Tiener laat nepheid social media zien

 

De achttienjarige Essena O'Neill uit Australië heeft meer dan een half miljoen volgers op Instagram. Jarenlang leek zij het ideale leven te hebben waar veel tieners alleen maar van kunnen dromen. In het echt bleek zij echter helemaal niet zo gelukkig. O'Neill wordt morgen negentien en besloot onlangs al haar foto's van haar populaire Instagramaccount te verwijderen. Ook veranderde ze de naam van het account in 'Social Media Is Not Real Life' waarmee ze anderen bewust hoopt te maken van het feit dat wat je ziet op sociale media, lang niet altijd waar is.

Omdat O'Neill lange tijd zo populair was, heeft ze een groot bereik en daarom veranderde ze haar pagina. Ze post nu foto's waarbij ze als beschrijving exact laat weten wat ze allemaal wel niet moet doen en laten om de foto zo te krijgen. Op die manier zien al haar volgers direct dat haar leven helemaal niet zo perfect is als het lijkt. Hieronder kun je een aantal van deze foto's met onderschrift zien.

''I had acne here, this is a lot of makeup. I was smiling because I thought I looked good. Happiness based on aesthetics will suffocate your potential here on earth.''

''There is nothing zen about trying to look zen, taking a photo of you trying to be zen and proving your zen on Instagram.''

''NOT REAL LIFE - paid tea post. Yep likely if you see a girl with a large amount of followers promote a tea with an Instagram tag. They were paid a lot.... I did it when I stared at like $300 a post. With my following now I could make $2000AUD a post EASY. I don't think anything is wrong with being payed to promote products, I will still feature ethical/stuff I use on my site. But not saying it's paid, that's deceit.''

''Edit: "Please like this photo, I put on makeup, curled my hair, tight dress, big uncomfortable jewellery... Took over 50 shots until I got one I thought you might like, then I edited this one selfie for ages on several apps- just so I could feel some social approval from you." THERE IS NOTHING REAL ABOUT THIS. #celebrityconstruct''

''Edit real caption: I was 16 here. 16!!! I did not wear this outfit out of the house, just for the photo. What is the obsession with trying to look older, sexier?''

O'Neill laat weten dat ze de afgelopen jaren gemiddeld vijftig uur per week bezig was met social media, variërend van het beantwoorden van berichten, tot het maken van foto's en video's. Inmiddels heeft ze daar geen zin meer in en wil ze zich storten op een nieuw project. Om die reden heeft zij de website Let's Be Game Changers gelanceerd. Door middel van deze site wil ze anderen ook aanmoedigen om een leven te leiden zonder allerlei digitale middelen. 

Wat vind jij van de actie van Essena O'Neill?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Burtonized - Dinsdag 3 november 2015 13:36
Ik had het inderdaad al ergens anders gezien en ik vind het een hele goede actie van haar. Laat de wereld maar zien wat er achter de schermen gebeurt en dat het allemaal niet zo perfect is als het soms lijkt.
E. - Dinsdag 3 november 2015 13:51
Ik vind het echt awesome dat ze dit doet, ik weet nog dat ik haar een paar jaar geleden volgde (3/4?) en toen was ik altijd zo jaloers :P
Fire - Dinsdag 3 november 2015 14:14
Wauw, wat een heldin. Diep respect.
Annelies - Dinsdag 3 november 2015 14:32
Ik volgde haar af en toe op Instagram, maar ik werd alleen maar jaloers waardoor ik haar dan maar weer ontvolgde.
Blijkbaar was het toch allemaal niet zo echt :-)
Ik ben blij dat er iemand zich hierover uitspreekt! :-)
Just me - Dinsdag 3 november 2015 15:00
Ze is zo mooi en heeft echt een fantastisch lichaam! goed initiatief ook.
lola - Dinsdag 3 november 2015 15:13
gaat ze echt verwijderen of is dit weer een schreeuw om aandacht
ano - Dinsdag 3 november 2015 15:31
ik ken haar al een eindje vaan youtube, maar volgde haar isnta niet.

ik vind haar echt een 'down to earth' persoon, ze is ook veganistisch wat helemaal geweldig is vind ik!
xx - Dinsdag 3 november 2015 15:38
respect
Curtis - Dinsdag 3 november 2015 16:18
Echt awesome dat ze zo iets doet :D
Sanne - Dinsdag 3 november 2015 17:06
Ik heb haar instagram nooit gevolgd, maar dit is wel echt geweldig! Ik kende haar al wel van youtube, omdat ik een tijdje geleden informatie ging zoeken over veganisme. Ik ben sindsdien altijd haar video's blijven kijken omdat ik haar zo'n prachtig mens vind. Vooral als in persoon, natuurlijk is ze ook heel erg mooi, maar ik vind haar ideeën over veel onderwerpen ook heel mooi.
iamkaylee - Dinsdag 3 november 2015 17:19
Ik had een paar dagen geleden de video al gezien, echt super dat ze dit doet!!
d - Dinsdag 3 november 2015 20:04
whahaha
Just me - Dinsdag 3 november 2015 21:24
Komt ze uit australie? Haar accent klinkt Australisch haha. Hoop dat iemand hier antwoord op heeft.
@just me - Dinsdag 3 november 2015 21:43
ja, dat staat in de eerste zin van de blog
Sabine - Dinsdag 3 november 2015 22:43
Ik ben zo trots op Essena, ik volg haar al heel lang en ben zo blij voor haar. Deze booschap is zo mooi en ik hoop dat meer mensen dit te zien krijgen.
Laurarara - Woensdag 4 november 2015 10:39
Ik heb gisteren nog het filmpje van haar gekeken. Het deed me meteen beseffen dat ik al de hele ochtend achter mijn computer zat.

Het is best dapper van haar om, ondanks alle handleidingen die ze heeft gekregen (niet vertellen dat ze iets MOEST posten of altijd het merk erbij zetten) ze dit gewoon doet. Ik geloof zeker dat sommige merken nu een imago-breuk hebben opgelopen dankzij haar omdat ze de wereld eens heeft laten zien hoe het er echt aan toe gaat in het "perfecte wereldje".
Janet - Woensdag 4 november 2015 13:33
Ik vind wel nep want ze heeft een andere website waar ze weer haarzelf in de belangstelling zet. Terwijl ze daar tegen is haar accounts staan ook gewoon online. Ze had beter niks meer van haar kunnen laten horen
x - Woensdag 4 november 2015 19:59
Het idee is mooi, maar Essena is juist niet eerlijk op dit moment. Ik volg Essena al tijden daarbij ook goede vriendinnen Nina en Randa. Ze vertelt in haar filmpjes hoe veel succes ze had toen ze in LA kwam voor werk, maar dat ze alle mensen daar verschrikkelijk nep vond en dat ze zelf ook nep werd. Blijkt zo te zijn dat op vakantie on LA bij haar vriendinnen verbleef, dat ze niet op de top van succes was omdat ze anders niet bij mensen op de bank hoefde te slapen en ze genoot zo van die tijd. Volgens Nina en Randa was het een reactie op haar breakup met haar depressieve vriend bij wie het succes hem te veel werd.
x - Woensdag 4 november 2015 20:00
Daarnaast is het nog steeds zelfpromotie: ze is beroemder dan ooit. En ze bouwt gewoon verder op een andere website op, jawel, social media.
lola - Donderdag 5 november 2015 09:55
hoe nep kun je zijn ik vind haar echt een aandachtstrekker !
mira - Vrijdag 6 november 2015 08:08
Gaat ze ook nog om geld schooien . Ze heeft zelf dit veroorzaakt . Rare vrouw.
:p - Zondag 8 november 2015 18:39
topmeid!
.. - Donderdag 12 november 2015 14:37
Ik zou ook idd even naar de filmpjes van Nina en Tanda kijken, zij laten juist een hele andere kant van het verhaal zien..
.. - Donderdag 12 november 2015 14:37
*Randa
.. - Donderdag 12 november 2015 14:37
*Randa
xxxx - Zondag 4 september 2016 00:26
Eerst dacht ik dat ze het echt man maar toen ontdekte ik dat haar dwars zat.
Wat ik over Media denk is dat het nog erger maakt dan in de werkelijkheid.
Doet mij denken aan kijkcijfers dus stelt voor niks