Liever cosmetische chirurgie dan gezond eten

 

Steeds meer vrouwen kiezen, als het gaat om gewicht verliezen, liever voor cosmetische chirurgie dan voor gezond eten en bewegen. Op de tweede plaats wordt pas gekozen voor gezond eten en bewegen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Britse sportketen Sweatband.com.

Het onderzoek naar de houding ten opzichte van cosmetische chirurgie werd gehouden onder 1743 mensen. Meer dan de helft (59%) verkiest cosmetische chirurgie boven gezond eten en bewegen. Vrouwen kiezen eerder voor cosmetische chirurgie dan mannen.

plastische chirurgie

De meest gewilde cosmetische chirurgie ingreep voor vrouwen in Engeland is liposuctie (78%). Hierna volgen:

2. Buikwandcorrectie - 65%

3. Borstvergroting - 43%

4. Borst lift - 39%

5. Bil implantaten - 17%

De meest gewilde cosmetische chirurgie ingreep voor mannen in Engeland is ook liposuctie (68%). Hierna volgen:

2. Borstverkleining - 42%

3. Buikwandcorrectie - 31%

4. Borst implantaten - 19%

5. Onderbuik implantaten (voor een sixpack) - 16%

Maz Darvish, CEO of Sweatband.com zegt er het volgende over: "Het lijkt er op dat steeds meer mensen kiezen voor de makkelijke weg door naar de cosmetische chirurg te stappen. Je lichaam mag er daardoor snel mooi uitzien, toch verbeter je je gezondheid en conditie alleen door te sporten en beter te eten."

plastische chirurgie

Ikzelf moet er niet aan denken om in mijn lichaam te laten snijden voor zoiets. Ik zou veel van bovenstaande liever bereiken door gezond eten en sporten. Dat is niet de meest eenvoudige weg, maar wel de weg die je later het meeste zelfwaardering en trots oplevert, iets waar je op de lange termijn veel aan hebt. En sommige dingen zal ik gewoonweg moeten accepteren, ik heb bijvoorbeeld nou eenmaal geen mooie grote borsten. So be it. Mierentietjes zijn ook best leuk. Los hiervan kan ik het me best voorstellen als iemand om medische of psychische redenen bijvoorbeeld een borstverkleining laat doen.

Bron: femalefirst.co.uk
Bron: foto 1 foto 2

 

Gerelateerde blogposts

27
DEC
Borsten
17

Reacties

Mar - Dinsdag 2 april 2013 16:24
Ik ben masseur, en ik heb heel wat liposuctie's gezien... Maar toch word dat echt lelijk na een aantal jaren.. met name na een jaar of 15/20. Lichamen veranderen door de jaren heen, ook hoe je vet zich verdeeld, maar op de plaatsen waar lipo is gedaan komt nooit geen vet meer te zitten... en daardoor krijg je rare lichaamsvormen.

Nee, Geen gesleutel aan mijn lijf!!
Mar - Dinsdag 2 april 2013 16:28
Oja, om medische of psychische redenen vind ik het echter wel ok. Maar ik vind wel dat er dan ook goede begeleiding gegeven moet worden, en uitleg over hoe en wat na verloop van tijd..
Tyrande Whisperwind - Dinsdag 2 april 2013 17:54
De enige plastische chirurgie die ik overwogen heb en waarschijnlijk ooit zal overwegen is een borstvergroting. Mijn borsten zijn écht te klein voor mijn lichaam. Dat hoor ik ook van mensen om me heen. Mensen die grapjes maken 'goh, zijn je borsten niet meegegroeid toen je aan moest komen' enzo.
S. - Dinsdag 2 april 2013 18:56
Ik ken best veel mensen die plastische chirurgie hebben gehad aangezien die personen lichamelijke klachten hadden. Een vriend van mij heeft iets aan zijn neus laten doen, omdat hij steeds ontstekingen had. Mijn moeder heeft een borstverkleining gehad omdat ze last van haar rug/nek/schouders kreeg...
Ik vind plastische chirurgie dan ook wel kunnen als het een medische reden heeft
Neus - Dinsdag 2 april 2013 19:43
Neeeeuuuuussscorrectie staat hoog op de verlanglijst. Maar ja. 1. het geld. En 2. Stel dat het mis gaat? :S
angstig. - Dinsdag 2 april 2013 19:57
Voor m'n es op m'n twaalfde had ik al een B-cup maar nu niet meer *helaas* zou ze graag terug hebben maar wil wel dun blijven.......
dus cosmetische chirurgie zou dan de enige optie zijn? maar ik ga gewoon niet in me laten snijden en ten tweede is het te duur maar als ik het geld wel had zou ik het er nog niet aan uitgeven!
M - Dinsdag 2 april 2013 20:20
Hmm, nee. Ik zie niet weten wat. Misschien als ik later oud ben, mijn oogleden liften, omdat-ie gaan hangen over mijn ogen en dat is gewoon vervelend. Ik denk dat plastische chirurgie niet zo'n cultuurding bij ons is. In USA heb je Botox-parties. Zie je het al voor je?
Annalisa - Dinsdag 2 april 2013 20:43
Plastische chirurgie brengt een hoop ellende; gezond eten & bewegen geeft een heerlijk gevoel! Ik weet wel wat ik kies. 100%.
Marilyn - Dinsdag 2 april 2013 21:40
Onderbuikimplantaten voor een sixpack? wist niet dat dat ook al bestond :')
Sharon - Woensdag 3 april 2013 08:10
Ik ben het er over eens dat gezondheid boven alles gaat, maar als je ergens lichamelijk of psychisch last van hebt en daardoor niet lekker in je vel zit, vind ik dat daar iets aan gedaan mag/kan worden. Moet het echter wel vergoed worden door de verzekering!
jessica - Woensdag 3 april 2013 10:33
ik ben benieuwd hoe je met gezond eten en bewegen grotere brorsten krijgt?
ik zou graag.een borstvergroting willen doen als mn borsten op.mn 25e nog niet gegroeid zijn!
_Luckamy_ - Woensdag 3 april 2013 10:35
Ik vind inderdaad dat gezondheid boven alles gaat. Zelf zou ik misschien ooit nog wel eens een borstvergroting willen. Ik heb het probleem dat mijn borsten niet alleen klein zijn, maar er zit tussen beiden ook nog eens bijna een cupmaat verschil.. Dit is heel erg irritant met het aanschaffen van lingerie en kleding. BH's zitten nooit helemaal goed en als je een leuk truitje hebt gaat hij vaak scheef zitten... Helaas heb ik er het geld niet voor en ik denk dat het momenteel ook niet bepaald gezond zou zijn voor mijn lichaam..
nienke - Woensdag 3 april 2013 11:14
ik heb wel plastische chirurgie gehad, maar dat was reconstructief omdat ik een (goedaardige) tumor op m'n wang had. Maar plastische chirurgie voor gezond zijn? dat zou ik niet doen. Dan wordt ik maar liever mooi rimpelig oud ^^
Annalisa - Woensdag 3 april 2013 15:50
Nee, van gezond eten en bewegen krijg je geen grotere borsten. Maar daar gaat het ook niet om. Wat maakt jou waardevol? Echt niet die borstimplantaten, buikwandcorrecties en dergelijke. Het lost niet het probleem op: je bent niet tevreden met jezelf, en dat is niet de schuld aan hoe groot je borsten wel of niet zijn maar ik vind dat iets psychisch: je kunt jezelf niet accepteren zoals je bent. Ik vind dat je dan niet kunt dealen met de werkelijkheid, want perfectie bestaat niet. Plus het brengt uiteindelijk niets, alleen maar dat je hoopt dat mensen je aardiger vinden of jij jezelf aardiger vind? Dat moet toch niet afhangen van je uiterlijk.
Ik ben maar een (redelijk) klein meisje en vond het heel gênant dat ik één van de eerste was met borsten, zeker toen ze bijna cup C uitgroeiden. Toen ik afviel vond ik het geweldig dat ik ook net weer een B paste. Vervolgens zijn er mensen die je zeggen dat grote borsten mooier zijn een ben ik weer niet tevreden: zouden ze toch iets groter moeten zijn?
Wat maakt jou dat je plastische chirurgie zou willen om iets zogenaamd mooier te maken? De enige reden waarom je iets mooi vind is omdat het de mening is van de meerderheid van de maatschappij. Maar als je geaccepteerd en geliefd bent om wie je bent dan vallen die dingen weg: dan ben je goed om wie je bent en niet om hoe je eruit ziet.
Ik moest mijn mening hierover even kwijt.
Verder weet ik dat er gevallen zijn (bv. wat nienke zegt) dat het fijn is dat er plastische chirurgie bestaat en kan ik het begrijpen. Maar ik vind het walgelijk dat zoveel vrouwen zulke ingrepen laten doen onder het mom van dat ze er mooier van zouden worden, terwijl ze niets mankeren! Ik denk dat een psycholoog je dan beter kan helpen dan een plastisch chirurg (en dat bedoel ik niet spottend of beledigend of minachtend). Maar het meest walgelijke vind ik moeders die hun dochters plastische chirurgie cadeau doen.
Lexii - Woensdag 3 april 2013 22:01
Ja, ik vind het wel kunnen.
Ik overweeg borstverkleining. Want ik heb last van de mijne met sporten, gewoon fietsen, gewoon lopen. Maar dat is dan een medische indicatie. Dus niet echt om cosmetische redenen.
Op dit moment zou ik niet voor cosmetische redenen een plastische ingreep overwegen. Maar over 20 of 30 jaar misschien wel, bijvoorbeeld mijn oogleden of wallen, als dat nodig is. Alleen. Dan is het waarschijnlijk ook gewoon noodzakelijk, omdat ik anders hoofdpijn krijg van het optrekken/opensperren van mijn ogen omdat de oogleden over mijn pupillen uitzakken. Weet je... eerst maar kijken hoe ik het over 20/30 jaar doe ;-).

Maar gewoon bij een 'normaal' gewicht wat vet wegzuigen, of bij een klein buikje een buikwandcorrectie? Nah, nee. Mij niet gezien.
S. - Donderdag 4 april 2013 13:14
Mja, ik vind het lastig. Ik vind wel dat je het beste kan proberen om eerst gewoon gezond te zijn, daar ga je je uiteindelijk psychisch ook beter van voelen als je fit bent, maar als je echt graag jezelf mooier wil maken met plastische chirurgie, en je doet het niet uit onzekerheid, dan vind ik dat dat je vrij staat.

Ik ken mensen die gewoon een stuk blijer met zichzelf zijn na bijvoorbeeld een borstverkleining of vergroting, en niet omdat ze hiervoor een hekel aan zichzelf hadden, of omdat ze ongezond leven. Dat vind ik dan net zoiets als je haar verven in een mooier kleurtje, zolang je er maar meer 'jezelf' van wordt, of het doet omdat jij er blij van wordt.