Blogger onthult foto's voor en na photoshop

 

Fashion blogger Dana Suchow onderscheid zich doordat haar blog, do the hotpants, niet alleen gaat over kleding maar dat zij ook duidelijk wil maken dat het belangrijk is om van jezelf te houden met alle gebreken en onzekerheden. We weten inmiddels wel dat ook op modeblogs veel foto's worden bewerkt in photoshop en dat we lang niet altijd zien hoe het in werkelijkheid is. Suchow gaf zichzelf bloot en liet zien dat ook zij photoshop gebruikte om haar foto's te perfectioneren.

dothehotpants

In een interview met SheKnows vertelt ze dat ze haar foto's niet had moeten photoshoppen en dat ze het gevoel heeft dat ze heeft gelogen tegen haar lezers. Ze laat haar bewerkte foto's zien naast de foto's die onbewerkt zijn. Ze geeft aan dat ze haar foto's bewerkte toen ze begon met haar blog omdat ze hoopte op succes in de vorm van geld. Daarna besefte zij dat ze succes ook op een andere manier kon krijgen. Succes gaat voor haar over eerlijk zijn over haarzelf. Dit wordt bevestigd als een jong meisje haar een brief schrijft waarin zij vertelt dat ze zich door Suchows blog beter voelt over haar lichaam.

dothehotpants

Toch is photoshop erg geliefd onder de fashionbloggers, het lijkt op een verslaving die gevoed wordt. Niet zo gek, want mode lijkt inmiddels een synoniem te zijn voor schoonheid en perfectie. Perfectie verkoopt blijkbaar, dus het is moeilijker wanneer je als blogger 'imperfect' bent. Suchow geeft aan dat merken weten wie zij is en wat zij doet en zij hebben dan de keus om wel of niet met haar te werken.

dothehotpants

Het is niet zo dat photoshop een boosdoener of slecht is. Ze geeft aan dat het een geweldige tool is waarmee je de lucht blauwer kunt maken, je kleuren van kleding beter naar voren kan laten komen, etc. We moeten alleen stoppen met het misbruiken ervan. Inmiddels heeft Suchow al een jaar geen photoshop meer gebruikt en ze hoopt dat ze hierdoor anderen kan inspireren om zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Ze geeft aan dat je niet alles moet geloven wat je ziet. 'if you can't touch it, it's not real.'

dothehotpants

Ook zegt ze: "Stel je voor dat elke vrouw de helft van de energie die zij steekt in het proberen om haar lichaam te veranderen, steekt in het veranderen van de wereld, hoe mooi zou de wereld dan zijn?"

Bron: dothehotpants.com & Sheknows.com

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eilish - Donderdag 14 augustus 2014 19:13
Ik blog ook, maar ik gebruik photoshop alleen om de belichting te verbeteren, de kleuren... en niet mn eigen lichaam!
Rianne - Donderdag 14 augustus 2014 21:03
Toch nog best een eyeopener! In bladen enz. houd ik wel altijd rekening met het gebruik van photoshop maar als ik naar de foto's van een blogger kijk neem ik dat toch sneller voor 'echt' aan. Beetje naïef misschien. Mooi dat zij dit zo doet! Het zou goed zijn als dit de normaalste zaak van de wereld was, maar in een wereldje waar het dus eerder vanzelfsprekend is om photoshop op deze manier te gebruiken vereist het toch nog wel wat lef.
Amarens - Donderdag 14 augustus 2014 22:20
Hmm, wat vreemd bericht dit, de verschillen vind ik op de eerste foto's niet te zien, de andere zijn een stuk duidelijker maar zeker geen schokkende verschillen. Zijn gewoon te bereiken met langzaam veranderwoord gewichtsverlies. Ze toont ook geen overdreven laag gewicht, al is het natuurlijk altijd fijner als mensen hun echte postuur tonen in plaats van er mee te gaan knoeien met Photoshop.
Desalniettemin heb ik het idee dat ze probeert over te komen als in, kijk mij eens het goede voorbeeld geven en mijn fouten erkennen. Terwijl er veel meer mensen, buro's en bladen zijn die er een werkelijke voorbeeld in kunnen nemen om te stoppen met het (overdreven) bewerken van foto's. Wat mij betreft mag deze vrouw best haar model een beetje bij werken aangezien de verschillen miniem zijn.
Me - Vrijdag 15 augustus 2014 01:30
Die laatste quote. Inderdaad....
Tessa - Vrijdag 15 augustus 2014 12:38
Ik blog ook, maar Photoshop m'n foto's niet. Bewust niet. Ik ben wie ik ben en daarvoor hoef ik niet te photoshoppen. Ik vind het wel goed dat ze laat zien dat hetwelk gebeurt. Als heb ik het idee dat veel Nederlandse bloggers alleen Photoshop gebruiken voor de luchtballons e.d. En niet om zichzelf te veranderen.
Mdb - Vrijdag 15 augustus 2014 13:38
Die laatste zin........ eigenlijk heel waar... Een item waar ik nu ook mee bezig ben. Die energie die ik steek ik het perfectioneren van mijzelf is zoveel beter te gebruiken. Voor de écht belangrijke dingen in het leven.