Plastische chirurgie voor je selfie

 

Selfies, bijna iedereen kent ze wel. Het is de laatste tijd een enorme trend. Helaas heeft de selfie trend er bij sommige mensen toe geleid dat zij iets aan zichzelf willen laten veranderen bij de plastisch chirurg. De druk van selfies op social media heeft op sommige mensen geen gunstige invloed. Mensen willen er zo goed mogelijk uitzien en dat gaat bij enkelen dus zo ver dat zij een behandeling bij de plastisch chirurg ondergaan.

selfie

Uit onderzoek van de American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery zijn bijzondere resultaten naar voren gekomen. Eén op de drie plastisch chirurgen heeft klanten die onder de 30 zijn. Veel van deze klanten willen hun gezicht veranderen om online aantrekkelijker over te komen. Er is een stijging van tien procent wat betreft neuscorrecties, een stijging van zeven procent wat betreft haartransplantaties en een stijging van zes procent als het gaat om ooglidcorrecties. 58 procent van de plastisch chirurgen geeft aan dat er een groei is in jonge patiënten als gevolg van social media. Dat is natuurlijk niet zo gek als je ziet hoe populair social media is, bijna iedereen heeft tegenwoordig wel Facebook of Instagram.

plastische chirurgie

Apps als Instagram en Snapchat hebben grote invloed op het zelfbeeld van jongeren. Veel mensen maken met behulp van deze app selfies waardoor ze gedwongen zijn om naar zichzelf te kijken. Bij de meeste mensen is het dan ook zo dat ze mooi willen overkomen op deze foto's. Wanneer dit niet het geval is en ze door de selfie dingen aan zichzelf zien die ze niet mooi vinden, beginnen bij sommige mensen de gedachtes over plastische chirurgie. De selfie heeft dus duidelijk een grote impact op jonge mensen.

Doordat de invloed van de sefies en social media zo groot is zijn, volgens het onderzoek, ingrepen als botox, face-lifts en neuscorrecties gestegen onder vrouwen. Bij mannen zijn dit botox en haar transplantaties. Mensen doen er alles aan om online goed over te komen en er "perfect" uit te zien.

Hebben selfies invloed op jouw zelfbeeld?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S. - Donderdag 20 maart 2014 10:43
Ik zal er wel niets van snappen... Waarom, waarom in godsnaam willen mensen de hele tijd foto's van zichzelf maken?
Liadan - Donderdag 20 maart 2014 10:48
@S: ik snap er ook echt niks van.
@S. - Donderdag 20 maart 2014 10:49
Dat snap ik ook niet. Ik heb echt een hekel aan foto's omdat ik er altijd nogal raar opsta.
Ik zou graag leuker op foto's staan, maar heb daar absoluut geen plastische chirurgie voor over.
m - Donderdag 20 maart 2014 11:33
Ik begrijp het wel waarom mensen steeds foto's van zichzelf willen maken. Ze willen graag goed en mooi overkomen op die ander om bewonderd te worden of om iig ok bevonden te worden. Ik kan wel begrijpen waarom mensen plastische chirurgie daarvoor willen overwegen, maar vind het wel triest dat het zo moet zijn. Als je de foto een beetje aanpast met een ideale houding of kleurtinten/licht/donker ed. kun je vaak ook al veel beter uit de bus\ komen. Erg dit hoor.
Me - Donderdag 20 maart 2014 12:17
De mensen vergeten een belangrijk ding. Na plastische chirurgie... Is het helemaal geen selfie meer ;-).

mira - Donderdag 20 maart 2014 13:36
ik hoor denk ik op een andere planeet..want ik begrijp ook niet waarom dit zo enorm belangrijk is voor veel mensen. Misschien moet er selfies komen van innerlijk:P maargoed dat is natuurlijk beetje lastig. Al dat uiterlijke gedoe, ik wordt er moe van, get a life:D
ikke - Donderdag 20 maart 2014 14:43
oké, ik ben ook wel eens schuldig geweest aan het maken van een selfie, maar dat was op een moment dat ik vond dat ik er juist goed uit zag... ik snap ook niet waarom dat mensen n foto van zichzelf maken als ze niet tevreden zijn, en blijkbaar zelfs zo niet tevreden dat ze plastische chirurgie overwegen...
Ingrid - Donderdag 20 maart 2014 18:37
Juist op selfie's vind ik altijd dat ik er raar uit zie, not my cup of tea. En verder moet iedereen maar doen waar hij/zij zich goed bij voelt..... Ik ben al een hele tijd hard bezig met mezelf steeds meer ok te vinden ;)
Loes - Vrijdag 21 maart 2014 00:06
Haha leer dan fotoshoppen! Veel goedkoper.
Hieperdepiep - Vrijdag 21 maart 2014 11:48
Het zou mij wel verbazen als mensen daadwerkelijk zo'n ingrijpende en dure operatie aan hun gezicht ondergaan puur omdat ze een fotootje van zichzelf willen hebben voor facebook.

Ja, media waarin schoonheid verheerlijkt wordt als het enige van waarde lijdt wel tot ontevredenheid van mensen denk ik, maar om nou te zeggen dat ze plastische chirurgie ondergaan om ONLINE aantrekkelijk over te komen? Ook in het echt wel lijkt me.
Het onrealistische beeld hebben ze gewoon online gevonden.
Anoniem - Donderdag 26 juni 2014 13:50
Snapchat heeft mijn zelfbeeld juist omhoog gekrikt. Door het vele maffe (makeuploze) selfies maken met vrienden, kwam ik er juist achter dat ik helemaal niet zo vreselijk eruit zag als ik zelf dacht. Ik begon mezelf meer te waarderen (: