Miss verkiezingen verbieden?

 

Een paar dagen geleden vonden de verkiezingen van Miss World plaats in Londen. De Nederlandse Tatjana Maul uit Den Haag eindigde op de 17de plaats. De 22-jarige Rolene Strauss uit Zuid-Afrika ging er met de titel vandoor. Een bijzondere ontwikkeling in deze Miss verkiezing is echter dat de bikini ronde vanaf nu wordt afgeschaft.Volgens Chris Wilmer, directeur van de Amerikaanse Miss World-tak heeft de bikinironde niet langer een toegevoegde waarde. Vanuit Proud2Bme vinden we dat een goede ontwikkeling.

"We zijn tegenwoordig op zoek naar andere schoonheidsidealen, en daar is jezelf presenteren in zwemkleding niet meer voor nodig. Miss World is meer een ambassadrice die de maatschappij helpt, ze is geen schoonheidskoningin", aldus Wilmer.

miss verkiezing nederland bikinironde
bron foto

De bikinironde is al sinds 1951 onderdeel van de show, maar werd vorig jaar na protesten overgeslagen. Ook dit jaar werd er in plaats van in bikini in traditionele kleding van het land gelopen tijdens de modeshow.

miss verkiezing
bron foto

In het Argentijnse dorp Chivilcoy, dichtbij Buenos Aires, gaan ze nog een stukje verder. Zij verbieden missverkiezingen voortaan. Dit is heel bijzonder in een land waar schoonheidswedstrijden zo populair zijn. Het dorp wil dat er voortaan verkiezingen komen voor bijvoorbeeld mensen die vrijwilligerswerk doen. De gemeenteraad van het dorp heeft de verkiezingen verboden omdat ze volgens hen seksistisch zijn, aanmoedigen tot geweld en bijdragen aan de ontwikkeling van eetstoornissen als anorexia en boulimia.

Hoe denk jij over miss verkiezingen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lisa - Dinsdag 23 december 2014 10:19
Ik vind dat een erg goed idee.
Voor veel mensen zijn de 'miss-meiden' een voorbeeld terwijl ze vaak niet de meest dikke meiden zijn, ze zijn erg mager.
Ik vind het leuk als er mensen worden gekozen die iets bijzonders hebben gedaan voor de maatschappij.
Bijvoorbeeld als je iemand zijn leven hebt gered of als je altijd vrijwilligerswerk hebt gedaan.
En dat dan ongeacht hoe je eruit ziet en hoe oud je bent! :-)
dees - Dinsdag 23 december 2014 10:35
ze zien er prachtig uit hoor. Veel beter als modellen op de catwalk
RosieV - Dinsdag 23 december 2014 12:42
Ik ben het met Lisa eens, omdat al die deelnemers zoveel voor hun uiterlijk moeten doen. En sommigen hebben dan het grote geluk dat ze die eisen van nature behaald hebben. Meiden die mooi zijn op hele andere manieren dan slank zijn bv.het gezicht die kunnen daar heel onzeker van worden. Dus ik vind een verkiezing op basis van liefdadigheid wel een heel mooi gebaar.
marleen - Dinsdag 23 december 2014 15:20
ik vind dat alternatief van Argentinie véél waardevoller :
dat gaat tenminste over echte schoonheid
want fysieke schoonheid is geen verdienste
Combinegirl - Dinsdag 23 december 2014 23:49
Schoonheid is een vergankelijk iets.
Je daden zijn onvergankelijk.

Ik denk dat het niet dat moeilijk is om te kiezen
waar je een mens beter in kunt prijzen.
♡♡♡ - Woensdag 24 december 2014 00:54
Wauw!! Waarom moet alles zo ( mager ) mogelijk??
Dit help de wereld echt niet!!
Zelf ben ik gescout door een bekende modellen bureau uit Zuid-Duisland waaronder ze mensen boeken voor professionele modellen werk, ( MAAR ) dan zou ik als een gezond meisje met gezond gewicht wel moeten werken aan mijn figuur volgens die mensen!!
Is dit realistisch? Nee ze helpen je met een eetstoornis/ondergewicht aan te praten..

Hier doe ik in 2015 aan mee!! ( twijfelend ) zoveel ophef over gewicht!!
Ingrid - Donderdag 25 december 2014 06:33
Ik heb er niets mee, miss verkiezingen. Er zijn overal mooie en minder mooie vrouwen, so what als je maar goed in je vel zit. Maar zo lang vrouwen het ok vinden om mee te doen aan zo een verkiezing moeten ze dat vooral lekker doen, iedereen heeft zo zijn eigen interpretatie van wat zij waardevol vind. Voor mij voegt zo een verkiezing iig niets toe.
Elke - Donderdag 25 december 2014 14:38
Ik vind dat miss-verkiezingen gewoon moeten blijven kunnen. Het gaat er bij een miss-verkiezing helemaal niet om wie het dunste is. Als je te dun bent win je nooit. Want een deskundige jury bekijkt nauwkeurig hoe de lichamen van de deelnemers gevormd zijn en of de verhoudingen juist zijn. Zij beoordelen dus de borstomvang, slankheid van de taille, breedte van de heupen en de grootte van de billen. Zij bekijken of de maten hiervan juist zijn en of alles tot de juiste verhouding tot elkaar is. Zij weten precies hoe het hoort te zijn. Te dik is natuurlijk niet goed, maar te dun ook niet. Ook de lengte van de benen, de houding (dient kaarsrecht te zijn) en uitstraling tellen mee in hun beoordeling. Het is dus echt niet alleen het gewicht wat telt. Ik heb veel bewondering voor de meiden die hieraan mee doen. Ze moeten er veel voor doen om er zo mooi uit te zien, 7 dagen per week sportschool om zich te shapen, en erg strict op hun eten letten. Ze verdienen echt waardering. Ik zou zelf graag er zo uit willen zien dat ik er aan mee kon doen.