12 redenen voor kort haar

 

Veel vrouwen willen graag lang en dik haar en het liefste ook nog met krullen erin, maar er zijn ook heel veel vrouwen die de voorkeur hebben voor een kort kapsel en dat kan echt minstens net zo mooi zijn. Een mooi kort kapsel kan enorm stijlvol, stoer en mooi staan en er zijn nog veel meer redenen om je haar kort te hebben. Het kan namelijk ook een stuk handiger zijn en het is ook gezond om af en toe een stuk van je haar af te knippen. Nog meer redenen nodig? Lees dan verder.

Stiekem wil ik mijn haar best wel kort knippen, maar ik heb de moed nog niet echt verzameld. Ik vind het bij veel mensen heel leuk staan maar ik heb altijd het idee dat ik het niet zo kan hebben en dat mijn lokken hun eigen leven gaan leiden op het moment dat ik het kort knip. Als in: het staat dan alle kanten op en zit niet zoals ik wil. De laatste keer dat het een stuk korter was, is denk ik alweer meer dan 10 jaar geleden. Toch ben ik mijn lange haar weleens zat.... en wil ik er dan het liefste de schaar in zetten. Ik kan uit ervaring niet echt spreken over de voordelen van kort haar, maar ik kan mij er wel veel bij voorstellen en ik heb heel wat mensen in mijn omgeving die heel blij zijn met hun korte haar. Waarom? Hierom!

haar

1. Kort haar is helemaal in
Op het moment is kort haar helemaal in! Het betekent niet dat je direct mee moet gaan met die trend, maar het is wel fijn om te weten dat je niet de enige bent die hier mee rond zal lopen en het past helemaal bij het modebeeld van dit moment. Een voordeel hiervan is dat er talloze voorbeelden zijn van mooie korte kapsels. Inspiratie genoeg en er zit vast een kapsel tussen dat jou heel mooi staat.

2. Een klein staartje is cute
Als ik iets leuk vind aan kort haar, zijn het wel de korte staartjes. Ik vind dat zo leuk staan! En niet alleen bij kinderen hoor.. ook als je volwassen bent is dat leuk! Dan heeft het een beetje een speelse look. Ik hou daar wel van.

3. Het is gezonder
Kort haar is nou eenmaal gezonder dan lang haar. Het is makkelijker te verzorgen en hoe langer je haar is, hoe langer je het al met je meedraagt. Dit betekent vaak ook dat het er dan een stuk doffer uit ziet dan wanneer je een korte coupe hebt.

4. Minder warm
Een kort kapsel is vaak wat luchtiger en ook minder warm. In de zomer heb ik best wel vaak last van mijn lange haar en ik draag het dan meestal ook gewoon in een knotje bovenop m'n hoofd. Lang haar in je nek is dan niet zo fijn en het kan ontzettend warm worden en gaan zweten. Liever een kort kapsel in de zomer dus.

5. Minder zwaar
Kort haar is ook een stuk lichter dan lang haar. Dat kan behoorlijk zwaar zijn en soms kun je er zelfs hoofdpijn van krijgen.

6. Kort haar staat vlotter en stoerder
Kort haar geeft vaak een wat stoerdere indruk en met langer haar kom je weer eerder wat tuttiger over. Ook kan het wat vlotter staan en dit kan ook zo z'n voordelen hebben.

7. Minder klitten
Met lang haar heb je over het algemeen veel sneller last van klitten en als je ze eenmaal hebt, is het ook moeilijker om ze eruit te krijgen.

krullen
Bron

8. Veel leuke kapsels
Er zijn superveel leuke kapsels voor kort haar. Of je nou krullend of stijl haar hebt, je kunt het in zoveel leuke modellen laten knippen. Met pony, zonder pony, een bob of laagjes, etc. Als het eenmaal geknipt is, zijn er ook heel veel leuke dingen die je met je haar kunt doen. Veel mensen denken dat je met lang haar meer kunt, maar ook met kort haar kun je de leukste dingen doen. Zoals knotjes, staartjes, opsteken, vlechten, krullen, etc. Als je van lang haar naar kort haar bent gegaan, kun je heel wat leuke nieuwe dingen uitproberen die ineens heel anders staan.

9. Kort haar is goedkoper
Wanneer ik mijn lange haar wil verven, heb ik twee pakjes verf nodig in plaats van eentje en daarnaast gebruik ik ook heel veel shampoo, conditioner en een grotere hoeveelheid aan verzorgingsproducten. Kort haar is wat dat betreft een stuk goedkoper omdat je veel langer met dit soort producten doet.

10. Meer volume
Lang haar ziet er sneller futloos en dof uit en hangt als je niet oppast al snel langs je gezicht. Kort haar heeft meestal meer volume en als dat niet zo is, is het een stuk makkelijker te creëren.

11. Sterker en minder gespleten punten
Kort haar is ook een stuk sterker en minder kwetsbaar dan lang haar. Dit komt ook omdat het een stuk gezonder is. Daarnaast heb je minder snel last van gespleten haarpunten en beschadigt het over het algemeen ook minder snel omdat je je haar minder hoeft te kammen.

12. Blijft beter zitten
Wanneer je je korte haar hebt opgestoken of er iets anders leuks mee hebt gedaan, blijft het uiteindelijk vaak beter zitten dan wanneer je lang haar hebt. Dit zakt sneller uit omdat het een stuk zwaarder is.

En zo zullen er nog meer voordelen zijn van kort haar maar het belangrijkste is dat het gewoon mooi staat bij heel veel mensen.

Heb jij kort of lang haar en waarom?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

toverbal - Woensdag 5 augustus 2015 10:26
ik heb het net voor de jaarwisseling 2013/2014 kortgeknipt, ik was mijn lange haar (bijna tot mijn kont) helemaal zat en heb het tot mijn schouders laten afknippen, het was een heel verschil en heb de vlecht opgestuurd naar haarstichting. Ik was blij dat ik het had gedaan, maar naar korte tijd had ik er een beetje spijt van, ik had het die dag gedaan als een soort: nieuw jaar, nieuw haar, nieuw begin. Nu is het na meer dan 1,5 jaar weer bijna de lengte wat het was en daar ben ik heel blij mee. Ik heb het tussendoor 2 keer geknipt.
T. - Woensdag 5 augustus 2015 10:38
Ik heb een paar maanden geleden mijn haren afgeknipt. Het was héél lang en dik en gezond, maar ik was het gewoon zat. En tot mijn verbazing staat kort haar echt veel beter. Ik heb het nu tot op m'n schouders en het is zo veel makkelijker en vlotter. Dus mocht je twijfelen over het knippen van je haren: DOEN! Het kan altijd weer groeien.
A - Woensdag 5 augustus 2015 10:41
Kort omdat ik het in een paniek aanval zelf afgeknipt heb. Het hing tot m'n billen. Nu is het boven de schouder. Model : rattenkop :(
L - Woensdag 5 augustus 2015 10:54
heb het vorig jaar januari kort moeten knippen tot me schouders omdat gewoon helemaal dood was en nu is het nog steeds niet lang... Ik vind echt lelijk
Susanne - Woensdag 5 augustus 2015 11:18
Bedoelen jullie nu ECHT kort haar of meer een soort page coupe ?
Ik had echt kort haar en het heeft eeuwen geduurd eer het een beetje langer werd !Ben nu zo blij dat mijn haar bijna mijn schouders reikt.
Als je kort haar hebt moet je veel vaker naar de kapper ,althans zo was het voor mij;het model groeit sneller uit en dan zit het helemaal niet leuk.Wat dat betreft vond ik het juist duur !
Maar ik vind ook dat een korte coupe heel mooi kan staan en het is lekker luchtig en makkelijk !
Bo - Woensdag 5 augustus 2015 11:20
Ik heb een groot stuk van mijn haar moeten laten afknippen omdat het dood was doordat ik het een aantal keren had geverfd wat nogal mislukt was. Wat mijn ervaring is, is dat het heerlijk voelt om in ieder geval weer gezond en dikker haar te hebben, maar dat ik me toch wat vrouwelijker voel met langer haar ofzo. Al heeft het zoals in het artikel staat inderdaad zijn voordelen, ik hoef het amper nog te kammen of borstelen, heb geen crèmespoeling meer nodig en allerlei serums omdat het van zichzelf al glanst en niet meer klit en ja. Het heeft dus zo zijn voordelen en z'n nadelen. Het fijne is dat haar toch altijd weer groeit, dus zo erg is het allemaal ook niet. En ik vind het ook heel erg per persoon verschillen wat mooier staat!

Wat ik wel als tip zou willen geven is stel dat je het wilt doen er eerst een stuk af te laten knippen maar nog niet helemaal kort, om misschien aan het idee te wennen en te kijken wat je hiervan vindt en hoe het bevalt, dan kan je later altijd nog korter mocht je dat willen.

Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen!
mamvan3 - Woensdag 5 augustus 2015 11:55
Vind het wel grappig dat er staat dat kort haar goedkoper is omdat je niet zoveel producten gebruikt. maar als je elke 4 tot 6 weken naar de kapper moet.... 1 van de redenen waarom ik het nu weer lang laat groeien is omdat ik gewoon het geld niet heb om elke keer naar de kapper te gaan.

Ik wil er nu weer een heel stuk af want mijn haar is heel dik, zwaar enz en ik vind het te warm, krijg er idd hoofdpijn van maar de kosten voor de kapper houden me tegen.
Ella - Woensdag 5 augustus 2015 12:10
Ik heb mijn haar verplicht kort moeten laten knippen. Ik heb mn haar nu echt zo kort als de meeste jongens hebben, maar de komt omdat mijn haar echt heel erg dik en zwaar is. Als ik mijn haar lang heb dan krijg ik er hoofdpijn van. Gelukkig is mn tante kapster en kan ik altijd wel makkelijk geknipt worden.
Anne-Maria - Woensdag 5 augustus 2015 12:12
Ik heb heel lang langer haar gehad. Van huis uit was ik niet gewend om naar de kapper te gaan en ik was echt in de veronderstelling dat met mijn dunne haar niets te beginnen was. Anderhalf jaar terug ben ik voor het eerst naar de kapper gegaan en tot mijn grote verbazing was mijn haar zeker wel te modelleren. Was er zó blij mee. Op het moment draag ik het in zo'n soort van boplijn (ehm?) achter opgeknipt en naar voren toe iets langer.
Yesterday - Woensdag 5 augustus 2015 12:24
Ik heb zo'n twee jaar geleden 40 cm haar af laten knippen bij de kapper, om naar KiKa te sturen. Daardoor heb ik er geen moment spijt van gehad, want op dagen dat ik het zo mooi vond dacht ik aan de kindjes die nu een mooie pruik hebben, en toen vond ik dat ik me niet zo aan moest stellen. Wees blij met je haar, het is niet vanzelfsprekend!
De kapper heeft mijn haar toen in een boblijn geknipt, waar het achter zelfs een beetje is opgeschoren en waar de voorste plukken juist lang waren. Dit was zelfs gratis! Inmiddels is mijn haar alweer bh-band lang.
Laura - Woensdag 5 augustus 2015 12:27
Het is niet goedkoper helaas... Je moet veel vaker naar de kapper om het model erin te houden. Het is al snel te lang. Bij lang haar maakt een klein stukje langer niet zoveel uit.
DragonFly1991 - Woensdag 5 augustus 2015 12:30
Na mijn zwangerschap kreeg ik zoveel last van haaruitval, dat het welkort moest!
Ik vond het eerst erg vervelend, ik heb best een rond gezicht, waaroorik wat boller leek. Nu vind ik het niet erg meer. Tot over mijn schouders maakt mij toch wat kinderlijker. Het valt nu precies op mijn schouderz en ik ben er erg blij mee
Maria - Woensdag 5 augustus 2015 15:31
Ik heb halflang haar maar toen ik geen geld voor de kapper had ben ik bijna anderhalf jaar niet geweest dus toen was het redelijk lang geworden. Vroeger had ik het vrij lang, na een breuk met iemand waar ik een relatieachtige toestand had en die me helemaal overheerste wilde ik stekeltjes. Dat deed ik niet meteen, eerst halflang, daarna een redelijk kort kapsel en toen ik een ander bemoeierig typ tegenkwam, waar ik ook eens wat mee had gehad en hij zei dat hij het vond wennen, zo kort en dat ik het niet korter moest doen, ging de tondeuse erin. Was wel even lekker. Daarna weer laten groeien. Halflang vind ik makkelijker en ik ga meestal eens in de paar maanden naar de kapper. Een kort kapsel vind ik ook lastig omdat het haar dan 's ochtends raar zit met mijn steile haar en omdat ik geen ochtenddoucher ben is het weer een gedoe om het netjes te krijgen.
Iris - Woensdag 5 augustus 2015 16:41
Op 1x na heb ik altijd lang haar gehad. Zou ook nooit meer kort willen. Want die ene keert kort was echt een drama.
x_Marloes - Woensdag 5 augustus 2015 17:24
Ik heb het afgeknipt voor stichting Haarwens. Ik miste mijn lange haren enorm, gelukkig is het nu best wel weer lang :)
Robin - Woensdag 5 augustus 2015 23:16
Ik heb superkort haar, vooral omdat het zo praktisch is. Ik vind lang haar wel leuk maar heb het gedoe er niet voor over.

Ik heb het wel twee keer lang gehad dus ik weet over welk gedoe ik praat. Ik kan ook gewoon echt niet tegen haar dat om me heen hangt of dat in mijn ogen hangt. Ook met slapen vind ik het heel irritant

Ik vind dat kort haar me wel goed staat. Veel mensen vinden het niks omdat het niet vrouwelijk is volgens hun. Op zich hebben ze gelijk dat het in elk geval minder vrouwelijk is maar ik vind dat niet zo belangrijk.
Sindy - Woensdag 5 augustus 2015 23:39
Wat een gelul.....als je oud bent en in de overgang bent kun je altijd met kort haar lopen....en hoezo goedkoper???
Maria j - Donderdag 6 augustus 2015 00:42
40 centimetertjes zijn vorig jaar door mij aan kika gedoneerd. T was moeilijk wennen en eerst had ik er lang spijt van.
Nu besef ik wat haar eigenlijk met een persoon doet en het idee dat er van mijn haar een pruikje is gemaakt maakt alle gedachtes eigenlijk weer goed. Over een jaartje zou ik het nog wel een keertje willen doen

D. - Donderdag 6 augustus 2015 07:33
Zelf heb ik mijn haar afgeknipt. Uiteindelijk heb ik dik 20 cm er af geknipt. Ik wilde een nieuw hoofdstuk maken in een boek. Dus ik dacht laat ik dan gelijk helemaal opnieuw beginnen, met nieuwe kansen.
*** - Donderdag 6 augustus 2015 11:08
Ik heb heel mijn leven al lang haar gehad. Maar een jaar of 4 terug heb ik het heel kort laten knippen omdat het volledig kapot was door mijn eetstoornis. Was op dat moment echt een goede beslissing en heb er nooit spijt van gehad. Ondertussen is het weer lang en vind ik het zo ook wel mooi. Beetje afwisseling vind ik leuk. Beide hebben hun voor- en nadelen.
Des - Donderdag 6 augustus 2015 14:02
Leuk blog!!
Ik heb vorig jaar mijn haar afgestaan aan kika:)
Nu ik het kort heb wil ik niet meer terug naar lang:):) het is makkelijk zit altijd goed en geen uren met pijn kliten eruit kammen;)
Heb het nu zelf nog korter maar is zo fijn:)
Liefs
Lara - Vrijdag 7 augustus 2015 17:13
Wat een leuke blog! Ik heb 3 jaar geleden ook mijn haar kort laten knippen, en dan ook echt kort! Het staat heel leuk dus ik heb het nog steeds, eigenlijk vind ik het leuker dan kort haar. Ik krijg ook vaak complimentjes :)
Lara - Vrijdag 7 augustus 2015 17:14
*lang haar
L. - Zaterdag 8 augustus 2015 05:32
Ik vind zowel kort als lang haar leuk, en iedereen moet zelf doen wat hij of zij wil, maar ik wil wel even een opmerking geven over deze 12 redenen.
De meesten zijn namelijk heel erg afhankelijk van je haartype!

Ik had ooit heel lang haar, en toen knipte ik het superkort omdat ik ook een hip springerig kapsel wilde, dat goed bleef zitten als je het zou opsteken, met lekker veel volume, maar dat werkt dus ECHT niet met stijl, dun haar.
Ik heb het daarna telkens weer in steeds meer laagjes laten knippen in de hoop op meer volume. Dit had ook totaal geen zin.
Kort haar is natuurlijk ook niet perse gezonder! Dat hangt er ook helemaal vanaf of je het verft of niet etc.

Ik heb nu clip in extensions, en daar ben ik super blij mee! Dat geeft me ook volume en de look van gezonder haar.
N* - Woensdag 12 augustus 2015 15:56
Donatie is inderdaad ook een goede reden. ik heb het gedoneerd aan stichting haarwensen. Ik moest er vooral wennen om minder shampoo in mijn haar te smeren.

Liefs
Smeagol - Vrijdag 14 augustus 2015 14:01
Ik heb zelf kort haar vind het prima zoals het is maar omdat ik niet echt een meisje meisje ben vragen mensen zichzelf heel vaak af of ik een meisje of een jonge ben. Ben bijna 20 maar elke keer als het gevraagd wordt of jonge tegen me gezegd wordt dan wordt ik echt heel verdrietig. Kort haar is top maar je moet er wel sterk voor in je schoenen staan vind ik zelf.
Ikke - Maandag 14 december 2015 17:19
Oooooh, zielig...
Zonnetje - Maandag 27 juni 2016 17:52
Sindy jouw reactie van 5 augustus: Als je oud bent en in de overgang...... Nou lekker dan, ik ben dus oud, 53 en ja zit in de overgang en nee ik wil mijn haar niet kort! Ik heb mooie krullen van mezelf en ik heb half lang haar. Heel lang haar vind ik niet meer mooi bij mij staan maar met kort haar ben ik net zo'n oma met een gepermanent koppie😁
C like Celebrate - Zondag 7 augustus 2016 14:29
Hoi Hoi.

Ik heb gisteren mijn lange haar (echt lang( tot net boven mijn kont)) afgeknipt tot net boven mijn schouders. Waarom? Ik was het helemaal zat. Ik wordt zelf bijna 18 jaar en veel mensen dachten dat ik 13 was. Niet chill dus! Gisteren ben ik gewoon naar de kapper gegaan en heb ik het kort geknipt. Ik ben echt mega opgelucht, want ik had altijd pijn in mijn hoofd, maar ik had geen idee waardoor dit kwam. Nou nu dus wel!
Ik vind ook niet dat je per sé een jongensmeisje hoeft te zijn met korter haar. Ik ben dat zelf totaal niet en heb nu toch ook korter haar. Daarnaast is korter haar niet per sé goedkoper, want je moet meer naar de kapper gaan om het bij te houden. Je geeft je geld dan dus gewoon aan andere dingen uit...

Liefs
Brownie - Vrijdag 19 augustus 2016 10:36
Ik heb bijna mijn hele leven kort/superkort haar gehad en sinds een paar jaar laat ik het groeien en verf het regelmatig. Lang haar leeftijd gebonden? Dacht het niet! Dit jaar wordt ik 60, werk fulltime en mijn haar zit altijd goed, mede doordat het lang is. Dus laat asjeblieft die vooroordelen achterwege voor wat betreft leeftijd en haarlengte!!
miss - Maandag 20 februari 2017 17:12
Ik heb nu al heel lang halflan haar en wil binnenkort naar de kapper om het tot net over mijn schouders te laten knippen want ik ben het helemaal zat! En dat is ongeveer 15 centimeter er af. I know geen hele metamorfose maar toch.💇💇💇
jennyyy - Donderdag 22 juni 2017 19:29
Ik ga maandag naar de kaper om mijn haartjes te knippen en ik vind het toch wel een beetje spannend . Ik ga het net boven mijn schouders laten knippen met veel laagjes . Ik vind het toch het fijnst om kort haar te hebben en voor in de zomer vind ik het ook wel lekker fris staan !
De vos - Zaterdag 8 juli 2017 17:27
Kort haar hoort niet. Het maakt vrouwen alleen maar mannelijker en ook lelijk:(
Suzanne - Maandag 29 januari 2018 10:28
Heb nu haar tot me kont mr word t ook beu. Zwem graag in de zomer en altijd dat gedoe met dat haar pff.. Zou graag willen zwemmen nu, heerlijk. Mr dan denk ik weer pff dat haar weer
zat de denken aan lagen te laten knippen. En toch nog lang mr wel vlotter
Saskia - Woensdag 3 oktober 2018 22:00
Ik heb lang haar tot mijn ass maar wil kort haar tot borst lengte alleen doet mijn moeder er stom over en noemt ze alleen maar nadelen erover op en maakt mij belachelijk wat moet je met lang haar als je er niks aan hebt het altijd in de klit zit ik raad iedereen aan te doen wat ie wilt👍
Van mij - Zaterdag 4 juli 2020 22:35
Hoi kan iemand mij hier vertellen hoe je aan je ouders moet vragen of je je haar mag knippen (heb het tot over me kont en wil naar borstlengte toe) wil dan ook doneren. Veel gr.
Femke - Vrijdag 3 december 2021 16:22
Wat een leuke blog. Ik had ook altijd lang haar. Tpt halverwege mijn rug. Tot ik op mijn 16e met mijn moeder meeging naar haar nieuwe kapper. In eerste plaats alleen voor haar. Toen ze klaar was vroegen ze of ik ook niet even geknipt wilde worden. toen ik eenmaal die mantel strak om had met zo'n papiertje kwam ineens het hoge woord van mijn moeder eruit. Dat ik het maar eens korter moest proberen. De kapster zei ook dat het me leuk zou staan. Met veel tegenzin heb ik het laten knippen en schrok met kapot toen ze zelfs de tondeuse in mijn nek gebruikte. Ik kreeg zo'n schuine boblijn. Toen ze me eindelijk bevrijde uit de stoel kon ik wel janken.

Eerst moest ik heel erg wennen maar kreeg heel veel complimenten dat het me zo leuk stond. Begon het zelf ook mooier en makkelijk te vinden. Ben inmiddels anderhalf jaar verder en heb nu zelfs nog iets korter van voren en stekels van achteren. En nog altijd gebruiken se de tondeuse in mijn nek. Met speldjes, knipjes en verschillende haarbanden ben ik er nog heel creatief mee.

Kortom misschien moet je soms even een zetje krijgen en het durven je haar af te knippen.