Ik weet nog goed dat ik mijn haar had geverfd en dat het rood was uitgevallen en dat ik geen idee had wat ik er mee moest, vooral in combinatie met mijn make-up en kleding.

meisje met rood haar
Bron

Doe je nou wel of geen roodtinten aan of rode/oranje lippenstift op? Moet je juist voor groen gaan en andere felle kleuren of kun je beter kiezen voor natuurlijke tinten? In deze blog geef ik wat make-up tips voor roodharigen.

Concealer en foundation
Vrouwen met rood haar hebben vaak een wat lichtere huid en in sommige gevallen zie je de aderen en blauwe ondertoon van de huid net iets beter dan bij mensen met bruin of blond haar. Op deze plekken kun je wat concealer aanbrengen maar je kunt ook voor een bb-creme kiezen. Sowieso ben ik voorstander van het laatste. Ik gebruik bijna elke ochtend bb-creme (ik vergeet het soms nog weleens...) en ik merk dat mijn huid er een stuk egaler uit ziet. Toch is het niet helemaal dekkend, maar het geeft wel een soort laagje. Ik denk dat wanneer je huid soms lijkt door te schijnen, het ook kan helpen om bb-creme te gebruiken. Foundation is wat dekkender en ook daar zou je voor kunnen kiezen. Als je sproetjes hebt (wat veel roodharige dames hebben), vind ik dat wel zonde. Sproetjes zijn juist leuk!

Wat voor kleur mascara?
Er zijn inmiddels ook allerlei kleuren mascara. De meest voorkomende kleuren zijn wel zwart, bruin en blauw. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor zwarte mascara. Ik heb best donkere wimpers en ik heb wel een tijdje bruine mascara geprobeerd maar dit vond ik toch niet zo mooi staan. Roodharigen kunnen donkerbruine mascara vaak wel goed hebben. Het is net even een wat zachtere natuurlijkere kleur en zwart oogt wat harder. Het is dus ook wel afhankelijk van wat je wilt. Als je groene of blauwe ogen hebt, kan mascara met een paarse tint ook heel mooi zijn. Het haalt de kleur van je ogen op en laat het meer stralen.

Bronzer
Omdat roodharigen vaak wat bleker zijn in het gezicht, kan bronzer heel mooi staan en wat meer kleur geven. Het zorgt er ook voor dat je gezicht en haar beter op elkaar afgestemd zijn. Kies dan voor een mooie warme bruine of brons kleur in plaats van roze.

Wenkbrauwpotlood
Wanneer je van nature rood haar hebt, is een wenkbrauwpotlood met een paarse ondertoon vaak geschikt. Vraag eventueel bij de drogist om advies. Verder kun je kijken naar je eigen wenkbrauwkleur en één of twee tinten lichter nemen als het gaat om een wenkbrauwpotlood. Dit laatste geldt ook voor vrouwen die hun haar rood geverfd hebben. De wenkbrauwen hebben dan toch vaak een andere kleur dan die van natuurlijke redheads. Het is belangrijk om bij je eigen kleur te blijven, wenkbrauwen tekenen je gezicht namelijk heel erg en als je dit gaat veranderen, zal dit ook zichtbaar worden.

makeup
Douglas

Oogschaduw
Qua oogschaduw zit je met rood haar al snel goed bij groene of ivoorkleurige tinten. Die staan jou waarschijnlijk super goed. Bij oogschaduw staan vaak tegengestelde kleuren heel mooi. Als je bijvoorbeeld blauwe of groene ogen hebt, halen paars, brons en goudkleuren je oogkleur nog meer op en dit matcht perfect bij jouw rood oranje haren. Verder zijn natuurlijke tinten ook al snel goed.

Kleurtje op de lippen
Lippenstift is vaak erg opvallend en dan is het wel zo fijn als het bij je haarkleur past. Veel mensen denken dat het goed is om een kleur te kiezen die heel erg lijkt of in de buurt komt bij de kleur van je haar. Je kunt echter beter kiezen van een kleur die hier niet direct bij past. Bij roodharigen staat bijvoorbeeld rood met een blauw/paarsige ondertoon heel mooi of koraalkleur.

Nagellak
Met een mooi kleurtje op je nagels kun je de kleuren van je make-up terug laten komen. Bijvoorbeeld een groene, brons of koper kleur maar paars of ivoorwit zijn ook perfecte kleuren voor jou.

Vroeger had ik altijd haar met een rode gloed en altijd als ik het verfde sloeg het rood uit. Ik weet nog dat ik dat toen heel erg vond. Gewoon omdat ik toen donkerbruin haar wilde en dat lukte nooit. Als ik nu mensen zie met rood haar vind ik dat eigenlijk super mooi! Bijvoorbeeld bij Emma Stone. Het is soms even wat meer zoeken en lastiger te combineren, maar wees trots op je mooie rode lokken! Ze maken jou speciaal!

Wat is jouw make-up tip voor roodharigen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Elke - Zaterdag 5 september 2015 11:28
Ik denk dat roodharigen beter geen make-up kunnen dragen.
Thalitha - Donderdag 25 januari 2018 21:01
Ik heb rood haar en ik vind mij veel mooier met wat make up maar dan ook gewoon nutrale make up
Maanmeisje - Zaterdag 5 september 2015 12:00
Ik vind natuurlijk rood haar echt prachtig, en sproetjes ook. Tips weet ik niet echt. Ik zou make-up in ieder geval rustig houden. Dan komt je natuurlijke schoonheid mooier uit.
Sanne - Zaterdag 5 september 2015 12:03
Ik ben wat rossig en heb ooit eens een kleurenanalyse gedaan, erg leuk! Kwam naar voren dat herfsttinten dan passen, dus inderdaad bruine mascare/oogpotlood en warme kleuren oogschaduw, etc. En dus vooral geen felle kleurtjes, zoals felrode lipstick, etc.
claire - Zaterdag 5 september 2015 12:43
Ik gebruik gewoon zwarte mascara en oogpotlood. Ik denk dat het bij mij dan inderdaad gaat om waar ik me beter bij voel. Bij groene kleuren en paarse kleuren voel ik me namelijk helemaal niet fijn.
Wel gebruik ik vaak witte oogschaduw om wat wakkerder te lijken.
lotte - Zaterdag 5 september 2015 12:55
Ik ben zelf roodharig. En draag vooral rustige oogmakeup. Meestal mat bruin. ook eyeliner en mascara kies ik vaak in een kleur net iets minder heftig dan zwart en gebruik dan ook maar heel weinig. Lippenstift kan ik nog wel eens uitpakken met donker bordeaux voor een avondje uit. Foundation gebruik ik niet, ook doordat t heel raar is als opeens mijn sproeten niet meer zichtbaar zijn. Kleding is voor mij wel vaak donker groen of donker blauw.
DaySpring - Zaterdag 5 september 2015 15:43
Blauwe eyeliner en blauwe mascara of bruine eyeliner en bruine mascara! Erg mooi :D
meisjexx - Zaterdag 5 september 2015 18:03
Ik heb zelf rood haar (niet echt dat knaloranje, meer goudroodblond-achtig), en ik ben niet zo van de extreem aanwezige make-up. Ik heb meestal genoeg aan een laagje zwarte mascara en dat is het. Ja, nagellak gebruik ik wel eens, maar ik neem gewoon een kleur die ik leuk, mooi of vrolijk vind. Ik denk dan dus niet na over mijn haarkleur.
Ik heb van nature best wel stevig gekleurde lippen, dus lippenstift draag ik zelden, maar als ik dat doe, doe ik net een tintje donkerder roze dan m'n eigen lippen.
Bronzers en dat soort dingen gebruik ik niet, ik word op een natuurlijke wijze een beetje bruin in de zomer en in de winter word ik lijkbleek. Sommige mensen vinden het prachtig, "een beetje zoals die modellen", anderen vinden het vreselijk. Ik schommel er zelf tussenin, maar ik wil mijn natuurlijke ik intact houden šŸ˜