Op vakantie zonder make-up

 

De zomermaanden juli en augustus zijn weer in aantocht en dat betekent dat we langzaam weer kunnen gaan nadenken over op vakantie gaan. Een vakantie boeken en op vakantie gaan is niet altijd even makkelijk als je lijdt aan een eetstoornis. Op vakantie gaan betekent meestal ook voor een deel de controle loslaten. Je verlaat je vertrouwde omgeving en verlaat wellicht tegelijkertijd ook jouw vertrouwde etenswaren. Hoe moet dat nu als je in een all inclusive hotel in Grand Canaria zit? Wat moet je dan eten en hoeveel? Even weg zijn kan echter ook allerlei voordelen met zich meebrengen, waaronder dat je misschien meer jezelf durft te zijn?

no make-up holiday

Uit een recent onderzoek onder 2000 vrouwen blijkt dat bijna de helft geen make-up draagt op vakantie. Zij laten hun make-up tas massaal thuis. De belangrijkste reden (73%) hiervoor is dat ze op vakantie niet bang hoeven te zijn om mensen tegen te komen die ze kennen.

Ook gaven de vrouwen toe zich een stuk minder bezig te houden met het haar. Zo'n 62 procent van de vrouwen deed bijna niets aan hun haar en liet het 'gewoon lekker hangen'. Bijna een kwart van de vrouwen gebruikte ook geen haarproducten, zoals haarlak, gel en mousse, op vakantie.

Slechts 13 procent van de 2000 vrouwen gaf toe ook op vakantie de hele dag make-up te dragen. Zo'n 29 procent gebruikt enkel make-up in de avonden. De vrouwen hebben thuis bijna allemaal (92%) wel een dagelijke beauty routine. Zo'n 82 procent stijlt of krult het haar bovendien dagelijks.

Volgens Chris Clarkson, directeur van sunshine.co.uk, waardoor het onderzoek werd gedaan, is het op vakantie nauwelijks gebruiken van make-up en haarproducten het gevolg van de vele tijd die mensen doorbrengen in warm weer bij de zee of het zwembad. Het is dan een beetje zonde om make-up te gebruiken die veelal toch niet lang blijft zitten.

vakantie scarlet

Als in tenslotte even naar mijzelf kijk, dan kan ik er het volgende over zeggen: Als ik op vakantie ga neem ik wel make-up mee, maar ik gebruik dit heel weinig, meestal enkel 's avonds als ik nog ergens naar toe ga, uit eten of wat drinken in een barretje. Haarproducten gebruik ik sowieso nauwelijks, al wil ik het soms op vakantie iets beter verzorgen omdat het dan flink te lijden heeft onder de felle zon en het voortdurende zee- en zwembadwater. Ik vind het ook zonde om veel make-up te vragen op vakantie, want dan word ik niet bruin en dat vind ik altijd wel leuk. Door op vakantie weinig make-up (met name foundation) te gebruiken en door de zon word mijn huid echter wel wat beter.

Draag jij make-up op vakantie?
Waarom wel/niet?

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Donderdag 3 april 2014 13:24
Ik vind make-up op vakantie ook een beetje zinloos. Ik ben dan vaak de hele dag actief bezig (zwemmen, lopen, fietsen, wat dan ook) en dan blijft make-up toch niet zitten.
Bovendien, als het warm weer is vind ik het ook niet fijn om make-up te dragen.
Rachel - Donderdag 3 april 2014 13:50
Voor mij is make up op vakantie vanzelfsprekend..
Heb nu eindelijk geleerd om thuis soms (als ik thuis blijf) geen make up te dragen.. en heeeeel soms ga ik zo naar de supermarkt.
Maar ook naar de sportschool/zwembad doe ik het.
Beetje onzinnig want eigenlijk heb ik best een mooie huid :P
Eilish - Donderdag 3 april 2014 13:52
Helaas ben ik al een paar jaar niet op vakantie geweest.... maar toen we in Turkije waren droeg ik ook alleen 's avonds make-up als we uiteten gingen. Overdag lagen we de hele dag op het strand, in de zee, in het zwembad en dan is make-up ook niet bepaald handig!
l - Donderdag 3 april 2014 14:05
Ik draag evenveel make-up als wanneer ik niet op vakantie ben: af en toe een beetje mascara en dat is het. Ik vind het op vakantie ook wel eens fijn om er wat wakkerder uit te zien, maar dat hoeft zeker niet elke dag.
Katja - Donderdag 3 april 2014 14:14
Ik draag op vakantie eigenlijk overdag nooit make-up, alleen af en toe als ik uit eten ga 's avonds. Iets meer dan een jaar geleden was ik erg dwangmatig in make-up op doen en ging ik ook echt niet de deur uit zonder. Maar zelfs toen gebruikte ik haast geen make-up op vakantie. Nu gebruik ik alleen concealer en heel af en toe mascara als ik iets leuks of bijzonders ga doen.
GodsChild - Donderdag 3 april 2014 15:06
Ja ik draag ALTIJD make-up, ook op vakantie. Maar één ding scheelt: ik zwem NOOIT dus dat kan ik niet gebruiken als motivatie om geen make-up op te doen. Daarbij: het is toch elke dag echt een heerlijk moment met jezelf. Gewoon lekker even de tijd nemen om jezelf mooi te maken. Vind ik zelf echt leuk hoor, ook op vakantie. :)
Latifa - Donderdag 3 april 2014 15:32
Ik ben dus één van die vrouwen die massaal al mijn makeup spullen meeneemt..
Jacqueline - Donderdag 3 april 2014 16:03
Ik ook hoor Latifa! Durf helaas niet zonder make up de deur uit.
ik - Donderdag 3 april 2014 16:48
ik draag nooit make-up dus op vakantie ook niet:P
xxxm - Donderdag 3 april 2014 17:06
Ik draag het wel op vakantie. Ik maak me eigenlijk op dezelfde manier op als wanneer ik thuis ben. Ik ben echt te onzeker over hoe ik eruit zie zonder make-up. Ik 'durf' haast niet zonder make-up naar buiten. Soms doe ik het wel, maar ik voel me echt niet mooi dan. En op vakantie wil ik juist genieten!
Star* - Donderdag 3 april 2014 17:23
Bij mij ligt het er wel aan wat ik ga doen, rondhangen en zonnen op de camping bij mijn tentje niet. Maar als ik van de camping ga doe ik altijd wel iets op. Niet altijd zoveel als thuis, maar toch wel wat.
Maar.. eigenlijk is dat thuis hetzelfde, als ik alleen de hond hoef uit te laten enz dan doe ik vaak wel even een bb cream op bijvoorbeeld maar als ik weg ga doe ik wel wat meer make-up op.
mira - Donderdag 3 april 2014 17:41
vorig jaar thuisgelaten en het beviel me wel!
Eef - Donderdag 3 april 2014 17:59
als we met het gezin gaan overdag zowiezo niet omdat ik toch iedere dag aan 't zwemmen ben en dan gaat het er weer meteen vanaf. als we 's avonds weggaan dan doe ik meestal wel gewoon mascara op. maar ook dat niet altijd. ben vorig jaar met vriendinnen op vakantie gegaan en ga dit jaar weer en dan doe ik toch wel bijna iedere dag make up op. anders zie ik er zo dood uit vergeleken met m'n vriendinnen. ik hou het zowiezo altijd alleen maar bij mascara en oogpotlood dus dat is ook niet heel erg veel
Maiskolf - Donderdag 3 april 2014 18:33
Ik ga niet op vakantie, maar in de zomermaanden zo min mogelijk make-up voor mij! Ik vind het nooit zo fris om met warm weer make-up op te hebben, dus dat laat ik dan lekker liggen.
Nerveus - Donderdag 3 april 2014 20:43
Zelf draag ik echt nooit make-up. Ik vind mezelf puur natuur het mooiste, dus nee, op vakantie draag ik ook geen make-up!
Roos_ - Donderdag 3 april 2014 21:26
ik was pas met familie en vrienden op vakantie en droeg de eerste dagen geen make-up.. werd na 'n tijdje echt gek van de opmerkingen daarover en toen besloot ik op dag 3 maar wel weer gewoon make-up te dragen :')

bovendien voel ik me wel echt veel fijner in m'n vel met een beetje make-up, zonder lijk ik echt 5 jaar jonger omdat ik niet echt veel vrouwelijke rondingen heb.. dus voor mij wel make-up op vakantie :)
Liadan - Vrijdag 4 april 2014 08:41
Ik draag sowieso nauwelijks make-up. Alleen mascara en eyeliner, en heel af en toe oogschaduw. In de zomer verandert dat niet. En ik ga eigenlijk nooit op vakantie (studentenbudget..) dus ik kan er sowieso niet over mee praten :P
Naomi - Zaterdag 5 april 2014 11:17
Eigenlijk draag ik nooit make up. Maar juist daarom vind ik het wel leuk om op vakantie te doen! Niet heel veel, beetje mascara en heel soms eyeliner en dat was hem ook, maar juist op vakantie vind ik het leuk om er goed uit te zien!