Verbied de term Plus-Size!

 

Op onderstaande foto zie je Stefania Ferrario. Stefania is een 21-jarig Australisch model die op dit moment het gezicht is van het lingeriemerk van Dita Von Teese. Stefania is helemaal klaar met het feit dat zij een plus-size model wordt genoemd. Ze plaatste deze foto ongeveer een maand geleden online en startte hiermee de #droptheplus hashtag campagne.

instagram

Eerder die maand plaatste Ajay Rochester, de voormalige presentatrice van Australia's Biggest Loser, onderstaande foto online op haar Instagram. Het plaatsen van deze foto was een reactie op campagne van het Australische merk The Upside waarin Laura Well werd gepromoot als plus-size model.

plus size

Ajay Rochester vindt deze campagne schadelijk en belachelijk. "How the FUCK can this woman be considered plus size?" schrijft ze op Instagram.

"Heb je enig idee hoeveel schade het gebruik van dit soort termen bij zulke foto's kan aanrichten in de hoofden van jonge meisjes? Waar zit die zogenaamde PLUS bij haar? Nog een klein beetje minder en ze zit in de MIN." (Vertaald van Instagram)

instagram

De campagne tegen de term plus-size wordt ook ondersteunt door Robin Lawley, een ander Australisch model, die in februari op haar Instagram het volgende plaatste: "Het is gestoord dat ik plus-size wordt genoemd, iets wat ik al regelmatig kenbaar heb gemaakt"

Niet iedereen staat achter de #droptheplus campagne, zo ook model Laura Wells niet. Zij vindt de term plus-size juist 'empowering'. Ze plaatste onderstaande foto op haar Instagram en schreef daarbij onder andere "Ik ben een plus-size MODEL omdat ik 3 tot 6 maten groter ben dan de standaardmaten in de fashion industrie."

instagram

Ondanks dat niet iedereen het eens is met de campagne, zet Stefania Ferrario haar actie door. Recent plaatste ze daarom onderstaande, krachtige foto.

instagram

Vind jij dat de term Plus-size verboden moet worden?

Bron: Buzzfeed

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M. - Maandag 23 maart 2015 13:46
Al vind ik het jammer dat er weer zo'n heisa van gemaakt moet worden (waarom niet gewoon dóen ipv weer een discussie?), ik zou het wel super vinden als ze het label "plus-size" laten vallen en modellen van alle maten gewoon allemaal "model" noemen. Want seriously; die modellen hierboven zijn toch gewoon mooi? Het label plus-size doet het toch een beetje klinken alsof ze dik zijn, wat absoluut niet het geval is. Dus wat mij betreft; drop dat label maar gewoon. Er zijn nu denk ik wel genoeg discussies over gevoerd en het wordt tijd voor actie.
meisje0510 - Maandag 23 maart 2015 17:14
Ik vind dat de term 'plus-size' een beetje een rare term is. Alsof men wil benadrukken dat iemand een maatje meer heeft (wat in de meeste gevallen niet eens echt dik is, maar gewoon). De modellen die tegenwoordig worden bestempeld als 'plus-size' lijken veel meer op de huidige gemiddelde vrouw dan de te 'gewone', meestal te dunne modellen. Die modellen worden toch ook niet 'skinny'- of 'size 0'-model genoemd?
Waarom moet alles tegenwoordig gelabeld worden? Een model is een model, de één is tenger, de ander normaal, weer een ander wat voller, maar het zijn allemaal gewoon mensen. Bovendien is een diversiteit aan modellen naar mijn mening ook een veel representatiever beeld van de huidige samenleving, waar ter wereld dan ook.
Dus drop the labels and be happy with your body!
Justasbrokenasme - Maandag 23 maart 2015 17:15
Droppen die plus size!!! Zo'n bull-sh*t!!!
Ik zie idd vaak modellen die plus-size genoemd worden die echt nogsteeds heel mooi slank zijn. Dan krijg je meteen het gevoel dat hun eigenlijk "te dik" zijn ofzo...
S. - Maandag 23 maart 2015 17:20
Het is 'het model dat' (eerste regel).

Ben het verder wel eens met meisje0510.
Lynn - Maandag 23 maart 2015 17:40
Ik vind die plus-size sowieso bullshit. Ik vind die modellen juist het mooist. Een gezonde vrouw, met mooie rondingen is wat mensen willen zien. Geen superdunne modellen, al helemaal niet in lingeriereclames die groot worden opgehangen voor etalages en op billboards.
Jonge meiden die opgroeien kijken naar de dunne modellen en denken: dus dat is normaal.. zo moet ik er ook uitzien.
Ook de jongens die opgroeien krijgen een verkeerd beeld over hoe een vrouw eruit hoort te zien
DROP THE PLUS-SIZE!
Red - Maandag 23 maart 2015 17:57
Goede actie.

Ben het helemaal eens met de reactie van meisje0510!
AnaMan - Maandag 23 maart 2015 20:03
Zolang kleding standaard met MAAT-labels wordt geleverd (en waarom niet?) zul je altijd kunnen blijven zeggen dat iets of iemand groter/dunner/minder/kleiner/dikker is dan iets of iemand anders...
sindy - Maandag 23 maart 2015 21:58
Tja, je noemt dunnere modellen toch ook niet min-size????
Lala - Dinsdag 24 maart 2015 15:33
als ik in winkels loop of magazines lees baal ik er vaak juist van dat ik er niet zo uit zie als de zogenaamde plus sizers maar als de schriele bottenpakketten die op de catwalks staan. bovendien staan kleren veel mooier als ze worden opgevuld, waarom zou je anders een getailleerd shirt maken? nu zijn dit natuurlijk twee uiterste, en ik ben ook niet helemaal een bottenpakket, maar mijn punt is dat ik vaak een mooie foto zie, en later pas plus size erbij zie staan. dan verbaas ik me altijd een beetje, en ik vind het een overbodige toevoeging. wel word ik ook wel een beetje moe dat we tegenwoordig helemaal niks meer een naam mogen geven...
Qfu - Maandag 19 september 2016 16:20
Oke ik ben helemaal voor lichaams posifiteit maar ik vind het nogal belachelijk dat de laatste tijd overgewicht word gezien als de nieuwe norm ik bedoel Het is duidelijk ongeZond en totaal onrealistisch kijk een maatje meer is beslist niet erg maar zie vaak van die hele dikke mensen "this is a real womens body" uhm oke ja het is een echte vrouwen lichaam aangezien je een vrouw bent maar niet elke vrouw is curvy en die worden juist weer na geroepen skelet botten met vel noem maar op