Onbewerkte foto's Lady Gaga uitgelekt

 

Bijna alle foto's die op internet of in tijdschriften verschijnen worden bewerkt. Rode plekjes in het gezicht, puistjes, andere oneffenheden, brede heupen en wallen onder de ogen, alles kan met photoshop aangepast worden. Hierdoor kun je een heel nieuw gezicht, lichaam of zelfs wel een heel nieuw persoon creëren. Dit is wat wij te zien krijgen en waar wij onszelf mee vergelijken. Maar op het moment circuleren er onbewerkte foto's van Lady Gaga op het internet.

Dit is natuurlijk niet hetgeen dat wij altijd zien. Een modemerk of tijdschrift verkoopt eerder als een foto er aantrekkelijk en misschien wel 'perfect' uitziet. Veel mensen zitten niet te wachten op een 'girl next door' op de cover. Dat verkoopt niet.

De foto's van Lady Gaga die verschenen op twitter en verschillende websites, zijn genomen voor het Italiaanse merk Versace. De fotoshoot heeft vorig jaar al plaats gevonden maar iemand heeft nu de originele onbewerkte foto's in handen gekregen en verspreidde ze vervolgens via Twitter.

Ik heb ook wel eens gezien hoe foto's van mij bewerkt werden in photoshop. Heel grappig en ook wel leuk om te zien. Maar als de lichaamsdelen worden bewerkt waar je juist zo onzeker over bent, is dat wel heel lastig om te zien. Ik verbaasde mij er over hoe duidelijk het verschil was. Want eigenlijk vond ik de onbewerkte foto's al heel mooi. Nadat het bewerkt was en ik de foto's naast elkaar zag, was het verschil zo duidelijk en vielen mij ineens dingen op aan de onbewerkte foto die ik daarvoor niet eens gezien had. Dit bevestigt voor mij nog meer dat photoshop een soort tovertechniek is waarbij iets er heel anders uit kan gaan zien.

Dit is duidelijk te zien in de foto's van Lady Gaga. Het lijkt erop dat haar make-up achteraf in photoshop is aangebracht. Haar wallen zijn weggewerkt en haar armen lijken dunner op de bewerkte foto's. En dit zal niet het enige zijn dat is bewerkt. Al eerder zijn foto's van Lady Gaga een belangrijk gespreksonderwerp geweest. Voor de cover van Vogue had zij een paarse jurk aan en had zij een enorm kapsel. Ze leek net een standbeeld omdat er geen enkel vlekje of lijntje te bekennen was. Lady Gaga geeft zelf aan geen fan te zijn van bewerkte foto's. Ze zei dat haar huid er te perfect uitziet op foto's en dat haar haar zo zacht lijkt en dat dat niet is hoe zij 's morgens wakker wordt. Ze wil dat jongeren zich verzetten tegen dit schoonheidsideaal "Pas wanneer de covers van modebladen veranderen, zal de cultuur veranderen".

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

jojo - Donderdag 17 april 2014 14:44
Ik vind lady gaga echt geweldig! Bij sommige beroemdheden zeggen ze dat het onbewerkt is maar het is niet echt geloofwaardig. Hierbij zie je lady gaga haar imperfecties heel goed en ik vind dat heel knap
Pauliene - Donderdag 17 april 2014 16:12
Wow wat een verschil vind gewoon dat foto bewerking verboden moet worden en alles gewoon natuurlijk zou al een heleboel problemen uit de wereld helpen
Inger - Donderdag 17 april 2014 17:13
Voor mij de vraag waarom ze er dan toch aan mee werkt om op zulke bewerkte foto's te staan!
Wie weet heeft ze ze wel zelf uit laten lekker, haha.
Me - Donderdag 17 april 2014 18:19
Schudt haar hoofd bij al dat gefotoshop.
AnaMan - Donderdag 17 april 2014 18:59
Vraag me af hoe ze aan al die littekens rond haar knieën komt...
Verder; zucht, altijd dat Photoshoppen. Weg ermee!!!
Zou een mededeling verplicht bij geplaatst moeten worden.
sim - Donderdag 17 april 2014 19:24
Volgens mij is ze kaal.. het lijkt alsof ze een pruik op heeft
cherryberry - Donderdag 17 april 2014 20:03
mooie tassen
MChantalle - Vrijdag 18 april 2014 07:38
Volgens mij is Lady Gaga ook echt kaal en heeft ze erg veel verschillende pruiken.
Mooie vrouw. :)
Liadan - Vrijdag 18 april 2014 08:03
Ja ze heeft haar haar zo vaak geverfd en gebleekt dat het gewoon is uitgevallen.
Ik vind haar er op de foto´s een beetje ziek uitzien, maar misschien is dat gewoon de belichting.
En tja, ik ben verder niet echt tegen photoshoppen. Modellen dunner maken vind ik niet ok, maar wat pukkeltjes en blauwe plekken wegpoetsen; geen problemen mee.
Nikki - Vrijdag 18 april 2014 08:10
vind haar zo mooier hoor
L. - Vrijdag 18 april 2014 09:27
Je haar valt niet zomaar ineens uit van verven en bleken, het breekt gewoon af en wordt telkens een stukje korter en ongezonder, maar hier gaan wel echt jaaaaaaaaren overheen.

Ik schrik wel een beetje van hoe ongezond ze eruit ziet...ik bedoel dit niet gemeen, maar ik vind haar er zelfs bewerkt en met make up altijd al ruim 15 jaar ouder uit zien dan ze is. Wat ik bedoel is dat het voor de foto al zou schelen als ze wel zelf make up droeg en andere belichting had, dan was AL die photoshop ook niet nodig.

Blauwe plekken op haar knieeen zullen wel van dansroutines enzo zijn vermoed ik.
Hanna - Vrijdag 18 april 2014 10:49
tof om te zien, maar beetje wallen of een pukkeltje weg werken vind ik geen probleem.
dat haar armen bijvoorbeeld dunner worden gemaakt vind ik raar, die waren al niet dik
Koffie - Vrijdag 18 april 2014 17:56
Ik vind haar er goed uitzien van zichzelf :)
Ik snap dat sommigen vinden dat haar gezicht er niet zo gezond uit ziet, maar ik denk eigl dat dat aan haar make-up ligt, ze houdt erg van dergelijke 'nude' make-up de laatste tijd, en ik vind zelf wel vaker dat dat mensen er wat zieker uit laat zien
Lisa - Vrijdag 18 april 2014 21:07
Lady Gaga, i love you !