DIY Nagels met washi tape

 

Washi tape is al een tijdje heel populair. Ik gebruik het bijvoorbeeld om cadeautjes leuk in te pakken maar je kunt bijvoorbeeld ook slingers leuker maken, pennen ermee versieren, schriftjes of boekjes een andere twist geven of een leuk kastje een tweede leven geven. Maar naast dit, kun je het ook gebruiken als nail art. Het is een simpele manier om je nagels net even wat anders te geven dan alleen een simpel kleurtje.

collage

Washi tape is eigenlijk een soort plakband met verschillende leuke motiefjes. Zo zijn er gestreepte en gestippelde varianten maar ook met bijvoorbeeld een leuke bloemenprint, sterretjes of tekstjes. Inmiddels is het aantal winkels waar je het kunt kopen ook enorm uitgebreid. Zo kun je het vinden bij de Hema en boekhandels, maar ook bij de Wibra, Action en Zeeman.

In deze blog laat ik jullie zijn hoe je washi tape kunt gebruiken als nailart. Ik heb dit samen met een vriendin gedaan, omdat ik dacht dat dat wel makkelijker zou zijn. Maar je kunt het ook alleen. Het is wel een beetje een precies werkje, maar goed. Wel leuk!

diy nails

STAP 1 ♥ Uitkiezen
Het is handig om van te voren uit te kiezen welke kleur nagellak en welk washi tape je wilt gebruiken. Het is ook handig om te bedenken of je washi tape wilt op alle nagels of dat je dit bij bepaalde vingers doet.

STAP 2 Base coat
Om verkleuring van je nagels te voorkomen is het verstandig om eerst een base coat op je nagels te doen. Ik gebruik sinds een tijdje altijd de nailharder van Herome. Ik heb een tijd gehad dat mijn nagels constant scheurden en heel zwak waren. Deze basecoat zorgt er echt voor dat mijn nagels niet meer scheuren en het voorkomt ook dat mijn nagels verkleuren. Laat je nagels vervolgens goed drogen. 

STAP 3  Nagels lakken
Lak je nagels in de kleur die je hebt uitgekozen en laat de nagel waar je het washi tape op gaat doen leeg. Hier zit dus alleen basecoat op. Laat het goed drogen. 

nagels

STAP 4 Washi tape
Wij hebben er voor gekozen om een stukje washi tape schuin op de nagel te plakken en een ander motiefje daar tegenaan. Maar je kunt het natuurlijk doen zoals je het zelf leuk vindt. Dit is wel een beetje een priegel werkje. Knip een klein stukje tape af zodat je niet heel de rol aan je nagel hebt hangen. Vervolgens vorm je het een beetje om je nagel heen en knip je het bij met een nagelschaartje. Lukt dit niet? Probeer dan een afdruk van je nagel in het tape te maken. Haal het tape weer van je nagel af en knip het dan uit. Daarna kun je het gemakkelijk weer terug plakken.

nagels

STAP 5 ♥ Aanduwen en vormen
Washi tape is in eerste instantie natuurlijk niet gemaakt om op je nagels te doen. Dus het kan zijn dat het een beetje loslaat en een eigen leven gaat leiden. Daarom is het goed om het even goed aan te duwen op de nagel en het een beetje bij te vormen zodat het er zo mooi mogelijk uitziet. 

STAP 6 Blanke nagellak
Om er voor te zorgen dat het er natuurlijker uitziet, langer blijft zitten en waterbestendig is, is het belangrijk om deze nagel te lakken met blanke nagellak. Laat het goed drogen en klaar! 

nagels eindresultaat

Hoe versier jij je nagels?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

x - Woensdag 22 januari 2014 10:53
Heel leuk! Ga het gelijk proberen :D
xx - Woensdag 22 januari 2014 11:01
Ah, ik vind het veel mooier zonder al die motiefjes!
nien - Woensdag 22 januari 2014 18:41
Ik vraag me af of die tape nou echt wel blijft zitten, wat als je je hanen (te) vaak wast laat het dan niet los?
? - Woensdag 22 januari 2014 19:58
Goeie topcoat is wel een te raden, ik heb 1 van essence better than gell nails. Blijft m'n nagellak en rhinestones zo 2 weken zitten zonder te beschadigen.
Bloem - Donderdag 23 januari 2014 11:28
Ziet er leuk uit, maar het lijkt me wel klus waar je veel geduld voor moet hebben....
*Esther* - Donderdag 23 januari 2014 11:38
Lijkt me moeilijk. Ik heb zelf ook echt nog nooit van washi tape gehoord.
Bladiebla - Donderdag 23 januari 2014 12:55
Superleuk! Eigenlijk mis ik nog een pagina met webshops waar je dit soort leuke dingen kan kopen, dat zou leuk zijn!
Lisa - Zondag 26 januari 2014 11:32
Wauw super mooi! Maar het lijkt me wel moeilijk :(.
Lisa - Zondag 26 januari 2014 11:32
Wauw super mooi! Maar het lijkt me wel moeilijk :(.
Charlotte - Vrijdag 14 februari 2014 13:06
Erg leuk. Toch houd ik het toch liever bij een stijlvolle manicure. Mijn nagels laat ik altijd doen bij schoonheidssalon day and night in amsterdam. ik ben op dit moment verslaafd aan gelcolor opi, blijft heel lang zitten. aanrader!
kim - Zondag 1 juni 2014 19:32
het wel een leuke klus maar ook wel een moeilijke klus maar ik heb nog nooit gehoord van die tape maar wel een mooie tape (heart)

kim - Zondag 1 juni 2014 19:32
het wel een leuke klus maar ook wel een moeilijke klus maar ik heb nog nooit gehoord van die tape maar wel een mooie tape (heart)

emma - Zondag 19 oktober 2014 11:49
hoi ik heb ook een blog en ik vind dit een super leuk idee mag ik dit ook doen

xxx EMMA