Help je huid de winter door

 

Onze huid krijgt behoorlijk wat te verduren en daar staan we lang niet altijd bij stil. In de zomer is het vaak te warm en in de winter kan het ook erg koud worden. Elke keer heeft de huid dan op een andere manier wat extra verzorging nodig. Nu het kouder aan het worden is, is het ook niet verkeerd om onze huid daarom wat extra te verwennen en ook te beschermen tegen de kou en wind. Maar wat doe jij om jouw huid te beschermen tegen de kou?

Insmeren is iets wat eigenlijk het hele jaar door wel hoort te gebeuren. In de zomer tegen uitdroging maar in de winter natuurlijk ook tegen de kou. Maar daar blijft het eigenlijk niet bij. Er zijn nog andere manieren om onze huid de winter door te helpen.

meisje
bron

♥ Crème
Zoals eerder gezegd is het insmeren iets wat men al vaak doet ter verzorging van de huid. Maar dat gebeurt ook niet altijd en als het al gebeurt, niet altijd op de juiste manier. Zo is er ook verschil tussen de producten die je hoort te gebruiken in de zomer of in de winter. In de winter kan je namelijk beter crèmes nemen op basis van olie. Crèmes op water basis kunnen er namelijk voor zorgen dat de crème als het ware bevriest op de huid waardoor de huid ook beschadigd kan worden. Voor in de winter is het wel goed om daar op te letten, zodat je niet jouw huid meer kwaad dan goed doet.

♥ Douchen
Met dit koude weer is een warme douche aan het begin of einde van de dag echt heerlijk! Even opwarmen voordat je de kou weer in moet... Maar velen weten ook wel dat zo'n heerlijk warme douche niet bepaald goed is voor de huid. Het vaak veel te warme water droogt de huid namelijk uit en dat kan jouw huid in de winter zeker niet gebruiken. Hoewel een lauwwarme douche vast geen favoriet is, is het wel veel beter voor je huid.

♥ Binnen- en buitentemperatuur
De kachels maken weer overuren nu het koud is. Zelfs in auto's gaat de verwarming snel aan om het warmer te maken, al is het maar voor een kort ritje. Hoewel dit erg fijn is, is het niet zo goed voor je huid. Door het grote verschil droogt jouw huid sneller uit. Maar het kan ook huidaandoeningen aanwakkeren, zoals gesprongen adertjes op het gezicht of rosacea. Probeer het vooral redelijk te houden en maak het binnen niet tropisch warm.

♥ Droge handen
Vaak zie je al snel aan de handen dat het steeds kouder wordt. Kloofjes tussen de vingers, droge huid en het voelt steeds ruwer aan... Voor vele zijn dat herkenbare klachten in de winter. Het is dan niet raar dat het regelmatige insmeren heel belangrijk is maar kies daarbij ook voor een goed paar handschoenen om je handen warm te houden.

koffie
bron

♥ Lipjes tuiten
Met de kou krijgen de lippen ook behoorlijk wat te verduren. De huid is zo dun dat je snel scheurtjes en kloofjes in je lippen kunt krijgen wanneer het niet goed verzorgd wordt. Wederom is het insmeren hierbij zeker geen overbodige luxe. Maar kies hiervoor een goede balsem, zoals vochtinbrengende lippenbalsem. Tegenwoordig heb je ook lippenbalsem met een kleurtje, zodat het de lippen niet alleen verzorgd maar het ziet er ook nog eens leuk uit!

♥ Rondom de ogen
Net als bij de lippen is de huid rondom de ogen ook erg dun. Dit wordt alleen jammer genoeg vaak vergeten bij het verzorgen van de huid en dat is natuurlijk wel zo belangrijk in de winter. Er zijn tegenwoordig ook crèmes te vinden die speciaal voor rondom de ogen zijn. Daarnaast beschermt het niet alleen de huid, het voorkomt ook nog eens rimpels!

♥ Eet je huid gezond
Goed eten en drinken is natuurlijk altijd al belangrijk. Je verzorgt daarmee eigenlijk jouw lichaam van binnenuit. Voldoende drinken voorkomt de huid van uitdroging en een beter verzorgde huid scheurt ook minder snel met deze kou. Dus blijf lekker drinken en neem de nodige vitamientjes in bijvoorbeeld die bijvoorbeeld ook zit in groente en fruit. Lekker en ook nog eens gezond!

♥ Scrubben
Scrubben wordt vaak gedaan om dode huidcellen te verwijderen. Door het zachtjes masseren van de scrubzout over jouw huid verwijder je dode huidcellen en daarna blijft er als het ware een zachte ‘nieuwe' huid over. Niet alleen voelt dat heerlijk, verzorgingsproducten worden door de nieuwe huid ook veel beter opgenomen. En dat kan jouw huid in de winter wel goed gebruiken.

♥ Warm kleden
De dikke truien zijn alweer tevoorschijn gekomen en de topjes blijven voorlopig weer in de kast liggen. Maar nu blijkt dat het beter is om meedere lagen aan te doen in plaats van één dikke trui te kiezen. Hierdoor blijft de huid beter beschermt tegen de kou. Daarnaast is het ook wel fijn zodat je eventueel iets aan of juist uit kan doen aangezien temperaturen nog wel eens kan verschillen op verschillende plekken.

sneeuw
bron

♥ Stralende huid
In de zomer oogt de huid vaak wat gezonder door een zomerse teint. Maar vooral mensen die in de zomer snel bruinen, lijken in de winter erg bleek. Dit geeft vaak een wat grauwe look en dat is vaak wel erg jammer. Naast dat een gezichtsmasker heel ontspannend kan zijn, is het dus ook heel goed om die grauwe look tegen te gaan. Kies hierbij voor een gezichtsmasker met een extra verzorgende crème en laat je huid weer stralen.

Wat doe jij in de winter om jouw huid extra te verzorgen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nynesxx - Zondag 27 december 2015 10:26
Uh eigenlijk doe ik niks Haha. Goeie tips
Judith - Zondag 27 december 2015 11:29
Goede tips! :)
Anne - Zondag 27 december 2015 22:36
Maar het is helemaal niet koud !
Ik doe dus niets bijzonders in de winter .
Lost girl - Maandag 28 december 2015 02:47
Nog geen winter gezien. Zodra de eerste sneeuw zich aandient zal ik je tips ter harte nemen hihi. Goede blog!