DIY Sea Salt Spray voor Beach haar

 

Ik gebruik zelf echt al jaren sea salt spray. Ik heb van mezelf stijl en glad haar. Iets wat ik wel mooi vindt, maar ik hou ook erg van volume. Dit creër ik met sea salt spray en poeder dat mijn haar stug maakt. Ik heb veel verschillende sea salt sprays gebruikt en kwam er ineens achter dat dit ook erg gemakkelijk zelf te maken is. Dat heb ik eens geprobeerd en omdat het nog een paar daagjes lekker zomers weer is, zal ik jullie hieronder laten zien hoe je dit doet en vertellen wat ik van mijn spray vind. 

sea salt spray

Je hebt een aantal ingrediënten nodig. De meeste zul je standaard al in huis hebben. In ieder geval heb je een half (groot) glas warm tot heet water nodig om het zout in op te laten lossen. Je gebruikt een flesje van een oude spray. Ik heb een leeg flesje van anti-klit spray gebruikt. Het tegenovergestelde van wat ik nu ga maken. Dat vond ik wel ironisch. Je gebruikt best wat zout. Ik hou van lekker stug haar dus gebruikte vier eetlepels. Om het wat droger te maken, kun je optioneel een theelepeltje citroensap toevoegen. Dit kan je haar ook iets oplichten in de zon, waardoor je nog meer het beach-effect krijgt. Verder gebruik je een beetje serum om je haar niet volledig uit te drogen en ook nog een beetje te voeden. Je voegt er ook een eetlepel gel aan toe, om je haar volume te geven. Lavendel kun je toevoegen voor een lekkere geur. 

DIY Sea Salt Spray

Als je alle ingrediënten in het flesje hebt gestopt is het tijd om het allemaal goed en lang te schudden. Het zout moet allemaal goed opgelost zijn en ook de gel moet zich goed met het water vermengen. Als je ziet dat het allemaal goed gemengd is kun je de spray gaan gebruiken. Je sprayt vooral rondom je hoofd spray in het haar. Daarmee bedoel ik dat je niet in de nek of bovenop je kruin hoeft te sprayen. Het volume creër je door de zijkanten en goed tussen je haar sea salt spray aan te brengen. Nu kun je de spray laten drogen door af en toe een hand door je haar te halen of je haar rommelig föhnen. Je kunt er ook voor kiezen om je haar in drie knotjes op je hoofd te draaien die je vastzet met een clipje. Dit laat je drogen en vervolgens haal je het eruit en heb je beach-golfjes in je haar. 

Sea Salt Spray DIY

Mijn mening
Ik vertelde na het testen van de spray enthousiast aan Laura dat het echt werkte. Ik denk dat het meer verbazing was uit trots dat ik nu mijn eigen sea salt spray kan maken, dan verbazing dat het werkelijk werkte. Ik gebruik dit product erg vaak en nu ik het zelf kan maken, zal ik dat ook zeker veel vaker doen. Het ruikt lekker en is ook veel goedkoper dan de spays die ik normaal gebruikte van dure merken zoals Tony&Guy of Keune. Ik ben blij met dit product en raadt het vooral aan mensen aan die glad, futloos haar hebben of mensen die graag wat meer volume willen. Heb je heel erg droog haar van jezelf, dan is dit geen aanrader. Wil je dan volume in je haar creëren, gebruik dan haarschuim en een föhn. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Me - Zondag 28 september 2014 10:45
Hey wat leuk dit. Ik snap die verbazing en trotsheid. Zo van hey, zelluf daan! Leuk hoor. Nu nog een mooie foto van jou met zelluf daan-spray?! :-)))))))
Amy - Zondag 28 september 2014 13:35
Cool. Dat ga ik ook doen!
Annelie - Zondag 28 september 2014 14:04
Nice! Maar is de lavendel voor de geur? Want ik heb geen lavendel thuis.
Peanutbutter - Zondag 28 september 2014 20:34
Moet je 'Big' eens proberen van Lush noushka ;)

Btw, alles met zout voor in het haar is absoluut niet voor geblondeerd haar.
myrte - Vrijdag 9 januari 2015 13:56
Super handige tips! Nog wel een vraagje, kun je gewoon zout gebruiken? Dat wat je anders zou eten? :$ En wat is dat serum precies? Thanx!
I LIKE chees - Zondag 28 mei 2017 16:48
Kan het ook zonder gel??
Hoop dat je sniel reageert, het water staat te koken.
Het antwoord - Zondag 28 mei 2017 16:48
Ik doe het wel yoyoyoy
Daisy - Zaterdag 9 december 2017 08:52
Hoeveel water heb je gebruikt?
Inge - Donderdag 6 januari 2022 22:10
Ik woon vlakbij de zee, gewoon flesje vullen en klaar?