Plus size kan ook sexy zijn

 

Supermodel Ashley Graham laat in de nieuwste campagne van het lingeriemerk Navabi zien dat je met maat 44 ook heel sexy kunt zijn. Er is tegen het Amerikaanse model de afgelopen jaren regelmatig gezegd dat ze te dik of lelijk voor het modellenwerk is. ''Je bent te dik' is een opmerking die geen enkele vrouw te horen zou moeten krijgen op haar werk, aldus Ashley Graham.'

In de afgelopen 12 maanden heeft Ashley het geschopt tot de status van supermodel, met een foto op de cover van Elle begin dit jaar en een fotoshoot in Love magazine en Ten Vogue van deze maand. Ondanks haar status als supermodel, word ze niet met zijden handschoentjes behandeld. Haar kledingmaat zorgt constant nog voor veel kritiek, binnen en buiten de modeindustrie.

ashley graham navabi

'Je moet echt superdun zijn in deze industrie.'

Maar nadat plus size vrouwen tientallen jaren zijn genegeerd in de mode, film -en muziekindustrie, lijkt het tij nu langzaam te keren. Ashley lanceerde deze maand een 19-delige lingerielijn voor plus size vrouwen van het merk Navabi. Ashley hoopt dat de kledingmarkt zich meer gaat richten op de maat van de gemiddelde vrouw in Engeland, maat 44, in plaats van voortdurend op het perfecte maatje 34/36.

ashley graham navabi

Ashley wil dat meer kledingbedrijven plus size modellen gaan gebruiken zodat meer mensen zichzelf kunnen herkennen in wat ze zien op tv en in magazines. Ze heeft ook echt het gevoel dat vrouwelijke vormen meer 'in' zijn. Ze denkt dat zangeres Adele aan de bakermat staat van deze verandering. Er is echter nog veel winst te behalen. Als je kijkt naar de laatste fashion week van februari, dan zie je bijvoorbeeld dat alle grote modehuizen geen plus size modellen wilden gebruiken. Dat is echt een gemiste kans.

Het feit dat Ashley vrouwelijke vormen en plus size promoot, bekent niet dat ze pro-overeten is. Ze is de afgelopen jaren regelmatig beschuldigd van het promoten van overgewicht, maar dit is geenzins wat ze wil promoten. Ashley is juist 'pro-health' en pro-diversity'.

ashley graham navabi

Het feit dat Ashley zelf plus size is, betekent ook niet dat ze ongezond leeft. Sterker nog, ze eet heel gezond en sport drie keer per week.

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flora - Vrijdag 10 oktober 2014 19:20
Vaak is het inderdaad dat plus size modellen volgens anderen niet gezond eten of obesitas promoten. Te dunne modellen promoten volgens anderen dan weer anorexia. Maar de meeste modellen zijn en leven ook gewoon gezond en hun lichaamsbouw is nou eenmaal zo. Deze vrouw zie ik als iemand tussen slank en normaal in... (Geen idee of dat klopt... Maar dik vind ik haar zeker niet, al betekent plussize dat volgens mij niet? Geen idee). Er zijn hier en daar heel misschien modellen die niet gezond leven, maar het meerendeel heeft denk ik toch gewoon een normaal en zelfs gezond levensstijl?
. - Vrijdag 10 oktober 2014 19:37
Raar dat de gemiddelde maat van de vrouw 'plussize' wordt genoemd...
RosieV - Vrijdag 10 oktober 2014 20:03
Ik vind dit niet plussize, ik wil wel zulke rondingen bovenin.
Ik vind dit realistischer dan die laatste catwalk van een italiaans merk dat was echt ernstig (dun).
jo3101 - Vrijdag 10 oktober 2014 20:33
Ik vind dat ze op zich steeds meer in de buurt komen bij plussize. Ik weet nog dat er ongeveer een half jaar geleden een artikel was waarbij m als plussize werd beschreven. Ze zijn er nog niet maar ze komen wel steeds meer in de buurt.
Elke - Vrijdag 10 oktober 2014 20:35
Ik vind haar gewoon dik. En totaal niet sexy. Ze heeft niet eens een taille op de foto's. Haar borsten zijn inderdaad wel groot en rond, maar om sexy te zou ze toch echt een mooier, goed gevormd figuurtje moeten hebben.
Honeychild - Vrijdag 10 oktober 2014 20:41
Ik denk dat schoonheid vooral met uitstraling te maken heeft en eigenlijk niet zozeer met welke kledingmaat je hebt. Ik vind dunne modellen niet bij voorbaat mooier dan modellen met een maatje meer.
QQQ - Vrijdag 10 oktober 2014 21:59
Ik vindt het allemaal prima wat mensen als "mooi" beschouwen, maar volgens mij is het subjectief tegenover iedereen.

Ik denk dat de meeste mensen gewoon van slank houden, waarom zou het anders zo een wereld wijde issue zijn?!?!

Naast slank is uitstraling natuurlijk erg belangrijk, bij proud2bmeet was er een meisje die zeker niet "slank" was, maar haar uitstraling was stralendvan geluk!!Wat ik dus bizar vind, en die vergeet ik nooit meer.
K. - Vrijdag 10 oktober 2014 22:42
@elke met goed gevormd figuurtje bedoel je een platte kont, uitstekende ribben en een 'thigh gap'? Nee ze heeft niet echt een taille, dat heeft waarschijnlijk alleen niks met haar gewicht te maken want niet iedereen heeft nou eenmaal een smalle taille. Dit is een hartstikke normaal, gezond vrouwenlichaam, en als ze wat voor jou een 'sexy lichaam' is zou krijgen is ze waarschijnlijk níet meer gezond want zoals je leest eet ze nu gezond en sport ze 3 keer per week. Maar wat maakt dat uit? beter gaat ze op een dieet van 3 crackers per dag zodat ze 'sexy' kan zijn!
Nu krijg ik waarschijnlijk "oh ik mag niet eens mijn mening geven". Natuurlijk mag je dat. maar dit is een site voor mensen met een eetstoornis en je kunt met zulke k*treacties mensen triggeren. Nee de hele wereld hoeft niet triggervrij te zijn maar ik kom hier voor wat positiviteit en ben dan blij als ik erachter kom dat er een artikel geschreven is over iemand die ik erg bewonder, waarvan ik als ik haar foto's zie ik denk dat ik het minder erg zou vinden om wat aan te komen, en dan krijg je weer die k*treacties van mensen die alleen maar kritiek kunnen geven op mensen die geen bmi 18.5 zijn.
xx - Vrijdag 10 oktober 2014 22:43
Ja hoor
Als zij zogenaamd super gezond eet en 3x per week sport, kan ze nooit zo'n lichaam hebben. Vraag me af wat zij dan gezond noemt.
Ze heeft een heel mooi gezicht vind ik. Maar ik zou haar niet bepaald slank noemen.
anne - Vrijdag 10 oktober 2014 22:48
^^^ mijn mam eet ook erg gezond, sport 3-4x per week en is ook maat 44...
RosieV - Vrijdag 10 oktober 2014 23:16
Eens met K.
Dana - Vrijdag 10 oktober 2014 23:20
Ik begin erg te twijfelen aan dit soort artikelen op proud.

Ik snap dat ze er zijn om te laten zien dat vrouwen heel veel verschillende soorten lichamen hebben en op heel veel verschillende manieren mooi kunnen zijn. Dat is een mooi tegenwicht voor de media die een standaard beeld van schoonheid geven. Prima om dingen als imperfectie en diversiteit te vieren.

...Maar wat nog steeds blijft is dat iedereen altijd een mening blijft hebben over de lichamen van (voor hen onbekende) vrouwen, en dat stoort me aan de commentaren. De ene schrijfster vindt een model mooi, de andere niet, de ene denkt dat ze gezond is, de andere niet. Vervolgens zijn mensen het met elkaar eens of oneens, en dat allemaal (bijna letterlijk!) over de rug van een vrouw - die we niet eens kennen.

En misschien is het tijd dat we daar mee ophouden. Of iemand nu de ene maat heeft of de andere - dat is het lijf van die persoon, en alleen haar zaak. Het is niet aan ons om daar een mening (te dik, te dun, ongezond, gezond, triggerend, whatever) over te hebben.
Tijd voor een artikel of meer aandacht op proud voor het feit dat vrouwenlichamen publiek bezit lijken te zijn, waar iedereen een mening over mag hebben. Dat doet maar schade aan ons zelfbeeld, dan een gewicht.
Alex - Vrijdag 10 oktober 2014 23:32
Sorry, maar ik vind d'r niet gezond uit zien of 'normaal'. Ze zit echt gewoon aan de dikke kant en daar kun je niet omheen. Ze is wel mooi, maar ik vind dat mensen die dit 'normale vrouwenmaat' gaan noemen een beetje gestoord zijn want dat is het niet. Ze heeft waarschijnlijk ook nog overgewicht. Waarom moet het altijd het een of het ander zijn?
marleen - Zaterdag 11 oktober 2014 00:37
ik ben deze reacties zoooo beu!
Mensen, denk alsjeblieft na voor je reageert.
Met reacties als 'Als zij zogenaamd super gezond eet en 3x per week sport, kan ze nooit zo'n lichaam hebben. Vraag me af wat zij dan gezond noemt'
of 'Ik denk dat de meeste mensen gewoon van slank houden, waarom zou het anders zo een wereld wijde issue zijn' (niet waar, ga maar eens naar Afrika, of bekijk het eens doorheen de geschiedenis)
Met dit soort opmerkingen dus kan je mensen, die hier komen omdat ze toch al vatbaar zijn voor eetstoornissen, regelrecht de destructie in drijven.
Moest ik gezond leven en maat 44 hebben (JA dat kan) en dit lezen, ik zou me zo slecht voelen! Serieus, en dit komt dan van meiden die het zelf zo lastig vinden als anderen hen alleen maar op hun gewicht of uiterlijk beoordelen!

Bedenk aub eens hoe veel pijn je reacties kunnen doen voor je je mening per se met de wereld wil delen. En hou je (eetgestoorde) mening voor jezelf als je denkt dat je er een ander schade mee zou kunnen berokkenen.

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!
- Zaterdag 11 oktober 2014 02:58
Prachtig gezegd heeft zij echt
Lola - Zaterdag 11 oktober 2014 06:38
Hoi ik heb maat 44 - 46 en eet gezond (en vegan) en sport vier keer per week. Nooit ziek, mn weerstand is fantastisch en ik heb elke dag energie voor tien. Kom me maar vertellen dat het niet zo is!
Fire - Zaterdag 11 oktober 2014 10:56
Over haar taille: ik heb van nature een laag gewicht en ik ben zo recht als een plank. Heeft niks met gewicht te maken.

Ze ziet er gezond en zelfverzekerd uit. Ik zou graag wat meer zijn zoals zij.
Mimiii - Zaterdag 11 oktober 2014 11:34
Ik ben het eens met marleen en k. Kom op, mensen, hoe haal je het in je hoofd om zo kritisch en negatief te kijken naar het lichaam van een persoon, een persoon met gevoelens? En dat nota bene op een site voor eetstoornissen!
Nouky - Zaterdag 11 oktober 2014 14:26
Die vrouw is in inderdaad aan de zware kant, maar daardoor minder mooi? Ik vind van niet. Is het niet het belangrijkste dat zij zich gezond en goed voelt? Ik vind het heel knap dat ze dit doet, ondanks alle kritiek die ze krijgt..
Xxxxx - Zaterdag 11 oktober 2014 15:24
Ik ben het helemaal eens met marleen.

Ik vind dat deze vrouw er mag zijn, en vind het prettig dat ook mee gevulde vrouwen in de media komen.
Dat er op de manier van sommige reacties hierop gerageerd wordt vind ik gewoon schandalig. Hou dan gewoon je mening voor je, ik neem aan dat iedereen weet wat voor site dit is.

En by the way deze site is super en ditnsoort blogs verdienen er zeker een plekje. Het is belangeijk dat deze modellen meer aandacht krijgen.
Eva - Zaterdag 11 oktober 2014 16:37
Wat een mooie vrouw. Het zou wel tof zijn als grote modemerken ook modellen gaan gebruiken met een meer gemiddelde maat.
E - Zaterdag 11 oktober 2014 21:39
You go girl!
anoniem - Vrijdag 17 oktober 2014 19:33
Ik vind haar prachtig!
C. - Zaterdag 18 oktober 2014 07:58
Ik vind haar heel mooi en zeker ook sexy.
Ligt ook aan wat ze uitstraalt en aan haar mooie gezichtje en volle bos haar hoor, er zijn genoeg mensen met hetzelfde figuur die ik verre van sexy vind.
Maar dat geldt net zo goed voor mensen met een perfect figuur, die zijn ook lang niet altijd sexy.
Conclusie: om sexy te zijn hoef je echt niet het perfecte figuur te hebben :P
p - Vrijdag 13 maart 2015 23:31
Ik vind het goed dat zij er is er zijn zoveel modellen die veelste mager zijn en dat zien meisjes steeds meer als het perfect plaatje. Ik wil niet zeggen dat dit mooier of beter is maar ik vind het wel realistiser de vrouw op deze foto's vind ik zelf sexyer dan een model van maatje size zero