Zorgen maken om je uiterlijk

 

Pukkels, pluizig haar, je dik voelen en er bleek uitzien; het zijn allemaal zorgen waar Britse vrouwen zich gedurende een maand per jaar mee bezighouden. Dit blijkt uit een recent onderzoek onder 2000 Britse vrouwen. Gemiddeld maken zij zich 627 uur en 28 minuten per jaar zorgen om hun uiterlijk. De vrouwen besteden de meeste van deze tijd aan de vorm van hun lichaam: Ben ik te dik?

Kleding
Veel van deze tijd, ongeveer 50 minuten per week, wordt in beslag genomen door zorgen over welke kleding aan te trekken en hoe deze outfit er gedurende de dag uit zal blijven zien. De lingerie keuze blijkt ook niet altijd een even eenvoudige. Hier is ze zo'n 39 minuten per week mee zoet. Ongeveer 82 procent van de vrouwen geeft toe dat de kledingkeuze afhankelijk is van hoe zelfverzekerd zij zich die dag voelt. De kledingkeuze bij een bruiloft is de meest moeilijke, gevolgd door die voor een avondje uit.

uiterlijk zorgen spiegel vrouw
bron foto

Figuur
Te dik zijn blijkt echter de grootste zorg van al deze vrouwen. Ze houden zich hier een uur en 46 minuten per week mee bezig. Nog een uur en 26 minuten wordt besteed aan het verbergen van rondingen. Zo'n 80 procent van de vrouwen geeft toe regelmatig dagen te hebben waarop ze 'probleemgebieden' willen verbergen. Zij kiezen 9 van de tien keer voor kleding die deze gebieden verhult. Daarentegen zijn vrouwen ook bang er té dun uit te zien. Hier is ze zo'n 22 minuten per week mee bezig.

Huid en haar
Het hebben van een mooie huid is erg belangrijk voor de vrouwen. Ze maken zich zo'n 2 uur en 22 minuten per week zorgen om pukkels, sproeten, huidskleur en teint. Het haar houdt ook veel vrouwen bezig, maar toch aanzienlijk veel minder dan de huid. Het zicht druk maken over pluizig haar neemt zo'n 57 minuten per week in beslag.

Negen dagen van de maand hebben de ondervraagde vrouwen geen vertrouwen in hun figuur en algehele look. Bijna de helft van de vrouwen geeft toe dat ze waarschijnlijk te veel tijd besteedt aan zich zorgen maken over haar figuur en uiterlijk.

Ik zet bovenstaande nog even voor jullie op een rijtje:

Zorgen om je uiterlijk

Hoe speelt dit bij jou?

Bron: Dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lot1995 - Donderdag 28 november 2013 13:12
Eigenlijk belachelijk dat we zoveel tijd en energie tijd kwijt zijn in het leven aan deze dingen, ook zijn we al 1/3 kwijt aan slapen, zo houd je weinig tijd over voor de échte 'leuke' dingen in het leven....
Lot1995 - Donderdag 28 november 2013 13:12
Eigenlijk belachelijk dat we zoveel tijd en energie tijd kwijt zijn in het leven aan deze dingen, ook zijn we al 1/3 kwijt aan slapen, zo houd je weinig tijd over voor de échte 'leuke' dingen in het leven....
Eefje - Donderdag 28 november 2013 16:20
Herkenbaar dit!
Ik vind dat ik een te dikke neus heb, te dun, lelijke huid etc :(
Sanne - Donderdag 28 november 2013 16:55
Een uur en zesendertig minuten... Zou ik al een hele verbetering vinden ;p
kim - Donderdag 28 november 2013 20:12
ik maak me wel meer druk om mijn lichaam dan hoeveel daar staat beschreven. ik ben er de hele dag mee bezig en elke dag kom ik dingen tegen waardoor in onzeker word.
Laura - Vrijdag 29 november 2013 16:22
Ik maak me helemaal niet druk om mij haar, en heb het afgeknipt voor stichting haarwensen. Make-up doe ik nooit op. Maar maak me wel druk over te dik.
Samantha - Vrijdag 29 november 2013 19:37
HeelHeelHeel herkenbaar ik maak me de hele dag druk om van alles..
Caroline - Maandag 9 december 2013 17:53
Volgens mij liggen die aantal uren bij mij nog veel hoger. Veel mensen zeggen en eigenlijk is het ook wel zo, dat ik geobsedeerd ben door mijn uiterlijk. Mijn haar, make-up .. moet altijd perfect liggen. Toch wel vermoeiend, kwou dat ik me hierover niet steeds zo druk moest maken..
Loraine - Zondag 12 januari 2014 16:37
echt herkenbaar. ik maak me om alles druk heb een negatief zelfbeeld dat wil je niet weten joh... ik raak haast depressief