Je gebit: poetsen, flossen en spoelen?

 

ListerineGoede gebitsverzorging is heel belangrijk. Je moet ten slotte je hele leven nog met dit gebit doen, als je geen kunstgebit wilt over een aantal jaren. Ook kan je gebit aardig verslechteren of beschadigen door het hebben van een eetstoornis. De beste oplossing is die eetstoornis de deur uit doen. Maar je kunt daarnaast meer doen om je gebit te verzorgen. Niet alleen door goed te poetsen, maar ook door te flossen en mondwater te gebruiken.

Helaas is mondwater vaak niet echt het lekkerste wat er is. Ik vind de smaak van alcohol zelf echt heel smerig in mondwater en moet vaak moeite doen het goedje de juiste tijd in mijn mond te kunnen houden. Soms zijn mondwaters namelijk zo ‘heet' dat die 30 seconden gewoon veel te lang is. Listerine heeft daar wat op gevonden.

‘'Waar mannen veelal voor Listerine kiezen vanwege de welbekende explosieve smaak en het frisse gevoel in de mond, hebben vrouwen juist de voorkeur voor een minder sterke smaak mondwater. Daarom biedt Listerine nu de Zero variant met dezelfde krachtige werking die men van het merk gewend is, maar met een minder sterke smaak en zonder alcohol.''

Maar waarom is mondwater dan zo belangrijk?
Bijna 75% van de bacteriën in de mond blijven aanwezig als je alleen maar je tanden poetst. Om tussen de tanden schoon te maken moet je echt flossen. Mondwater kan tandvlees problemen helpen voorkomen, de tanden versterken en beschermen tegen gaatjes. Daarnaast krijg je er natuurlijk ook een frisse adem door.

listerine

Listerine introduceert dit mondwater aan ons met een leuke actie. We mogen daarbij kleine toilettasjes weggeven met mini flesjes Listerine Zero en een mooi doosje floss. Leuk om uit te proberen en een handig formaat voor op vakantie. Door te poetsen, te flossen en te spoelen met mondwater kun je je gebit en tandvlees zo gezond mogelijk houden. 

Wil je meedoen aan deze winactie en kans maken op een toilettasje met mondwater en floss, mail dan jouw naam en adres met een leuke reden waarom je wilt winnen, naar win@proud2Bme.nl

Listerine

Wij hebben het mondwater getest en vonden de smaak inderdaad veel fijner en beter te verdragen. Het smaakt een beetje als kauwgom en brandt niet zo erg als ander mondwater. Daarnaast is het ook een veel fijner idee dat dit mondwater geen alcohol bevat. Listerine Zero is te koop in een fles van 500ml voor 6,40.

Wat doe jij allemaal aan mondverzorging?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

meisje14 - Zaterdag 16 maart 2013 10:38
Poetsen, tandenstokeren, en inderdaad mond spoelen.
Een heel gedoe allemaal en inderdaad is die 30 seconden echt slopend haha
Alsof je tong verbrandt
h0neybee - Zaterdag 16 maart 2013 10:52
Poetsen, flossen, en stoken. Listerine gebruik ik niet, m'n tandarts zei dat het slecht was voor je gebit (?).. weet niet of hij gelijk had, maar ik waag het er toch maar niet op!
Rianne - Zaterdag 16 maart 2013 11:01
Poetsen en stoken. Ik heb een prima gebit verder dus gelukkig geen vies mondwater voor mij. :' )
Amanda - Zaterdag 16 maart 2013 11:24
Listerine is inderdaad slecht voor je gebit, omdat er alcohol in zit. Wil je toch spoelen na het poetsen, kan je er beter eentje zonder alcohol uitkiezen.
Elina94 - Zaterdag 16 maart 2013 12:38
Ik poets.
Eigenlijk zou ik moeten flossen, maar ik ben er te lui voor plus heb zo'n fancy blokjesbeugel. Dus niet echt meer...

Mondwater ben ik een beetje verleerd, maar deed ik eerst wel. Ik gebruik altijd eentje van het huismerk van de DM uit Duitsland, die is minder scherp dan Listerine.
(Maar serieus is het echt slecht voor je gebit?)
Steranijs - Zaterdag 16 maart 2013 13:18
Mijnn tandarts zegt ook dat mondwater met alcohol slecht voor je is, dus ik spoel ook met een merk waar dat niet aan is toegevoegd.
nienke - Zaterdag 16 maart 2013 13:31
poets 2 keer per dag m'n tanden en speol na met listerine, verder heb ik van die ragertjes op aanraden van de tandarts...die zijn vrij pijnlijk. maar ik zal wel een te grote maat hebben gekocht
maureen - Zaterdag 16 maart 2013 14:13
Oh, mijn zusje heeft altijd listerine, maar vorige keer gebruikte ik 'm een keer om te proberen.. Ik kon het echt geen 30 seconden binnen houden, het brandde steeds meer. Dus eigenlijk vind ik het best wel fijn dat er nu dus een zero variant is! :)
Shira86 - Zaterdag 16 maart 2013 14:50
Ik poets 2 à 3 keer per dag (heb een blokjesbeugel) en gebruik Vitis mondwater. Deze is zonder alcohol en smaakt echt heerlijk (appel).
m - Zaterdag 16 maart 2013 14:51
Poetsen, flossen en dan nog een keer poetsen, met parodontax en soms gewone tandpasta als ik zin heb in andere smaak en ik probeer ook mijn tong te poetsen en te gorgelen,
Vieze smaak in je mond komt vanuit je maag, dus lysterine kan wel even werken, maar heeft volgens mij weinig zin en bacterieen worden weer opnieuw aangemaakt toch, juist om het verteringsproces op gang te houden, naar je maag toe etc.
Volgens mij weinig zin om ze dan te doden en alcohol ik weet niet, ben altijd bang dat het slecht is omdat het bijt etc.
Liadan - Zaterdag 16 maart 2013 18:27
Bij drogisterijen en supermarkten verkopen ze ook wel mondwater zonder alcohol. Ik koop altijd die van de Lidl.
Verder ben ik altijd best wel bang om een slecht gebit te krijgen, dus elke ochtend na het ontbijt besteed ik zo'n 15 minuten aan goed poetsen, flossen en spoelen. Een paar keer per week gebruik ik speciale tandpasta en verder poets ik het behalve dan na het ontbijt nog 1 of 2 keer per dag. Ja ik vind het heel belangrijk :)
twinklestar - Zaterdag 16 maart 2013 19:32
Hoe scherper hoe beter de mond water! Heerlijk om scherp gevoel te hebben
giraf - Zaterdag 16 maart 2013 20:15
Elke dag twee maal van die paarse listerine en twee à drie maal poetsen. Flossen doe ik niet want dan bloed mijn tandvlees. En toch heb ik elk jaar bij de tandarts superveel gaatjes!!! :(
Ik haat nr de tandarts gaan!!!
Maar ik gebruik al acht jaar listerine en vind het al lekker, in het begin vond ik het maar vies maar ondertss vind ik de smaak best fris smaken
E. - Zondag 17 maart 2013 10:38
Poetsen, flossen en spoelen..
Daarnaast heb ik via de tandarts ook een tandpasta waar ik 1x per week
mijn tanden mee moet poetsen..

Zwak gebid maakt niet uit hoe goed ik het verzorg er is altijd wel iets mee aan de hand.. Gebruik alle tips van div. tandartsen en mondhygieniste
... - Zondag 17 maart 2013 13:45
Ik was laatst bij de mondhygiëniste, en zij zei dat spoelen met mondwater helemaal geen zin heeft. Stokeren met dik genoege tandenstokers of anders ragertjes wel.
Liadan - Zondag 17 maart 2013 14:02
@giraf: daarom moet je dus flossen, zodat je geen gaatjes krijgt! Als je tandvlees gaat bloeden dan betekent het dat je tandvlees ontstoken is. Elke dag flossen en het bloeden wordt vanzelf minder.
Iris - Maandag 18 maart 2013 14:51
Ik poets 2 maal per dag elektrisch en doe erna met een tandenstoker (die rubbere van GUM). En sinds ik een beugel heb ook mondwater, met fluoride maar zonder alcohol. Het mondwater smaakt een klein beetje naar after eight is helemaal niet sterk.