Rondingen in bikini

 

Voor het eerst in 50 jaar historie van de speciale bikini-editie van het Amerikaanse sportblad Sports Illustrated, zal er een plussize model in staan. Het plussize model dat te zien zal zijn is Ashley Graham die je wellicht kent van fotoshoots in Vogue, Harper's Bazaar en Glamour. Daarnaast heeft zij een rol gehad in campagnes voor het merk Levi's. Voor veel mensen is het misschien wat onverwachts dat het 27 jarige model met maat 46 in bikini in dit sportmagazine zou staan, maar dat is wel wat nu de realiteit is.

In de voorgaande jaren werden in deze speciale badkledingeditie modellen als Tyra Banks, Heidi Klum, Irina Shayk, Christie Brinkley en Ella Macpherson gepresenteerd. De jaarlijkse Sports Illustrated Swimsuit Edition lijkt een ode te zijn aan het perfecte strandlichaam. Zelf vind ik het erg goed dat er een plussize model in bikini in dit tijdschrift staat. Ze is minstens net zo mooi als alle modellen die haar zijn voorgegaan en ik vind de foto echt super mooi en sexy. Ze is duidelijk een powervrouw.

curvesinbikini

Elk jaar weer moet Sports Illustrated ontkennen dat zij slechts de perfectie van het vrouwenlichaam proberen te promoten. Volgens dit magazine gaat het echt om het laten zien van de nieuwe collectie van bikini's en badpakken. Dit wordt ook duidelijk gemaakt doordat zij kiezen voor een advertentie met plussize model Ashley Graham. Ook sluit dit perfect aan bij de verschuiving in de fashionwereld, trends op de catwalk, reclameposters en magazines. Het is duidelijk dat er steeds meer ruimte en aandacht komt om meer rondingen te laten zien.

Trots op haar lichaam
De advertentie waarin Ashley te zien is, is voor het merk Swimsuits For All. Ze hopen dat deze foto er voor zal zorgen dat vrouwen wereldwijd zich sexy zullen voelen in badkleding. Ook vollere vrouwen. Ashley geeft aan erg trots te zijn op haar lichaam. Ze zegt dat ze weet dat haar rondingen sexy zijn en dat ze hoopt dat andere vrouwen ook zo kunnen denken over zichzelf. Er is geen reden om het te verbergen, je hebt juist genoeg redenen om het te laten zien. De primeur van haar als plussize model in de bikini-editie van dit tijdschrift is dan wel voor het badpakkenmerk Swimsuits For All die al eerder plussize modellen in de modewereld neerzette, maar het is een begin.

Samen met Swimsuits For All is Ashley een campagne opgestart op social media. Zoek maar eens op de hashtag #CurvesInBikinis.

Bron: Volkskrant 

Wat vind jij ervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Merizz - Zaterdag 7 februari 2015 13:53
Ik vind het goed dat ze plussize modellen gebruiken voor hun shoots omdat het een realistisch beeld geeft van hoe de meeste vrouwen zijn. Maar de manier waarop ze dit model hebben gefotografeerd, vind ik niet echt mooi over komen. Haar gezicht staat half op het plaatje en heel haar borsten steken uit haar bikinitopje... Hier zouden ze vast wel wat mooiers van kunnen maken. De intensie is er, maar ik vind dat het wel goed uitgevoerd mag worden... Dan komt denk ik de boodschap nog mooier over..
ANONIEM - Zaterdag 7 februari 2015 13:56
Maat 46? Zo zie je maar weer dat je maat niks zegt over je figuur.. Ik had hoogstens maat 40 verwacht. Ik vind haar ook totaal geen ''plussize'' aangezien ze een mooie slanke taille heeft. En het is een hele mooie vrouw :) Helaas zie ik er niet zo uit als ik ooit een maatje 46 zou hebben, maar ik ben dan ook een ukkie haha.
jo3101 - Zaterdag 7 februari 2015 15:41
Heel mooi dat ze nu ook vrouwen met "grotere" maten laten zien.
my - Zaterdag 7 februari 2015 17:35
Kleine bikini
*** - Zaterdag 7 februari 2015 18:40
Ik vind Ashley een prachtige vrouw. Verder vind ik heel die discussie over 'het beeld dat de media probeert te schetsen van de vrouw' zwaar overdreven. Al die discussies rond te mager en te dik en wat al dan niet gezond zou zijn ... Toon gewoon wat diversiteit.
Anonieme A. - Zaterdag 7 februari 2015 20:16
Volgens mij is hier behoorlijk wat gephotoshopt
Elke - Zaterdag 7 februari 2015 21:51
Ik vind haar fors. Vooral haar heupen/bovenbenen.
Eletanora - Zaterdag 7 februari 2015 22:00
Het idee is goed, alleen haar benen zien er zó 'flawless' uit dat ik het betwijfel of dat wel echt is of gefotoshopt. Bovendien wordt ik er een beetje gek van dat het óf het ene óf het andere uiterste is. Ik wil eens modellen zien met maat 38, 40, 42! Want dát is gezond, maat 46 is gelijk weer een beetje te veel.
nyntje - Zondag 8 februari 2015 15:22
alleen het woordje "curves" al bevalt me niet:P
Erica - Zondag 8 februari 2015 16:29
Hoe je het ook went of keert, bij elk model, welke maat dan ook zul je commentaar houden. Zoveel mensen zoveel wensen en meningen.
Man man.. wat een gezeur steeds!

Inderdaad, toon diversiteit! En inderdaad, van maatje xxs naar 46 vind ik ook een beetje groot..
x - Zondag 8 februari 2015 19:50
Belachelijk
Neem dan een gewone vrouw, dit is ongezond dik
Nika - Woensdag 11 februari 2015 08:28
Beetje raar... Dit is een SPORT magazine. Ik zou hierin modellen verwachten die er toch wat meer getraind uitzien als zij...

Bovendien, als je dan toch iets anders wilt neerzetten dan andere bladen, waarom zoveel photoshop? Keep it real, people...