Het verschil tussen BB, CC en DD cream

 

Sinds de komst van de BB cream vind ik dit echt een enorme uitvinding. Het is een soort kruising tussen een dagcreme en een foundation. Al sinds de middelbare school heb ik afstand genomen van foundation omdat ik merkte dat dit mijn huid verstopte en ik vond het eigenlijk ook niet zo mooi bij mijzelf. Ik ben toen over gegaan op poeder maar miste wel iets wat mijn huid wat egaler maakte. Toen kwam de BB cream. Op gegeven moment kreeg BB cream concurrentie van de CC cream en nu schijnt er ook een DD cream te zijn. Wat zijn de verschillen en hoe beslis je wat voor jou het juiste product is?

meisje
Bron

Ik vind het maar verwarrend. Sowieso vind ik het al lastig om te bepalen welke kleur geschikt is voor mij. Gelukkig kan ik jullie nu wel helpen met het kiezen van de juiste kleur. Ik heb mij uitgebreid laten adviseren bij de drogist en weet nu dat mijn kleur medium is terwijl ik altijd dacht dat ik bij de lichtere huidtypes hoorde. Er zijn altijd testers in de winkel en de beste manier om er achter te komen wat jouw kleur is, is een beetje aan te brengen op je kaaklijn en dit uit te smeren. Ik denk wel dat het makkelijker is om de juiste kleur BB cream te kopen dan een foundation. Er zijn bij de meeste merken maar drie kleuren en omdat het niet geheel dekkend is, past de creme zich ook aan aan je huid. Maar goed, wat zijn nou de verschillen?

♥ BB cream
Zoals ik hier boven al beschreef, is het eigenlijk een combinatie tussen een dagcreme en een foundation. De structuur is dunner en het bevat ingrediënten die je gezicht goed verzorgen. Het heeft dus de werking die een normale dagcreme ook heeft. De BB-creams beschermen tegen de zon, herstellen de huid, hydrateren de huid en camoufleren tegen onzuiverheden. Ik merk dat het mijn huid een stuk egaler maakt dan wanneer ik geen BB cream gebruik. Toen het op was en ik nog niet de kans had gekregen een nieuwe te kopen merkte ik echt verschil. Een groot voordeel van de BB cream in vergelijking met foundation is wat mij betreft dat de BB cream niet op je huid ligt. Het versmelt meer met de huid en dit zorgt sneller voor een natuurlijke look. Voor ongeveer €10,- euro kun je een goede BB cream kopen maar volgens mij zijn er ook wel creams die minder kosten. Zelf gebruik ik op het moment de BB cream van Maybelline en daar ben ik erg tevreden over. Verder zijn de creams er niet alleen meer van de duurdere merken, maar zijn ook goedkopere merken als Nivea en Catrice BB creams gaan verkopen.

bb cream

♥ CC cream
De CC cream lijkt heel erg op de BB cream en daarom is het verschil erg klein. Dit maakt het nog lastiger om te beslissen wat voor jou het beste product is. CC Cream is eigenlijk een vernieuwde versie van de BB cream en wordt ook wel als verbetering gezien. CC staat voor 'Color Correcting'. De creme zorgt voor een correctie in de huidtoon waardoor het er gezonder, minder vaal of rood uitziet. Het neutraliseert de huidtoon en dit is iets wat de BB cream minder doet. Zelf heb ik eigenlijk nog geen CC cream geprobeerd omdat ik heel blij ben met de cream die ik nu heb en niet heel veel last heb van een grauwe of juist rode huid. Wel denk ik dat dit een uitkomst is voor veel mensen die hier wel last van hebben.

cc cream

♥ DD cream
En dan is er nog een variant op de BB cream gekomen. Dit is de DD cream. Deze dagcreme staat voor 'Daily Defense'. Eigenlijk was dit al eerder op de markt en werd het vooral gebruikt voor ruwe plekjes op de huid. Het is een anti-aging product wat vooral geschikt is voor de wat rijpere huid.

DD cream
Bron

Een kenmerk van al deze cremes is wel dat het een vrij lichte creme is. Hiermee bedoel ik dat het niet volledig dekkend is maar vooral een voedende gekleurde creme die je huid kan laten stralen. Ben je wel op zoek naar een product wat meer dekt? Combineer dan de BB cream met een poeder of kies toch voor een foundation.

Wat gebruik jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

N - Donderdag 7 mei 2015 11:22
Haha wat grappig, ik heb al die drie BB creams op de foto een keer gehad! Vind ze ook erg fijn en kan niet meer zonder
Iris - Donderdag 7 mei 2015 11:50
Gebruik alleen nivea dagcreme (die grote witte pot), verder niks van al die cremetjes en make-up spul.
Roeline - Donderdag 7 mei 2015 12:45
Foundation was eerst mijn product maar dat vind ik to much. Nu houd ik het bij BB of CC cream en dat bevalt me wel! Maar dan nog niet elke dag, soms alleen maar poeder. Graag probeer ik ook eens de getinte dagcrème, ben ik ook benieuwd naar.
Amanda - Donderdag 7 mei 2015 12:55
Ik gebruik altijd eerst een BB creme dan foundation en poeder. Heb vaak die van de garnier maar nu van de yves Rocher winkel en die is super fijn. Gebruik inderdaad ook licht maar heb perrongeluk medium besteld dus benieuwd hoe die staat.

liefs
Safia - Donderdag 7 mei 2015 13:17
Later komt nog
EE cream
FF cream
GG cream
HH cream
II cream
JJ cream
KK cream
LL cream
MM cream
NN cream
OO cream
PP cream
QQ cream
RR cream
SS cream
TT cream
UU cream
VV cream
WW cream
XX cream
YY cream
&
ZZ cream
xx - Donderdag 7 mei 2015 16:10
ee cream bestaat ook al!!!!!!!
Kay - Donderdag 7 mei 2015 19:07
Alleen dagcreme van de HEMA. Ik ben er gelukkig mee. :')
beauty_love - Donderdag 7 mei 2015 19:34
Ik gebruik bb cream van het merk NYC (te koop bij het Kruidvat). Hij is niet duur,ongeveer € 4 en hij werkt perfect.
Ik heb de instant matte variant, omdat ik een hele lichte huid heb.
Proudie1 - Donderdag 7 mei 2015 22:09
Ik heb de BB-cream van Maybelline gehad, maar die vond ik toch niet zo mooi bij mij. Ik heb best wel veel last van een rode huid. Dus ik denk dat ik maar eens zo'n groene CC-cream ga proberen.
cynthiaxd - Donderdag 7 mei 2015 22:27
Ee Cream bestaat ook i derdaad!
Nyn - Vrijdag 8 mei 2015 01:34
hahaaa Safia :p Lol
Jo - Vrijdag 8 mei 2015 10:25
Ik heb de zz Cream van safia