De betekenis van je haarkleur

 

haar

Wist je al dat je haarkleur een betekenis heeft? Blond, bruin, zwart of rood... iedere haarkleur betekent iets. Althans, dat wordt gezegd en ik vind het wel grappig om te lezen. De betekenis van de haarkleur is natuurlijk niet helemaal 100% correct, maar je zult vast wel iets herkennen! Wat betekent jouw haarkleur? Lees deze blog met vooroordelen en laat weten of ze waar zijn. 

''Roodharigen zijn humeurig''

Over roodharigen wordt gezegd dat zij vaak humeuriger zijn. Ze zijn temperamentvol, maar daardoor ook creatief, gepassioneerd en uitgesproken. Of dit waar is, is vraag twee. Maar over het algemeen wordt beweerd dat vrouwen met rood haar een sterke persoonlijkheid verstoppen, achter deze zeldzame haarkleur. 

''Blondjes zijn sexy en uitgesproken''

Meiden met blond haar zijn sexy en verleidelijk. Ze flirten veel en houden ervan zich uit te spreken en hun mening te geven. Soms al voordat ze er over nagedacht hebben. Vandaar het idee dat sommige mensen hebben over ''domme blondjes''. 

haar

''Roodharigen zijn gevoelig''

Ik denk dat dit voor veel roodharigen wel herkenbaar is, ook al zal het ook vast voor een aantal andere kleuren haar bekend voorkomen. Roodharigen hebben vaker last van astma, exceem en allergie. Op de een of andere manier zijn roodharige mensen extra sensitief. Misschien wel juist door de bijzondere haarkleur.

''Brunettes zijn harde werkers en nemen verantwoordelijkheid''

Het is niet omdat ik bruin haar heb, dat ik deze grappig vond om te lezen, maar ik vond hem toch wel leuk. Brunettes werken hard en nemen hun verantwoordelijkheid. Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, ook tegenover anderen. ;)

''Zwartharigen zijn diepzinnig''

Vrouwen met zwart haar denken veel na, filosoferen veel en zijn zelfbewust. Ze denken goed na voordat ze iets zeggen, in tegenstelling tot de blondjes en houden van diepzinnige gesprekken over het leven, de wereld of zichzelf. 

haar

''Blondjes krijgen meer aandacht''

Is dit zo of lijkt het zo? Misschien is dit wel zo vanwege hun uitgesproken mening of flirterige uitstraling, zoals eerder genoemd wordt in deze lijst. Blondjes krijgen meer aandacht van mannen of te midden van een groep, wordt beweerd.  

''Bunettes hebben minder stress''

Ten slotte schijnt het zo te zijn dat vrouwen met bruin haar minder last hebben van stress. Ze laten alles meer op zijn beloop gaan en zijn niet snel gestresst. Dus, als je een stress-kip bent en bruin haar hebt... dan zul je het wel geverfd hebben ;)

Zo, en dan is het nu aan jou om te beoordelen welke vooroordelen wel en niet kloppen over jouw haarkleur. We zijn benieuwd!

 

And remember:

haar

 

Gerelateerde blogposts

30
MRT
Ombre Hair
20

Reacties

t..z - Woensdag 25 april 2012 11:19
jeeuujjj 1#

ja heb bruin haar klopt niet helemaaal maar toch leuk om te lezen :p
ik wil het eigenlijk donker blond-licht bruin verven #whaahaaa
xD

maar ff serieus er staat "blonds are the best"
whaha neeeee "brunettes are better!'
en ik heb ook een x ergens gelezen dat bruin haar diepzinnige uitstralling geeft en dat voor langere termijn jongens aantrekt en blond meer voor kort :p

maar dat klopt ook weer niet he-le-maal
dus laat maar zitten ofzo :p

okeej byeeeeee x
Blondje - Vrijdag 24 november 2017 13:23
'Brunette's are better" Nou
....lmao ik ben blond en je weet wat ze zeggen: Blondes have more fun :p
virdatje - Woensdag 25 april 2012 11:21
Ik verf mijn haar, het is nu fel rood =D en heb het verder al fel oranje, paars/rood en iets donkerder rood gehad! van mezelf heb ik donkerblond/bruin haar.. Vind ik persoonlijk zo'n lelijke haarkleur.
- Woensdag 25 april 2012 11:25
Haha, dat over die geen stress klopt zó niet.
Evi - Woensdag 25 april 2012 11:53
Haha! Ik vind het leuk om te lezen! Ik heb donkerblond haar, die staat er dus niet bij! Maar ik heb ook een rode gloed dus ik houd het bij rood;) Die klopt het meeste bij mij!Want die van bruin klopt niet, was het maar waar ;p
Briesje - Woensdag 25 april 2012 12:05
Hmmm lastig om te zeggen bij welke haarkleur ik hoor. Mijn haarkleur zit namelijk precies tussen het donkerste blond en het lichtste bruin in. Met een rood tintje of rode gloed.
Maar ik hou het maar op rood haar, past hier het best bij mij en ik verf het ook rood ;) Staat het meest natuurlijk bij mij.
a - Woensdag 25 april 2012 12:11
Ik heb heel licht blond haar, maar ik ben niet echt flirterig volgens mij hoor hihi.
Toch denk ik niet dat jongens op haarkleur vallen maar meer op iemands uitstraling.
lilly - Woensdag 25 april 2012 12:34
klopt helemaal niks van, ik ben blond van mezelf en ik ben zeker niet sexy of flirterig. Kan er wel soms wat uitflappen, maar alleen bij bepaalde mensen, verder ben ik heel verlegen dus dat lijkt me niet helemaal kloppen. En ik krijg dus totaal geen aandacht(van jongens), dat ligt wel aan mezelf hoorXD maar 't klopt dus niet
Pearl - Woensdag 25 april 2012 12:40
Jeej *ben bruinkleurig van mezelf!
KabouterPlop - Woensdag 25 april 2012 13:30
Ik heb bruin haar maar heb mn haar donkerrood gevervd!
t... - Woensdag 25 april 2012 17:06
Ik heb bruin haar. Dat van het hoge verantwoordelijkheidsgevoel klopt heel goed, maar van die stress echt totaal niet, was het maar waar!:P
CJ - Woensdag 25 april 2012 17:09
Blond.. nee dat klopt zo totaal niet, haha!
elfenblauw - Woensdag 25 april 2012 17:34
hmm ik heb bruin haar en ben toch wel een serieuze stresskip hoor. Het verantwoordelijkheidsgevoel en harde werker kloppen wel.
Fayee - Woensdag 25 april 2012 17:53
Blond... maar klopt totaal niet! heb wel een deel zwart haar... en dat klopt dn wel weer. alleen gelden die uitspraken natuurlijk niet op geverfd haar :P
roosjj - Woensdag 25 april 2012 18:02
Ik heb heel licht blond haar. Met wat donkere plukjes er tussen. Maar ik ben absoluut geen flirter. Ik ben wel een enorme flapuit. En ik geef wel vaak mijn mening. Maar ik hou er ook van om diepzinnige gesprekken te voeren met mensen. En echt na te denken over dingen in het leven. Ik ben dan ook een denk-type. Ik krijg op zich wel aandacht van jongens, maar dat ligt heus niet aan haarkleur. En heus niet heel veel, gewoon soms.
Ik vind dit gewoon onzin.
hannah - Woensdag 25 april 2012 19:28
En mijn paarse haar dan? :(
Sophie - Woensdag 25 april 2012 19:31
Ik heb blond haar. Ik ben geen flirter en ook niet echt een flapuit. Wel kom ik blijkbaar heel dom over, want dat hoor ik nog wel eens van anderen :p
Stelena - Woensdag 25 april 2012 19:42
Nou ik moet zeggen, ik heb zelf eigenlijk blond haar. Maar ik heb de jongens nou niet bepaald achter me aan zitten en sta niet bepaald in het middelpunt in een groep. Ik durf totaal niet met mensen te flirten, en mening geven vind ik ook best wel lastig :P

Ik heb m'n haar bruin geverfd; alleen echt stressbestendig ben ik niet. Wél heb ik een heel erg groot verantwoordelijkheidsgevoel hihi, dus die zou in ieder geval wel kloppen!

Voor mezelf klopt dus het meeste niet echt :P
xxxsaf - Woensdag 25 april 2012 19:47
i am a brunnette and a blondie

mijn haar is bruin en blonde strepen, mn haar word blond door de zon;) (k heb t nog nooit geverfd, ookal wordt dat vaak gedacht!)
JustMeXx - Woensdag 25 april 2012 19:53
Iemands karakter kan je niet bepalen door middel van haarkleur! En als iets klopt is dat toevallig...
Monkey - Woensdag 25 april 2012 21:44
Waha, blond. Klopt echt niet!
magikook? - Woensdag 25 april 2012 23:43
Domme blondjes (de uitspraak) komt van vroeger. Kinderen waren en zijn vaak heel erg blond en logischerwijs ook vaak erg onwetend. Daar komt de uitspraak 'domme blondjes' vandaan. Niet omdat blonde mensen nu domme dingen zouden doen of alleen maar flirten... Men associeert dat gedrag vandaag de dag wel met domme blondjes, waardoor het wel die betekenis heeft gekregen, maar daar komt het dus niet van! :o
0 - Donderdag 26 april 2012 13:31
wat een bullshit
@0 - Donderdag 26 april 2012 13:54
dank voor deze waardevolle bijdrage.
Puoli - Donderdag 26 april 2012 21:59
zwart haar, toch wel enkele herkenningen (:
anoniem - Vrijdag 27 april 2012 13:38
roodharig, dat over die sensitiviteit klopt wel echt, als je rood haar hebt dan heb je ook vaak een lichte huid (met sproeten :D) en dan kun je minder goed tegen zon, ik heb dan ook wel eens last van exceem en stuff.
Luna - Vrijdag 27 april 2012 15:31
Ik ben een stress-kip met gekleurd donkerbruin haar inderdaad.:D
:) - Zaterdag 28 april 2012 15:09
ik ben roodharig en sommige dingen kloppen wel ook over da gevoelig enzo ma of u haarkleur echt u gevoelens bepaald da denk ik ni zenne
Lindsay - Zondag 6 mei 2012 17:18
Heeee! Exceem schrijf je zo: eczeem
Maar het klopt verder wel.. mijn zus heeft rood haar en zij heeft inderdaad ook last van eczeem en is ook best vaak humeurig ;)
pround2Bme lezeres - Zondag 13 mei 2012 13:57
hi

ik heb zwart haar en het klopt.
ik denk veel na enik bne net niet hoogbegaafd
ik vind filosofie leuk.
maar ik krijg altijd commetaar dat ik geen lol ken
-- - Zondag 27 mei 2012 14:57
blond, maar nee het kloptniet.
:-) - Maandag 2 juli 2012 12:28
Hoi,
ik heb donkerblond / bruin haar en wat er over brunettes staat klopt echt precies bij mij alleen mijn stressgevoeligheid is wel heel hoog!
Noekie681 - Maandag 23 juli 2012 11:45
Donkerblond....soms kan ik wel echt domme opmerkingen maken dus dat kan wel kloppen...
En als iemand om mijn mening vraagt dan krijgen ze ook echt een mening :)
Niet dat ik dat dan niet durf ofzo...maar ik kan ook best verlegen zijn als ik me niet thuisvoel ofzo.... Dus niet alles klopt
En iedereen zegt dat ik echt wel een harde werker ben dus dat zou ook kunnen kloppen...
Maar ik vind deze blog gewoon grappig om te lezen eigenlijk :D
Liefs, noekie
Puoli - Maandag 23 juli 2012 18:49
Was tijgerblond van nature,
heb het eerst bordeau gekleurd, dan werd het wat rost, ^^
En momenteel al 3jaar zwart haar, voel me er gewoon goed in (:
En dat van diepzinnig enzo, ... kan in idd wel toegepast worden bij mij.
Grtjs X
Blij - Zaterdag 24 november 2012 11:18
Ik ben een stresskip en heb bruin haar. En het is niet geverfd haha
Kay - Zaterdag 24 november 2012 22:57
"Brunettes werken hard en nemen hun verantwoordelijkheid. Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, ook tegenover anderen." Zeker waar bij mij. Helaas ben ik soms wel een behoorlijke stresskip haha
Oerknus - Zaterdag 12 januari 2013 23:03
Ik ben rood/bruin dussuh kijken onder rood en bruin?? ;)
De roodharige dingen slaan wel meer op mij.
Creatief van geest, maar niet met de handjes!
Ik val ook niet onder de brunettes denk ik met mijn huidskleur.
Ben licht van huidskleur.

Hebben de andere roodjes ook last met make-up zoeken?
Zelf kon ik het eerst nooit vinden, sinds kort bestel ik dat op www.myfair.nl
Kleine tip voor ons rode (naturel of uit een pakje) meiden :) xoxo
Ik - Zondag 24 maart 2013 14:45
Ik heb bruin haar en door de zon krijg ik blonde plukken... Bij mij klopt het niet helemaal, maar deels ook wel. Wel leuk om te lezen :)
L. - Zaterdag 30 maart 2013 14:30
Ik ben zelf blond en dat klopt totaal niet. Herken me wel heel erg in zwart, en zo wil ik het ook al een tijdje verven, maar ik ben bang dat het me heel bleek maakt...
n. - Dinsdag 30 juli 2013 08:03
Het klopt helemaal
Cindy - Zondag 25 augustus 2013 11:26
Bruin, klopt totaal niet helaas, haha.
Diede - Vrijdag 27 september 2013 20:29
Ik heb rood haar maar woord echt vaak uitgescholden voor ginger maar ik denk dan laat ze lekker kletsen ze zijn Zielig ben altijd blij met je haar
Fleur - Donderdag 8 mei 2014 19:52
Ik heb natuurlijke didai (boven bijv. bruin puntjes blond) boven heb ik bruin donkerblond achtig maar bij afbeeldingen zag ik w een andere kleur zoiets als mij genaamd honingbruin ik heb er nog nooit van behoort maar zoiets en onder blond en de piepkleine puntjes barbiehaar bleh
Fleur - Donderdag 8 mei 2014 19:53
Trouwens geen didai maar dipdai
- - Woensdag 4 maart 2015 13:13
en dat moeten we geloven?
Maria - Zondag 7 mei 2017 18:30
Leuk leuk leuk, met oogkleur beweren ze ook dat het je karakter bepaald.