Zelfmoord shirt shockeert velen

 

We hebben al eens eerder geschreven over kleding die vreemde teksten of afbeeldingen bevatten en hierom later uit de verkoop werden getrokken, echt een t-shirt dat zelfmoord promoot was hier nog geen onderdeel van. De Amerikaanse kledingketen presteerde het kort geleden om zo'n shirt in de winkels te hangen. Een meisje dat twittert onder de naam psychogirlfriend ontdekte het shirt en plaatste het online. Vele verontwaardigde reacties volgden.

hang loose
bron HLN.be

Het meisje onder de naam Psycho Girlfriend twitterde een afbeeldingen van het shirt samen met de volgende tekst: "Het maakt me ziek dat TJ Maxx het oké vindt om dit te verkopen". Als reactie hierop stuurde TJ Maxx haar de vraag waar ze het shirt had gezien. Eigenlijk maakte dat al niet meer uit, want de tweet van Psycho Girlfriend was inmiddels al meer dan 500 keer geretweet en 185 keer gefavorite.

Op het beruchte shirt, waarvan de foto binnen no-time viral ging, staat een strop afgebeeld vergezeld met de tekst 'Hang Loose'. Inmiddels heeft het kledingmerk zich geëxcuseerd voor het wel erg choquerende T-shirt dat bij hen in de winkelrekken hing.

hang loose

"We appreciëren het dat dit T-shirt onder onze aandacht is gebracht. Wij hebben het ondertussen uit de winkelrekken gehaald en gaan nu na hoe het daar in de eerste plaats beland is", aldus een woordvoerder van het merk TJ Maxx.

Bron: hln.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

renskeproud - Woensdag 18 maart 2015 19:11
dat ze dit ooit bedacht hebben, niet normaal.
het is al erg genoeg dat mensen eraan denken.
Iris - Woensdag 18 maart 2015 20:49
Snap niet dat er niet 1 persoon bij het ontwerpbedrijf en drukkerij heeft gedacht dat het niet handig is om zo'n t-shirt op de markt te brengen.
AnaMan - Woensdag 18 maart 2015 21:24
Ik zie de suïcide-link niet zo...
Bergen mensen komen nog altijd om door ophanging voor gepleegde misdaden in een aantal landen (waaronder sommige staten in de VS). Ik vraag me daarbij af of zo'n strop van touw überhaupt nog weleens gebruikt wordt voor zelfmoord, aangezien het geen fijne methode is.

Een asociaal shirt is het zeker, maar die associatie zou ik zelf niet maken.
xx - Donderdag 19 maart 2015 10:08
wie wil er nou zo'n shirt dragen?? ik in ieder geval niet
Jimmy - Donderdag 19 maart 2015 13:12
Ik vind het shirt wel ver gaan. Maar ja, als je het niet leuk vind, dan kun je het ook *niet* kopen. En als iemand op school of op het werk zo'n shirt draagt, dan weet je gelijk wat je aan zo'n persoon hebt.
Wv - Donderdag 19 maart 2015 15:12
Ik zie er toch echt geen probleem in, als iemand dat wil dragen moet diegene dat lekker zelf weten. Misschien moeten we shirts met prints van treinen, bruggen, etc etc ook maar uit de handel halen?
d - Donderdag 19 maart 2015 22:04
Ik vind het idd. niet leuk zo'n shirt. Als je het voor het eerst ziet, ga je je echt bedenken waarom en hoe en wat.. iemand nou zo'n shirt gaat/wil dragen, met welke intentie. En ook met welke intentie gaat iemand nou zo'n shirt maken en uitbrengen op de markt.
Anoniem - Vrijdag 20 maart 2015 10:51
In mijn naaste omgeving heeft iemand deze problemen en ik vindt dit shirt niet kunnen. Ik wordt er misselijk van als ik er naar kijk.