Topshop krijgt kritiek op paspop

 

De Britse kledingwinkel Topshop heeft een bak aan kritiek over zich heen gekregen nadat studente Becky Hooper een foto van haar vriendin naast een paspop op haar social media plaatste. Het verschil is enorm terwijl haar vriendin maat 34/36 heeft. Becky vindt het gebruik van dit soort paspoppen onverantwoordelijk en promotie van ongezonde en onbereikbare maten. De afbeelding van Becky is op Twitter al bijna 6000 keer geretweet.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat Topshop negatief in het nieuws komt door het gebruik van onrealistische paspoppen. In april van vorig jaar plaatste Sara Maloney al een foto van een paspop van de lingerieafdeling van Topshop. De pop heeft een bizar smalle taille.

Topshop heeft nog niet gereageerd op de Tweet. Dat is wel spijtig, want een snelle reactie had in dit geval wel gepast geweest.

twitter

Wat vind jij van dit soort paspoppen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniemo - Donderdag 30 oktober 2014 16:14
Triest dit. Die benen zijn echt ziekelijk, echt om te huilen. Hoe krijgen ze Ć¼berhaupt de outfits (passend) aan op de paspoppen?!
Irene - Donderdag 30 oktober 2014 16:18
Terecht die kritiek! Hup de winkel uit met dat ding!
Klein Veertje - Donderdag 30 oktober 2014 16:24
Ik vind het ook echt verschrikkelijk als ik zulke paspoppen zie.
Emma - Donderdag 30 oktober 2014 16:37
Hahaha wauw die paspop heeft serieus een legging aan.. Hoe gaat een normaal mens daar dan ooit inpassen..?
Anoniem - Donderdag 30 oktober 2014 16:42
Dit is dus een van redenen waardoor mij compleet 'ontgaan' is hoe een normaal, vrouwelijk lichaam eruitziet..
MV - Donderdag 30 oktober 2014 16:56
@anoniemo & Emma

Ik denk dat ze de kledingsetjes voor de paspoppen gewoon kleiner maken ^^
Ik vroeg het me inderdaad ook al af ;)
QQQ - Donderdag 30 oktober 2014 17:01
Wat is er mis met die paspop?! Een Barbiepop is toch ook niet realistisch!? Net zo realistisch dat mensen dus niet de kleding kan dragen die deze winkel verkoopt!!

Misschien is het de bedoeling dat mensen een paspop kopen als nieuwe vriend"in" en dan niet meer voor zichzelf gaat shoppen, maar voor de paspop ;)

LoL
ce - Donderdag 30 oktober 2014 17:03
Ik heb wel eens het idee dat ze kindermaten qua kleding aan hebben, en dus totaal onrealistisch... maar het kan idd ook erg confronterend zijn.
INGRID - Donderdag 30 oktober 2014 17:42
Het is maar een paspop -_-
Ik zal van een paspop niet onzeker van worden mischien is het wel handiger om kleding aan te trekken voor zo'n pop
Sh - Donderdag 30 oktober 2014 18:05
Inderdaad ik heb in een kledingzaak gewerkt en daar deden we XS met klemmen of spelden aan de achterkant vast zetten..
anon - Donderdag 30 oktober 2014 18:57
ik begrijp eigenlijk nooit waarom sommige winkels van die hele dunne paspoppen neerzetten in etalages. Wat promoot je nou, de kleding of het dunne figuur van die paspop? Nu ik erover nadenk, is dit vast een of andere aandachtsstunt...
Whammy Fanny - Donderdag 30 oktober 2014 21:28
Ik werk bij de C&A en onze clockhouse (tiener) figuren krijgen altijd een speciale XS setje, (34) waar we in de winkel niet eens eentje van hebben liggen. En op de volwassen dames zit maat 36. Wat een S is. Ook die zijn er dan maar 1 of 2 van. wat er daadwerkelijk gekocht word is maat 38-46.
lot - Donderdag 30 oktober 2014 23:26
Sh, herkenbaar wij maakte ook altijd alles met klemmen en speltjes vast.

Die beentjes vind ik inderdaad wel iets te ver gaan.
Dat lichaan met lingerie zie ik meer als een abstracte pop meer een knipoog naar het vrouwelijk lichaam.
Liz - Vrijdag 31 oktober 2014 09:03
Ik zie dat zo vaak in winkels. Je weet natuurlijk dat het onrealistisch is, maar voor mij werkt het weleens triggerend. Het vervelende aan zulke poppen vind ik dat kleding ineens heel anders lijkt als je het aantrekt. De leuke baggy jeans op de pop blijkt een legging en het jurkje een t-shirt.. Ach ja, maar als het zo extreem dun en uit verhouding is dan is het sowieso niet geloofwaardig.
Nina - Vrijdag 31 oktober 2014 14:10
Misschien handig voor mensen om te weten dat dunne paspoppen ook worden ingezet om de focus op de kleding te leggen ipv op het figuur. Vroeger werden wel paspoppen met meer rondingen gebruikt, maar dan gingen mensen vooral kijken naar het figuur en valt de kleding meer weg. Ik snap wel dat het voor veel meiden met een es vervelend kan zijn. Maar probeer inderdaad te onthouden dat het slechts een stuk plastic is met wat kleding aan.
Ellen - Vrijdag 31 oktober 2014 14:40
Weg met die paspoppen!
Anne - Vrijdag 31 oktober 2014 15:21
ik snap eerlijk gezegt niet waarom je zou gaan zeuren over een paspop. like come on, het is een paspop. je hoeft jezelf niet te vergelijken met een stuk plastic die gemaakt is om kleding mee te showen hoor.
EB91 - Zaterdag 1 november 2014 09:19
Ik vind zulke paspoppen vreselijk. Die dingen dragen immers de kleding waarvan de winkel wil dat jij die koopt. Er wordt dus blijkbaar verwacht dat je spaghettibenen hebt. Als ik ook kijk naar het gemiddelde aanbod aan broeken heb ik ook het idee dat je zulke benen hoort te hebben. Broeken die bij de heupen goed zitten knellen bij mijn kuiten. En dat terwijl mijn kuiten niet overdreven dik zijn, maar gewoon een klein beetje gespierd. Ik heb het idee dat er tegenwoordig alleen rekening wordt gehouden met mensen met de kleinste maatjes en mensen met de grootste maten. Alleen de uitersten. Daar ergens tussenin tel je niet mee.
Anoniem - Zondag 2 november 2014 13:01
Wat ik van dit soort paspoppen vind? Ik wou dat het niet zo was, maar als ik heel eerlijk ben naar mezelf, vergelijk ik mezelf er wel degelijk mee en zou ik willen dat ik een beetje meer op zo'n pop leek. Zelfs tot in zoverre dat ik de omvang van de paspoppen heb opgemeten en naar die maten heb gestreefd (dit is gelukkig verleden tijd). Verder begrijp ik het vanuit mijn marketeersachtergrond; onderzoeken wijzen uit dat vrouwen eerder zijn geneigd een aanschaf te doen wanneer kleding wordt gepresenteerd op een dun model, dan op een voller model. Echter, voor zover ik weet zijn met dit soort extreem (in mijn ogen) dunne paspoppen geen onderzoeken gedaan. Tot slot denk ik niet dat dit soort poppen kunnen leiden tot een ES, maar als je al ES-gevoelig bent, kunnen dit soort poppen wel een rol spelen in het verergeren van bepaald gedrag dat je kunt relateren aan een ES.