Ouders als bondgenoot

 

Ouders als bondgenootHet boek kreeg vanaf 2005 in Engeland al veel waardering en is binnenkort ook in Nederland beschikbaar:

Ouders al bondgenoot
(vertaald van Help Your Teenager Beat an Eating Disorder).

Wanneer uw tiener signalen vertoont die kunnen duiden op een eetstoornis, hoop je waarschijnlijk dat dit door een mix van liefde, aanmoediging en ouderlijke controle over zal waaien. Was het maar zo eenvoudig!

En om de boel nog even erger te maken, beweren sommige eetstoornisbehandelingen dat u als ouder zelfs hebt bijgedragen aan de problemen en verbieden u een actieve rol in te nemen in de behandeling van uw kind.

Maar terwijl u uw kind ziet struggelen met een levensbedreigende psychische ziekte, schreeuwt alles in u dat er toch íets moet zijn waarmee u uw eigen kind kan helpen om beter te worden.

In het boek "Ouders als bondgenoot" presenteren de schrijvers James Lock and Daniel le Grange -twee van Engeland's top experts op het gebied van de behandeling van eetstoornissen - stuitend bewijs dat juist de betrokkenheid van ouders van zeer groot belang is! Sterker nog, zij kunnen de sleutel zijn tot het overwinnen van de eetstoornis!

"Ouders als bondgenoot" geeft u handvatten om een figuurlijk familie-front te bouwen om tezamen de ziekte te verslaan. Volledig herstel heeft veel tijd nodig en terugval komt vaak voor. Maar of uw kind nou al in behandeling is OF het probleem net begint te onderkennen...

het moment om in actie te komen is NU!
Dit boek vertelt u hoe....

Vanaf nu te koop in de webshop van Proud2Bme

De Nederlandse vertaling is mede mogelijk gemaakt door Centrum Eetstoornissen Ursula.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

een mams - Woensdag 15 juni 2011 17:04
Fijn om te lezen dat ouders de sleutel kunnen zijn tot het overwinnen van de eetstoornis. Ik denk daar nl. ook zo over. Ik heb ook vaak aan mezelf getwijfeld, ook door dingen die je hoort en leest. Maar ik weet van mezelf dat ik door het vuur ga voor mijn dochter en zielsveel van haar hou. Zij weet dat ook en samen staan we sterk!
Ik ga het boek zeker kopen, ben helaas niet op de prouddag, maar koop hem wel in de boekenwinkel.
Petra - Woensdag 15 juni 2011 19:24
Mijn ouders zijn juist het grootste onderdeel van mij problemen. En alleen als ik nauwelijks contact met ze heb gaat het wel oké.

Helaas heb ik dit zelf moeten uitvinden en sloten behandelaren hier vaak hun ogen voor.
Heb zelfs therapie moeten volgen met hen naast me, arghh.

Hoop van harte dat sommigen iets aan het boek gaan hebben, maar ik twijfel of de ouderrol niet scherper onder de loep moet worden genomen, zij houden juist heel veel schema's in stand.
axselma - Woensdag 15 juni 2011 20:19
hoe bedoelje schema's in de hand houden, heb je niet de kans gehad om aan te geven dat het moeilijk is met je ouders erbij? misschien dat er voor hen een therapie moet komen? wij als ouders gaan ook in therapie om te leren hier mee om te gaan
. - Donderdag 16 juni 2011 11:09
'mede mogelijk gemaakt door Ursula', Ik dacht toch echt dat Sonja Fleminger van Accare zich ontzettend hard heeft gemaakt voor deze vertaling...

@. - Maandag 27 juni 2011 12:50
volgens mij gaat het hier om een financiėle bijdrage.
Hans - Dinsdag 27 september 2011 11:22
Wat een geluk dat dit boek er (nu ook in het Nederlands) is!
Na een paar dagen al zeer waardevol gebleken. Wij als ouders zijn nu echt in staat zelf iets te doen aan die verschrikkelijke eetstoornis van onze dochter. De eerste stap om de 'veelkoppige draak' te verslaan is inmiddels gezet, met dank aan (de schrijvers van) dit boek!
Inmiddels is het ons duidelijk dat het een 'compromisloze' strijd is. Het is niet 'een beetje' bestrijden, het is 'alles of niks' en dit boek geeft je daarbij echt hele praktische en werkende handvatten.
Niet aarzelen om je kind te redden: kopen, lezen, doen!!