Wat vrouwen zien in hun foto's

 

Er is een nieuwe serie met portretten waarin aandacht besteed wordt aan vrouwen en de manier waarop zij naar zichzelf kijken. Her|Self is een fotoserie die gemaakt is door fotografe Jennifer Bermon waarbij zij 28 vrouwen op de foto zetten van verschillende lagen van de bevolking in de afgelopen 20 jaar. Het is een serie geworden van prachtige zwart-wit foto's.

Jennifer Bermon heeft de deelnemende vrouwen gevraagd om op te schrijven wat zij zagen in de foto van zichzelf. Deze tekst staat onder de foto. Het is hierdoor een heel krachtig project geworden waarin alle vrouwen hun eigen verhaal vertellen en hun eigen visie op zichzelf omschrijven. Ze vertellen wie ze zijn en wat hun verhaal is.

her, she

Al twintig jaar geleden is Jennifer met dit project gestart. Toen studeerde zij aan Mills College. Ze vertelt dat ze een inzicht kreeg toen ze haar vrienden hoorde praten over wat zij niet leuk vonden aan zichzelf. Voor haar leken zij perfect zoals ze waren. Hierdoor realiseerde zij zich dat dit een onderdeel was van het leven en de dagelijkse conversaties. Foto's leggen een moment vast en geven ons de tijd om echt iets te zien. De foto's laten dus niet alleen mooie portretten zien, maar het geeft ook de mogelijkheid om ons te leren hoe deze vrouwen zichzelf zien.

fotoproject

fotoproject her, she

Volgens Jennifer werkte het op deze manier bezig zijn met foto's als een therapeutisch proces. Praten over wat zij zagen, zorgde voor een goed gevoel. Her|Self is op het moment te zien in een Gallerij en Californië maar hier kun je de foto's ook zien en verhalen hierbij ook zien.

Bron: Jennifer Bermon & huffingtonpost

Wat vind jij van dit fotoproject?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nienke - Donderdag 26 maart 2015 21:13
Indrukwekkend en leerzaam
Naomi - Vrijdag 27 maart 2015 17:24
Als ik die meiden zie vind ik ze echt heel mooi... en dan lees je hun verhaal en dan vind ik het echt heftig om te beseffen dat ze zo over zichzelf denken...