Laat je natuurlijke haar stralen

 

Eén van de dingen die vrouwen vaak aan zichzelf zouden willen veranderen is hun haar. Het moet voller, stijler of het zou juist krullen moeten hebben. Het is te dun, te slap en er moet volume in of juist minder. We hebben een hoop te klagen als het om ons haar gaat. Maar dames, zo behandel je je eigen haar toch niet? Laten we eens kijken hoe we kunnen zorgen voor wat meer acceptatie en liefde voor ons eigen haar!

Haar

Tip 1: Ontdek de juiste producten
Misschien ontdek je op een gegeven moment wel een shampoo die bij je past. Eén die je haar niet de glad maakt, maar ook niet te stug en één die jouw krullen minder laat kroezen en glanzender maakt. Ga daar eens naar op zoek. Probeer het één en ander uit en beslis dan welke het beste werkt voor jouw haar. Misschien hebben je vriendinnen nog goede tips!

Dit kun je ook doen wat conditioner en anti-frizz producten betreft. Haarlak, gel en wax komen bij de natuurlijke verzorging van je haar niet van pas. Dat soort producten behoren tot de ''stylingproducten'' in plaats van tot ''verzorgende producten''

Tip 2: Advies voor een bezoekje aan de kapper
Dit is misschien een lastig puntje, aangezien je haar in model knippen erg spannend kan zijn. Een stukje haar eraf knippen is nooit het probleem voor een kapper, maar het model erin krijgen dat jij graag wilt is een ander verhaal. En helaas kunnen kappers je haar er niet terug aan knippen. 

Wanneer je een leuk kapsel in een boekje ziet staan, overleg dan met je kapper of jouw haar dit model ook toelaat. Als jij geen slag in je haar hebt, maar de persoon op het plaatje dat wel heeft, weet je al bijna zeker dat jouw haar er anders uit gaan zien. Verwacht dus niet dat je een kopie van het kapsel krijgt uit een boekje. Vraag de kapper wat het beste bij jouw haar en gezicht past. Een goede kapper heeft daar wel gevoel voor. 

Doe wat jij graag wilt en spreek je mening dus ook uit. De kapper heeft misschien zijn best gedaan, maar wil dolgraag dat jij tevreden naar huis gaat. Als het af is en jij vindt iets nog steeds te lang, vraag dan gerust of hij het nog even bijwerkt. En zie je dat de kapper tijdens het knippen de schaar iets te flink in je haardos zet, vraag hem dan even of hij jouw iedeeën wel goed heeft opgepikt. Het gaat tenslotte om jouw haar, niet om het plezier van de kapper. 

Tip 3: Zorg voor jezelf

Jaja, daar is hij weer. Goed voor jezelf zorgen is ook belangrijk voor je natuurlijke haar. Wanneer je bepaalde voedingsstoffen mist, je te weinig je haren wast of deze juist met goedkope agressieve shampoo wast, zie je dit gegarandeerd terug in je haar. Je haar wordt dun, futloos of pluizig. 

Een gevarieerd eetpatroon met voldoende vitamine B kan ervoor zorgen dat je eigen natuurlijke haar gezond blijft en de krullen weer sierlijk worden of de glas weer terugkomt. Zorg daarom goed voor jezelf en voor je haar. 

Neem bijvoorbeeld af en toe eens een lekker haarmasker of gebruik een voedende shampoo of conditioner. Bescherm je haar ook tegen de zon, door een hoofddoekje, hoed of pet te dragen op het strand. Er bestaan ook verschillende Leave-In conditioners (HEMA/Kruidvat) met UV bescherming. 

Tip 4: Experimenteer
Probeer eens iets anders. Misschien heb je al jaren stijl haar en vind je het eng om er laagjes in te knippen. Dat hoeft ook helemaal niet. Maar vind je het toch leuk om je natuurlijke haar nog mooier uit te laten komen, laat dan om te beginnen gewoon een beetje laagjes knippen. Je kunt later altijd zeggen dat je er toch wat meer zou willen. Laagjes doen wonderen voor meer volume of slag in je haren. 

Draag je je haren al jaren in een paardenstaart en zou je graag een lok of pony willen, doe dit dan! Laat je haar eens losjes hangen. Misschien is het even wennen, maar je mag je haar best laten zien! 

Tip 5: Relax
Ben je iemand die zijn haren iedere ochtend in de krul zet, opsteekt of het met de stijltang te lijf gaat? Doe dit dan eens een dagje niet. Je kunt ook kijken hoe je het gebruik van stylingproducten kunt minimaliseren. Gebruik bijvoorbeeld iets minder vaak de stijltang, haarlak of wax. Zo kan je haar ook weer voldoende ademenen en komt het ook in zijn natuurlijke vorm vast prachtig tot zijn recht. Relax, ontspan en maak je eens wat minder druk om je haar. 

haar

Tip 6: Blijf positief
Zie ook de mooie dingen van jouw eigen haar. Probeer het niet altijd af te kraken en maar te blijven wensen dat je toch die krullen had of toch dat stijle haar. En onthoud dat er altijd minimaal één ander meisje op de wereld is die dolgraag jouw haar zou willen hebben.

Tip 7: Ontdek je eigen haar
Iedere ochtend snel je haar borstelen en in een staart gooien, zorgt er voor dat je weinig contact met je haar hebt. Sta daarom af en toe eens even stil bij je haar, hoe het voelt en wat je er allemaal mee kunt. Door wat dingen uit te proberen ontdek je jouw haar. 

''Ik accepteer ondertussen al een aantal jaren dat mijn haar niet in de krul kan. Ja, voor 10 minuten, maar daarna zakken de krullen er al meteen weer uit. Mijn haar is stijl, maar ik kan er vanalles mee!''

Accepteer jouw eigen mooie lokken!
Ontdek eens wat je er allemaal wel mee kunt en probeer er van te houden!

Kun jij een beetje tevreden zijn met je eigen haar?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flower - Vrijdag 27 juni 2014 10:23
Leuke blog. Ik begin steeds meer tevreden te zijn met mijn haar. Ik heb heel stijl haar en het werd steeds dunner door alle stress. Nu dat verminderd is en ik kokosolie en haar producten zonder sulfaten en parabenen gebruik, merk ik dat het mooier en gezonder is en dat is heel fijn
Fire - Vrijdag 27 juni 2014 10:24
Mwah, ik moet nog wat vrede zien te krijgen met de kleur, het had wel wat minder aanstellerig gemogen van mij... Maar verder kan ik er best blij mee zijn!
Leuke blog :)
Safia - Vrijdag 27 juni 2014 10:24
Ik ben best blij met me haar, ik heb heel veel krullen en het zit wel vaak in de klit ten, dus dan moet je het heel vaak uit kammen en dan verlies je haar, ik heb steeds minder haar wat jmmr is, maar ik draag toch een hoofddoek en ik kan het nu wel goed kammen, al kam ik het best wel vaak. Drie keer op een dag en ik heb de juiste producten. Alleen zou ik wel lang stijl haar hebben. Zo is uitendelijk iedereen jaloers op elkaar. Maar haar heb je niet voor het uitkiezen.
Anne - Vrijdag 27 juni 2014 11:07
@Safia, ik heb stijl haar en wil echt zo graag een mooie bos krullen, dus we zijn waarschijnlijk inderdaad jaloers op elkaar.
Crannberries - Vrijdag 27 juni 2014 12:19
Mijn haar is juist het enige waar ik trots op ben hihi :)
Ano - Vrijdag 27 juni 2014 12:56
Ik ben het niet helemaal eens met tip 3.
Telkens wanneer ik ren depressieve periode heb was ik mijn haar niet zo vaak (1-2 keer in een maand) en altijd merk ik dat mijn haar hier voller en gezonder van wordt. Ik ben van mening dat shampoo juist slecht is en hoe minder vaak je je haren wast hoe beter.
Jillie - Vrijdag 27 juni 2014 16:55
Mijn haar is juist iets waar ik wel redelijk tevreden mee ben.
Ok, het is dun, maar dat is het altijd geweest.
Verder is heel mooi blond, ik ben eigenlijk wel een beetje trots op mijn haarkleur.
En inmiddels wordt het ook weer steeds langer.

En idd: niet te veel wassen, shampoo, heet douchen en föhnen zijn slecht voor je haar! Dus tip: laat op tijdens vrije dag(en) je haar lekker uitvetten :)
Josefine - Vrijdag 27 juni 2014 18:26
Ik haatte mijn haar altijd. Ik heb een lange volle bos blonde krullen en ik heb het altijd te bol en te veel gevonden. Bovendien pluist het zo snel... maar de laatste jaren ben ik er trots op geworden. Ik probeer het goed te verzorgen en het dringt steeds meer tot me door dat het echt iets van mij is, wat mij mij maakt. En het is ook best bijzonder haar, mensen zijn er zelfs jaloers op (hoor ik soms hihi).
hopexfaithxlove - Zaterdag 28 juni 2014 12:06
Leuke blog :)
Pfoe, een goed eetpartoon en de juiste vitamines zijn echt heel belangrijk!
Dat heb ik wel gemerkt, toen ik extreem ondergewicht had haalde ik per dag 2 volle borstels haal van mn hoofd .. ;( Dacht dat ik kaal werd! en heel erg dof was het!
Nu ik een stabiel eetpatroon heb en dus de juiste vitamines binnen krijg is dit zoveel beter! heb mn volle bos glanzende haar terug :)
Je haar groeit van binnenuit dus je voedingen patroon is 1 van de belangrijkste dingen, incl de goede vz producten ;)

tevaak wassen is idd niet goed, ook voor de talg productie, wat je hoofdhuid soepel houd! ik probeer nu om de dag te wassen, maar conditioneer en maskers zijn ook erg belangrijk :)
chanel xx - Zaterdag 28 juni 2014 16:51
ik heb zelf allemaal kleine krulletjes soms vind ik het zoo irritant om krullen te hebben, maar elke ochtend voor dat ik naar school ga zegt ze ooh wat heb je mooi haar je moet er echt wat mee doen in plaats van altijd een staart hebben.
dus ik heb naar haar geluisterd en naar mijn moeder want zij vond het altijd al moooi.
En ik keek heel goed in e spiegel en het stond echt super schattig en mooi, nu doe ik mijn haar ook vaker los x

tip: voor degene die het zelfde haar als mij hebben ik gebruik Garnier Fructis, dat is een voedende en verzorgende Crème, naa een paar x kammen dan doet het wel pijn maar als je carnier fructis gebruikt kan het wel pijn doen maar als je dat in je haar doet is je haar fijner te kammen en gaan de klitten veeeeeel sneller weg
chanel xx - Zaterdag 28 juni 2014 16:51
mijn zus zegt dat elke ochtend trouwens
Roos_ - Maandag 30 juni 2014 01:37
ik ben best blij met m'n haar :)