Vollere vrouwen zijn gelukkiger

 

In de media wordt gesproken van geluk als je een super slank en strak figuur hebt. Ook ikzelf dacht tijdens mijn eetstoornis dat ik gelukkiger zou zijn wanneer ik dunner was. Een nieuw onderzoek bewijst ons het tegendeel. Vrouwen met een voller figuur zijn gelukkiger dan vrouwen met kleine modellenmaatjes.

Ikzelf was er tijdens mijn eetstoornis vooral van overtuigd dat ik er strak en slank uit moest zien. Ik wilde maatje 34, omdat ik dat sterk en krachtig vond. Ondertussen heb ik geen maatje 34 meer. En gelukkig ben ik van mijn eetstoornis af. Ik was niet gelukkig en wilde mijn lichaam altijd veranderen. Het was nooit goed en ik was er altijd mee in gevecht.

Kim kardashian

Gelukkig heb ik op den duur min lichaam leren accepteren en kan ik het nu weer mooi vinden. Mijn botten hoeven niet meer uit te steken om gelukkig te zijn en een beetje heupen vind ik juist heel mooi, terwijl ik die altijd weg probeerde te werken. Het is vooral fijn om lekker te kunnen eten, op een gezond gewicht te zitten en geen eetstoornis meer te hebben. Ik heb misschien geen maatje 44, maar hoef ook niet meer per se maatje 34 te bereiken. Geluk zit hem niet in een kledingmaat of gewicht.

De website Styleite.com meldt dat 74% van de vrouwen met maat 44 blij is met haar figuur. Onder de vrouwen met maat 34 is slechts 42% tevreden. Van de vrouwen met maatje 34 wil zeker 52% wel iets meer rondingen. Ook denkt 30% van hen dat hun kleding er mooier uit zou zien wanneer ze wat meer rondingen zouden hebben.

Het onderzoek werd gedaan onder 2000 vrouwen door de Britse modeketen Littlewoods.com. De uitslag ondersteunt een onderzoek van Helmholtz Zentrum Munchen, waarin gezegd wordt dat het welzijn van vrouwen lijkt te verbeteren als het om gewicht en lichaamsbeeld gaat.

De meeste ondervraagde vrouwen vinden het figuur van televisiekok Nigella Lawson erg mooi. Daarnaast stemden ze op Beyoncé, Kim Kardashian, actrice Christina Hendricks en Adele. 

Ik denk zelf dat een figuur waar jij je goed bij voelt, een figuur is dat je hebt met een gezond eet- en bewegingspatroon. Niet per se een maat of cijfertje. Een goed verzorgd lichaam, ziet er altijd mooi uit, welke maat het ook heeft. 

Bron foto1: Weheartit
Bron foto2

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

H - Maandag 28 oktober 2013 19:43
Mee eens, ik probeer het ook nog zo te gaan zien bij mezelf. Maar dat heeft zoals gewoonlijk weer eens tijd nodig.
r - Maandag 28 oktober 2013 20:28
zo leven lukt inmiddels al weer, gezond eten en weer kunnen genieten van de lekkere dingen en je daarna niet schuldig voelen! maar om van je lichaam te gaan houden en t goed te vinden zoals t is en bang blijven om dik te worden blijft lastig :S heeft tijd nodig denk ik, en veel proud to be me artikelen lezen :D
Jens - Maandag 28 oktober 2013 22:08
haha moest bij de titel al lachen
mijn svp'er probeert me ook overtuigd te krijgen dat dat zo is maar ik geloof het nog steeds niet
maar nu ik dit lees moet het wel waar zijn maar echt geloven is nog moeilijk hopelijk komt dat ook

thanks in ieder geval.
merel - Maandag 28 oktober 2013 22:21
Ik wou dat ik gewoon even voor één week het lichaam van kardashian of mijn eigen lichaam met wat extra kilo's mocht proberen om te kijken of ik mijzelf er oké in zou vinden. En als ik t dan echt niks vind, dat ik dan met mn vingers knip en dan weer in mn huidige lichaam zou zitten.. (niet dat ik hier nou zo chill in zit)
Anne - Dinsdag 29 oktober 2013 09:04
Jaja xd.
Op welke vrouwen is dit onderzoek gedaan? Volwassenen die misschien al wat zekerder zijn over hun lichaam.
Ik zie mezelf nog huilend in het pashokje staan toe ik iets van maatje 40 aanmoest. Ik zeg overigens niet dat je met dat maatje dik bent. Ik vind het vaak op andere mensen erg mooi... Alleen niet bij mezelf.
kruidkoek - Dinsdag 29 oktober 2013 09:05
mensen vergeet niet dat jullie op een gezond gewicht er zo NIET uit zuilen zien, maar nog steeds dunner. je bent niet 'voller' wanneer je op een gezond gewicht zit.

even voor de duidelijkheid omdat ik het gevoel heb dat mensen deze blog lezen met de gedachte dat ze zo zullen zijn op hun setpoint gewicht, dit is dus niet zo ;)
jessica - Dinsdag 29 oktober 2013 09:26
Ik sluit me aan bij Anne. Het is echt niet leuk om als puber grotere maten nodig te hebben.. En je zakt al helemaal door de grond als de verkoopster door de winkel naar de andere verkoopster roept: Is er nog een 44 van dit rokje??? zodat iedereen begrijpt dat jij maat 44 moet hebben..

Zucht. rondingen zijn misschien mooi, maar zoals iedereen weet, die rondingen zijn ook nooit perfect. De enige (grote) rondingen die ik heb zijn mijn buik en kont. of ik daar nou zo blij mee moet zijn..
Julia - Dinsdag 29 oktober 2013 09:32
True.
Ik heb lang in maat 32 rondgelopen. Het was verschrikkelijk. Het was schaamtelijk. Ik voelde me zó ongelukkig en inderdaad had ik totaal geen rondingen.
Op dit moment heb ik gezond gewicht. Ik ben compleet blij met mijn lichaam en ik voel me gelukkiger dan ooit :)
m - Dinsdag 29 oktober 2013 12:16
Ik weet niet of vollere vrouwen gelukkiger zijn. Dat is voor iedere vollere vrouw persoonlijk, denk ik en hangt van zoveel factoren meer ook nog af.
zaragirl - Dinsdag 29 oktober 2013 21:09
ik vind het een hele mooie blog,maar ik ben het er niet helemaal mee eens. als je jezelf te dik vind ben je niet gelukkig. dan ben ik zelf gewoon dun dusweet ik niet hoe het is om 'dik' te zijn maar ik ben het er toch niet mee eens
anoniem - Dinsdag 29 oktober 2013 23:44
ik heb zelf ernstige overgewicht. vroeger wilde ik altijd heel dun zijn, maar mij doel is nu maat 42/44/46. Ergens kan ik soms ook wel trots dat ik dik ben. maar is ook hoe je bent. ik ben bijv. heel me leven al dik, kan me niet eens meer voorstellen om echt dun te zijn. het belangrijkste is dat je blij in eigen lichaam voelt. ik vind persoonlijk model plus vaak mooier dan normaal model.
Nightordaydream - Woensdag 30 oktober 2013 00:18
Dit artikel klopt als een bus, ik kan niet wachten tot ik weer wat ben aangekomen...