Plus-size model wint modellenwedstrijd

 

Britse modestudente Lotte Williams (22) werd uit 700 inzendingen gekozen tot lingeriemodel. Lotte, die zich verzette tegen het dunne schoonheidsideaal won een modellenwedstrijd ‘Star in a bra'. Met deze wedstrijd won zij een modellencontract voor een jaar voor Curvy Kate, dat gespecialiseerd is in lingerie voor vrouwen met een (cup)maatje meer.

Zelf werkte Lotte drie jaar lang in de mode-industrie. Hier kreeg ze dan ook veel te maken met magere modellen, terwijl ze zelf maat 40 heeft. Lotte zal naast model staan voor het lingeriemerk, ook verschijnen in magazines, zoals Cosmopolitan en ze zal lopen op de catwalk in Parijs voor Curvy Kate. Natuurlijk voelde ze de druk om slank te zijn, maar ondanks dat zegt ze altijd trots te zijn geweest op haar figuur.

schoonheid

Lotte zegt nooit het gevoel te hebben gehad zichzelf met dunne modellen te kunnen identificeren. Het beeld dat vrouwen krijgen is niet het beeld van het gemiddelde vrouwenlichaam. ‘'Ik denk dat vollere modellen, zoals ikzelf, meer representatief zijn voor wat normaal is dan de meeste modellen op de catwalk.''

Ondanks dat het roodharige model al een aantal jaar in de modewereld heeft gewerkt, heeft dit geen invloed gehad op haar zelfvertrouwen zegt ze. Ze zegt zelfs dat curvy zijn in de modewereld haar heeft aangemoedigd op zoek te gaan naar haar eigen stijl, passend bij haar zandloperfiguur.

'Het leuke aan Curvy Kate is dat deze echt een mythe probeert te doorbreken. Er waren dan ook prachtige volle vrouwen die meededen aan de competitie dit jaar. Ik vond het ontzettend leuk om te winnen van zulke mooie vrouwen. (...) In mijn ogen, is dit hoe vrouwen er gemiddeld uitzien.''

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Roos - Vrijdag 31 mei 2013 16:21
Ik voel me heel schuldig, maar als ik foto's van haar zie, dan wordt de drang om te vasten/compenseren opeens weer heel heftig. Ik vind haar mooi hoor, echt! En respect voor haar. Maar ik wil er niet zo uit zien, maar dan ook echt niet...
kind_van_de_sterren - Vrijdag 31 mei 2013 16:42
@Roos: En misschien is die opmerking heel erg naar voor iedereen die niet in een anorectisch maatje past :S
mamvan3 - Vrijdag 31 mei 2013 16:50
ik pas niet in een anorectisch maatje maar als ik dit zie dan denk ik gelijk ohhh zo (en nog iets dikker) was ik en zo wil ik echt niet meer zijn. Voor mij een reden om toch weer te proberen af te vallen want dit wil ik niet hoe mooi zij ook is. ik vind het te dik en zou me er niet fijn bij voelen.
wies - Vrijdag 31 mei 2013 16:54
Ik begrijp niet waarom mensen zulke negatieve reacties achterlaten. Ik vind het bovendien raar omdat je er andere meiden door bang of negatief maakt. Daarbij vind ik Lotte er prachtig uitzien, absoluut niet dik. Een heel erg mooie vrouw die trots op zichzelf kan zijn, respect voor haar!! Ik denk zelfs dat de gemiddelde maat van vrouwen groter is dan die van Lotte.
doei
could - Vrijdag 31 mei 2013 16:58
Ik vind haar vormen prachtig, maar ik vind haar gezicht niet echt knap/mooi. Verder vind ik het supertof dat ze gewonnen heeft, chapeau!
Niina - Vrijdag 31 mei 2013 17:00
Ik snap de opmerkingen ook niet, nouja, snap het wel, maar het is niet realistisch. Ze ziet er toch echt mooi uit in mijn ogen. En dik.. ik vind haar gezicht misschien nog wel minder dan haar lichaam. Ze heeft mooie verhoudingen, beyonce bv is toch ook niet dik?:S
lizzy - Vrijdag 31 mei 2013 17:02
Ik snap de opmerkingen wel, aan de ene kant, maar aan de andere kant wat ziet deze jonge vrouw er mooi en gezond uit!
Puoli - Vrijdag 31 mei 2013 17:06
Ik verschiet van de reacties hier zeg..

Ik vind dit een helemooie gezonde vrouw en ik vind het zo dapper dat ze zo
trots op zichzelf kan en wil zijn, ondanks al de media
en het zogezegde 'perfecte plaatje'.
Het perfecte plaatje heeft zij toch wel even in een andere hoek geduwd,
namelijk: het gezond zijn en trots en blij zijn om wie je bent.
Charlotte - Vrijdag 31 mei 2013 17:07
Ik ben het met wies eens. En moet ook toegeven dat ik haar gezicht niet gelijk fantastisch uit vind zien, maar dat kan ook komen doordat het op iemand lijkt die ik niet zo mag, hahaha.
L - Vrijdag 31 mei 2013 17:11
Ik vind haar lichaam juist wel prachtig. En daar gaat het ook niet om he hoe je er daadwerkelijk uitziet. Als je jezelf meer accepteert en meer gevoel van eigenwaarde hebt dan maakt het ook niet zoveel meer uit hoe je eruit ziet. Ik hoop dat ook ooit nog te bereiken.
mamvan3 - Vrijdag 31 mei 2013 17:16
Ik snap niet dat mensen de reacties niet snappen. je zit hier op een site met mensen met een eetstornis. Die kijken nou eenmaal anders tegen mensen aan dan een gezonde Nederlander.
En dik of niet, het is knap dat ze het zo durft en gewoon voor die camera gaat staan. Maar iedereen kan wel een eigen mening hebben over hoe hij/zij er graag uit wil zien. Dat doet niks af aan of Lotte wel of niet mooi is. Ik ben "jaloers" op hoe zij er uit ziet maar zou zelf graag een stuk slanker willen zijn.
Roos - Vrijdag 31 mei 2013 17:21
@kind_van_de_sterren: ik pas ook niet in een kleine maat, maar ik wil graag van mijn "ronde vorm" af. En het hebben over een anorectisch maatje vind ik zelf een nare opmerking. Bestaat er tegenwoordig alleen nog vol en graat mager? Ik streef namelijk naar iets daar tussenin... Je laat het klinken alsof dat niet mag. Is alleen vol goed? Ik zei al dat ik haar mooi vind en respect voor haar heb, ik wil er zelf gewoon niet zo uit zien omdat ik het bij mezelf niet mooi vind.
Dorien - Vrijdag 31 mei 2013 17:26
Prachtig figuur heeft ze maar wel heel jammer van die ontzettend dikke laag make-up op haar gezicht :(
Jasmijn - Vrijdag 31 mei 2013 17:41
Ooeeh ik vind haar ook echt ene knappe vrouw.
Ik ben echt blij dat er tegenwoordig wat vollere modellen komen. Ik denk dat het heel
goed is voor de tieners van tegenwoordig. Voor hun zelfbeeld etc.

Mooie vrouw! Ik ben blij dat ze gewonnen heeft :)
angstig meisje. - Vrijdag 31 mei 2013 17:45
iedereen is mooi zo als zij of haar is en ik vind het helemaal fantastisch dat
-ondanks het schoonheidsideaal- zij zich fijn voelt in haar lichaam, dat maakt haar een real beauty; inside and outside.

en daarbij komt voor een lingeriemodel vind ik dat je wel goed gevulde cups moet hebben (op een natuurlijke gezonde manier) en geen kipfiletjes die ergens tussen een stel botten liggen!
M. - Vrijdag 31 mei 2013 17:47
Het is niet per se anorectisch om af te willen vallen/daaraan te denken als je vollere vrouwen ziet. Dat is een compleet normale reactie die veel vrouwen hebben, is uit onderzoek gebleken. Blijkbaar is dat hier taboe? Ik wil ook niet er zo uitzien. Ik zou willen dat ik er zo uit zo kunnen zien en dan blij zijn met mezelf, maar ain't gonna happen.
Het is pas een probleem wanneer je compleet geobsedeerd bent door het niet dik willen zijn/worden en je daardoor in je normale leven niet normaal kunt functioneren. Dun willen zijn is niet per se een probleem.

Overigens pas ik met een bmi een heel eind beneden gezond nog steeds vrolijk in Curvy Kate lingerie hoor :') Is echt niet alleen voor 'volle' vrouwen.
Joyce - Vrijdag 31 mei 2013 17:50
Ik vind het juist super inspirerend!
Alles is perfect in proportie
Hierdoor ga ik twijfelen of ik niet ook modellenwerk wel gaan doen. Veel mensen hebben het al tegen me gezegd, omdat ik erg lang ben (1.96) maar ik durfde niet omdat ik bang ben dat ik veel te dik ben daarvoor. Door dit verhaal zie je dat vrouwen met maat 40 ook best modellenwerk kunnen doen.
Misschien moet ik toch maar eens proberen tevreden te zijn met mijn lichaam en me eens inschrijven bij zo'n modellenbureau?
Scared - Vrijdag 31 mei 2013 17:58
Mooie vrouw als ik een vent was zou ik haar doen.
En ja ik heb ook een eetstoornis maar ik oordeel echt niet over mensen met maat 40 of maat 34 of weet ik veel wat.
xxx - Vrijdag 31 mei 2013 18:00
Als ik haar zo zie, prachtig als plussize model, voel ik me nog veel een veel dikker..
Roos - Vrijdag 31 mei 2013 18:49
Ik vind haar echt heel erg mooi, haar lichaam en vooral ook haar gezicht. Maar ik ben het er wel mee eens dat ik er zelf niet zo zou willen uitzien, en dat is niet omdat ik zo''n lichaam niet mooi vind, maar omdat ik er niet mee kan omgaan, en het voor mij niet goed zal zijn voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb wel echt respect voor haar dat ze zich niks heeft aangetrokken van die size-zero modellen.
EB91 - Vrijdag 31 mei 2013 19:08
Mensen mogen toch de mening hebben dat ze er zelf niet zo uit willen zien? Als hier een foto van een anorectisch lichaam wordt geplaatst, wordt er vast geen commentaar gegeven als iemand zegt dat ze er niet uit wil zien als de persoon op de foto. We zijn toch niet verplicht om alleen maar de algemeen gewenste reacties te geven, of anders geen reacties? Iedereen zou gewoon open moeten kunnen zijn over haar of zijn gevoelens. Ik vind dat Roos daarin niets verkeerd doet, het is geen gemene opmerking of zo.

Dan mijn eigen mening. Ik vind dat het labeltje 'plus-size' me soms wat onzeker maakt. Het is dan wel zo dat er dunnere mensen zijn dan deze vrouw, maar om dit nou plus-size te noemen vind ik wat ver gaan eerlijk gezegd. Dat woord associeer ik toch vaak met 'fors' en 'zwaar', maar dat vind ik voor deze vrouw niet echt passende termen. Ik vind dat we helemaal van het labeltje 'plus-size' af moeten, en dat elk model, dik of dun, gewoon hetzelfde genoemd moet worden. We moeten bij modellen niet altijd maar de focus blijven leggen op hun gewicht.
m - Vrijdag 31 mei 2013 19:14
Ik vind haar niet dik.
m - Vrijdag 31 mei 2013 19:15
of een plus-size model, maat 40? plussize is toch vanaf 46?
(: - Vrijdag 31 mei 2013 19:37
@EB91
als er een foto van een anorectisch lichaam werd geplaatst en mensen zeiden dat ze er niet zo uit zouden willen zien, is dat oké, omdat een anorectisch lichaam niet gezond is, en niemand zou er ongezond uit moeten willen zien.
Maar oké, dat terzijde, ik zou er over niemand zeggen dat ik er "zo uit wil zien" omdat, nou, bedenk eens dat je daadwerkelijk met iemand van lichaamsvorm zou veranderen. Ik zou dat dus echt nooit willen. Ik wil eruit zien als mezelf, dat is al perfect genoeg (:

Deze vrouw heeft een normaal lichaam, en ik snap niet waarom mensen dan zeggen dat ze bij het zien van dit lichaam willen vasten. Ja goh, dat mag je best van me denken, maar moet je dat dan hier posten? News flash: sommige mensen (waaronder ik) hebben net zo'n lichaam als dit model, en hoe tevreden ik ook met mijn lichaam ben, ik vind het toch naar om zulke opmerkingen dan te lezen.
schuimpje - Vrijdag 31 mei 2013 19:44
ik vind haar zo'n ontzetttend mooie vrouw.
Laura - Vrijdag 31 mei 2013 19:56
ik heb het eens met EB91 ... ik vind het juist goed dat je eerlijk je mening kunt geven en dat die gerespecteerd kan worden... Je kan je bij alles afvragen wat iemand anders er over moet voelen die er niet aan voldoet of maar je kan nu eenmaal niet met elke groep uit onze samenleving rekening bij het plaatsen van een reactie... Je moet je gewoon bewust blijven van het feit dat een reactie de mening is van 1 iemand, dat die het recht heeft dat te vinden en dat jij het recht het dat anders te vinden. Zolang dingen op een respectvolle manier verwoord worden vind ik dat iedereen zijn kleur mag bekennen.
violindustrial - Vrijdag 31 mei 2013 20:01
wow! zij is zo mooi!!
My - Vrijdag 31 mei 2013 20:55
Die negatieve reacties triggere mij pas erg
pollie - Vrijdag 31 mei 2013 21:07
Toen ik dit artikel aan klikte, dacht ik, dat klinkt interessant. Ik vind het goed dat er tegenwoordig ook regelmatig modellen te zien zijn die niet super dun zijn. Vrouwen zijn er in alle vormen en maten, dus vind ik het goed als modellen dat ook zijn.
Toen ik echter het filmpje keek, dacht ik; wacht eens even, dit is een plussize model, maar volgens mij zie ik er net zo uit als haar / dikker. :( Nu voel ik me eigenlijk alleen maar slechter. Ik vind het model heel erg mooi, maar vind het moeilijk dat dit plus-size word genoemd, en nu besef dat ik dat dan misschien ook wel ben. ;/
Soma - Vrijdag 31 mei 2013 21:11
Ik word echt doodziek van altijd die kritiek hier op proud bah!
@pollie - Vrijdag 31 mei 2013 21:19
Ieder model (niet ieder mens dus!) dat een maat groter heeft dan 34/36 wordt plus size model genoemd. Dat is dus iets anders dan in het normale leven plus size zijn.
Kim - Vrijdag 31 mei 2013 21:25
Zelfs deze vrouw vind ik slank.. dit is toch niet dik?
Jammer van die felle lippenstift
Mariss - Vrijdag 31 mei 2013 21:43
Hoi,
Dat is nou wat je noemt een prachtvrouw! En dat van iemand die dan ook dezelfde maat heeft .

Doei
GLM1993 - Vrijdag 31 mei 2013 21:44
Wat een leuk gezichtje :)
Ik vind haar ook niet dik.
Het is inderdaad vooral erg inspirerend!
R. - Vrijdag 31 mei 2013 21:59
Ik vind dat ze een mooi figuur heeft.
Lot1995 - Vrijdag 31 mei 2013 22:22
mooi model, maar maat 48 zou haar ook goed gestaan hebben;)
B - Vrijdag 31 mei 2013 22:28
Jezus, zijn mensen serieus dat ze na het zien van deze beelden willen afvallen? Apart hoor... Maar doe wat je wilt
Tessa - Zaterdag 1 juni 2013 10:24
Wat een mooie en inspirerende vrouw!
Ik wou dat zo blij met mijn lichaam kon zijn :(
s - Zaterdag 1 juni 2013 11:43
zij is normaal, zij is NIET plussize. wanneer gaan die modellenbureaus dat nou es inzien.
minke - Zaterdag 1 juni 2013 11:45
nu voel ik me dik.. als dit al plussize is en iedereen dit al veeeel te dik vind... naja ik snap het wel hoor maarja
Koffie - Zaterdag 1 juni 2013 11:53
@Joyce, doen! :)


Ot: prachtige vrouw. Ik ben jaloers op haar zelfvertrouwen :) mooi om te zien
Haremaje - Zaterdag 1 juni 2013 13:10
Super mooie vrouw! Het is eigenlijk vreemd dat er bijna alleen maar modellen zijn met maat 34, terwijl dat voor het overgrote deel van de mensen niet representatief is!
Haremaje - Zaterdag 1 juni 2013 13:10
Het is trouwens Lottie en niet Lotte!
D - Zaterdag 1 juni 2013 18:51
mooi model met een mooi figuur!
Happy - Zondag 2 juni 2013 08:59
Ze is prachtig :) ik vind het mooi dat ze niet echt plus-size is, maar ook niet size zero. Als alle modellen maat 36, 38 of 40 hadden, dan had deze wereld een veel fijner schoonheidsideaal.
angstig meisje. - Zondag 2 juni 2013 12:41
@

Joyce
Aan de ene kant zou ik het modellenwerk proberen als ik jou was maar aan de andere kant moet je ook kijken of je die psychische druk en kritiek aan kan...
Veel succesjes ermee!

EB91
Ben het er mee eens dat plus-size meer een naam is voor mensen met overgewicht.
Beter noemen ze het perfect-size of healthy-size, dat past gewoon veel beter!

angstig meisje. - Zondag 2 juni 2013 12:58
Voor alle mensen waarvoor dit een trigger is;

"Be happy and pretty on your own way!" ☺

Plus-Size
In dit geval vind ik de benaming niet terecht, maar dat nu even terzijde.
Plus-Size is een label/stickertje/stempeltje, wat zou je gedacht hebben van deze vrouw als en geen label/stickertje/stempeltje bij stond? Of als het labeltje/stickertje/stempeltje gezond/Size-Healthy erbij stond?
De meeste hier hebben ook het stickertje/stempeltje/labeltje eetstoornispatiënt, maar maakt dat stickertje je anders dan je bent? Nee dat doet het niet, dus laat je in het leven ook niet beinvloeden door labeltjes/stickertjes/stempeltjes, ze hebben geen meerwaarde want het veranderd niets aan jou!

Maat 40
Weer een getalletje.......*zucht*
Net zoals dat gewicht een getal is, is een maat een getal. En meestal zijn we daar toch niet te vreden over, of het getal is te hoog of te laag te dit of te dat.
Laat je er niet door beinvloeden, want een getal is eigenlijk hetzelfde als een stickertje/stempeltje/label, het is een indicatie maar als je die indicatie niet weet ben je nog steeds dezelfde, dus het heeft geen meerwaarde.


Conclusie; No matter welk labeltje, stickertje, stempeltje of cijfertje, het gaat erom dat jij gelukkig bent en lekker in je vel zit !