Plussize modellen wedstrijd via Instagram

 

Het artikel dat laatst is verschenen op Proud2Bme over een vollere vrouw die niet welkom was op Instagram, staat in contrast met dit nieuwsbericht. Asos en Models 1 hebben namelijk via Instagram een modellenwedstrijd gelanceerd voor plus-size vrouwen. Inmiddels hebben er al meer dan 2000 meisjes meegedaan aan de wedstrijd waarmee zij een modellencontract kunnen winnen.

Models1

De wedstrijd is voor vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk met een maatje meer. Zij delen een foto van zichzelf op Instagram met de hashtag #MakeMeACurveModel en maken hierdoor kans op een modellencontract bij Models1. De winnares mag ook een shoot doen voor de Asos curve collectie en kan op deze bekende modewebshop winkelen voor 500 pond. Met deze wedstrijd wil Models1 ervoor zorgen dat de drempel voor deze meiden lager wordt om aan te kloppen bij een modellenbureau.

Natuurlijk kennen we allemaal wel de tv programma's als America's Next Topmodel, waarin meiden worden omgetoverd tot een topmodel, maar nu wordt dus ook een ander medium gebruikt om modellen te vinden. Toch is dit niet de eerste keer. Al eerder heeft Models1 een modellenwedstrijd gedaan via Internet. De winnaar van die editie was Simone Charles, die een rolmodel wilde zijn voor jonge meisjes. Simone heeft een prachtig zandloperfiguur en haar foto op Instagram trok destijds direct de aandacht van de jury. Ze zegt dat er nooit een betere tijd is geweest om een plus-size model te zijn. De vraag naar deze modellen wordt steeds groter en dan gaat het niet alleen om maat 12 t/m 16, maar ook om maat 18 en 20. Inmiddels staat zij op de cover van een plus-size fashion magazine en is zij uitgeroepen tot het gezicht en het lichaam van de luxury denim lijn van Beauty in Curves.

simone charles

Het modellenbureau ziet het belang van een gezond lichaam in alle soorten en maten. Ze zijn op zoek naar echte meisjes die nog geen eerdere ervaring hebben als model. Dit past heel goed bij Asos. Zij willen aansluiten bij hun klanten en zijn zich bewust van de presentatie van de modellen van verschillende groottes en vormen. Naast de Asos Petite collectie is er nu ook een Asos Tall en Curve collectie.

Vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk hebben nog tot 9 juni de mogelijkheid om mee te doen aan de wedstrijd.

Bron: dailymail.co.uk & Models1

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sharon - Dinsdag 27 mei 2014 19:11
Supergoed! Laat maar zien dat je ook gelukkig kan zijn met een maatje meer.
Sharon - Dinsdag 27 mei 2014 19:11
ik bedoel niet alleen gelukkig maar ook mooi natuurlijk
nouk - Dinsdag 27 mei 2014 19:34
Het is of te licht of te zwaar....
Waarom niet gewoon modellen met een gezond gewicht/bmi? Ik vind het maar vreemd hoor
LiveStrong - Dinsdag 27 mei 2014 19:47
@nouk

Voor zover ik het kan bekijken hebben alle vrouwen op die eerste foto een goed gezond gewicht hoor. Niet te zwaar dus.. ;)
Aardbei - Dinsdag 27 mei 2014 22:41
Dat klopt... De eerste foto zijn echt normaal hoor als ik die op en blad zou tegnkomen zou ik niet denken 'Ooohh... plussize". Als ik hoor plussize denk ik toch echt aan obese 200 kilo amerikanen die de hel dag door eten.... :)
elisabeth - Woensdag 28 mei 2014 06:40
ik vind sommige plussize modellen gewoon echt te dik hoor...
ze hebben indd vaak geen normaal gewicht maar toch wel overgewicht wat mij betreft
Romy - Woensdag 28 mei 2014 08:09
Ik vind de meiden op de eerste foto gewoon echt prachtig, dat vind ik van de meeste plus size modellen. Sommige mensen hebben nou eenmaal een maatje meer.

En om weer op het onderwerp van de blog uit te komen, ik vind het een heel goed!
Puoli - Woensdag 28 mei 2014 10:52
Op die eerste foto zien de vrouwen er gezond uit. Niet dik of dun, geen overgewicht, neen, gewoon gezond. Ik vind het enorm jammer dat er sommige plussize wordt aanzien als overgewicht. Want vaak zijn de gezonde gewichten 'plussize' omdat de 'normale modellen' ook grotendeels iets te mager zijn dan gezond. Wat is de visie dan eigenlijk op normaal en gezond gewicht? Ik vind het niet fijn al deze gekte over gewone size, plussize.. Alsof het allemaal in hokjes moet passen. Vertekende beelden meegeven. Als er mensen zijn die er wat hetzelfde uitzien als de bovenste vrouwen zullen ze meteen denken: 'oh dan ben ik plussize..?' En dat lijkt me voor sommige onzekere mensen helemaal niet fijn. Dus mooie actie. Alleen, denk ik dat alles met een grove korrel zout mag genomen worden.
Laura - Woensdag 28 mei 2014 10:58
Prima dat ze dit doen! Modellen hoeven niet allemaal size0 te hebben.
Zelf denk ik dat sommige van deze modellen toch wel wat overgewicht hebben trouwens.
Anoniemo - Woensdag 28 mei 2014 20:04
En hoe zit het dan met de meisjes tussen size zero en "plus" in?
Zoals ik
En driekwart van de meisjes

Te vet voor normaal model, maar te mager voor plussize. Stom.
J. - Woensdag 28 mei 2014 20:09
Nog steeds vraag ik me af waarom bijvoorbeeld sommige vrouwen op de bovenste foto plus size worden genoemd.
Laura - Woensdag 28 mei 2014 20:15
@J.

Omdat "dik" of "mollig" niet zo aardig klinkt?

J. - Woensdag 28 mei 2014 20:30
@Laura

ik vind ze er heel 'normaal' uit zien?
Ik snap wel dat sommige plus size modellen zeker stevig zijn, maar sommige lijken ook echt maatje 38 of 40.
LIZA ELISABETH ANNA - Donderdag 29 mei 2014 02:06
Ik vind het WAANZINNIG! Stuk voor stuk powerlady's die ik het kijken nageef! Door alle media voel ik me nog wel eens onzeker. Real life zijn de meeste vrouwen gezegend met mooie gezonde rondingen. Ik vind het tijd dat de media zich hier eens naar gaat conformeren! Als je de mening van de meeste mannen erop na houd, zulken deze eerder gecharmeerd zijn van rondingen. Waarom is het dan zo dat de meeste vrouwen zich willen meten aan het huidige modebeeld en zich ongezonde dieeeten aanmeten en zichzelf uitmergelen?? Tijd voor verandering en ik vind dit een goede start! šŸ˜ƒšŸ‘
L. - Donderdag 29 mei 2014 12:30
Super leuk dit! Ook dat ze kleding voor allerlei vormen hebben, Tall, Curves, Petite, dus lekker veelzijdig!

Misschien dat er op een dag wel eindelijk gewoon echt alle soorten en maten modellen gebruikt worden in de industrie.
kim - Donderdag 29 mei 2014 21:14
ik vind zelf vrouwen met een maatje meer er veel healthy'er uitzien! En ik vind top dat dit word gedaan. Het is normaal dat vrouwen mooie rondingen hebben, en daar is niks fout mee. Meiden die ik ken zitten altijd maar over afvallen te praten, en dat ze slank willen zijn. En dan ben ik de enige die het prachtig vind als je een maatje meer hebt. Ik ben zelf 16 en heb nu maat 40\42. Ben altijd al stevig geweest maar in het begin van mijn puberteit kwam alles ineens opdagen. Ik doe aan fitness, eet healthy en weeg nu 70 kilo. Ik hoop dat meiden stoppen met naar het kijken en toe werken van het huidige modellenbeeld.

Als je de bouw hebt van een slank persoon, dan is daar ook niks mis mee! Maar vooral meiden op mijn leeftijd zijn erg onzeker over wat andere mensen van hun vinden.

*** - Vrijdag 30 mei 2014 13:35
Ik vind de vrouwen op die foto's allemaal prachtig! Maar dan ook echt prachtig! Soms wou ik dat ik ook zo'n mooi vrouwelijk lichaam met rondingen had
zucht - Zaterdag 31 mei 2014 22:27
Oke waarom moet het onder gewicht of over gewicht zijn altijd... extremen opzoeken.. overgewicht is namelijk ook niet gezond!

misschien een idee om meisjes van maat 36 tot 40 te doen?
dat zijn namelijk zo'n beetje de 'normale' maten van iemand met een gezond BMI.