Let op: onrealistische lichamen in tijdschrift

 

Dat tijdschriften vol staan met onrealistische foto's van super slanke lichamen weten we inmiddels, maar een patiënt in de wachtkamer bij de dokter trof een bijzondere boodschap aan op een roddelblad in de wachtkamer bij de dokter. Er stond een waarschuwing op: Dit tijdschrift bevat foto's van onrealistische lichamen die digitaal bewerkt zijn. Vergelijk jezelf alstublieft niet met deze onrealistische foto's.

Wanneer we een tijdschrift doorbladeren, vergeten we soms even dat de mooie vrouwen in de tijdschriften en superslanke modellen er ook echt niet allemaal zo uit zien in het dagelijks leven.

warning

De sticker die op het tijdschrift is geplakt, maakt je vlak voordat je het tijdschrift openslaat even bewust van het feit dat het niet echt is wat je ziet. Ondanks dat weten we inmiddels wel dat we ons niet moeten vergelijken met wat we zien op TV, in reclames en in modebladen. Deze foto's worden doorgaans zo lang bewerkt totdat ze 'perfect' zijn en alle onzuiverheden en imperfecties gladgestreken zijn. De patient die in de wachtkamer zat en het tijdschrift met de sticker vond, zette het direct op internet. 

Bron: metro.co.uk

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Liil - Donderdag 25 juni 2015 16:16
Ik hou niet van tijdschriften, zelfs niet bij de dokter of tandarts. Dus voor mij doet het niet veel. Misschien dat het iid wel een goede manier van bewustwording is. Aan de andere kant.. Ook al weet je dat iets er niet echt zo uitziet, kan je het op de foto toch mooi vinden en daarom zelf willen bereiken, althans, dat zou ik nog wel hebben. Dusja, geen idee. Ik vind het wel grappig en proberen kan altijd, maar of het helpt, ik weet het niet.
Ik baseerde altijd mijn ideaal qua uiterlijk op wie op school het populairst waren. Die waren ook vrijwel allemaal dun en helaas wel echt :p
xxJustMexx - Donderdag 25 juni 2015 16:26
Tja.. van mij hoeft het er niet zo nodig op.
miri - Donderdag 25 juni 2015 17:31
leuk, vind het wel goed
cynthia - Donderdag 25 juni 2015 18:17
Super dat ze dat doen !!
Anoniem - Donderdag 25 juni 2015 18:37
Fijn!
Roeline - Donderdag 25 juni 2015 19:06
Tijdschriften lees ik nauwelijks maar ik vind het op zich wel goed en ergens ook wel grappig, zo'n sticker erop, houd je toch alert en weer even realistisch. Mag dan ook wel op de modebladen!!
G. - Donderdag 25 juni 2015 20:00
Pro - ook al weet je het.. zo'n boodschap bevestigt het nog een keer, triggert iets in je (mij).

Alleen geen idee of zo'n sticker ook een houdbaarheidsdatum heeft: na een poosje raak je er wrs wel aan gewend.. is het communicerende / triggerende effect dus foetsie.
pizzadue - Donderdag 25 juni 2015 20:05
Ik vind het eigenlijk wel grappig, zo'n sticker.
Ellebelle - Donderdag 25 juni 2015 20:19
Voor mij zijn zulke acties een goed grappige manier om mensen even kort aan het denken te zetten. Zeker omdat dit voor niemand een beledigende tekst is, en ook niet vertelt wat je ergens van moet vinden. Het probeert je enkel even het steuntje te geven dat je dit niet als enige perfecte weg hoeft te zien. Ludiek, leuk en positief.
Golden princess - Vrijdag 26 juni 2015 09:42
Ik vindt het grappig bedacht, het zet je toch weer even aan het denken.
desire - Vrijdag 26 juni 2015 13:18
moeten ze op elk tijdschrift plakken eigenlijk. En op elk billboard. etc. etc.
:)
Yup - Zaterdag 27 juni 2015 20:40
Het heeft weinig nut, net als de teksten op sigaretten pakjes. Je kunt niet anderen invloeden door een waarschuwing ergens op te plakken.