Thigh gap trend

 

Kijkend naar de diverse social media lijkt er onder jonge meiden een nieuwe trend of zeg maar schoonheidsideaal te zijn. De zogenaamde 'thigh gap' (dij-kloof) is het nieuwste ideaal voor jonge meiden om na te streven. Een 'thigh gap' is de ruimte die tussen je dijen zit omdat je dijen (bovenbenen) dun genoeg zijn om elkaar niet te raken. Celebs waarbij dit zogenaamd perfect zou zijn, zijn model Cara Delevingne en Eleanor Calder, de vriendin van One Direction-zanger Louis Tomlinson.

Deze zotte trend gaat zover dat meisjes er zelfs speciale twitteraccounts of Tumblr pagina's voor aanmaken. Jonge meiden proberen op ongezonde wijze af te vallen om deze felbegeerde look te kopieren. Op twitter kan je voorbeelden zien van hoe ver deze meiden gaan en hoe belangrijk zij een dergelijk iets in hun leven maken:

@HollyS_1D: "Ziek zijn + drie dagen niet eten heeft mijn thigh gap groter gemaakt :-))".

@obey_da_limpy: "Al wat ik wil in mijn leven is een thigh gap zoals Eleanor"

@Proudof Nialler: "Ik honger mezelf uit als het moet, want tegen het einde van het jaar moet ik een thigh gap hebben. #vastbesloten"

tigh gap

tigh gap

Een thigh gap is zeker niet iets dat normaal is of dat iedere slanke vrouw heeft. Bij modellen wordt er zoveel photoshop gebruikt, dat niet valt te ontdekken wie van nature een thigh gap heeft en wie enkel door het gebruik van photoshop. Over het algemeen kan gezegd worden dat alleen volwassen vrouwen met ondergewicht een thigh gap kunnen hebben, aldus Susan Ringwood van de eetstoornisorganisatie B-eat.

De trend is inmiddels op vele social media sites te ontdekken en zet onschuldige, gezonde meiden aan tot ongezond en gevaarlijk gedrag, wat zelfs een eetstoornis kan triggeren.

Bron: goedgevoel.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

A. - Donderdag 7 februari 2013 18:52
Als ik naar foto's kijk van een jaar geleden voel ik een steek in mijn hart... No more tigh gap... Ik weet wel dat het leven meer inhoud heeft, maar gek genoeg voelde ik me veel beter toen ik lichter was.
1 - Donderdag 7 februari 2013 19:03
Wat een vreselijke onzin
L. - Donderdag 7 februari 2013 19:07
Wat is er zo bijzonder aan een tigh gap???
Mirthe - Donderdag 7 februari 2013 19:07
Mooi maar ik ben blij met mn dikke aan elkaar geplakte vet blubber benen ik wil niet meer terug naar die verschrikkelijke tijd van tigh gaps and collar bones 👍
M. - Donderdag 7 februari 2013 19:10
Laten we wel wezen; de één heeft een andere vorm qua benen (en dus wel de mogelijkheid tot een 'thigh gap') dan de ander. Ik zit op gezond gewicht, maar heb geen benen die tegen elkaar aan komen; dit is gewoon de vorm van mijn benen en niet iets waar ik nou wel of niet trots op ben. Een vriendin die wel ondergewicht heeft, heeft dit niet. Haar benen komen gewoon tegen elkaar aan.

Dus, onzin en een, mijns insziens, gevaarlijke trend. Nu maar hopen dat mensen met eetstoornis bovenstaand ik geschreven heb ook beseffen, alvorens ze zich op zwaar ondergewicht als dik gaan bestempelen ;)
Anne - Donderdag 7 februari 2013 19:13
Ik heb geen ondergewicht maar wel een thigh gap.
Vind het eerlijk gezegd mooier dan benen die niet tegen elkaar komen maarja.. Zo voelt dat gewoon..
Nancy - Donderdag 7 februari 2013 19:19
Als je lichaam niet zo gebouwd is, krijg je nooit zn zogenaamde 'thigh gap' ...
Bij de meeste vrouwen is het bijna onmogelijk.
Zelfs als je kilo's af zou vallen lukt het je niet dit te krijgen...
onzin gewoon.
je hebt het of je hebt het niet 'PUNT'
roos - Donderdag 7 februari 2013 19:20
Ik heb een es, mijn streef was een thigh gap en xx kilo wegen.
Dat weeg ik nu, en nu wil ik tegen mijn es vechten. Ik heb een kleine thighgap, ik snap heel goed dat meisjes ze willen.
Anoniem - Donderdag 7 februari 2013 19:22
Ik had zelfs met ondergewicht geen tigh gap. Bij lange na niet. Praktisch onmogelijk met mijn lichaamsbouw dus. Maar willen doe ik het stiekem nog steeds wel.
Annalisa - Donderdag 7 februari 2013 19:23
Wat maken we elkaar toch gek met zulke zogenaamde schoonheidsidealen! Ik weet zeker dat er meer inhoud is in dit leven dan de ruimte tussen je bovenbenen. :S
EB91 - Donderdag 7 februari 2013 19:26
Ik vind het helemaal niks. Zelfs toen ik echt dun wilde zijn, hoefde ik nog geen dunne benen. Het ging mij toen eigenlijk vooral om mijn buik. En zoals mijn ideaalbeeld van benen nu is: een stel gespierde benen die volop aanwezig mogen zijn! Dat straalt zoveel kracht uit en vind ik veel mooier dan een stel lucifers.
Paulien - Donderdag 7 februari 2013 19:27
Hihi, in de inleiding staat een klein spellings/typfoutje er staat:gevoeg ipv genoeg* :)
Verder deel ik de mening van M. al zijn die twitter en tumblr updates/statussen echt ronduit belachelijk, niet echt iets om te posten op tumblr, vind ik persoonlijk.
D. - Donderdag 7 februari 2013 19:27
Eeh het is THIGH gap, niet TIGH gap...
*** - Donderdag 7 februari 2013 19:34
Dat alleen volwassen vrouwen met ondergewicht dit hebben is ook wel niet waar. Hangt vooral af van de breedte van je heupen en je verder lichaamsbouw. Maar ik vind het nu niet iets om specifiek naar te streven :p
E - Donderdag 7 februari 2013 19:35
dit was ook altijd mijn streven, nu heb ik gelukkig weer een normaal& gezond gewicht, en de thigh gap is nog steeds een (klein beetje) aanwezig. het maakt me nu niet zo veel meer uit. ik denk dat het gewoon de vorm van mijn benen is, ik heb namelijk geen mega spillebeentjes meer. ik heb een vriendin die ondergewicht heeft en waarbij je de ribben kan tellen, maar een thigh gap heeft ze niet. ik vind dit dan ook niet iets om naar te streven, het past bij je lichaam, of het past er niet bij. ik denk wel dat als ik nu opeens 10 kilo aan zou komen dat het dan wel verdwijnt.
black rose - Donderdag 7 februari 2013 19:49
Het licht ook heel erg aan je heupen, en niet zozeer aan dikke benen.
Nikki - Donderdag 7 februari 2013 19:51
Ik weet dat het voor mij ook heel lang HEEL BELANGRIJK was, bij iedere kilo die ik aan kwam stond ik alleen maar voor de spiegel te kijken of ik de thigh gap nog had. ook bij ons op de groep was het een issue, ik weet nog wel dat we met z'n allen in de rustkamer stonden te kijken wie er wel en niet een thigh gap had. Natuurlijk HARTSTIKKE GESTOORD!

En wat hierboven ook al gezegd wordt, het is natuurlijk zo dat het ook echt heel erg aan de lichaamsbouw ligt of iemand dit wel of niet heeft. Nog steeds vind ik het eerlijk gezegd wel mooi, maar ik weet nu dat het niet iets is om na te streven.
Elina94 - Donderdag 7 februari 2013 19:57
Ik vind het gestoord om na te streven, evenals slankheid, maar moet helaas toegeven dat ik beiden nog steeds bij mezelf als mooi beschouw en grote moeite heb met mijn gezonde gewicht...
Fayee - Donderdag 7 februari 2013 19:59
Ik probeer er realistisch naar te kijken, dus mijn antwoord is onzin en gestoord.
ThinkBelieveAchieve - Donderdag 7 februari 2013 20:07
Ik heb dit altijd al heel mooi gevonden, alleen het heeft inderdaad ook met bouw te maken. Dus het is niet iets om naar te streven, het is er of het is er niet..
O-been - Donderdag 7 februari 2013 20:07
Ik heb sowieso al een HUGE tigh gap omdat ik o-benen heb. Ik heb er erg veel voor over om géén tigh gap te hebben. Dus hoe relatief is dit schoonheidsideaal dan weer.. Ik vind het prachtig als het gewoon één rechte lijn is en als benen elkaar raken!
thattgirl - Donderdag 7 februari 2013 20:10
Nou eerlijk gezegt vind ik dat ook heel.mooi het eerste bij andere kijk in naar hun benen en hun tigh gap alleen nooit geweten hoe het heten :p
-- - Donderdag 7 februari 2013 20:14
Ik vind heel vaak dat het lijkt bij dit soort artikelen of er niemand meer is die er niet aan mee doet en dat alle jongeren een eetstoornis hebben...
Sari - Donderdag 7 februari 2013 20:15
Ik vind het om eerlijk te zijn ook wel mooier, maar ik ben liever gelukkig en op een gezond gewicht met benen die elkaar raken dan dat ik ongelukkig en eetgestoord blijf omdat ik persé dat gat tussen mn benen wil nastreven!!!

Verder heb ik o-benen, dus ik heb op elk gewicht een (groot o-vormig) gat tussen mn benen ;) Ziet er ook niet uit hoor!
Mona - Donderdag 7 februari 2013 20:15
Dit vind ik typisch zo'n artikel dat mensen op ideeen brengt..

Toen ik de titel las en het plaatje bekeek had ik nog geen idee waar het over ging. Maar toen ik verder las dacht ik ohja dat is mijn dagelijkse meetmaat; hoe moet ik staan zodat ik bovenbenen heb die niet tegen elkaar komen? Of met andere woorden wanneer zou ik normaal kunnen staan zonder dat dit tegen elkaar komt.
Jojo - Donderdag 7 februari 2013 20:22
Ik heb gezond gewicht en heb ook die ruimte. Dat ligt echt aan je bouw en niet aan je gewicht.

Na ja als je zwaar ongezond ondergewicht hebt, dan heb je twee lelijke luciferstokjes met, geen thigh gap, maar een megakanaal tussen je dijen/benen.
-- - Donderdag 7 februari 2013 20:38
@ Mona
Daar probeerde ik ook naar toe te gaan... Maar ook alsof de héle wereld dan zo denkt...
tazz - Donderdag 7 februari 2013 20:48
Ik vind het ook mooier ik ben ook heel bang dat het verdwijnt als ik naar een gezonder gewicht ga dat is altijd mijn meet punt geweest maar dat het zo'n hit was wist ik niet hahah !
Sophia-Lauren - Donderdag 7 februari 2013 20:50
..tot aan net..? nooit van zo'n 'ding gehoord' , wel een pijnpunt voor mij, bovenbenen tegen elkaar, maar ik weet heel duidelijk dat dit geen gezonde gedachte is..dat het normaal is dat je boven benen tegen elkaar aan kunnen komen. ( lijkt alsof er steeds meer van die Must have's"schoonheids'"dingen/woorden' ontstaan..zo--> Jammer en zo overbodig )
Lexii - Donderdag 7 februari 2013 20:56
Owkeee.... mijn eetstoornis zegt: Jaaa mooi! Nastreven!
En ja, toen ik niet op mijn huidige gezonde gewicht zat, maar op de grens gezond/ondergewicht, had ik wel een thigh gap. En trots erop! Alleen nooit hardop gezegd, want joh, dat is ziek.

Maar stiekem, yeah, I'd love to have my thigh gap back. But it's not worth it seen the fact what I have to do to reach that stupid goal. But still... yeah, I still dream of having it back.
Doritos12 - Donderdag 7 februari 2013 21:03
Dit is ook een schoonheidsideaal wat ik mooi vind.
alleen dit moet je wel verkrijgen door je beenspieren te trainen en niet door jezelf uit te hongeren!
dit kan namelijk ook gewoon door sport!!
maddy - Donderdag 7 februari 2013 21:13
wat een gelu...... ik heb dat al jaren.... met of zonder ondergewicht heeft gewoon met de vorm van je benen te maken en de manier waarop je lenig bent en je heupen staan. nonses/
Nefertari - Donderdag 7 februari 2013 21:43
Ik heb o-benen. Geen feest zeg ik je, maar ik moet zeggen ik bemin dunne benen :$…
Koffie - Donderdag 7 februari 2013 21:47
Ik heb het wel gehad bij erg ondergewicht. Nu niet meer, mijn lichaamsbouw is gewoon zo niet.
Dat vind ik heel moeilijk om te aanvaarden. Dit schoonheidsideaal doet daar zeker geen goed aan, dan word je er zo nog eens extra aan herinnerd.
Ik ben sowieso geen voorstander van een ideaal dat niet haalbaar is op en gezonde manier en dit ideaal is voor velen volgens mij niet nastreefbaar.
Maar het beïnvloed spijtig genoeg wel, zo zou ik nog steeds heel graag een gap hebben, maar dat is dan eerder mijn eetgestoorde deel dat dat wil
Kim300808 - Donderdag 7 februari 2013 22:27
@Annalissa: Haha.
@Mona: Ik herken het...
hoi - Donderdag 7 februari 2013 22:57
Bedankt voor het verpesten van mijn avond door dit artikel.
M. - Donderdag 7 februari 2013 23:21
Met een dwarslaesie krijg je ook een thigh gap ^^
L - Donderdag 7 februari 2013 23:46
Ik heb een 'gezond' bmi en ook een thigh gap. Ik moet wel zeggen dat mijn knieën elkaar niet raken als ik mijn voeten tegen elkaar aanzet --> lichte o-benen. En ook zijn mijn heupen relatief breed, dus het komt gewoon door mijn bouw.
Dat gezegd hebbende: ik check wel altijd in de spiegel hoe het ervoor staat.. met de afmeting van mijn thigh gap... :O En ben dan in staat om een andere broek aan te gaan trekken... omdat ik me er ineens niet goed meer in voel :(
Rianne - Vrijdag 8 februari 2013 01:24
Ach, hoe verder ik m'n voeten uit elkaar zet hoe groter de ruimte tussen m'n dijen. Probleem opgelost! :')
M. - Vrijdag 8 februari 2013 09:16
Het ligt inderdaad aan je bouw/stand van je benen etc. Ik vind het niet per definitie mooier dan zonder 'gap'. Echter, het is wel praktischer om een thigh gap te hebben; in de zomer heb ik vaak last van benen die tegen elkaar aanschuren (vooral als je blote benen hebt kan dit pijnlijk zijn).
sophie - Vrijdag 8 februari 2013 09:18
jezus! ben net hard aan het werk die thigh gap weg te krijgen. Goeie motivatie om door te gaan (not)
S - Vrijdag 8 februari 2013 09:26
Hoewel het al best heel goed gaat met 'gezond zijn' , moet ik toch bekennen dat dit een mega trigger is.. :( Op de een of andere manier vind ik het gewoon zoooo mooi.. Net als de rest van dunne lichamen. sorry
Julia - Vrijdag 8 februari 2013 10:15
Dit ligt echt puur aan je bouw. Ik heb op een gezond gewicht ook nog een thigh gap en ik kan me eigenlijk niet anders herinneren. Terwijl andere dit op behoorlijk ondergewicht nog niet hebben, zegt dus niks en het is ronduit belachelijk. Wat niet wegneemt dat ik ze nooit tegen elkaar aan wil laten komen..
Astrid - Vrijdag 8 februari 2013 10:43
Dit berichtje maakt me echt verdrietig, omdat ik nog steeds zo erg de wens heb om weer terug te vallen in mijn oude leventje. Gewoon omdat ik nu niet gelukkig én niet meer extreem dun ben. Al weet ik ergens wel dat ik toen in levensgevaar was...
Karin de Vries - Vrijdag 8 februari 2013 10:52
Ik ben een volwassen vrouw.
Normaal gewicht en mijn benen raken elkaar bij lange na niet.
Ze verzinnen steeds weer wat nieuws om elkaar lekker gek te maken.
Kristle - Vrijdag 8 februari 2013 11:16
Iedereen heeft het erover dat dit berichtje zo´n trigger is en bladiebla.... Het is toch juist interessant om te lezen wat de trend is. En zou je het hier niet lezen, dan zou je er hoe dan ook vast wel achter komen dat het een trend is. Btw ik ben nu op het randje van gezond gewicht en ik heb nog steeds zo´n gap tussen mijn benen. Toen ik op het randje van licht overgewicht zat, had ik nog steeds zo´n gap. Oftewel het licht aan je lichaamsbouw. En mensen die erge ondergewicht hebben die hebben geen gap meer tussen hun benen, maar dat zijn gewoon 2 stokjes apart.
. - Vrijdag 8 februari 2013 11:27
Wel een beetje jammer dat die poll er staat. Het lijkt me een beetje demotiverend voor alle mensen die keihard hun best doen om te genenzen dat iedereen gaat stemmen dat ze het mooi vinden =P Niet dat je dat niet mag vinden hoor, maar die poll vind ik persoonlijk wel een beetje apart.
Miku - Vrijdag 8 februari 2013 12:04
Mm; zie het al vaker voorbij komen in de reacties, maar volgens mij brengt de manier waarop dit bericht is geschreven en met die poll er bij, veel mensen in verwarring:S. Net als die reacties die werden genoemd in de tekst. Geeft een beetje de verkeerde motivatie, vind ik (val niemand aan ofzo, maar is mijn mening).
charley - Vrijdag 8 februari 2013 14:02
Een paar maanden geleden was ik daar heel erg mee bezig, het enige wat me interesseerde was een thigh gap hebben. Dat is me ook wel een beetje gelukt, en nu ik probeer uit m`n eetstoornis te komen is het ook heel moeilijk om m`n lichaam te zien veranderen, en dus geen thigh gap meer te hebben, maar ik leer het te accepteren en in te zien dat dat niet perfect is.
Mikes - Vrijdag 8 februari 2013 14:12
Echt serieus zoveel mensen op mijn school hebben er een, maar ik niet.
Dit hele artikel gaat gewoon de mist in als ik naar mijn klas kijk >.
Multifruit - Vrijdag 8 februari 2013 16:17
Jarenlang was hij verdwenen en ik dacht hem nooit meer terug te krijgen. Maar nu dankzij de es is hij er weer.... Voel ik me nu slank en dun? Nee... ik voel me een volwassenen in een puberlijf en toch nog steeds dik.

Ik snap het niet.... Dik of dun; wat is er mis met tevreden en gelukkig... vrolijk...
Kon ik die gedachte nu ook maar zelf elke dag naleven.

Maar die gap? Nee, niet charmant
Oliesjeik - Vrijdag 8 februari 2013 16:20
Okee, beetje vreemd... Ik heb er echt nooit op gelet maar ik heb het dus ook, maar volgens mij heb ik dat altijd al gehad o.o Het interesseert me vrij weinig en vind het ook niet mooi ofzo, vind het altijd lijken op x-benen XD
korina - Vrijdag 8 februari 2013 17:36
ik zou het ook wel willen.. maar dat kan met mijn lichaamsbouw ook gewoon niet..
mijn vriendin heeft t wel , ik kan daar best jaloers op worden...
maar op de manier hoe zei er mee bezig is, is ook niet goed..
dus helaaaas, bij mij wordt t nooit wat!
Eef - Vrijdag 8 februari 2013 18:18
ik vind het erg mooi!
ik weet wel dat het miss niet gezond is (al licht dit ook aan je lichaamsbouw)
maar ik heb nu echt dikke flubberbenen en zou die maar al te graag willen inwisselen. daarentegen wil ik niet terug naar mijn nog ergere eetstoorniskant. als ik dus een tigh gap zou kunnen krijgen terwijl daar niets tegenover staat zou ik het meteen doen.
Emma - Zaterdag 9 februari 2013 00:54
Ik vind dit nog altijd mooi... Voor dat ik anorexia kreeg had ik dit wel (heb altijd al op onder gewicht gezeten) maar sinds ik anorexia heb zie ik het niet meer. Ik zie het niet maar eerlijk weet ik niet zo goed vertekend m'n lichaams beeld is 😳
M. - Zaterdag 9 februari 2013 09:47
Trouwens, gister op het station heb ik op vrouwen gelet met thigh gaps...En het ligt echt aan lichaamsbouw; heb hele dunne vrouwen gezien zonder thigh gaps en juist ook vrouwen met een normaal postuur die dat wel weer hadden etc...
Bravery - Zaterdag 9 februari 2013 17:02
Helemaal met jou eens, M.!

Ik vind de vrouw op dat laatste plaatje trouwens een veel mooier figuur hebben dan die op het eerste plaatje. Niet zo hoekig en juist mooie rondingen. :)
Roos - Zaterdag 9 februari 2013 17:50
eigenlijk wil ik dat nog steeds heel graag...
Tessa - Zondag 10 februari 2013 20:22
Ik weet het niet.. een thigh gap is niet persee iets wat bij ondergewicht hoort. Als je gespierde benen hebt dan heb je ook al eerder een thigh gap en dan vind ik het wel mooi. Toen ik ondergewicht had, had ik geen thigh gap. Maar nu heb ik een gezond gewicht en sport ik meer en nu heb ik wel een thigh gap omdat mijn benen gespierder zijn..
Het woord 'thigh gap' vind ik trouwens wel heel dom.
anoniem - Maandag 11 februari 2013 14:01
Ik weet niet of het zo slim is dit artikkel hier te zetten. Mensen die dit lezen gaan dit uiteraard bij hunzelf nakijken of ze het wel of niet hebben, en dit is nog een extra issue om te gaan "bodychecken". Natuurlijk kan je het overal op internet tegenkomen, maar mensen die op proud komen komen denk ik toch om positieve en inspirerende dingen mbt genezing te vinden ipv iets dat mogelijk een "trigger" voor bodychecken kan zijn. Verder vind ik het idee van die poll ook een beetje vreemd...
Eef - Woensdag 13 februari 2013 19:04
Eh...mijn bovenbenen hebben elkaar nooit geraakt en ik bind dat juist absoluut niet mooi. Maar het is mijn lichaam zoals het is, dus ik accepteer. Al die meiden die op ziekelijke manier proberen de lichaamsomvang van een skelet na te streven zorgen ervoor dat de dames die van nature dun zijn getreiterd worden omdat mensen ervan uit gaan dat ze een eetstoornis hebben. Ik wil zeggen: verwende westerse meisjes die nooit zullen begrijpen dat je niet alles kan krijgen wat je wil hebben, leer een accepteren wie je bent. Er zijn kinderen die met de meest vreselijke ziektes geboren worden, er zijn mensen die in landen wonen waar je begint met werken als je een jaar of vier bent tot je dood gaat en ga zomaar door. Kijk eens naar wat je hebt en doe niet zulke belachelijke dingen als jezelf uithongeren omdat je iets vreemds nastreeft. Eet en leef gezond. Dat betekent voldoende eten en drinken, afwisselend eten, geen alcohol en sigaretten en voldoende bewegen.
Eef - Woensdag 13 februari 2013 19:05
Ohja, nog een tip: wil je echt slankere benen, kies dan een sport waarbij je ze traint. Paardrijden bijvoorbeeld.
Kim1993 - Vrijdag 15 februari 2013 03:20
Ik vind dit weer zo'n gevaarlijke trend.. Ik vind het ook zo egoïstisch dat meiden dit gevaarlijke schoonheids ideaal elkaar aanpraten. Je kunt zo anorexia krijgen, zo moeilijk is dat niet. Als je het eenmaal hebt kom je er nooit meer van af, het zal je altijd bijblijven. Velen overleven deze ziekte ook niet. Ik raad de meiden die zich uithongeren echt aan om eens een keer een documentaire hierover te bekijken en je ogen te openen. Wanneer leren jonge meiden met een heel leven voor zich toch om geluk en gezondheid boven schoonheid te verkiezen.. Makes me sad );
glynis - Vrijdag 15 februari 2013 22:39
Ik begrijp gewoon niet waarom mensen nooit blij zijn met zich zelf
Iedereen heeft toch iets mooi en uniek
Deze 1000000000000ste mode trend is maar weer een teken dat iedereen naar het perfecte wil gaan. Maar het is niet perfect want niemand is perfect. Als iedereen perfect zou zijn dan zou de wereld een heel saaie wereld zijn.
B. - Dinsdag 5 maart 2013 21:55
Een kleine 'thigh gap' is wel sexy, maar 't moet in verhouding staan en het moet zeker niet tot ongezonde praktijken leiden.
Want je kan jezelf dan mooi willen maken: als je zo ziek in je hoofd bent dat je jezelf daarvoor uithongert, dan is 't sexy er gauw vanaf.
L. - Zaterdag 16 maart 2013 15:34
Ik denk dat het absoluut heel veel met de stand van je heupen te maken heeft of je een thigh gap hebt of niet. Daarom denk ik ook dat thigh gaps zowel voor kunnen komen bij mensen met een 'gewoon' slank figuur als bij mensen die heel dun zijn.
Zelf vind ik het eigenlijk ook heel erg mooi, ik vind het op een of andere manier iets heel sierlijks hebben. Wat ik alleen erg vind is dat meiden het vaak proberen te bereiken door zichzelf uit te hongeren. Mijn eigen manier is heel gezond eten en veel sporten. Als je het dan bereikt is het veel meer iets om trots op te zijn en ook iets wat je eigenlijk altijd vol kan blijven houden zonder dat het je gezondheid negatief beinvloed.
- - Zondag 24 maart 2013 00:14
Ik heb zelf wel een thigh gap maar daar heb ik geen moeite voor gedaan ofzo.
Ik denk dat mijn lichaam gewoon zo gebouwd is en ik vind het echt nergens op slaan als je jezelf gaat uithongeren om er een te hebben.
Een thigh gap is mooi maar je moet niet te ver doorslaan.
Anmint - Maandag 4 maart 2019 23:38
Ja hetzelfde, er moeite voor doen heeft geen zin, je hebt het of niet. Ik wist niet wat het was, was aan het zeuren bij een vriendin over Mn benen en dat ik het lelijk vond. Zij wees mij er toen op dat veel meisjes dit JUIST willen. Dat vind ik onzin. Niemand is hetzelfde dus streven naar een gezond gewicht kan, maar streven naar een bepaalde lichaamsvorm niet. Dat heet streven naar accepteren...
a-l - Vrijdag 5 april 2013 17:47
Ik heb wel een thigh gap maar wel gewoon een gezond gewicht dus het ligt echt an je bouw. Ik heb dan weer luf handles van mezelf. Shit happens. Iedereen is uniek.
jesse - Donderdag 18 april 2013 14:13
Het kan ook door je houding komen, als ik mn bekken kantel en mn billen heel erg samenknijp ziet dat er heel anders uit dan wanneer ik mn kont naar achteren steek. Het is niet per see mooier denk ik, het straalt wel iets uit wat ik aantrekkelijk vind maar ik vind dijen die tegen elkaar aan plakken ook mooi.

En dat mensen zich uithongeren om wat voor reden ook, het gaat natuurlijk altijd om de behoefte aan liefde, liefde voor jezelf dat is waar het uiteindelijk om gaat en dan heb ik het over de onvoorwaardelijk liefde die niet afhangt van gewicht, uiterlijk, prestatie, materiele zaken, succes of wat dan ook.

Of kan je van jezelf houden en toch anorexia hebben ? ..... hmmmm.
Sophie - Maandag 6 mei 2013 15:46
Echt afschuwelijk, ik heb hierdoor een slecht beeld van mijzelf gekregen en ging op weheartit dit soort foto's hearten, ik heb er nu echt ontzettend veel spijt van dat ik dit heb gedaan!
wil - Dinsdag 4 juni 2013 14:42
Dames met schurende dijen !
Niks doen ! Zo laten !
Ziet er lekker uit !
Een fan :-())
Toeruh - Dinsdag 4 juni 2013 14:54
Geen ruimte tussen de bovenbenen ?
Wat een gezeur. Typisch een westers luxe probleem. Er zijn ergere dingen aan de hand. En als je, jezelf lelijk vind omdat je dijen elkaar raken.
Wel dat is aangepraat. Zit gewoon tussen je oren. Er zijn hele volksstammen waar dit juist een vereiste is om mooi gevonden te worden. Dus houd op met dat gezeur.Thigh gap ? Weer een nieuwe vinding van plastisch chirurgen om hun zakken mee te spekken.
Why - Zondag 9 juni 2013 16:48
De een heeft grote borsten, de ander kleine borsten. Sommige mensen hebben een slanke taille en brede heupen, andere mensen hebben een recht figuur. De een heeft volle dijen, de ander een thigh gap. Het is gewoon je lichaamsbouw. Er is niets onnatuurlijks daaraan en heeft niets meer ondergewicht mee te maken. Tenzij je jezelf uithongert...
S - Woensdag 31 juli 2013 15:19
De uitslag van die poll vind ik eerlijk gezegt best schokkend....
Alexandra - Woensdag 16 oktober 2013 09:27
Het is puur een kwestie van bouw. Ik heb bets bred heupbotten maar ik ben slank verder, totaal geen onderwicht, gewoon normaal. Ik heb een thigh gap. Ik ken vroendinnen van me die smaller gebouwd zijn en dunner maar dat niet hebben.
Emma - Zondag 20 oktober 2013 13:32
Ik heb een thigh cap en ik heb geen ondergewicht, je hoeft echt geen eetstoornis te hebben om een thigh cap te hebben hoor
ieman die een meisje is - Vrijdag 20 december 2013 18:22
ik ben sws niet van die nieuwe trends het is wel mooi maar als je wilt alleen daarvoor wilt afvallen is het best dom als je wilt afvallen dan moet je denk ik wel een doel voor hebben en niet alleen voor zo'n thigh cap
Nikki - Zaterdag 21 december 2013 13:27
ik vind dat heel mooi en ik ga voor zulke benen . uit !
Nightordaydream - Woensdag 1 januari 2014 10:25
Getver, thigh gaps zijn zó lelijk! Serieus man. Een beetje ronde dijen/heupen zijn mooi en noodzakelijk. Dat vet beschermt de gevoelige geslachtsorganen juist. Het heeft zelfs een evolutionaire functie dus. (Daarom is het ook logisch dat mannen meestal op wat rondere vrouwen vallen nu ik er zo over nadenk: rond -> gezond, haha)

Triest dat mensen een eetstoornis ontwikkelem voor iets wat volgend jaar gewoon weer uit is. Dat is het toch niet waard?!
Tijgertje - Zondag 4 juni 2017 02:13
Eindelijk iemand met gezond verstand!Vrouwen en meisjes laten zich steeds meer hersenspoelen!Een vrouw heeft daar toch zeker niet voor niets vet zitten?Dat vinden mannen juist het lekkerste!Want anders is het precies zo,n wandelend geslachtsdeel op stokjes!Dat is toch ook eng om naar te kijken?Mijn zus slikt nu ook al vermageringspillen,en is er nu dus goed ziek van geworden.Rondingen zijn juist sexy en gezond!Daardoor verschilt een vrouw ook van een man,want die is hoekiger.In Polynesië wordt je als slanke vrouw niet eens aangekeken,omdat ze er dan vanuitgaan dat je aids hebt.Daar is mollig de norm.Die ene vrouw op die foto zag eruit of ze uit een concentratiekamp kwam,terwijl die andere mooie rondingen had.het leek met die ene vrouw wel of ze aan de heroïne of de coke was,zo ongezond zag het eruit,en zo,n figuur streeft mijn zus nu na.Als ik haar was,liet ik me snel behandelen!
Melissa - Woensdag 1 januari 2014 18:48
@nikki: bedoel je hiermee dat je je leven wil vergooien voor zo'n plaatje?!

Ik vind het echt onzin en ik hoop dat het snel gestopt wordt! Zoals je hier al kunt lezen, er zijn mensen met ondergewicht die het niet hebben en mensen met overgewicht die het wel hebben... Waar hebben we het in godsnaam over?!

Wat ik ook nog niet helemaal snap...als je voeten tegen elkaar aanzet, dan raken mijn knieën elkaar niet aan hoor?! :P of is dat ook een 'misvorming'..?!
Wish - Maandag 6 januari 2014 16:20
Ik vind het prachtig... Ik heb er (gelukkig nog steeds) een, ook al ben ik al bijna * kg aangekomen. Nog * kg te gaan, ik hoop 'm te houden. Ik heb btw smalle heupen, ik lees vaak dat het onmogelijk is om dan een thigh gap te hebben maar dat is echt onzin, anders zou ik er ook geen hebben.
Mijn knieeen raken elkaar ook niet, haha, zou dat moeten dan?
Nouja, ik vind het gewoon mooi, maar het zou niet zo belangrijk moeten zijn of iemand wel of geen thig gap heeft. Who cares? Ik vind iemand met een thigh gap niet aardiger dan iemand zonder thigh gap, dat slaat toch nergens op?
Mijn eetstoornis praat het me aan dat het mooi is, ik probeer er tegen te vechten. Maar het is zo zonde dat meiden door die verschrikkelijke trend een eetstoornis ontwikkelen...
Flowermood - Woensdag 19 februari 2014 15:21
Ik heb van nature een thight gap en ik ben daar wel blij mee, maar er zijn dan altijd mensen die zeggen da ik anorexia ofzo heb en veel van mijn vriendinnen zijn nu ook aan het vermageren en zelfs al heel erg door pillen en overgeven en sommige zeggen ja ik wil ook zo zijn. Maar mager zijn is ook niet altijd leuk als zelfs het medisch onderzoek denkt dat je te mager bent en anorexia hebt. Ik ben blij hoe ik ben maar soms denk ik toch dat ik dik ben of dan weer te mager. En eigenlijk is iedereen gewoon perfect zoals hij is...
Tess - Maandag 24 februari 2014 12:56
Ik kom er net achter dat ik ook een thigh gap heb maar het is echt niet zo dat ik mezelf uithonger hoor! het liefst zit ik s'avonds op de bank met een pot nutella. Het is dus niet waar dat je alleen een thigh gap heb als je een eetstoornis hebt...
Lauren - Zaterdag 1 maart 2014 15:26
Ja oké, maar sommige mensen hebben van nature gewoon een thigh gap (zoals ik) en ik heb echt geen anorexia of zo.. Ik vind het wel mooi :) Wat ik wil zeggen is dat ik mezelf soms ook wel te dik vind, maar ik heb gewoon een thigh gap dus het betekent niet per se dat je alleen een thigh gap hebt als je ondergewicht hebt of zo..
noaa - Donderdag 1 mei 2014 18:32
ik heb dat. maar ik vind het lelijk, bij mezelf dan.
Haley - Maandag 5 mei 2014 17:18
Ik vind dit super mooi en zou het graag willen, maar ik heb smalle heupen. Dat klinkt raar, maar ik heb echt niet zo'n gigantische benen maar ben gewoon een plank in de breedte en heb nou eenmaal geen mooie brede vrouwen heupen en zelfs met ondergewicht had ik het niet dusja dan maar zo ^^
Kaylee - Dinsdag 3 juni 2014 17:48
Zelf vind ik een thighgap mooi, maar dan wel bij mijzelf. Toen ik laatst in de klas rondkeek zag ik dat er eigenlijk niemand een thighgap had, en toch vind ik ze mooi! Ik heb er wel nog moeite mee om te accepteren dat ik (bijna) geen thighgap meer heb, maar daar kom ik hopelijk nog wel overheen.
Kaarx - Zondag 8 juni 2014 00:06
Ik heb ook een thigh gap. Ik weet niet 100% zeker waardoor het komt maar ik denk omdat ik minder ben gaan eten en gezonder. Ook ben ik enorm afgevallen. Een vader van een meisje uit mijn klas dacht dat ik anorexia had. Dat heb ik niet!
Denise - Zaterdag 28 juni 2014 21:06
Eerlijk gezegt heb ik het wel maar het was niet de bedoeling want ik wou alleen maar een platte buik haha
kim - Maandag 30 juni 2014 19:27
gatverdamme het irriteerd me dat zoveel mensen het mooi vinden. Ik ben een maat 42 in broeken en ik ben er harstikke trots op. Mijn vriend zegt altijd, je hebt teminste iets om vast te houden. Ik vind het vreselijk, zie liever lekkere stevige benen en een volle bil en heupen. Dan dat je heupbotten uitsteken en je een gapend gat tussen je benen hebt.

Tijgertje - Woensdag 26 april 2017 22:51
Helemaal mee eens,Kim!Liever wat meer vlees,dan zo,n magere bottendoos!Een man wil een vrouw zien,geen jonge gozer!Ik ben zelf ook de dikste niet,maar ik hoef toch echt geen kindermaatje te hebben!Dat hoef je alleen maar te hebben als je nog op de basisschool zit!Dus ik schud je bij deze de hand!Mijn zus is ook zo,n lijnfreak!Ik word daar eigenlijk een beetje eng van!Ze heeft het blijkbaar van mijn moeder overgenomen,want die was daar ook altijd zo mee bezigVolgens mijn tante had ze iets meer het modebeeld in haar hoofd dan zij,en volgens mijn opa ging ze uit van een bepaald lijntje.Lekker gezond dus,maar niet heus!Als ik hun had moeten geloven,had ik nu een broodplank moeten zijn!Gelukkig heb ik nu wat meer spiermassa gekregen,zodat ik nu ook wat beter tegen een stootje kan!
Tijgertje - Woensdag 26 april 2017 23:00
Als bepaalde personen door een afwijking ofzo zo dun zijn,o.a schildklieren,stress,genetisch defect of wat dan ook,dan val ik ze daar ook niet op aan,alleen die gastjes die wat over dikkere personen zeggen.Sommigen hebben nou eenmaal iets waardoor ze niet aan kunnen komen,maar ik doel alleen maar op dat achterlijke modebeeld,waarmee afgerekend moet worden.
kim - Maandag 30 juni 2014 19:28
dit is weer zo typisch iets van meiden die dit willen omdat je het overal op internet ziet en op foto's. Society is fucked
Silvia - Woensdag 9 juli 2014 21:14
Ik zie dat dit een beetje "off topic" is, maar wilde toch eventjes wat hierover zeggen.

Mijn es is voornamelijk begonnen door dit. Ik kwam het ergens tegen op instagram, en ben toen verschillende accounts gaan volgen die daarover gingen. Ik wist toen nog niet hoe ik zo iets zou kunnen krijgen, via die accounts heb ik het geleerd, helaas.

Ik heb zelf geen thigh gap, simpelweg omdat ik er achter ben gekomen dat dat helemaal niet gaat met mijn bouw, maar ik ben nu wel vreselijk onzeker in korte broeken als ik zit.

Sorry, wilde het gewoon eventjes delen. Scroll on...
Isabelw1999 - Dinsdag 19 augustus 2014 00:32
Ik heb al een thigh gap sinds ik weet! En ik vind het eerlijk gezegd niet veel bijzonders en dat is ook echt niet de reden dat ik probeer af te vallen want mijne is best groot en soms schaam ik me daar wel eens voor en ik vind het ook niet echt mooi maar dat is mijn mening
Carolijn - Vrijdag 14 november 2014 18:33
Ik heb het en vind het niet zo mooi.
Ik heb geen eetstoornis, ook nooit gehad, maar het hoort denk ik bij mijn bouw.
Ben klein en tenger net zoals mijn moeder, zus en mijn nichtjes.
Nouk - Zaterdag 22 november 2014 19:38
Ik heb wel een thighgap dat komt omdat m'n heupen gewoon zo staan maar zelf zou ik nog meer afvallen voor een grote gap
Anoniem - Maandag 25 mei 2015 01:19
Gewoon snuven
Anoniempje - Dinsdag 12 januari 2016 17:08
Heyy!

Ik heb zelf dus een dijkloof/thigh gap, maar ik vind het zelf helemaal niet mooi! Iedereen heeft zijn eigen schoonheid! Iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier!

Je bent mooi met grote borsten
Kleine borsten
Dik
Dun
Klein
Groot

Het maakt allemaal niet uit! Wees niet bang voor wie je bent, jouw lichaam is mooi. Wees niet ongelukkig of boos over je lichaam, en ga niet lijnen.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben
Tamara - Donderdag 2 november 2017 07:41
Jaren geleden, toen ik herstellende was van anorexia, heb ik hetvolgende met mezelf afgesproken. De thigh gap blijft... Ik had altijd een thigh gap, maar heeeel klein... Toen kk daar zo mee bezig was bestond daf begrip nog niet eens. Zolang mijn benen elkaar niet raakten als mijn voeten tegen elkaar stonden, dan was ik nog niet 'te dik'. Ik dacht dat dit mij hielp een realistisch zelfbeeld te hebben en heb mij hier tot pasgeleden aan vast gehouden. Toen ik 20 werd, lukte het me om me hier een beetje overheen te zetten. Toen ik vervolgens alle thigh gap workouts zag kreeg ik spijt en had ik een enorme terugval met de grootste thigh gap ooit. Uiteraard kwam dat gewicht er wel weer super snel bij zodra ik gezond begon te eten. Nu 21, ik had net geen gap... Maar ben op een gezonde manier krachttraining gaan doen om me hier beter over te voelen.sindsdien zijn mijn bovenbenen helemaal tegen elkaar aan. Iedereen zegt vol te houden: je bouwt eerst spieren op en pas daarna verbrand je vet. Ik weet niet zo goed wat ik moet geloven