Prachtige lichamen van moeders

 

In magazines is er weinig ruimte voor vrouwelijke lichamen die niet voldoen aan alle eisen van perfectie, de maatschappij. Jade Beall, professioneel fotograaf, maakte hier echter wel ruimte voor. Zij schoot een prachtige fotoserie met de lichamen van moeders die kort geleden een kindje hebben gehad. De serie laat zien hoe mooi het vrouwelijk lichaam is, zonder te voldoen aan alle eisen de maatschappij.

Jade Beall zette vrouwen in alle soorten en maten op de gevoelige plaat; dun, volslank, met rimpels, met striae als gevolg van de zwangerschap, korte en lange vrouwen. De foto's geven andere vrouwen die door hun zwangerschap striae hebben gekregen veel kracht. Jade hoopt dat haar fotoserie bijdraagt aan het verkrijgen van meer zelfvertrouwen.

https://www.jadebeall.com/#!/index

Ik vind het pachtige, bijzondere foto's. Om me heen hoor ik weleens dat meisjes of jonge vrouwen twijfelen of ze ooit zwanger willen worden, mede omdat hun lichaam dan flink kan veranderen. Ikzelf ben hier minder bang voor, omdat de geboorte van een kindje me vele malen waardevoller lijkt. Hoe denk jij hierover? Ben jij er bang voor of juist helemaal niet?

https://www.jadebeall.com/#!/index

https://www.jadebeall.com/#!/index

https://www.jadebeall.com/#!/index

https://www.jadebeall.com/#!/index

Wil je mee foto's zien van de fotoserie,
kijk dan even op de website van Jade Beall.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ms - Maandag 2 maart 2015 16:52
Ik ben blij dat dit soort dingen jullie ook laten zien. Omdat hier op proud niet enkel jonge meiden zitten.. Voel me door dit soort berichten niet te oud voor proud :)
anoniem - Maandag 2 maart 2015 17:10
Mijn buik is ook getekend door de zwangerschap! En ja ik haat het. Maar even knuffelen met me lieve knul en alles is vergeten.
Somebody - Maandag 2 maart 2015 17:12
Wel een goed idee, toch niet zo fijn om hier naar te kijken :(
Mahtab - Maandag 2 maart 2015 18:06
Oh wat leuk! Ik word bijna mama :)
loveeee - Maandag 2 maart 2015 18:38
zo mooi vind ik dat :)
Ingrid - Maandag 2 maart 2015 19:13
De laatste twee foto's zijn echt mooi! Liefde tussen moeder en kindje is gewoon heel bijzonder om te zien!!!
Star* - Maandag 2 maart 2015 19:14
heel mooi en puur
Liz - Maandag 2 maart 2015 19:35
Hele mooie foto's! Ik keek ook in eerste instantie gewoon naar de foto zelf en dacht er pas later over na dat je na een zwangerschap niet zo strak meer zult zijn. Maar het doet me een stuk minder dan voorheen en daarin merk ik dat mijn eetstoornis zwakker wordt :) En idd is de geboorte van je kindje zoveel waardevoller dan een superstrakke buik.
Lillie - Maandag 2 maart 2015 20:30
dit overstijgt alle maatschappelijke en mode beelden. Dit is waar het leven uiteindelijk over de hele wereld en in alle tijden om zal draaien: liefde. En die tussen ouder en kind is dan wel een van de sterkste!
ik - Maandag 2 maart 2015 21:29
Mooi geschreven Lillie! Ik stond net nog aan het bedje van mijn dochtertje van 7 maanden en ik bedacht precies hetzelfde, terwijl ik een minuutje ervoor nog zuchtend naar mijn spiegelbeeld keek ter hoogte van precies waar zij zat.. Waarom zuchtte ik daar nou toch om? Dat was haar huisje, waar ze veilig is gegroeid!!! Iets om heel trots en dankbaar voor te zijn! Ik liep terug naar de spiegel en zuchtte nog eens: maar nu een liefdevolle zucht, met mn handen op mijn buik(je).. moeder zijn...overstijgt écht alles!!!
HHH - Dinsdag 3 maart 2015 09:41
Mooi idee, dit fotoproject. Heb even op de site gekeken van de fotograaf, maar ik vind het dan toch een beetje vreemd om die vrouwen naakt te zien met hun kinderen terwijl hun kind aan de borst hangt.
Tegenwoordig is dat echt zo'n ding geloof ik, dat je als vrouw moet laten zien dat borstvoeding normaal is, en niet in het geheim hoeft en zo, maar ik ben op dat gebied dan toch wat conservatiever denk ik ;)

Zwangerschap is trouwens wel zo'n punt wat me bang maakt ja.. Ik zou graag kinderen willen denk ik, zelfs een groot gezin, aangezien ik daar zelf uit kom, maar het veranderen van mijn lichaam lijkt me erg eng. Ik denk ook dat als het zo ver is, dat ik bij voorbaat al hulp ga inroepen, zodat ik niks geks doe wat het kindje kan beschadigen.
M. - Dinsdag 3 maart 2015 10:56
Mooie foto's! Ik merk sinds de geboorte van mijn kindje, dat ik natuurlijk uitziende mensen steeds mooier ben gaan vinden. Voor mezelf, vind ik het nog wel lastig om mezelf als niet perfect, maar toch mooi te zien. Dat zie ik echt niet, maar bij anderen vind ik het wel mooi, en dat is alweer een stap!
Mijn buik is door de zwangerschap eigenlijk niks veranderd. Dat had mijn es al voor me gedaan. Ik ben zo heen en weer geschommeld tussen onder- en overgewicht dat de zwangerschap mijn buik niet meer verder heeft opgerekt dan dat hij al ooit was geweest :(. Daardoor vind ik het nog steeds wel moeilijk om te accepteren hoe mijn buik nu is, omdat hij niet is opgerekt door mijn kindje, maar door mijn es. Maar; ondanks alle ellende heeft mijn buik het toch voor elkaar gekregen om mijn kindje daar te laten groeien en daar ben ik nog steeds trots en dankbaar voor :)
Jacqueline - Dinsdag 3 maart 2015 11:24
Mijn buik is door de zwangerschap niets veranderd. Weer helemaal strak en geen streepje te zien. Dat is het voordeel van wat later zwanger worden: hoe ouder je bent, hoe sterker je huid en hoe minder kans op striae.
Maar ik vind de foto's prachtig. Een getekend lichaam, zeker als gevolg van een prachtige gebeurtenis, is eigenlijk een natuurlijke tattoeage...
Maé - Dinsdag 3 maart 2015 19:18
mooie foto's. Ik hou sowieso van moeders. De lichamen vind ik niet echt 'mooi' in de zin van fotomodel, maar mooi in de zin van dat het lichaam keihard heeft gewerkt om een kindje te maken. Ik ken iemand die ook zwanger was toen ze 19 was, ze heeft nu een zoontje van bijna 4. Maar op haar lichaam is helemaal niks te zien, gewoon weer even strak als voorheen. Gek eigenlijk hoe dat werkt.