Ophef over taille Cinderella

 

Al eerder is er ophef ontstaan over de taille van de prinsessen in Disney films en dit keer komt er ook een echte prinses onder vuur te staan. Disney lanceerde vorige week de trailer van de speelfilm 'Cinderella' die volgende maand uitkomt. De beelden hebben op Social Media veel aandacht gekregen en dit komt door de 'onrealistische' taille van hoofdrolspeelster Lily James. Op twitter wordt er uitgebreid gediscussieerd of de taille nabewerkt zou zijn of niet.

assepoester

Als je de trailer bekijkt, zie ik in eerste instantie een film die mij heel erg leuk lijkt. Ik hou sowieso heel erg van de Assepoester tekenfilm en al eerder is er een film verschenen die het verhaal van Assepoester vertelde. Namelijk Ever After. Verder is het inderdaad opvallend, na het lezen van de twitter berichten, dat Lily James een erg smalle taille heeft bij de fragmenten dat zij haar baljurk aan heeft. De discussie die op het moment aan de gang is gaat erover of het nabewerkt is of dat ze echt zo'n smalle taille heeft.

De woordvoerder van Disney ontkent dat de beelden bewerkt zijn. Ze draagt een korset en dit is zowel voor de trailers als voor het promotiemateriaal het geval. De beelden zijn volgens hen niet bewerkt in post-productie. Ondanks deze verklaring zijn de fanatieke twitteraars nog niet overtuigd. Bewerkt of niet bewerkt, de taille zou sowieso niet zo smal mogen zijn.

Optische illusie
Actrice Lily James was aanwezig op de premiere van Cinderella op het filmfestival in Berlijn en hier leken de proporties gezonder en natuurlijker dan wat je in de Cinderella film ziet. In de film zou sprake kunnen zijn van optische illusie. De taille lijkt onnatuurlijk en veel dunner dan dat het in werkelijkheid is. Catherine Clavering is de oprichtster en ontwerpster van lingeriemerk Kiss Me Deadly en een experte als het gaat om korsetten. Ze geeft aan dat je hiermee een heel dunne taille kunt creëren zonder digitale hulpmiddelen. Daarnaast heeft ze bij die beelden ook een jurk aan die veel volume heeft bij de schouders en in de rok. Dit benadrukt de taille natuurlijk enorm en het zorgt er voor dat dit extreem dun lijkt.

Als ik hier geen artikel over had gelezen, weet ik niet eens of het mij was opgevallen. Dit is gewoon hoe een Disney prinses er uit ziet en wat een korset doet en dat hebben ze nagemaakt. Hoe ze dat dan ook gedaan hebben. Ik denk ook dat het uiteindelijk niet zoveel uitmaakt of dit nou nabewerkt is of dat het een optische illusie is. Het gaat er uiteindelijk om dat je je kunt inleven in het magische sfeertje van de film en dat het leuk is om naar te kijken.

Bron: hln.be

Wat vinden jullie hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ano - Vrijdag 20 februari 2015 11:20
mij was het nooit opgevallen. ik vind het goed dat er gestreefd wordt naar een meer realistisch lichaamsbeeld, maar er moet nu ook weer niet overdreven worden. als ze er nu eens zouden voor zorgen dat modellen een gezond gewicht en figuur mogen hebben ja, maar toch niet hierover??? een Disney Princess heeft nu eenmaal een erg smalle taille
xx - Vrijdag 20 februari 2015 13:32
Pff wat een onzin. Mensen moeten zich niet zo druk maken om dat soort dingen en je moet je sowieso niet met barbiepoppen en of andere dingen vergelijken. Het heeft geen zin om je tijd daarin te steken!
lachmeisje - Vrijdag 20 februari 2015 14:13
Ik houd er van om de magie te zien, daarbij vind ik het niet erg als de taille 'dun' of dik is, zolang de magie maar te voelen en te zien is.
Lisa - Vrijdag 20 februari 2015 14:51
Ik vraag mij ook een beetje af wat het nut is van dit soort blogs. Wat hebben mensen met een eetstoornis eraan zich met dit soort "ophef" bezig te houden. Ik snap niet wat het voor een toegevoegde waarde heeft op een site als proud. Ik zie namelijk heel veel blogs voorbij komen met daarin bizarre nieuwe modetrends, ophef over het figuur van bekende mensen, ophef over kledingmerken/modebladen. Maar juist door dit soort artikelen gaan mensen zich daar ook weer meer mee bezig houden. Wat naar mijn mening totaal niet helpend is bij het herstellen van een eetstoornis.

Is het niet juist goed om je te richten op positieve punten? Dingen die afleiding geven?
Black Tiger - Vrijdag 20 februari 2015 16:23
leuke film!!!!!
op de rest ga ik niet reageren.....
x
ha - Vrijdag 20 februari 2015 16:54
Niks mis met haar taille
En ik let er niet eens op als ik een film kijk
Kim - Vrijdag 20 februari 2015 17:30
Ik let niet echt op de taille, meer op het verhaal. Ik geloof daarnaast wel dat ze een corset aan heeft, en zat zou ook alleen maar logisch zijn. Die echte baljurken van vroeger hadden allemaal een corset erin/eronder. Niets mis dus met deze film ;)
LittleJ - Vrijdag 20 februari 2015 18:08
Weetje, ik denk dat we de boodschap inmiddels wel begrijpen:

Nee, ik krijg nooit zo'n dunne taille als een Disney prinses.
Nee, ik krijg nooit zo'n prefect gezicht als een Disney prinses.
Nee, ik krijg nooit zo'n lang, tenger en gracieus lichaam als een Disney prinses.
En ik krijg al helemáál nooit zo'n mooi haar als een Disney prinses.


Oké, dat is dus sarcastisch bedoeld want het maakt mij niet uit; maar kom op mensen! Houd toch eens op met al die posts waarin commentaar op Disney films en de daarin voorkomende prinsessen geleverd wordt. Want wat maakt het in Gods naam uit: het zijn tékenfilms, sprookjes, in dit geval een meisje met een korset. Door al deze berichten gaan mensen heus niet opeens positiever naar zichzelf kijken, ze gaan eerder denken "oh, dus ik kan écht nooit zo worden als zo'n mooie prinses". Laat het sprookje toch zoals het is en stop met zeuren over hoe alles en iedereen eruit ziet. :s
anoniempje - Vrijdag 20 februari 2015 18:32
Alle mensen die hier hebben gereageerd (voor mij dan), zeggen dat het maar een film is en dat ze het niet eens zien. Jij ziet het niet, maar je hersenen wel!
Dat is toch iets wat veel mensen niet weten of gewoon niet boeien.
Kennen jullie zo'n 'experiment' waarbij ze aan kinderen gingen vragen wat ze niet mooi vonden aan zichzelf, dat vroegen ze ook aan de moeders van de kinderen. Er kwam precies hetzelfde uit! Je ziet hierbij dat ouders heel erg veel invloed hebben op de kinderen. Dit is een voorbeeld van honderden voorbeelden.

Dus jij ziet het misschien niet, maar je hersenen pikken alles op.
Dus daarom ben ik niet eens met de reacties hierboven. Ik vind dat alle prinsessen, koninginnen enz. gewoon er normaal uit moeten zien.
Je ziet ook dat Cinderella make-up op heeft, eigenlijk kan dat weggelaten worden.

Dit geldt trouwens ook voor mannen in de film. Zij hoeven er ook niet perfect uit te zien.

Dit is mijn mening en iedereen heeft een andere mening, dus bedoel het ook niet slecht ofzo...
Elke - Vrijdag 20 februari 2015 19:27
Het is niet gek dat ze zo'n dunne taille heeft in de baljurk als ze daaronder inderdaad een korset draagt, zoals ze bij Disney verklaren. Want een korset is juist bedoeld om de taille heel (onnatuurlijk) dun te maken. Het werkt met een rijgveter op de rug welke ontzettend strak wordt aangetrokken. De taille wordt hierdoor helemaal ingesnoerd. Er gaan vele centimeters van de taille-omvang af. Hoeveel is natuurlijk afhankelijk van hoe strak iemand ingeregen wordt. Alleen hoe strakker, hoe pijnlijker. Het is maar net wat je er voor over hebt, maar het zal voor de actrice die de rol speelt geen pretje geweest zijn. Om het zo heel dun te krijgen moet er vaak een "inrijg-schema" gevolgd worden. Dan wordt het corset bijvoorbeeld ieder uur een centimetertje strakker aangetrokken, net zolang tot iemand het niet meer kan verdragen om nog dunner te gaan. Arme actrice, die dit heeft moeten doorstaan.
M. - Vrijdag 20 februari 2015 21:21
Och ja; verschrikkelijk... En Fiona uit Shrek kan ook echt niet hoor; nu wil ik ook een groene huidskleur en aliënoortjes op mijn hoofd!
Oh, en de hoorns van Maleficent graag ook en de zeemeerminnenstaart van Ariël...
Ingrid - Zaterdag 21 februari 2015 08:43
Ik val daar gelukkig al een tijdje niet meer over. Het is een film, vermaak, om van te genieten en het gaat om het geheel.
regenboog - Zaterdag 21 februari 2015 09:42
Ik ben eens met anoniempje
Zelf had ik vroeger heel erg de drang om net uit te zien als de mensen op tv. Omdat zei in mijn ogen perfect zijn. En ik verre van perfect.

Deze gevoelens worden met de jaren minder maar ze zijn nog steeds aan wezig.
Net zo als de modelen op tv die perfect zijn ect.

Ik snap heel goed dat het voor sommige mensen triggerend kan zijn en dat het je dag verpest door de negativiteit wat op roep.
Jessica - Zaterdag 21 februari 2015 11:51
Ik vind dat er een keer niet overal over gezeurd moet worden. Zo wordt de site steeds minder leuk om te bezoeken. Laat ieder gewoon zo als hij/zij is. Te dik te dun te gewoon weet ik veel. Heb er niet altijd een oordeel over.
Shan - Zaterdag 21 februari 2015 15:22
Ze willen hier alleen maar mee laten zien waar anderen op de wereld zich mee bezig houden. Degene die deze blog heeft geplaatst zegt niet dat het 'door haar zelf' is opgevallen.

Het is toch goed om te weten dat mensen in zowat heel de wereld zich steeds drukker maken om het ''perfecte'' lichaam, dat gewoon niet gezond is.

Ik ben blij dat er zo'n ophef over is. Niet omdat ik me er zelf aan irriteer of dat ik het erg vind hoe disney figuren worden gemaakt, maar omdat ik merk dat steeds meer zich tegen zo'n dun lichaam keren.
Rosalie - Zaterdag 21 februari 2015 16:56
Mij maakt het echt niet uit hoe groot of klein haar taille is. Het enige waar ik over ga nadenken is: hoeveel pijn zou dat korset doen?
Eva - Zaterdag 21 februari 2015 18:13
Oeh die film wil ik zien!

En tja over die taille, het in maar een film. De jeukbeenderen van Angelina Jolie waren in 'Maleficent' ook erg opvallend, maar dat maakte de film niet minder goed.
Safia - Zondag 22 februari 2015 08:34
Eva helemaal met je eens! Komaan mensen, dik, lang, kort of dik? Moeten we elke keer commentaar leveren op mensen?
Anna - Zondag 22 februari 2015 15:18
Gaan we weer, pff.