Het aanbrengen van foundation

 

Rond deze tijd is mijn huid erg onrustig. Ik heb sneller last van onzuiverheden en rode plekjes op mijn gezicht. Hierdoor gebruik ik liever een goede BB Cream in plaats van foundation om mijn huid wat egaler te maken maar ook om het een beetje te verzorgen. Op dit moment is de BB Cream van Gosh favoriet. Voor het aanbrengen van BB Cream heb ik verschillende methodes die ik zo nu en dan afwissel. Het liefst wil ik een zo natuurlijk mogelijk effect creëren met mijn BB Cream en voorkomen dat ik een plamuur laag op mijn gezicht heb. In deze blog deel ik met jullie enkele methodes om je foundation of BB Cream natuurlijk aan te brengen.

Foundation

♥ Met je vingers.
Dit is de meest gebruikte en ook makkelijkste methode. Ik gebruik hiervoor meestal mijn middel en ringvinger. Vergeet niet om altijd goed je handen te wassen. Ook na het gebruik van de foundation. Het kan namelijk vlekken afgeven op je kleding. Het beste kun je wat foundation aanbrengen op de plekjes waar je het extra wilt bedekken. Met je vingers vervaag je het over je gezicht. Wanneer je het uitsmeert kunnen er strepen ontstaan en dat wilt je niet. Verdeel je de foundation gelijkmatig over je huid waardoor het mooier egaliseert. 

Foundation

 

♥ Met een sponsje.
Een sponsje is erg fijn in gebruik bij vloeibare foundation. Ik hou het sponsje kort onder de kraan en knijp hem daarna goed uit waardoor hij nog een beetje vochtig is. Ik breng wat foundation aan op mijn hand en dip het sponsje erin zodat ik het daarna goed kan verdelen over mijn gezicht. Terwijl ik de foundation verdeel over mijn gezicht, sla ik het sponsje dubbel, dit werkt voor mij fijner tijdens het aanbrengen. Doe dit ook in een dippende beweging en geen vegende. Doordat een spons de overgebleven foundation opneemt, voorkom je dat je een dikke laag op je gezicht krijgt. 

Foundation

♥ De BeautyBlender
Sommige van jullie zullen dit roze eitje wel kennen. Een beautyblender is mijn favoriet tijdens het aanbrengen van mijn BB Cream of foundation. Het werkt hetzelfde als het sponsje maar dan net iets fijner door zijn vorm. Helaas zijn de beautyblenders vrij duur maar zo zijn er ook andere goedkopere varianten verkrijgbaar. Hoe gebruik ik hem? Eerst maak ik het roze eitje nat onder de kraan waardoor het ei groter word, wring het daarna goed uit. Op de plekken in mijn gezicht waar het extra goed bedekt moet worden breng ik BB Cream aan, en met de ronde kant van het ei dep ik de BB Cream over mijn gezicht. Met de wat spitste kant van het ei ga ik langs mijn neus, mondhoeken en ogen zodat je het goed kan verdelen. Ideaal zo'n ei! Verder wordt het super mooi uitgewerkt, helemaal natuurlijk. Je ziet geen strepen of vlekken.

Foundation

♥ De platte foundation kwast
Je foundation aanbrengen met een (platte) foundation kwast. De platte foundation kwast gebruiken ze veel in make-up winkels en werkt prima. De platte foundation kwast is daarbij ook de meest bekende kwast voor het aanbrengen van je foundation. Wel moet ik zeggen dat je met een platte foundation kwast eerder vegen in je gezicht ziet, maar als je het goed weet te verdelen dan voorkom je de vegen. De foundation kwasten van de Hema zijn prima in gebruik.

Foundation

♥ Stippling Brush
Dit is een kwast die ik iedereen kan aanraden maar meestal alleen online verkrijgbaar is. Waar de stippling brush vooral bekend om staat is dat hij heel ‘luchtig' aanbrengt doordat de haartjes een beetje los van elkaar staan. Hierdoor brengt de kwast een licht laagje aan, waardoor je een plamuur laag kan vermijden. Wanneer je een wat dekkende laag nodig hebt kan je met een stippling brush het prima in laagjes opbouwen tot het goed gedekt is, maar het er natuurlijk uitziet.

Foundation

Bron

♥ Kabuki Kwast.
Een kabuki kwast is een kleine dikke make-up kwast met veel op elkaar staande zachte haren. Een kabuki kwast gebruik ik vooral om poeder foundation (minerale make up) aan te brengen voor de dagen dat het wat beter gaat met mijn huid. Met een Kabuki kwast breng je jouw foundation luchtig aan wat er natuurlijk uitziet. De haren van deze kwast zijn erg zacht en maakt de applicatie erg gemakkelijk. Bij de Hema zijn verschillende Kabuki kwasten verkrijgbaar. Die van Elf is mijn favoriet en ook niet al te duur namelijk €6 euro.

Foundation

Bron

♥ Buffer brush
De haren van deze kwast zijn synthetisch waardoor deze kwast heel geschikt is om je vloeibare foundation mee aan te brengen. Je stipt wat BB Cream op je gezicht en verdeelt het egaal over je huid op een deppende manier. Deze kwast is erg fijn wanneer je een wat dekkend laagje wilt hebben. Naast een goede kwast voor vloeibare foundation, vind ik hem ook heel fijn bij het gebruik van poeder en blush. Deze kwast is zeker een aanrader voor het gebruik van meer producten. De kwast die je hierboven zit komt van het merk Zoeva voor €13,50

Dit waren mijn tips voor het aanbrengen van je foundation. Voor de één werkt de ene techniek beter dan de ander. Zelf vind ik een beauty blender ontzettend fijn, maar voor de meeste in mijn omgeving werkt het aanbrengen van foundation met je vingers ook uitstekend.

Hoe breng jij je foundation of BB cream aan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Janneke - Zondag 2 maart 2014 10:34
Ik gebruik ook een sponsje maar maak deze eigenlijk niet nat, werkt dat beter?
@Janneke - Zondag 2 maart 2014 12:06
Ja klopt dat werkt inderdaad beter, omdat je het dan wat egaler kan aanbrengen. En je spons niet al je foundation ''opzuigt''. Maar alleen het water :)

Groetjes!
Sanne - Zondag 2 maart 2014 14:32
Ik gebruik de stipple brush van E.L.F! Die is echt enorm fijn!
-Metaphor - Zondag 2 maart 2014 15:15
Gewoon niet.
Een beetje oogmakeup of wat lipgloss is okay, maar foundation vind ik gewoon echt veel te fake...
greenbutterfly - Zondag 2 maart 2014 20:08
-Metaphor, ik vind precies hetzelde! :)
Pauliene - Maandag 3 maart 2014 00:47
Mij verloofde zegt altijd altijd plamuur er tegen en vind het spuug lelijk maar ik vind wel fijn zo hier en daar omdat mijn huis nogal vaak raar doet
Star* - Dinsdag 4 maart 2014 21:33
ligt er echt aan hoe je het aan brengt en welke kleur je gebruikt hoor. Vaak is poeder veel onnatuurlijker. (gebruik daarom zelf ook transparante poeder).

Ik breng het aan met mijn vingers of foundationkwast. : )
💋 - Woensdag 16 juli 2014 23:56
Hoe duur zijn ze ?
Laila - Zaterdag 21 maart 2015 18:37
omg i am so beauiful
👸👸 - Woensdag 22 juli 2015 20:31
waar kan je zo'n stippling Brush kopen ? :)