Wie ben jij zonder kleding?

 

Schoonheid gaat niet over kleding of make-up, het gaat om de persoon ónder de kleding en áchter de make-up. 'It's about the person underneath them.' Dat is de theorie van het "What's Underneath" video project, gemaakt door moeder en dochter Elisa Goodkind en Lily Mandelbaum. In de video's interviewen ze mensen over zelfbeeld, zelfvertrouwen en het leven. Gedurende het interview kleden de geïnterviewde vrouwen zich langzaam uit voor de camera.

what's underneath

Hun volgende doel is het maken van een documentaire met de titel I am what's underneath. Daarvoor hebben ze nu een kickstarter video gemaakt met als doel het inzamelen van geld voor documentaire. 'Echte zelf acceptatie gaat niet over eruit zien als een perfect ideaalplaatje, het gaat over het lef hebben om helemaal jezelf te zijn in deze wereld. Dat is wat iemand 'stijl' geeft, dat is wat iemand mooi maakt.', aldus Elisa en Lily op hun website Stylikeyou.

Elisa en Lily zouden de wereld graag als volgt zien veranderen:

  • Mensen veroordelen elkaar niet langer op basis van onderlinge verschillen.
  • Mensen accepteren hun natuurlijke huidskleur.
  • De fashion industrie werkt met een diversiteit aan modellen.
  • Mensen kleden zich niet langer om zich aan te passen, maar enkel om zichzelf uit te drukken.
  • Er wordt geen gebruik meer gemaakt van Photoshop.
  • Magazines gaan niet langer voortdurend over de tekortkomingen van mensen.
  • Jongeren voelen zich in de toekomst vrij om zichzelf te zijn.
  • Ons zelfbeeld wordt niet langer beïnvloedt door marketing.

style

Prachtige doelen, maar als we heel eerlijk zijn, misschien niet allemaal even haalbaar...? De video's die ze tot dusver hebben gemaakt vind ik in ieder geval heel indrukwekkend. Ik heb er, naast de kickstarter video, nog eentje uitgekozen die wellicht jullie ook aanspreekt.

Wat vind jij van dit project en zou je eraan meewerken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

jo3101 - Zaterdag 22 november 2014 10:10
Wauw heel indrukwekkend!
Ag!rl - Zaterdag 22 november 2014 12:56
Inderdaad heel indrukwekkend! Ik vind het een goed project en ik denk eigenlijk ook wel dat ik er aan mee zou werken. Je ziet hoe opgelucht deze mensen zijn dat ze eindelijk hun verhaal kunnen vertellen en hun waarheid kunnen vertellen. Heel mooi, ik hoop dat het lukt om de docu te maken!
JoJoo - Zondag 23 november 2014 19:25
Mooi project!