Perfecte modellen verkopen niet

 

Perfecte modellen of celebs verkopen niet meer produkten dan gewone mensen. Close-ups van perfecte modellen zouden zelfs jaloezie opwekken waardoor het vrouwen afstoot. Dit blijkt uit een recent Brits onderzoek van de Warwick Business School meldt de Daily Mail.

Volgens onderzoekster Tamara Ansons worden vrouwen onzeker en geconfronteerd met hun negatieve zelfbeeld wanneer ze foto's te zien krijgen van perfecte modellen in een reclamecampagne. De foto's wekken jaloerse gevoelens op bij vrouwen waardoor deze kritisch en negatief gaan reageren op een dergelijke foto's. Dit doen ze om hun eigen zelfwaardering wat te verbeteren. Het produkt dat het perfecte model moet verkopen laten de vrouwen vervolgens links liggen.

Een product verkoopt een stuk beter wanneer een model minder in beeld is. De vrouwen worden dan minder met hun zelfbeeld geconfronteerd.

Hoe reageer jij op reclames waarin perfecte modellen de hoofdrol spelen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

* - Donderdag 28 februari 2013 18:54
ik bekijk gewoon de kleding.
En denk zo goed als altijd: "Je bent lelijk mager. En waarschijnlijk veel ongelukkiger dan je daar op laat schijnen."
^_^ - Donderdag 28 februari 2013 19:00
Ik ben eigenlijk altijd super jaloers op hun perfecte lichaam....
greenbutterfly - Donderdag 28 februari 2013 19:20
Ik word er ook altijd super jaloers op. Maar het is wel zo dat ik dan denk: dat artikel ga ik niet kopen, want mij staat het toch niet zo mooi.
angstig meisje. - Donderdag 28 februari 2013 19:20
zo mager en rii perfect is een gemiddelde/doorsnee persoon ook niet, dus het product dat de modellen aanprijzen is dus ook niet in een reeële situatie weergeven!
Lamp - Donderdag 28 februari 2013 19:24
Hier ook: niet jaloers op hen maar meer gefrustreerd op mezelf.
Al is alles gephotoshopt
Fleurtje - Donderdag 28 februari 2013 19:43
Bij mij werkt dit alleen zo bij make up
Daar ligt het er vaak zó dik bovenop dat er is gephotoshopt, waardoor je zeker weet dat de make up niet zal werken.

Bij kleding zal ik denk ik wel eerder iets kopen wat een perfect model draagt, uit de stiekeme hoop ook zo perfect te worden
panda - Donderdag 28 februari 2013 19:49
reclame's waarin van die domme barbie dozen zitten die sla ik mooi over, daarbij hoef ik ook het product niet te hebben... zo ie zo koop ik bijna nooit iets door reclame's x'D
E. - Donderdag 28 februari 2013 19:51
Ik ben stinkend jaloers op hoe ze eruit zien maar tegelijkertijd haat ik het schoonheidsideaal hartgrondig en wil ik me er daarom ook niet te druk om maken. Zolang mensen nog maar de echte schoonheid in elkaar blijven zien, zit het wel goed. Ik laat een product er niet voor links liggen in ieder geval.
mini me - Donderdag 28 februari 2013 19:53
Ik word altijd wel jalours op hun geen idee waarom....

Maar vaak zijn het wel mislukte barbies in het prive dan bediel ik verwent enzo
mini me - Donderdag 28 februari 2013 19:53
Ik word altijd wel jalours op hun geen idee waarom....

Maar vaak zijn het wel mislukte barbies in het prive dan bediel ik verwent enzo
m - Donderdag 28 februari 2013 21:21
Alsof het andere vrouwen zijn dan ik, haha. Dat gevoel geven ze mij dan, maar van binnen denken, je moest eens weten, noway...haha, want ze zijn helemaal niet anders dan ik.
PeanuttButterfly - Donderdag 28 februari 2013 21:37
Ik wordt er eigenlijk alleen maar door getriggerd, zovan; 'nog even en je bent ook zo'.
Ja damn dat is natuurlijk niet zo want alles is gephotoshopt maar toch.
Zelfs de paspoppen in de etalage van de lingeriewinkel zijn perfect dun. En daar wordt ik behoorlijk chagrijnig van. ;p
noa - Donderdag 28 februari 2013 22:30
dunne modellen maken toch ook hongerig?
S. - Donderdag 28 februari 2013 23:38
Ik moet wel zeggen dat ik het echt zou waarderen als er wat meer modellen waren die er gewoon echt mooi op de foto stonden, maar wel wat ronder zijn.
Vaak als ik nu een broek wil kopen denk ik ook ´ja, mij staat het HEEL anders dan dat model´
En vaak als je wat vollere modellen ziet vind ik het zo overdreven in beeld gebracht ofzo. Helemaal niet zoals de dunne modellen worden neergezet.
struggle4life - Vrijdag 1 maart 2013 00:21
Ach, modellen zijn zelf het meest onzeker. Mij boeit het niet. Ben ik te oud voor denk ik.
troublegirl - Vrijdag 1 maart 2013 13:59
stikjaloers.
ik denk dat ze eens de straat op moeten gaan (modellenscouts) en eens op zoek moeten gaan naar echt mooie meiden, die niet gefotoshopt hoeven te worden,
en gewoon meisjes met verschillende maten. Zolang de kleding goed wordt aangeprezen, dat is toch het belangrijkste?
Flower - Vrijdag 1 maart 2013 14:11
Ik kijk er eigenlijk een beetje doorheen, wat ik wel heel vervelend vind op webshops is dat je dan allemaal leuke jurkjes e.d. ziet en op de foto staat een meisje/vrouw die echt ontzettend mager is, die het jurkje draagt. Dan kan ik niet zien hoe zo'n leuk jurken bij mij past, dat model heeft niets van voor en van achter, ik als real life vrouw wel, dat vind ik wel een beetje vervelend.
. - Vrijdag 1 maart 2013 17:25
Rosie Huntington-Whiteley is in het echt ook beeldschoon, en heeft een normaal eetpatroon/lichaam. dit is niet alleen fotoshop of make up. & iedereen is mooi alleen niet iedereen ziet dat, en vooral niet jezelf vergelijken met een ander. Ik vind wel dat sommige modellen te dun zijn, maar dan denk ik mannen hebben liever wat voller, en nu ben ik heeeeel slank en eet ik alles. Doe wat jij mooi vind en wat jou gelukkig maakt ;) xoxoxox meisje van 16
meisje14 - Vrijdag 1 maart 2013 19:39
herkenbaar! zó herkenbaar
EB91 - Zaterdag 2 maart 2013 19:37
Ik erger me altijd mateloos aan die perfecte modellen, en dat stoot mij inderdaad af. Wat mij ook altijd zo irriteert is dat paspoppen altijd van die lange luciferbenen hebben. Hoe willen ze nog broeken aan normale mensen verkopen vraag ik me dan af....
Ingrid - Maandag 21 maart 2016 20:07
Nou, als ik naar de Honkemoller ga, dan denk ik als ik bij de ingang die posters met "perfecte" modellen zoals Sylvie Meis toch als snel, laat maar. Zeker als ik zo een dagje minder in mijn vel zit.................... Best erg................