Vrouwen dragen te kleine jeansmaat

 

Uit Brits onderzoek onder 1000 vrouwen blijkt dat zo'n 40% van de vrouwen een te kleine jeans draagt. De reden hiervan is dat ze eigenlijk niet willen toegeven dat ze een maat groter nodig zouden hebben. Meer dan de helft van de vrouwen heeft ook een broek die echt te klein is maar die zij nog niet weg willen doen omdat ze hopen af te zullen vallen.

jeans

IJdelheid
Als ik zeg "op bed liggen terwijl je je broek over je billen probeert te trekken en vervolgens met moeite de knoop dicht maakt", krijg je vast een beeld voor je. Dit is iets wat dus heel vaak gebeurt. Het komt voort uit ijdelheid. Vrouwen vinden het moeilijk om te accepteren dat ze een maat groter moeten kiezen en blijven daarom vasthouden aan hun oude, en nu dus verkeerde maat.

Vrouwen en jeans
Naast het gegeven dat een heel groot deel van de vrouwen de verkeerde maat draagt, werd duidelijk dat de vrouwen gemiddeld zo'n 8 spijkerbroeken in de kast hebben liggen, waarvan ze er eigenlijk maar 3 regelmatig dragen. Alle vrouwen hebben nog wel een jeans in de kast liggen dat 5 jaar oud is en 20% van de vrouwen heeft zelfs nog een jeans die 10 jaar oud is. Dit bevestigt toch ook wel dat de jeans een grote plek inneemt in de kledingkast van vrouwen. En dat al meer dan 50 jaar.

Op het werk en school
Bij jongeren is de spijkerbroek toch wel echt favoriet. Loop maar eens rond op een middelbare school en kijk om je heen. Overal spijkerbroeken. Ook op de meeste werkplekken is de spijkerbroek terug te zien. Zo'n 60% van de ondervraagde vrouwen draagt minimaal één keer per week een jeans op het werk.

No go's
De jeans is populair. Maar er zijn ook no go's voor de ondervraagde vrouwen. De meeste ondervraagde vrouwen houden niet van een jeans die te laag op de heupen zit of broeken waar het ondergoed zichtbaar is. Een te strakke jeans met stretch en een gescheurde jeans met gaten wordt door de meeste ook niet zo gewaardeerd.

Jeans

Jeans shoppen
Ongeveer 60% van de vrouwen vindt het moeilijk om een goede jeans te vinden in de winkel. Ongeveer 20% van de vrouwen kocht ooit een spijkerbroek van €120,- of meer. Gemiddeld geven de ondervraagde vrouwen €29,- uit wanneer zij gaan shoppen voor een nieuwe spijkerbroek.

Best zonde eigenlijk, een goede jeans is zo belangrijk voor hoe je er uit ziet en overkomt. Zelf heb ik ook nog wel wat broeken die te strak zijn en die ik toch in mijn kast heb omdat ik ze zo mooi vind. Ik heb niet het doel om af te vallen maar ik vind het zonde om ze weg te gooien. Misschien kan ik er nog een keer een vriendin blij mee maken. Van er bij lopen als een muffin, word ik namelijk niet blij.

Bron: nu.nl

Heb jij veel te kleine spijkerbroeken in je kast?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

vlinder... - Donderdag 28 november 2013 19:11
Nee ik heb geen te kleine spijkerbroeken in de kast hangen maar wel te grote... hoop dat ik daar ooit weer in ga passen.
Whisper - Donderdag 28 november 2013 19:15
^
Dat dus
Esrarengiz - Donderdag 28 november 2013 19:42
Ik heb inderdaad te kleine spijkerbroeken liggen, maar deze had ik gekocht toen ik nog ondergewicht had. Ik heb ze nog steeds liggen omdat ik het moeilijk vind om ze weg te doen. Mijn nieuwe lichaam heb ik tot nu toe eigenlijk na een jaar nog steeds niet kunnen accepteren.
Rachel - Donderdag 28 november 2013 19:57
ik draag geen te kleine/te strakke kleding, daar lijk je juist dikker in dan in kleding die wat losser zit. dat maakt je wat slanker. maar het moet ook weer geen tent zijn want dat maakt je juist weer wel dik.
R - Donderdag 28 november 2013 19:59
Eerst had ik wel altijd nog te kleine liggen maar dan niet met het idee er nog ooit in te gaan passen, ik vond het inderdaad zonde.
Nu zijn de meeste te groot, en heb ik aan die oude (ooit te kleine) spijkerbroeken nog wat gehad.
iemand die een meisje is - Donderdag 28 november 2013 20:13
Ik heb vaak dat ik een nieuwe broek koop de eerste maat
te klein moet ik een grotere maat pakken en die past me dan wel
maar later word die mij veelste groot heel iritant dus ik neem meestal een broek met
stretch dat bevalt me veel beter dan sommigen andere broeken
Simba - Donderdag 28 november 2013 20:14
ik heb er nog eentje liggen die ik inderdaad te klein is... en hoop daar toch wel ooit in te passen.
Babbel - Donderdag 28 november 2013 20:30
Ik heb er ook nog een aantal broeken liggen die ik nu niet meer aankan, maar wel hoop ooit weer aan te kunnen. En dat betekent dat ik dus weer op gezond gewicht zal moeten zitten dan. En dat is wel fijn. ofzo ;)
Romy - Donderdag 28 november 2013 20:30
Ja deze herken ik absoluut wel...
Ik heb m'n kast in 3 stukken verdeeld. Wat ik nu draag, en 2 delen van wat ik lang niet meer pas met de hoop dat dit nog wel gaat lukken (geordend op maat). Best raar eigenlijk, want 3 kwart van die kast pas ik niet meer, dood zonde dus om daar niet iets goeds mee te doen.
S - Donderdag 28 november 2013 20:38
Hahaha, o ja, allemaal uit m'n anorexiatijd. Ik ben niet zo opruimerig, dus zolang m'n kast niet uitpuilt, liggen ze me daar best. En nee ik heb niet de illusie ze ooit nog te passen. Ga binnenkort nieuwe kopen! En dan wel passende; ik snap echt niet dat mensen zich in te kleine spijkerbroeken/ kleren hijsen.
MischiefManaged - Donderdag 28 november 2013 20:47
Ik heb nog wel te kleine spijkerbroeken in m'n kast, maar draag ze niet meer. Ik ben wel goed in het kopen van dure broeken, haha (y)
B - Donderdag 28 november 2013 20:58
Ja, de broeken die ik gekocht heb toen ik ondergewicht had, mijn zusje past ze wel en dat maakt me zo verdrietig...
Ellie-x - Donderdag 28 november 2013 21:09
ik draag juist vaak te grote broeken, want vind dat strakke niet fijn zitten. Maar in mn kast heb ik te groot en te klein omdat ik zo schommel in gewicht,,
Liadan - Donderdag 28 november 2013 21:26
ik draag gewoon nooit spijkerbroeken omdat ik ze sowieso niet lekker vind zitten. Veel te stug ofzo, doe mij maar een stretchy jeanslegging of gewoon rokjes en jurkjes met een panty.
PizzaCanzone - Donderdag 28 november 2013 23:35
Oeef hier maak ik me zo schuldig aan. Tranen in de paskamer van de H&M als ik een maat moet pakken die me niet bevalt, en maar proppen. En in mijn kast ligt ook een grote stapel spullen die ik niet pas (te grote beha's en te kleine broeken). Het leven is hard :p
Precious - Donderdag 28 november 2013 23:46
Wat mij vooral verbaast: gemiddeld 29 euro voor een jeans?! Hoe dan?!
Chananja - Donderdag 28 november 2013 23:51
^^ Dat had ik ook, met name dat GEMIDDELD.

En gelukkig heb ik geen te kleine spijkerbroeken meer, heb alle eetstoornisbroeken weggedaan. Was moeilijk en is in meerdere fases gegaan, maar nu pas ik tenminste alles wat in mijn kast hangt. En dat is wel zo fijn ;-).
Astrid - Vrijdag 29 november 2013 00:19
@Precious Sale shoppen! :) Ik koop mijn spijkerbroeken alleen maar in de sale en dan kom ik ook op max 30 euro per broek uit.
meadow - Vrijdag 29 november 2013 10:03
1 die te klein is na een paar kg aangekomen te zijn.
die trek ik ook niet meer aan.

ik geef idd meer dan €120,- uit aan een broek (ook aan niet spijkerbroeken)
het moet gewoon goed zitten en dan geef ik liever wat meer uit.

Alles waar stretch in zit vind ik trouwens AFGRIJSELIJK, evenals skinny's.
Ben meer van de bootcut, straight of baggy/boyfriend. Heerlijk!
Cath - Vrijdag 29 november 2013 11:55
ja nog 2. Gelukkig gekocht bij de h&m , omdat ik wist dat ik aan zou komen. Nu beginnen mijn nieuwe broeken ook weer strak te zitten :'(. Dan maar weer extra kleedgeld vragen :).
Laura - Vrijdag 29 november 2013 17:35
Ik heb al m'n broeken die te klein werden toen ik aankwam aan mijn nichtje gegeven. Die is 10 jaar jonger dan ik en zat nog vol op in de groei (groep 7 ) dus vooral haar moeder was er erg blij mee ;-) hadden ze alvast wat broeken liggen.
EB91 - Vrijdag 29 november 2013 18:35
Nee, ik haat te kleine spijkerbroeken. Die van mij zijn standaard te wijd om te heupen. Ten eerste omdat ik het fijn vind als het ruim zit, ten tweede omdat broeken die goed aansluiten op mijn heupen van onderen veel te strak zijn, omdat mijn kuiten geen formaat luciferstokje hebben.
Lusi - Vrijdag 29 november 2013 23:04
Ik draag ze nooit, zelfs als ze exact passen vind ik het al te strak.
Liever ietsjes losser: staat vaak mooier (moet het niet los als niveau vuilniszak zijn, maar gewoon wel aansluitend met iets meer bewegingsvrijheid) ennn zit veel lekkerder!.

Heb alleen wel alles varierend van maatje behoorlijk ondergewicht tot maatje net niet obesitas in mijn kast liggen (nah er ligt een groot deel bij mijn ouders, anders word ik er steeds aan herinnerd). Ik wissel nu ook nogal van gewicht binnen de gezonde marge dus soms heb ik te grote spijkerbroeken die ik nooit draag, maar soms te kleine... die dan even liggen te verpieteren. Want ik ben echt niet van plan om steeds nieuwe te kopen!
eliseeexx - Vrijdag 29 november 2013 23:46
Ik heb dit wel afgelopen jaren gehad dat ik net een te klein shirtje of broek kocht. Nu heb ik dat totaal niet meer. In de eerste instantie is hij strak maar hij loopt uit en zit dan primaa.
Ik heb het wel met shortjes dat die zooo leuk zijn maar gewoon niet meer pas omdat er geen strech in zit, afgelopen jaar toch de last uit gegooid
Matt - Zondag 12 oktober 2014 00:50
Bij tweedehands of kringloop (10-25 euro) kan je prima merkbroeken scoren. Heb er mooie jeans van Diesel, PME, Replay en G-star vandaan! Velen zijn als nieuw wegens te groot/klein gekocht. Als je er een stel verzameld hebt kun je ze in een keer wegbrengen om korter te laten maken.