Meer dan mooi van buiten

 

‘'Op een feestje werd ik gevraagd om de foto te maken, omdat ze mij er niet op wilden hebben'' en ‘'Sommige mensen denken dat je geen gevoel hebt omdat je dik bent.'' vertelt ze vol emotie in de video. Luzmaria wil duidelijk maken dat ze meer is dan haar buitenkant, haar lichaam en kreeg de mogelijkheid dit te vertellen in een video in samenwerking met MAC.

luzmaria Vargas

Make-up merk MAC hield enige tijd geleden een wedstrijd waarbij je een ticket, make-over, video- en fotoshoot kon winnen. Je zou helemaal in de watten worden gelegd. Luzmaria Vargas won een ticket. Ze moest een foto insturen en in 100 woorden haar levensmotto beschrijven. Ze is ontzettend dankbaar dat ze won en in onderstaande video vertelt ze meer over deze ervaring, haar struggles rondom zelfbeeld en zie je hoe ze wordt getransformeerd door middel van prachtige make-up. Luzmaria won omdat haar verhaal onroerend en sterk is. Ze heeft overgewicht en deelt in de video wat dit voor problemen opleverde in haar dagelijks leven. 

Ze wil graag met de video van MAC duidelijk maken dat je niet slank hoeft te zijn om mooi te kunnen zijn. Samen met het grote make-up merk MAC brengt ze de boodschap over ‘'Go for it'', ga voor je dromen en laat je niet tegenhouden door wat anderen van je denken. Luzmaria hoopt dan ook mensen te inspireren zich mooi te voelen en zichzelf te laten zien aan de wereld. Schoonheid zit van binnen! Het gaat in het leven niet allemaal om je maat of je kleur, het is de binnenkant die telt!

Wat vind jij van de boodschap in deze video?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ok - Dinsdag 26 april 2016 17:44
Ik wil niet irritant liggen doen ofzo maar ze kan ook gewoon afvallen en een gelukkig gezond leven lijden ipv deze zogenaamd body positieve politiek correcte onzin
Charlotte - Dinsdag 26 april 2016 19:36
@ Ok

Agreed eigenlijk... Gewoon gezonder eten, niet zo'n drama over maken en nieuwe vrienden gaan zoeken
May - Dinsdag 26 april 2016 19:54
@ok Ja, dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. En wie weet leeft ze ook wel gezond. Dat weet je niet. Je kan bij sommige mensen niet zien of ze gezond leven of niet. Sommige leven ontzettend ongezond, maar hebben geen overgewicht. Dus ik vind dat je daar eens over moet nadenken. Denk je echt dat ze zich opgeeft en zich zo blootstelt voor een video i.p.v. "Oh, zal ik nu maar eens gezond leven zodat ik geen overgewicht heb". De meeste mensen die overgewicht hebben en daar vanaf willen komen/het beseffen doen daar heus iets aan hoor! Maar dat gaat nou eenmaal niet zo gemakkelijk. En men hoeft niet zo dun te zijn als "het zogenaamde schoonheidsideaal". Er zijn ook tal veel mensen die gewoon op normaal gewicht zitten en zich ook buitengesloten voelen door anderen. En zelfs als je overgewicht hebt wilt het niet zeggen dat je überhaupt zo behandelt mag worden! Oh, ik ben dik dus ik verdien dit wel -> nee dus. En inderdaad, misschien moet ze niet met "deze vrienden" omgaan en andere mensen zoeken die haar wel accepteren zoals ze is. Maar de harde waarheid is dat de meeste mensen behoren tot de eerste groep en dat moet dus veranderen, wat ze dus wilt laten zien. Ik vind het een mooie video, ik snap alleen niet zo goed waarom juist MAC dit doet, aangezien make-up toch vooral de buitenkant "opmaakt". En om dan een slogan erbij te hebben dat de binnenkant telt, terwijl je wel make-up op hebt: dat vat ik niet helemaal.
Daantje - Dinsdag 26 april 2016 20:05
Wow zij is zo mooi! :o
Stella - Dinsdag 26 april 2016 20:10
@OK Volgens jouw logica moeten anorexiapatiënten zeker ook gewoon normaal eten en niet zo raar doen?
Stella - Dinsdag 26 april 2016 20:11
En volgens mij is dit een herhaalartikel, klopt dat? Of heb ik dit ergens anders al een keer gezien? Volgens mij was het hier.
Ok - Dinsdag 26 april 2016 22:48
@Stella

Ik heb zelf last van eetproblematiek. Weinig eten is simpel. Ze moeten gewoon stoppen met zwak zijn en troep naar binnen schuiven.

@May

Grappig dat mensen alleen "van nature" obesitas (= ziekelijk, dodelijk overgewicht, wat ze overduidelijk heeft) in werelddelen waar ongezond eten in overvloed is :)))
Een beetje zwaarder is prima, maar dit is gewoon zielig imo.
Nicole2810 - Dinsdag 26 april 2016 23:13
@Ok: Tuurlijk mag je je eigen mening hebben, maar ik hoop dat je je beseft dat het best wel kwetsend kan zijn wat je zegt. Er zijn ook mensen die door eetproblematiek te zwaar zijn en daardoor moeilijk een gezond gewicht bereiken.
Lost girl - Dinsdag 26 april 2016 23:32
Helemaal met Stella eens. Ik was al bang dat er van dit soort reacties zouden komen. Beetje voorspelbaar.
@ ok en Charlotte: Die anorexiapatiënten moeten zich ook maar minder aanstellen en gewoon gezond gaan eten en die mensen met boulimia niet meer zo raar doen met dat overgeven en eetbuien??? Als dat je instelling is, wat doe je dan hier? Dus jij gaat ervan uit dat jij alleen een eetprobleem hebt omdat je weinig eten simpel vindt ("een beetje lichter is prima, maar je botten zien is echt zielig" geldt dan net zo) en ik niet omdat ik overgewicht heb? Volgens mij ben jij dan net zo zwak als ik!

Te weinig eten of te veel eten. Maakt niet uit er zit altijd pijn achter. Het is een manier om met je emoties, herinneringen, teleurstellingen en wat dan ook om te gaan. Iedereen met een eetstoornis heeft zijn zwakke en sterkere punten. Hoe blijf je in de maatschappij rechtop staan. Hoe leer je met jezelf om gaan en te accepteren wie je bent en hoe je eruit ziet. Het is een strijd. Dik of dun dat maakt niet uit.
Ik wens iedereen vooral veel acceptatie van zichzelf en je medemens toe.

Liefs
l - Woensdag 27 april 2016 09:04

Eigenlijk is deze vrouw uit dit artikel net zo goed reclame aan het maken voor iets ongezonds als te dunne vrouwen in modebladen. Nu zeg ik niet dat de vrouw uit dit artikel moet gaan afvallen of dat anorexiapatienten gewoon ff normaal moeten doen, Maar ik denk wel dat het beter is om te dun en te dik niet de hemel in te prijzen. Een gezond gewicht is nou eenmaal beter dan te dun/te dik zijn. Niet vanwege het uiterlijk maar gewoon vanwege je gezondheid. :)
Ok - Woensdag 27 april 2016 11:43
@Lost girl

Ik heb het hier niet over dikke mensen met een eetbuistoornis / boulimia. Ik heb het over 35% van de Amerikanen die zich vrolijk volproppen en simpelweg een ongezond leefpatroon nastreven.

Dun zijn is hard werken. Ik ren zo veel, leef zo strict en spaarzaam om een lichaam na te streven dat ik mooi vind (het is niet gezond, ik weet het, ik zoek ook hulp). Ik irriteer me dan gewoon aan mensen die zich zo onbewust met vanalles en nog wat volproppen onder het motto "het zit in mijn genen hihi" en zichzelf ó zo zielig vinden als iemand er kritiek op levert.
Ok - Woensdag 27 april 2016 11:43
@l

PRECIES! 100% mee eens ;)
Emenem - Woensdag 27 april 2016 19:00
Dat je op een site zoals deze zulke nare vooroordelen in reacties kan lezen. Ik denk ook dat je niet zo makkelijk over die 35% kan oordelen. Dik zijn ben je niet voor de lol, en ik weet waar ik het over heb. Ik heb ook obesitas door een eetstoornis, en ik leef nu gewoon gezond enval daardoor langzaam bij beetje af. Ik zal niet meer strak gaan lijnen omdat ik weet dagt ik dan snel doorsla.

en OK. ik werk ook hard, ik heb me van een es en depressie naar boven geworsteld, ik doe nu voor mij een pittige opleiding. Het kwets me eigenlijk dat je dit zo zegt, alsof wij dikke mensen geen reet doen.
B. - Woensdag 27 april 2016 23:29
@Emenem, ik word er ook kei verdrietig van wat er gezegd wordt. Ook ik ben door mijn eetstoornis ontertussen zo een dik persoon. En ook al zie je het niet aan mij, want hee, ik ben nu eenmaal dik, je ziet niet wat ik doe om gezond te proberen leven. Je ziet niet de struggles aan de buitenkant.
Misschien ren ik ren niet zo veel (gewoon niet), leef ik niet zó strict en spaarzaam als @OK, maar ik probeer mijn lichaam te voeden naar wat het nodig heeft en niet naar wat ik ooit heb geprobeerd na te streven, door juist datgene te doen wat je aanhaalt. Ik hoop dat je hulp die je zoekt en hopelijk zult vinden, je dat kan duidelijk maken. Want die oogkleppen mogen wel eens afgehaald worden. Wauw, dat was echt wel pijnlijk wat je zei.
Stelena - Donderdag 28 april 2016 02:07
@ok: ik vind jouw reactie eigenlijk helemaal niet kunnen. Ik heb zelf best wel overgewicht en jouw opmerking kwetst me heel erg. Als 'gewoon niet moest zeuren en afvallen' zo makkelijk was dan had ik (en met mij velen anderen) dat allang gedaan..

"Ze moeten gewoon niet zo zwak zijn en stoppen met troep naar binnen schuiven" klinkt voor mij wel heel erg als een pro-ana uitspraak, dus ik snap dan ook niet zo goed wat je hier doet.
Skip - Donderdag 28 april 2016 19:17
@ok: jij bent zielig, want je hebt geen inlevingsvermogen in anderen. Ga vooral zo door met anderen niet accepteren zoals ze zijn, en een beetje begrip op te brengen voor je naaste. Dan wordt je zelf vast ook wel geaccepteerd:p
Waarom zoek je geen andere site op waar je mensen vindt die het met je eens zijn ipv hier mensen pijn te doen.
L - Vrijdag 29 april 2016 00:53
Ik ben het ermee eens dat iedereen ernaar moet streven om een gezond gewicht te bereiken en dat we overgewicht / obesitas NIET mogen goedkeuren onder het mom van 'body positivity' .

Maar het is wel belangrijk dat we niet uit het oog verliezen dat er vaak psychische problemen aan ten grondslag liggen.

Iemand met overgewicht kan aan BED lijden, iemand die te dun is heeft misschien anorexia, ofwel een andere ziekte (hoeft niet per se psychisch te zijn). Niet altijd, natuurlijk, er hoeft niet altijd een ziekte aan de basis te liggen.

Ik heb 7 jaar anorexia gehad, waarbij ik ernstig ondergewicht had. Op dit moment ben ik al een jaar te dik, omdat ik van anorexia naar BED ben geëvolueerd. Dus... ? 'Weinig eten is simpel, stop met zo zwak zijn'. Als je het zo bekijkt, ben ik dus 7 jaar 'sterk' geweest en ben ik nu zwak omdat ik te veel eet? Pff...

Ik vind helemaal prima dat iedereen zijn / haar mening hier uit en het is uiteraard oké om van mening te verschillen, maar iets / iemand 'zielig' noemen vind ik helemaal niet oké. Dit is nota bene een 'veilige' site waar mensen met zelfbeeld en eetproblemen terecht kunnen, en dan komen er zo'n reacties?

Ik ben absoluut voorstander van zeggen waar het opstaat, maar denk alstublieft na voor je een reactie plaatst.
bellefleur - Vrijdag 29 april 2016 02:15
Ik vond weinig eten ook simpel, heel simpel zelfs. Kon me maar moeilijk voorstellen dat niet iedereen gewoon gezond eten wilde eten, niet eens afvallen maar wel simpel zelf koken met verse dingen. En af en toe wat bewegen, dat ging toch vanzelf?
Ach ach wat at en leefde ík gezond..

tot ik toch wel wat te licht werd, en probeerde wat meer te eten. Wat heb ik toen met spijt teruggekeken naar die opmerkingen die ik wel dacht maar niet uitsprak.

Jaja. Gezond. Leven. Lijden. Precies zoals OK. zegt.
dat probeerde ik ook, zet als al die andere mensen probeerde ik een gezond leven te leiden of ze nu dun zijn of dik. Dus laten we 'gewoon' met zn allen de mensen in hun waarde laten. Iedereen heeft zn eigen problemen, en dat hoeft niet direct een stoornis te zijn.

Dat een dik of dun persoon dat promoot vind ik vreemd om te zeggen. Als mijn haarkleur blond is en ik zo op de foto ga terwijl mijn eigen haarkleur zwart is, promoot ik dan blond zijn?
Het is wat het op dat moment is. Op die foto zie ik een prachtige volle vrouw, een vrouw die ook prachtig is met een gezonder gewicht. Ze is niet mooi dóór dat gewicht. En ook wanneer zij en anderen niet eerst naar hun hoofd geslingerd krijgen wat ik hierboven lees zullen ze ongetwijfeld proberen gezonder te worden. Alle mooie vrouwen.
bellefleur - Vrijdag 29 april 2016 02:18
Morgen sind wir tolerant?

Laten we allemaal iedereen waarderen zoals hij of zij is en vanuit daar eventueel aanmoedigen tot een gezondere levensstijl. Omdat we om hem of haar geven, niet om te veroordelen.

Ik voorop.
Wie doet er mee?
Respect - Vrijdag 29 april 2016 14:34
Waardeer iemands kwetsbaarheid! Deze vrouw steld zich kwetsbaar op in dit filmpje en ik denk dat ik/wij niet de gene mogen zijn die negatief over haar mogen oordelen. Je weet nooit het verhaal achter de persoon als je hem/ haar alleen maar ziet.
L - Vrijdag 29 april 2016 17:18
Dat bij de meeste mensen op proud een psychische ziekte de oorzaak is van hun gewicht betekend niet dat dat iedereen zo is. In amerika is ongeveer 66% van de bevolking te zwaar maar zeker geen 66% van de amerikanen heeft een eetstoornis. Misschien klinkt dit heel raar voor jullie maar je kan ook te zwaar zijn zonder een psychische ziekte te hebben.

Of de betreffende vrouw uit dit artikel nou overgewicht heeft door een psychische ziekte of niet, het zou gewoon sowieso beter zijn als ze zou streven naar een gezond gewicht. En dat zeg ik niet per se alleen omdat ze overgewicht heeft, als ze ondergewicht had zou ik precies hetzelfde hebben gezegd. Uiteindelijk gaat het toch om je gezondheid.
Ln - Dinsdag 10 mei 2016 08:13
kwetsende reacties..
me - Vrijdag 16 februari 2018 15:19
Wat jammer dat je zelfs op een forum voor mensen met een eetstoornis tegen een muur van veroordeling en onbegrip aanloopt.
Ik ben 29, heb BED en worstel al met anorexia, boulimia en nu dus BED sinds mijn tienerjaren. Toen ik anorexia had, dacht ik ook zo over dikke mensen en nu ben ik er zelf een.
Niemand wil dik zijn. Je wordt gepest, veroordeeld, buitengesloten, belachelijk gemaakt, beledigd, behandeld als stront. Er is geen eten op de wereld dat lekker genoeg smaakt om dit er voor over te hebben.
Het probleem is dat ik juist door dit soort opmerkingen als die ik hierboven lees, eetbuien krijg. Juist als ik gepest word, juist als ik word buitengesloten en juist als er weer nare dingen worden gezegd over dikke mensen.
Je zou denken dat je op een plek als deze veilig bent, aangezien iedereen hier aan een eetstoornis lijdt, maar als dikke mag je dus zelfs hier niet zijn, niet bestaan, niets zeggen, en vooral niet proberen om een fijn gevoel over jezelf te hebben.
Dit bevestigd voor mij weer: mensen zijn vreselijk.