8 Beautytips voor zomerfestivals

 

Het festivalseizoen is inmiddels begonnen en het is natuurlijk te hopen dat het weer een beetje meewerkt zodat je lekker kunt genieten van zon, muziek en veel gezelligheid. Bij sommige festivals kun je zelfs overnachten en dan is het haast onmogelijk om te veel mee te nemen. Toch wil je fris en fruitig een nieuwe feestdag tegemoet gaan. Is dat mogelijk?

Ze zeggen niet voor niets 'less is more'. Op sommige momenten moet je het nu eenmaal met minder doen en dat is natuurlijk niet erg. Na een dag feesten en een nacht slecht slapen in een tent wil je er echter toch graag weer fris uitzien voor een nieuwe dag. Doordat je niet alles bij de hand hebt, is het vaak aanpassen aan de mogelijkheden die je hebt. Misschien kunnen deze tips jou daarbij helpen!

festival
bron

Droogshampoo
Douchen is haast onmogelijk op festivals en soms kan je nog wel even de haren spoelen met water. Vooral na een lange warme dag is dat wel zo fijn. Daarmee is het echter nog niet altijd even fris. De ideale oplossing daarvoor is droogshampoo. Je kunt het zo insprayen en uitborstelen. Niet alleen is het weer even fris, maar hiermee kun je je haren ook weer mooi in model brengen. Win-win! 

Travalo
Naast deodorant vind ik een luchtje altijd wel erg fijn. Parfum is echter niet altijd even goedkoop en het zou zonde zijn als zo'n duur flesje kwijt zou raken of kapot zou gaan. Tegenwoordig kan je een Travalo halen. Dit is een houder waarin je parfum kan spuiten en dit dus kan meenemen als een mini-versie. Heel handig en je kunt het zelf dan vullen met het geurtje die jij het lekkerst vind. Daarnaast kan je het goed uitwassen zodat je de volgende keer een ander geurtje kan meenemen. 

Bodymist
Geen zin om parfum mee te nemen? Een fijne vervanger daarvoor is de bodymist. Bodymist is een soort verstuiver met een geurtje. Deze kan je bijvoorbeeld kopen bij de Body shop, maar ook bij een drogisterij zoals Etos. Omdat het zo verstuifd wordt, is het ergens ook erg verfrissend. Het ruikt niet zo intens vergeleken met de meeste parfums, maar je geniet er minstens net zo lang van! 

Waterproof make-up
Wanneer je buiten staat te feesten, hoop je natuurlijk op zonnige weer. Jammer genoeg is het weer nu eenmaal onvoorspelbaar en kan het soms toch flink regenen. Niet heel erg handig wanneer je je helemaal hebt opgedofd voor een leuk feestje. Hoewel zweet natuurlijk ook niet erg handig is... Hoe dan ook is waterproof make-up ideaal voor zulke gelegenheden zodat je make-up niet halverwege de dag al helemaal uitgelopen is.  

regen
bron

Mini's
Mini's worden vaak meegenomen op reis. Ze zijn ideaal voorverpakt in de toegestane hoeveelheden die je mee kan nemen in een vliegtuig. Ze zijn echter ook ideaal voor een dagje festival. Niet alleen hebben ze het in de vorm van deodorant, zeep of tandpasta. De must van alle mini's is namelijk ook desinfecterende gel. Vooral op hele vieze plekken is het wel fijn om je even te kunnen ontsmetten. 

Zonnebrand
Ondanks dat je niet stil ligt, sta je wel vaak voor een lange tijd in de zon. Je denkt misschien dat je dan niet zo snel zou verbranden, maar ook terwijl je in beweging bent, kun je flink verbranden als je niet oplet. Daarnaast zijn er op festivals niet veel overdekte plekken te vinden. Zonnebrand is dus zeker onmisbaar zodat je ook na het feesten kan nagenieten van een leuke dag. 

Verzorgende crème
Na een lange dag hitte, feesten, zweet en waarschijnlijk veel te weinig drinken zul je vast op zijn. Vaak ben je niet alleen heel erg moe, je huid heeft ook behoorlijk wat te verduren gehad. Daarom is het niet verkeerd om gedurende de dag en ook na een dag feesten extra lief te zijn voor je huid. Verzorg het met verzorgende en vooral hydraterende crème zodat het er weer tegen aan kan.

haar
bron

Doekjes
Geen zin om in de rij te staan voor een toilet om je even op te kunnen frissen? Vergeet dan niet de verfrissende vochtige doekjes. Even fris en schoon en je kan er weer tegenaan! Je hebt ze ook voor het weghalen van make-up. Geen poespas met schijfjes, maar snel en makkelijk. Je wilt ook niet te lang meer bezig zijn na een dag feesten, toch? 

Niet alleen zijn deze tips handig voor op festivals, ze zijn eigenlijk ook ideaal voor een kampeervakantie waarbij je het ook even moet doen met minder luxe. Het is dan even back to basics, maar ook dan kan je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken!

Ga jij dit jaar nog naar een festival?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Vrijdag 15 juli 2016 23:54
Eerlijk gezegd? Sinds de zoveelste aanslag gisteren voor mij even geen festivals meer...maar toch zijn deze tips ook handig als je op -trekkkerz- vakantie gaat!