De zin en onzin van huidverzorging

 

Wat betreft huidverzorging heeft iedereen een andere mening. De een zweert bij allerlei dure crèmes en hele rituelen, de ander gooit enkel een beetje water in z'n gezicht. Wel hebben mensen vaak dezelfde overtuigingen als het gaat om huidverzorging, denk bijvoorbeeld aan dat chocolade slecht zou zijn voor je huid. In de praktijk blijkt de ene overtuiging inderdaad te kloppen terwijl de ander volstrekte onzin is. In deze blog lees je meer over de zin en onzin van huidverzorging.


Bron

1. Ook 's ochtends moet je je gezicht goed reinigen
Veel mensen reinigen hun gezicht twee keer per dag, zowel in de ochtend als avond. In de avond is dit inderdaad belangrijk. Je haalt dan je make-up van je gezicht en wast al het vuil eraf. 's Ochtends is dit echter helemaal niet nodig, behalve dan als je misschien de avond ervoor een hele vette crème op hebt gesmeerd dat je nog erg voelt zitten. Verder volstaat een beetje water.

2. Van chocolade krijg je puistjes
Dit is enkel een gerucht, maar er zijn geen wetenschappelijke studies die dit aantonen. Wel zijn er mensen die een lichte allergie kunnen hebben voor chocolade dat zich uit in de vorm van het krijgen van puistjes. Deze mensen weten alleen vaak helemaal niet dat ze die allergie hebben waardoor je al snel verhalen krijgt dat chocolade puistjes veroorzaakt.

3. Zuivel is slecht voor je huid
Dit is helaas geen fabeltje. Uit diverse onderzoeken blijkt dat zowel kinderen als volwassen die regelmatig koemelk drinken, gemiddeld 44 procent meer kans hebben op het ontwikkelen van acne. Dit komt waarschijnlijk door de hormonen die in koemelk zitten.

4. Je hebt dag- én nachtcrème nodig
Dit is niet waar. Nachtcrème blijkt dezelfde ingrediënten als dagcrème te bevatten, maar dan zonder een bescherming tegen de zon. Je kunt je dagcrème dus ook gewoon als nachtcrème gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je je nachtcrème niet als dagcrème kunt gebruiken.

5. Poriën zijn gevoelig voor temperatuur
Veel mensen denken dat poriën zich bij heet water openen en bij koud water weer sluiten, maar dit blijkt niet zo te zijn. De poriën lijken bij heet water altijd opener omdat de buitenste lagen van de huid zwellen, maar in werkelijkheid verandert er niets.

6. Bodylotion kan ook op je gezicht
Dit is niet waar. Sommige mensen schijnen te denken dat je bodylotion ook wel op je gezicht kunt smeren, maar het heet niet voor niets bodylotion. Het bevat wel degelijk andere ingrediënten dan een crème voor op je gezicht. Bodylotion is meestal dikker en kan de huid van je gezicht beschadigen. Deze is immers veel gevoeliger dan de huid op de rest van je lichaam.

7. Na een tijd werken producten niet meer
Veel mensen denken dat als je een product lange tijd gebruikt, het niet meer werkt omdat je lichaam eraan gewend raakt. Je zou daarom regelmatig van huidverzorging moeten wisselen. Dit is niet waar. Wel is het verstandig om van verzorging te wisselen als omstandigheden veranderen. Denk bijvoorbeeld aan verandering van het seizoen of naarmate je ouder wordt.


Bron

Wat doe jij aan huidverzorging

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rebeccaa - Dinsdag 9 juni 2015 10:28
Maar chocola is ook gemaakt van melk, dus valt toch ook onder de categorie zuivel? Ik heb echt een drama huidje en wat voor mij het beste werkt, is het laten staan van zuivel. Jammer genoeg vind ik alles wat gemaakt is van zuivel dan wel weer super lekker, haha.
Anne - Dinsdag 9 juni 2015 12:42
Dat zuivel niet goed is voor de huid wist ik niet. Ik eet vaak zuivel bij het ontbijt. Misschien eens gaan kijken naar sojamelk (andere plantaardige zuivel is te duur voor me).
Jupz - Dinsdag 9 juni 2015 12:49
Tja, die zuivel. Ik heb momenteel ernstig problemen met m'n gezichtshuid en gebruik wel veel zuivel (moet ook van diëtiste). Maar wellicht toch eens kijken naar vervangers. Binnenkort naar dermatoloog, wellicht kan die me wijzer maken :).
Ingrid - Dinsdag 9 juni 2015 12:51
Heej, grappig, ik wist bijna al deze weetjes voor de verandering al, althans het was allemaal meer gevoelsmatig. Dagcreme doe ik idd ook op voor de nacht, nachtcrème is vaak zo dik/ vet dat voelt dan niet zo fijn. Andersom doe ik idd nooit. En, chocolade en pukkels moet wel een fabel zijn..... Ik eet elke dag wel wat chocolade, en ik krijg er geen pukkels van. Wel van bepaalde medicijnen, vet eten. Helaas van zuivel wel waar...... en ik hou daar juist zo van yoghurt, kwark, fruitmelk ;( Dat wist ik niet!
Roeline - Dinsdag 9 juni 2015 13:21
Elke ochtend met water en daarna een beetje tonic, dagcrème en oogcrème en klaar! Onder de douche soms een scrubbeurtje maar vaak geen zin in. De avond met een doekje weer reinigen en ook klaar! Heel soms gebruik ik een maskertje.
Iris - Dinsdag 9 juni 2015 13:40
Ik heb een hele vette huid, ook als ik 's ochtends wakker word. Ik vind het daarom wel fijn om mijn gezicht 's ochtends te reinigen met een reinigingsgel.
cynthia - Dinsdag 9 juni 2015 14:28
ik moet heel veel zuivel van de dieetiste en van mijn moeder ik vindt het veel maar ja
zuivel bij ochtend en middag eten en vla als toetje heel veel dus :(
@cynthia - Dinsdag 9 juni 2015 17:43
dat is helemaal niet veel hoor, gewoon de aanbevolen hoeveelheid.
Anne - Woensdag 10 juni 2015 01:17
Ik denk dat een dagcreme als nachtcreme gebruiken niet zo goed is .Zo'n zonnefilter sluit je huid zo af !
Hanneke - Zaterdag 13 juni 2015 22:17
Ik ben het niet geheel met de stelling van de nachtcrème eens. Het verschil zit hem niet alleen in de bescherming die je huid overdag nodig heeft. 's nachts moet je huid herstellen van de dag en kan dus veel meer voedende stoffen op zich nemen dan overdag. Overdag beschermen dus maar 's nachts vooral voeden en herstellen.