Zalando gebruikt Anorexia Model

 

Zalando gebruikt wel vaker zeer 'bijzondere' manieren om hun kleding aan de man te brengen, maar een size zero model was nog niet eerder geprobeerd. Dit 'anorexia model' (zo wordt de foto omgeschreven door HPdeTijd.nl) moet waarschijnlijk na alle gillende keukenmeiden, nudistische kampeerders en krijsende postbezorger, zorgen voor een goede verkoop van de zomerkleding van dit seizoen. De Facebookvolgers van Zalando denken daar echter heel anders over.

zalando anorexia

Afgelopen vrijdag verscheen de foto van het dunne model op de Facebookpagina van Zalando met de vraag; ‘'Wat ga jij met jouw vakantiegeld doen?'' Als het aan de volgers op Facebook lag was het antwoord echter niet om hun geld te besteden bij de modeketen. Mensen schrokken van de foto en gaven hier hun ongezouten mening over.

zalando

zalando

zalando anorexia

anorexia zalando

Het model ziet er zeker mager uit, maar komt er waarschijnlijk mee weg door de goede make-up, zonnebril en achtergrond. De kleding doet erg weinig goeds voor haar figuur en zou mij persoonlijk ook niet overhalen om mijn geld er te besteden. Een onderbroek met een shirt daarin, is nou niet echt mijn ideale zomerse outfit. 

zalando model

zalando

zalando

 

Wat vind jij ervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

framboosxx - Dinsdag 28 mei 2013 15:46
Jaa.. ben het er dik mee eens! Vind het wel een schokkende foto ..
M.M - Dinsdag 28 mei 2013 15:47
Niet kunnen dit! Wat dacht Zalando?!
Dit is geen reclame maken en hoe kunnen ze uberhaupt zo'n meisje voor hun laten werken. Ze zien toch ook wel dat ze veel te dun is ?!
Elina94 - Dinsdag 28 mei 2013 15:51
Ik vind het ook een beetje naar... de foto is ivm wat je tegenwoordig overal aan reclame ziet niet heel schokkend vind ik, omdat je dat al zo vaak langs ziet komen... maar toch vind ik het erg teleurstellend dat zalando daar nu ook al mee begint
anoniem - Dinsdag 28 mei 2013 16:05
zooo dun is ze nou ook weer niet?
Koffie - Dinsdag 28 mei 2013 16:07
teleurstellend, en helaas op heel veel online websites zie je dit, en ook bij reclame op straat (al wordt dat gelukkig steeds minder)..
Zo'n dingen maken dat ik geen nieuwe kleren wil kopen, dan voel ik me er te vol voor ofzo.. of het nu bij Zalando is of ergens anders


m - Dinsdag 28 mei 2013 16:22
Het lijkt wel of haar bovenbenen aan binnenkant ook nog eens geshopt zijn
en de kleding staat haar gewoon niet.
Ze ziet er indd. uit alsof ze moeite moet doen om niet dubbel te klappen, jammer dat Zalando haar als model gekozen heeft en het dus, kennelijk, als mooi wordt gezien. Ik vind het niet mooi, ik vind het te dun, vooral ook omdat ze, duidelijk, geen energie uitstraalt.
La Joie - Dinsdag 28 mei 2013 16:34
Om eerlijk te zijn weet ik niet waar mensen van schrikken. Toen ik bovenstaande foto zag was mijn eerste gedachten '' gaat het nou om die foto of om een andere? '' en klikte ik op de facebookpagina waar dezelfde foto verscheen. Ik zou deze foto eerder bij het healthspo topic van Proud neerzetten dan als 'schokkend' ervaren..

* en NEE. Dit heeft niks te maken met een of andere eetstoornis-mind ;-) *
Maatje - Dinsdag 28 mei 2013 16:38
Eerlijk gezegd zie ik overal wel zulke dunne modellen helaas.. Triggert erg en laat je erg ongelukkig voelen :(
Maatje - Dinsdag 28 mei 2013 16:38
Eerlijk gezegd zie ik overal wel zulke dunne modellen helaas.. Triggert erg en laat je erg ongelukkig voelen :(
cherryberry - Dinsdag 28 mei 2013 16:39
^ dat dus
ik dacht dat het over een andere foto ging, maar kon nergens een andere foto vinden..
;d - Dinsdag 28 mei 2013 16:42
Dit is best wel sneu voor het meisje in de foto, misschien is ze van zichzelf wel zo dun, ik ken iemand die ook heel dun is maar veel eet. en is dit voor haar wel gewoon gezond. Maar ik ben er wel mee eens dat ze gezondere uitziend modellen moeten gaan gebruiken maar alsnog geeft iemand het nog niet het recht om iemand zo naar benede te halen
anoniempje - Dinsdag 28 mei 2013 16:43
ik vind het schandalig dat ze zo'n reclame maken, maar ik vind het ook niet juist van de reacties van anderen. 'eet eens wat meer', 'geef dat mens eens wat frieten',...ja ok ze is mager, super mager, maar ze kan ook ziek zijn he, of ano hebben. en dat draait rond veel meer dan mager zijn. zo'n model gebruik je niet voor reclame maar ik zou haar ook niet de huid vol schelden omdat ze te mager is, ze heeft wss al een heel laag zelfbeeld.
bloem - Dinsdag 28 mei 2013 16:44
Om heel eerlijk te zijn dacht ik hetzelfde als La Joie en cherryberry.
M. - Dinsdag 28 mei 2013 16:46
Wat ongelooflijk achterlijk om er meteen vanuit te gaan dat ze anorexia heeft. Zeker op een site als dit. Echt, vind ik niet kunnen.
Mijn benen zien er met een gezond bmi (19/20) niet veel anders uit en dan ben ik dus te dik voor anorexia. Met een bmi anorexia officieel zijn mijn benen een stuk dunner dan dit.

Daarnaast vind ik het net zo slecht om iemand uit te maken voor dikke vetklep dan om te zeggen dat iemand walgelijk mager is.

Ik vind dit veel mooier dan iemand die dik is. Dat is mijn mening, altijd al zo geweest, eetstoornis of geen eetstoornis. De eetstoornis ligt er niet in wat je mooi vindt, maar in hoever je doorslaat om het te bereiken en nog 1000 andere dingen.

M. - Dinsdag 28 mei 2013 16:47
Oh en uit onderzoek is gebleken dat mensen die foto's van 'dikkere' modelllen zagen juist minder gingen eten en zich ongelukkiger voelden dan wanneer ze slanke modellen zagen. Zoek maar op als je me niet gelooft.
Sanne - Dinsdag 28 mei 2013 16:51
Ik vind het een beetje vervelend dat de reacties op haar lichaam op deze manier gezegd worden. Ja ze is mager, maar laten we nou niet doen alsof andere merken het niet doen. Ik bedoel we weten allemaal hoe het zit met A&F...

De kritiek op haar lichaam vind ik net zo erg als tegen iemand met overgewicht zeggen dat ze met hun geld maar een abonnementje op de sportschool moet nemen.

Ik vind het mooi, en ja, ik heb dan wel AN maar ik zou het toch ook niet waarderen als alle slanke modellen nergens meer geaccepteerd worden.

Ik ben sowieso voor body-positive, en dat ieder lichaam mooi is. Maar dat houdt dus ook haar lichaam in.
M. - Dinsdag 28 mei 2013 16:52
@Sanne: idd. Voor hetzelfde geld heeft ze een darmziekte en zit de hele wereld dan ook nog te zeuren dat ze meer moet eten en dat ze vreselijk lelijk is.
anoniemx - Dinsdag 28 mei 2013 16:57
@sanne@m het is waar, ze zou evengoed ook zo'n beenderstructuur kunnen hebben, sommige mensen hebben dat en dan heeft ze helemaal niets van ziekte gewoon zo'n genen
E - Dinsdag 28 mei 2013 17:01
Ik heb gekeken naar de andere reacties en daar staan een paar verschrikkelijk onaardige tussen
"In ieder geval niet op dieet zo lelijk te worden als die vrouw"
"Zooo wat een lelijk model!!! Veeeel te dun, bah!"
"Wat een figuur gatver"

Ik word er heel erg verdrietig van. Er komt niet veel terecht met het accepteren van alle lichamen, het is altijd wel een keer slecht of lelijk of mooi of dit of dat. Word er zooo moe van. Hou nou toch eens op met het bekritiseren en beoordelen van een ander individu, daar heeft niemand recht op. BAH!
N. - Dinsdag 28 mei 2013 17:04
Eerlijk gezegd vind ik de reacties best wel ongepast en raken me best wel.
Ik snap best dat ze zoiets denken/vinden, maar als ze al ''weten'' dat ze anorexia nervosa heeft... dan ga je toch niet zeggen dat ze moet gaan eten of dat het walgelijk is!
like.... serieus?
Ze horen geen commentaar op haar hebben, maar op Zalando.
Sorry, ik vind het verschrikkelijk dat die dingen worden geplaatst naar haar toe ipv Zalando.
peaches - Dinsdag 28 mei 2013 17:08
Tegen iemand zeggen dat ze te dun is is net zo erg als tegen iemand zeggen dat ze te dik is. Hoezo wordt er meteen vanuit gegaan dat ze anorexia heeft?

Ik weet niet of ik dit mag zeggen, maar zo heel dun vind ik haar nou ook weer niet. Maar dat kan ook aan mij liggen. Ik snap de commotie gewoon niet zo.
Meisje - Dinsdag 28 mei 2013 17:14
Volgens mij is dat been (linker sowieso) ook wel een beetje gephotoshopt, maar alsnog veel te mager.
Zien die mensen achter de camera niet dat dit veel te ver gaat, ik snap dat echt NIET gewoon.
Eszzz - Dinsdag 28 mei 2013 17:14
Ik snap 't, maar zó erg anorexia vind ik 'r nou ook weer niet.

Het kleding idee vind ik dan wel weer erg. Ze is natuurlijk mager.. dus op één of andere manier (vind ik persoonlijk) kan ze daardoor het broekje nog wel hebben..
Stel iemand met een L of zelfs een M doet dat broekje aan..
Dan is t waarschijnlijk gewoon niet zo mooi door alle kwabjes en dingetjes en dan
vallen dingen oppeens wel heel erg op en ga je het op jezelf betrekken zonder te bedenken tja, niet iedereen is een slank bruin lang supermodel van zalando.

Ik weet niet, ik vind dit soort dingen heel krom en misleidend..
Je kunt 't op anorexia leggen, waar ze ook wel bij in de buurt komt wsl, maar het heeft ook wel degelijk te maken met hoe wij mensen denken, ook de mensen zonder eetstoornis etc. waardoor dit soort reclame heel veel doet met mensen en dan minder zwart-wit zegmaar.
Schuimpje - Dinsdag 28 mei 2013 17:24
ik dacht dat het om een andere foto ging dan om deze, want deze vind ik wel heel erg meevallen .. oke, dat ligt dus waarschijnlijk aan mij maar ach.
A - Dinsdag 28 mei 2013 17:29
@LaJoie; Heel apart, jij ziet toch ook wel dat ze veel te dun is?
Roos - Dinsdag 28 mei 2013 17:30
@Eszzz kwabjes bij maat m? Dat vind ik wat extreem...

ik vind haar wel erg dun, maar ik had het inderdaad erger verwacht. Ze is niet extremer dan de meeste modellen die je op de catwalks ziet. Ik zou in het algemeen gewoon graag willen dat de modellen minder dun werden. Natuurlijk moeten modellen "onbereikbaar" dun en "mooi" zijn, maar dat hoeft toch niet perse met een size 0 te zijn? Arme meiden...
Hm95 - Dinsdag 28 mei 2013 17:32
Nou, ik vind haar niet extreem dun hoor!
Gewoon mooi slank, net als andere modellen.
Dan kun je overal wel over klagen..

esmee - Dinsdag 28 mei 2013 17:37
De foto is ook een beetje uit verhouding omdat ze vergeleken met haar benen een heel kort bovenlijf lijkt te hebben. Ik vind het ook wel meevallen namelijk.
anoniemmm - Dinsdag 28 mei 2013 17:38
Nou ik geloof niet dat dit meisje nou zo anders is dan al die andere kledingmodellen..
Maar wat ik wel denk is dat mensen Zalando misschien meer als een merk 'voor iedereen'/'de normale mens' (die over het algemeen toch wel wat meer rondingen hebben dan het meisje hier denk ik) zien.. en dan wordt dit weer zo'n afkadering. Want whatever je ook nodig hebt, modieus of niet, volgens mij kan je alles daar wel krijgen :).
marleen2502 - Dinsdag 28 mei 2013 17:38
ik weet niet of ze echt an heeft, maar als dat zo is zou ik graag mijn vakantiegeld geven aan een goede behandeling voor haar
ik ging ervan uit dat ze echt an heeft, omdat ze blijkbaar bij dat merk graag naar buiten komen met mensen uit een bepaalde 'groep'
ik vind het het recht van iedereen om zijn mening te hebben over het figuur van dit model. En natuurlijk is er vrijheid van meningsuiting. Alleen ben ik ook wel voor menselijkheid, en ik probeer zelf mijn commentaar nooit zo te schrijven dat degene over wie het gaat zich gekwetst zou voelen. En als ik dit meisje was en deze reacties op facebook las, zou ik me wel gekwetst voelen...
de foto vind ik niet oke omdat je er weer een verkeerd ideaalbeeld mee schept, maar de reacties vind ik ook niet oke.
Rebecca - Dinsdag 28 mei 2013 17:40
Ik vind haar ook gewoon mooi slank, verder is het denk ik gewoon haar beenderstructuur, kan ze niks aan doen. Ik ken iemand met een huge thighgap terwijl ze ruuuuim gezond gewicht heeft, ze blijft dat gewoon houden. lekker boeiend- heel nederland wordt steeds dikker en dikker en daarom schelden we slanke mensen maar massaal uit voor 'skeletten' 'anorexia patiënten' 'geen echte vrouwen' etc etc, lekkere maatschappij leven we in, hoor. Want oh - als je iets zegt tegen iemand over zijn dikke postuur dan heb je half Nederland boos op je.

blij zijn met jezelf en je lichaam- ja ja ja maar als je dun bent dan mag dat blijkbaar niet. gekke wereld.
S - Dinsdag 28 mei 2013 17:49
ik heb 2 vriendinnen die super veel eten maar toch even dun zijn als haar of misschien dunner en ze zijn super gezond. Ik vind niet dat je zomaar kunt zeggen dat ze anorexia heeft. Ze ziet er gewoon uit als bina alle modellen.
S - Dinsdag 28 mei 2013 17:51
en die facebook reacties zijn echt super gemeen
anoniem - Dinsdag 28 mei 2013 17:54
Ik ben volgens mij niet veel dikker dan dit model,
het valt toch mee?
Ik heb al wel ergere gevallen gezien...
PluiS - Dinsdag 28 mei 2013 18:02
'k Vind het inderdaad nog wel meevallen!
Meisje14 - Dinsdag 28 mei 2013 18:04
Ik vind haar niet mager. Wel aan de dunne kant, maar mager? Nee
Meisje14 - Dinsdag 28 mei 2013 18:05
@rebecca
À-men voor je reactie
Maaike. - Dinsdag 28 mei 2013 18:11
ik vind haar net zo dun als alle andere modellen die tegenwoordig gebruikt worden in reclames.
Briesje - Dinsdag 28 mei 2013 18:20
Ben het met verschillende mensen hier eens maar vooral ook met @N
Die mensen zouden opmerkingen moeten plaatsen naar Zalando toe niet naar het model! Zalando moet de verantwoordelijkheid nemen om gezond uitziende modellen te hebben voor hun kleding. Ook heel erg dat iedereen zo beledigend doen over het feit dat ze te mager is. Ja ze is erg dun, maar dat geeft niemand het recht haar zo te beledigen vind ik. Als er dit soort opmerkingen zouden geplaatst worden over een foto van iemand die te zwaar is of overgewicht heeft zou je direct erover horen overal hoe erg dat wel niet is dat zoiets gezegd wordt.Maar, O wee als je bijvoorbeeld iemand dik noemt. Maar iemand mager noemen (of mager skelet etc.) is blijkbaar wel geoorloofd en normaal!
Noah1200 - Dinsdag 28 mei 2013 18:33
Hmm ik vind het lastig te reageren merk ik, want ik had een enorm schokkende foto verwacht en vind deze enorm meevallen. Ik vind haar figuur persoonlijk niet mooi, ronder is mooier al zeg ik het zelf maar daarbij vind ik heel de 'commentaar-hype' ook wat te ver gaan. De woorden van Rebecca zijn pakkend. Ik ben menig keer uitgescholden omdat ze mij te mager vonden en kreeg al meteen het etiket anorexia voordat ik problemen had met eten. Juist hierdoor kreeg ik eetbuien en belandde ik in de anorexia wereld. Mensen oordelen echt heel erg snel en het lijkt wel dat we massaal kritiek gaan leveren om... ja waarom eigenlijk? Een 'saamhorigheid idee' misschien? Alle woede uiten op mensen die makkelijk slachtoffer zijn. (ook even terugkijkend op het koningslied) Ja ik vind het allemaal wat overdreven en de reacties te bot.

Is die 10% korting misschien ook omdat ze praktisch geen kleding aanheeft (en het ook nog eens niet heel leuk is)? Raar.
Roos - Dinsdag 28 mei 2013 18:35
ik vind het een beetje eng dat jullie haar "mooi slank noemen"... ze is echt heel dun. Ik zeg niet lelijk, maar zeker dun!
ter - Dinsdag 28 mei 2013 18:37
vaak zijn modellen nog wel mooi ''slank''
dit is gewoon lelijk dun, echt lelijk
Danique - Dinsdag 28 mei 2013 18:51
Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Rebecca!
Hoi - Dinsdag 28 mei 2013 18:51
Er wordt altijd geklaagd als een model te dun is, en nu ineens gaat iedereen dit model verdedigen? Dat vind ik best 'bijzonder'. Dit is namelijk niet echt een gezond voorbeeld voor vrouwen, als het gaat om het schoonheidsideaal waar iedereen vaak zo tegen is.
sara - Dinsdag 28 mei 2013 18:55
@hoi ja helemaal mee eens. lachwekkend bijna.
M. - Dinsdag 28 mei 2013 19:17
@Hoi: ik ben ook niet zo iemand die klaagt over dunne modellen. Ik klaag voornamelijk over de manier waarop mensen doen alsof iedereen maar anorexia krijgt door het zien van dunne modellen. Daarnaast dient zij niet als voorbeeld voor vrouwen, ze trekt kleren aan en je wordt geacht daarnaar te kijken en niet naar haar. Dat mensen haar tot een voorbeeld maken doen ze zelf.

Ik vind dat er hier op Proud sowieso veel te negatief wordt gedaan over modellen. Ja, d'r zijn er vast veel met anorexia, maar lang niet allemaal. En houd eens op met zeggen dat het een grote oorzaak van anorexia is, daarmee zwak je de ziekte zo erg af.

Daarnaast is dus gebleken dat 'dikke' modellen juist een negatieve invloed op het zelfbeeld kunnen hebben, tegen de verwachting in.

@Rebecca: goede reactie.

M. - Dinsdag 28 mei 2013 19:19
Ik werd als kind uitgemaakt voor te dun en anorexiakip, terwijl er niks aan de hand was op het gebied van eten. Met een gezond bmi en praktisch niets eten zei bijna niemand er wat van. Typisch.
Haremaje - Dinsdag 28 mei 2013 19:40
Dit is wel heel erg, dit kan echt niet natuurlijk zijn!
Rain - Dinsdag 28 mei 2013 19:42
Ben ik nou gek? Ik vind dit model echt niet dun. Ja gewoon slank normaal.
Nu kan je wel merken dat m'n beeld van wat normaal is flink vertroebeld is.
Laura - Dinsdag 28 mei 2013 20:49
Ik vind haar vrij dun, maar niet extreem schokkend
es - Woensdag 29 mei 2013 00:41
ik ben het met jullie eens dat sommige mensen een duidelijke botstructuur hebben. Maar je ziet het bij haar heel goed aan haar gezicht: die is namelijk ok ingevallen. dat vind ik duidelijk een teken van ongezondheid. Ik schrok hier best wel van ja
S. - Woensdag 29 mei 2013 00:43
Ik vind haar niet lelijk ofzo hoor. En watever, alsof zij dat gaat lezen. De helft van die mensen is waarschijnlijk gewoon jaloers.
EB91 - Woensdag 29 mei 2013 10:38
Van mij mag ze ook wel wat zwaarder worden. Maar het probleem is dat heel dunne mensen wel de grootste doelgroep zijn voor kledingfabrikanten (en heel dikke, maar de mensen ertussenin worden vergeten). Kijk bijvoorbeeld naar broeken: er zijn tegenwoordig bijna alleen maar skinny's verkrijgbaar die mijn kuiten flink afknellen, als ik mijn benen er al in krijg (en dat terwijl mijn gewicht zelfs nog iets te laag is, kun je nagaan hoe dat wel moet zijn als ik wat zwaarder word). En als dat zo'n beetje het enige is wat ze verkopen, dan hebben ze dus ook modellen nodig die wel in die maten passen... dus ja dan kom je advertenties tegen van mensen die er uit zien alsof ze niet zo veel eten.

Ik vind het trouwens opvallend dat er alleen gesproken wordt over dunne modellen, maar moet je eens kijken naar paspoppen. Die taille, die beentjes, dat vind ik echt over alle grenzen heen gaan. Als ik naar die uitgemergelde popjes kijk in een etalage dan vind ik het al bijna zinloos om er nog naar binnen te gaan. Want die maten heb ik niet.
Karin - Woensdag 29 mei 2013 11:11
Je kunt niet overal een labeltje anorexia op plakken...
Hebben ze daar bewijs voor??....

Ze is wel dun, ondergewicht.
Maar goed dat hoeft niet direct te betekenen dat ze anorexia heeft.
Jantje - Woensdag 29 mei 2013 11:56
Ik weet niet wat ik erger vind, de reacties van de mensen op Facebook of hier. Zeggen dat zij 'mooi dun is' DAT triggert lekker niet... neee hoor. Bedankt
K - Woensdag 29 mei 2013 13:30
Dit hoeft niet per definitie anorexia te zijn? Ik vind het niet mooi, maar ZO dun ook weer niet
Senna - Woensdag 29 mei 2013 13:33
Het model is dun. Vanaf de foto kunnen wij niet bepalen of zij een gezond gewicht heeft. Volgens mij krijg je geen anorexia door naar een dun model te kijken. Misschien is het triggerend voor iemand die anorexia heeft. De outfit vind ik niet leuk die ze laat zien. Wat al eerder werd geschreven...shirt in onderbroek. Oncomfortabel ook.
rosa - Woensdag 29 mei 2013 16:24
Sorry maar ik ben het met Jantje eens. Wat willen we hiermee bereiken?
Mij triggerd het momenteel enorm dat mensen hier zeggen: 'oh valt wel mee, nee is gezond, ik zie liever een dun iemand dan een te dik iemand'. Wat was dit ook alweer voor een site....?!!!!!

Het gaat er denk ik inmiddels niet meer om of ze wel of niet te dun is. Ik vind de kleding die ze aan heeft niet mooi en zou daar mijn vakantiegeld dus niet aan uitgeven. Maar mensen volgens mij gaat het hier verder over een kledingsite, niet over een mensenhandel of wel soms?! Dus laten we ons maar gewoon focussen op wat het model aan heeft ipv elkaar hier gek maken met teksten als: 'liever dun dan dik' ed.
M. - Woensdag 29 mei 2013 17:19
@Rosa: Hier gaat het niet over de kleding maar over het model. Op fb zou het daar niet over moeten gaan, maar dat gaat het wel.
Dit is een site over eetstoornissen. Dat betekent niet niemand mag zeggen dat ie dun mooi vindt (vind ik iig). Ik vind het juist storend als we allemaal gaan doen alsof we dunne mensen altijd allemaal lelijk vinden en dikkere mensen zijn allemaal mooi. Dat wordt hier nogal gepromoot vind ik: 'dun is lelijk en niet dun is mooi. Punt.' Zo is het niet in de echte wereld. Ik denk dat het helpender is om daar eerlijk over te zijn met elkaar. Ja, sommige mensen triggert dat. Praat daar dan over, ipv enkel te roepen dat het ziek is om dunne mensen mooi te vinden en alles wat maar triggert niet te willen plaatsen.

Triggers zijn overal: deal with it. Je zult op straat genoeg dunne mensen zien, op tv zijn ze, in bladen: overal. Ook zijn er genoeg niet-eetgestoorde mensen die zeggen dat ze slank/dun mooi vinden en dik lelijk. Die kun je niet altijd vermijden. Leer ermee om te gaan dus. Werkt veel beter dan maar te roepen dat het allemaal zo verkeerd is en dat de maatschappij zo vreselijk anorexia/boulimia/whatever-bevorderend bezig is.

Ik ben ook jaloers op iedereen die dunner is. Maar ik ga niet zeggen dat dunne mensen per se ziek zijn en al helemaal niet dat ze moeten worden verbannen als model omdat het voor mij zo naar is om te zien. En van 'healthspo' word ik persoonlijk alleen maar cynisch (maar fijn voor degenen bij wie het helpt).

M. - Woensdag 29 mei 2013 17:22
Ben wel benieuwd wat de mensen van Proud van al deze reacties vinden..
R. - Woensdag 29 mei 2013 22:21
Ik vind haar helemaal niet zo dun. Ik vind wel dat ze een achterlijk pakje aan heeft, waardoor het er echt niet uit ziet
Anonoimmm - Donderdag 30 mei 2013 21:34
Nounou,,wat maken we toch weer een probleem,,jeezz ze lijkt zo dun door dat pakje en alle modellen zijn dun.
Romy - Vrijdag 14 juni 2013 20:50
Heel raar dit..
Lies - Vrijdag 11 oktober 2013 15:54
Het is best eng om te beseffen dat ik haar helemaal niet griezelig eruit vind zien terwijl heel veel mensen dat juist wel vinden. Haar kleren zijn niet mijn smaak, dat kan best. Bovendien vind ik het ook zielig voor haar als mensen haar "lelijk" of "eng" of "geef haar eens wat eten" noemen, ze heeft een best wel mooi gezicht en zo eng vind ik haar eigenlijk niet. Toch vraag ik me af of ik wel helemaal normaal ben als ik niet inzie waarom haar postuur blijkbaar niet normaal wordt gevonden.
p. - Dinsdag 29 april 2014 18:47
Wat een onzin hier toch. Ze valt toch wel mee zeker. wat me opvalt is dat de meeste mensen die nogal snel commentaar hebben op magere mensen zelf wat voller zijn. Kijk eens naar ethiopiers en kenianen, hebben die allemaal anorexia? Volgens mij zijn mensen die haar 'abnormaal mager' vinden zelf wat onzeker. Er zijn trouwens heel wat mannen die dit mooi vinden.
Miranda - Zaterdag 26 maart 2016 14:23
Zalando heeft vele veel te dunne modellen. Ik zou zeggen, niet meer bestellen bij zalando
Iemand - Vrijdag 8 april 2016 17:39
Sommige mensen zijn van nature mager, waaronder ikzelf, maar misschien ook dit meisje. Niet iedereen heeft dat te kiezen, net zoals dik zijn dat ook niet bepaald ongezond is. Ik vind haar er nog vrij goed uitzien eigenlijk.
Iemand - Vrijdag 8 april 2016 17:40
*gezond
Jetje - Woensdag 14 april 2021 12:23
Kwam hier bij toeval nog eens terecht maar discussie is actueler dan ooit. En met de blik van nu... wat een vreselijke bodyshamers onder die foto zeg. Dat mollig tegenwoordig de norm is met een gemiddelde maat 42 wil niet zeggen dat we dunne mensen maar allerlei vet voer moeten aanbevelen. Net zo erg als een dikkerd veroordelen als die een zak friet koopt.