DIY: 6 tips met nagellak

 

Nagellak is multifunctioneel. Je kunt er niet alleen je nagels mee lakken, je kunt er nog veel meer mee doen. Het fijne aan nagellak is dat het snel droog is, hard wordt, glanst en goed blijft zitten. Hartstikke leuk om daar dus je spulletjes mee te versieren of te markeren. Je kunt natuurlijk kiezen voor je favoriete kleur of juist oude potjes nagellak gebruiken om je spulletjes te versieren. Ook glitternagellak geeft een leuk effect.

nagellak

Het is handig om een wattenstaafje, remover klaar te leggen en een stuk papier als onderlegger te gebruiken. Als je nagellak op de tafel knoeit, is dit soms nog snel te verwijderen met je vinger, maar soms heb je remover nodig. Dit kan vlekken geven op je tafel, dus doe voorzichtig.

nagellak

Bloempotjes en waxinelichthouders
Je kunt glaasjes of bloempotten heel leuk versieren met nagellak, zoals ik op de foto hier onder heb gedaan. Ik heb de nagellak in een grappig patroontje aangebracht en laten drogen. Dit zijn twee hele kleine potjes. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een grotere bloempot. Op glas en steen blijft nagellak prima zitten.

nagellak

Sleutelbos
Soms is het handig om te weten welke sleutel ook alweer van welk slot was. Heb je veel sleutels aan je sleutelbos, dan kun je de sleutels merken met nagellak, maar het staat natuurlijk ook gewoon heel leuk. De nagellak blijft goed zitten en wordt lekker hard.

nagellak

Pennen en potloden
Je kunt heel gemakkelijk je eigen pennen voor bijvoorbeeld school of werk opleuken door er nagellak op te smeren. Ik heb op deze pen van boven naar beneden strepen getrokken met roze nagellak en dat laten drogen. Toen de roze nagellak droog was, heb ik er glitternagellak overheen gesmeerd.

pen

Oplader
Je kunt heel gemakkelijk je telefoonoplader markeren of gewoon versieren door er nagellak op te smeren. Dit is vooral heel handig als je met meerdere mensen in een huis woont die een iPhone hebben bijvoorbeeld. Je kunt je laders zo minder gemakkelijk kwijtraken of per ongeluk die van een ander in je tas stoppen. Ik heb hiervoor glitter nagellak van Essence gebruikt en op het snoertje blauwe nagellak van Hema.

oplader

Glazen
Je kunt je saaie wijnglazen heel gemakkelijk versieren met nagellak. De glazen moeten vanaf dan wel gewassen worden met de hand. Het is belangrijk om niet teveel nagellak rond de rand te gebruiken, omdat je dit in je mond doet en nagellak soms nog een beetje smaak heeft of af kan bladderen. Mocht de lak er af vallen na verloop van tijd, dan kun je dit gemakkelijk herstellen met een stipje nagellak hier en daar.

glas

Nagellak potjes
Een handige tip is het markeren van je potjes nagellak met een druppel nagellak op de dop. Als je de flesjes in een bak of lade hebt staan, zie je zo gemakkelijker welke kleur er in welk potje zit. Je kunt dit doen door een druppel nagellak op een papiertje te doen en hier de dop in te dopen.

nagellak

Waar gebruik jij nagellak nog meer voor?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xLieveheersbeestje - Maandag 16 juni 2014 10:08
Alleen voor mijn nagels haha. Wel leuk van die pen en de oplader. Ga ik ook doen!
vonD - Maandag 16 juni 2014 10:24
Oppimpen van je telefoon(hoesje), oorbellen en armbanden :)
Leuke ideeën allemaal!
Fleurtje - Maandag 16 juni 2014 10:28
Pen heb ik ook wel eens gedaan, maar dat droogde niet egaal op, omdat het een groot oppervlakte is
lynn - Maandag 16 juni 2014 13:31
Als ik nieuwe ringen koop doe ik daar altijd een laagje doorzichtige nagellak over, zodat ze niet verkleuren. Je moet het wel af en toe bijwerken!
A - Maandag 16 juni 2014 13:42
je kunt nagellak ook gebruiken om de ladder in je panty te stoppen doen uitlopen :-P
Maanmeisje - Maandag 16 juni 2014 14:16
Wat leuk! Lekker creatief!
lovatic - Maandag 16 juni 2014 14:25
Pantyyyysss! :D
Nikki - Maandag 16 juni 2014 15:44
Haha losgaan met de nagellak!
Wel leuk!
Kay - Maandag 16 juni 2014 15:51
Ik gebruik het altijd voor lenzendoosjes, zodat ik ze niet verwar met die van mijn zussen haha
JoJoo - Maandag 16 juni 2014 16:05
Om bloemetjes te maken... :-)
-geen links plaatsen-
rooosk - Maandag 16 juni 2014 16:15
Ja voor sleutels!!! :D
Rowena - Maandag 16 juni 2014 16:42
Cool!!! Heb toevallig van 't weekend m'n nagellakjes geteld en heb er nu 85!!!! Dus leuk om eens voor wat anders dan je nagels te gebruiken.
Ingrid - Maandag 16 juni 2014 20:19
Wat een leuke creatieve ideetjes met nagellak ;) Ik lak altijd mijn nagels en teennagels staat vrolijk en verzorgd.
beckje - Dinsdag 17 juni 2014 12:51
ik heb hier alle sleutels aan mijn bos gelakt. was het zo zat om me suf te zoeken met alle zilveren sleutels hihi.
en de home button van mijn versleten mobiel heb ik ook maar eens gedaan met glitters.