Jezelf pijn doen om mooi te zijn

 

Toen ik deze titel las dacht ik meteen ‘'Nou, ik doe dat niet hoor''. Toen ik een paar seconden langer nadacht veranderde dit al snel in ‘'Oja, toch wel.'' Veel vrouwen lijden pijn om mooi te zijn. Bijvoorbeeld door te harsen, te epileren, bilspieroefeningen, een piercing, hoge hakken of plastische chirurgie. Precies zoals het gezegde luidt ‘'Wie mooi wil zijn moet pijn lijden.''

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de vrouwen toegeeft zichzelf regelmatig pijn te doen om er mooi uit te zien. 30% heeft drie tot vier keer per jaar een ongelukje als het gaat om schoonheid en 4% zelfs vijf keer. Dat kan van alles zijn. Van brandende gezichtsbruiners tot ingescheurde gelnagels of snijwondjes bij het scheren, brandwonden van de stijltang of ontstoken ogen door make-up.

De meest voorkomende situatie waarin vrouwen het er voor over hebben pijn te lijden, zijn schoenen. Hoge hakken, stiletto's en pumps. De pijn aan de voeten doet er niet meer zoveel toe, als de schoenen er maar mooi uitzien en lekker hoeven de schoenen ook niet niet eens te lopen.

Mark Pearson van MyVoucherCodes.co.uk die het onderzoek gedaan heeft, vertelde aan FemaleFirst: ‘'Wat zorgelijk is, is dat vrouwen zich weinig aantrekken van deze ongelukjes. Jezelf een keer snijden tijdens het scheren is niet erg, maar vallen of branden is ernstiger.''

Ook zegt hij, ''De beste manier om er goed uit te zien is zorgen dat je je comfortabel voelt. Er goed uitzien is belangrijk, maar zorg er voor dat je geen pijn lijdt om dat te bereiken.''

Na dit gelezen te hebben, ben ik er zelf ook even goed bij stil gaan staan. En naast dat ik mezelf graag optut en gewoon soms best onhandig ben, loop ik ook wel eens iets op of heb ik pijn omdat ik er mooi uit wil zien. Scheerwondjes heb ik bijna nooit, behalve als ik een keer heel erg haast heb. Wat me wel eens is gebeurd:

 • Branden aan stijltang
 • Ingescheurde nagel die ik lang wilde laten groeien
 • Met mascara in m'n oog geprikt
 • Oogpotlood op m'n waterlijn die prikte
 • Epileren
 • Harsen
 • Pijn in oorgaatjes door zware oorbellen
 • Zere voeten door hakken
 • Blauwe teennagels door te kleine ballerina's
 • Zere schouders door een te krap jasje 
 • Haarlak in m'n oog
  Oeps...

Lijd jij wel eens pijn om er mooier uit te zien?

Bron: Nu.nl
Foto's: WeHeartIt 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Veado* - Maandag 25 maart 2013 19:39
Van de H tot de erkenbaar.
Vooral de stijltang en hakken zijn een veel voorkomend probleem, haha.

Mirthe - Maandag 25 maart 2013 19:41
Ja, hele waslijst:
Branden aan stijltang
Te hoge hakken
Epileren
Snijwonden door scheren
Navelpiercing
Zware oorbellen
Mascara in ogen
Gescheurde nagels
Spierpijn na teveel trainen
Ringen die je niet meer afkrijgt
Snijdende riemen
Te lang op spitzen dansen
Te strakke corsetten
Blokjes beugel
Moedervlek weg laten halen
Wratjes aan laten stippen
Zonnen (en dan verbranden)
Nep nagels
Nep wimpers
Strakke jurkjes
Lenzen
Wimperkrullers
Haar verbranden


Meer weet ik er echt niet, Xx
EB91 - Maandag 25 maart 2013 19:54
Ik helemaal niet! :)
Fayee - Maandag 25 maart 2013 20:26
Haha.. ja genoeg als ik er zo over nadenk! Epileren, harsen, scheer snijwondjes, ontstoken ogen, make up in het oog, haar verven... 2 lippiercings, veel oorbellen, tunnel oprekken.. navelpiercing.. tattoos XD hmmmmmmm haha!
greenbutterfly - Maandag 25 maart 2013 20:38
Jazeker, haha.
Sophia-Lauren - Maandag 25 maart 2013 20:50
@Nouska & Rest Proud2Team ( wie ook Bloggen!) : Het helpt mij heel erg, en vind het ook heel 'cool' : dat jullie steeds meer ook vanuit hoe het (daar waar de desbetreffende Blog over gaat) voor jullie is en/of was. Vind ik voor mij , zeker, helpend! Dank je / jullie wel! ( En Nouksa? Minder Pijn-lijkheden voor jou ..ook! ;) )
Lunamira - Maandag 25 maart 2013 21:22
Tis meer dan je denkt eigenlijk! Deze hoort er nog bij:( voor mij dan)
te kouden kleren aandoen naar een feestje (in de winter) omdat een jurkje leuker is zonder een dik vest eroverheen.... dan heb ik het dus liever koud om mooi te zijn dan warm..
LiveStrong - Dinsdag 26 maart 2013 00:09
Haha tja, ik ben ook schuldig. Het lijstje zou te lang worden. xD
M.L. - Dinsdag 26 maart 2013 08:10
Ben benieuwd hoe dit bij mannen is!
Vrouwen moeten iig liever zijn tegen henzelf... :0

Xx
Charlotte - Dinsdag 26 maart 2013 11:54
Ik heb ook wel 't een en ander, maar kan me er idd niet erg druk over maken. Moet zeggen dat ik me nog nooit gebrand heb aan een stijltang en ook nog nooit gevallen ben door schoenen oid.

Wel schuldig aan
-Mascara in mn oog (minstens wekelijks, haha)
-Wondjes door het scheren
-2 piercings & dubbele gaatjes in mn oren
-Zere voeten door hakken
-Haarlak in mn oog

Valt nog best mee toch? (:
S. - Dinsdag 26 maart 2013 12:16
Ik vind heel af en toe jezelf fysieke pijn doen eigenlijk niet opwegen tegen hoe veel slechter ik me voel als ik me niet mooi zou maken.

Natuurlijk brand ik me wel eens aan de krultrang, of gaan mijn nepwimpers lastig af, of zit er wat make up in mn oog, maar echt heel pijnlijk vind ik dat eerlijk gezegd niet.
MischiefManaged - Dinsdag 26 maart 2013 12:45
Vooral die mascara in m'n oog, dat gebeurt me minstens om de dag (y) Maar verder valt het bij mij wel mee geloof ik. Al heb ik wel drie piercings en twee gaatjes in beide oren, maar daar draag ik geen zware oorbellen in^^
Lisa-166 - Dinsdag 26 maart 2013 16:55
Als je erover nadenkt, ook met anorexia doe je jezelf eigenlijk pijn om mooi te zijn...
-- - Dinsdag 26 maart 2013 18:49
Ik uhm... heb permanente make-up laten plaatsen (hairstroke techniek) omdat ik zo door was geschoten met het epileren van mijn wenkbrauwen (door pesten)... Nu heb ik vreselijke spijt en wou ik dat ik het terug kon draaien... Het deed ook nog eens veel pijn bij het laten zetten en ik ben er niet trots op.
Fleur - Dinsdag 26 maart 2013 20:19
Ja, pijn lijden om er mooi uit te zien vind ik heel normaal. Heel veel dingen waar je mooi van wordt doen nu eenmaal pijn. Daar moet je niet over zeuren, het hoort er gewoon bij als je er mooi uit wilt zien. Ik draag zelf dagelijks superhoge hakken en ja dat loopt heel ongemakkelijk en mijn voeten gaan erg zeer doen maar ik blijf ze wel dragen. Ook laat ik regelmatig een brazilian wax doen: is ook super pijnlijk, maar ik laat het wel doen. Ook heb ik een buitenbeugel gehad, die ik vaak een aantal gaatjes strakker droeg dan van de orthodontist moest, dit om een nog mooier gebit te krijgen hoewel mijn tanden hartstikke zeer ervan gingen doen. Ook ben ik van plan om binnenkort een corset aan te gaan schaffen om mijn middeltje nog dunner te gaan maken, ik weet nu al dat dit erg pijn zal gaan doen, maar ik wil het toch. Als iets pijn doet weet je dat het effect heeft en als ik het dan doorstaan heb geeft dat mij erg veel voldoening.
MChantalle - Woensdag 27 maart 2013 07:47
@ Fleur
Ik hoop dat je in gaat zien dat schoonheid niet het meest belangrijke is. En wat pas echt schoonheid is, is als je straalt. Die voldoening kun je ook ergens anders uit halen. Door leuke dingen te doen bijvoorbeeld.
Vuur - Woensdag 27 maart 2013 10:29
Nee, ik doe het niet.
Willem - Woensdag 27 maart 2013 18:27
Compleet gestoord om zere voeten te krijgen in krappe schoenen! Koop gewoon iets wat comfortabel is. Mooi zijn kan óók comfortabel zijn meiden!! Oh, en nog iets... er is NIKS onaantrekkelijkers dan vrouwen/meiden die eigenlijk niet op hoge hakken kunnen lopen (probeer maar 's normaal te lopen als je pijnlijke voeten hebt) maar het PER SE willen omdat het 'zogenaamd' mooi zou zijn. Gebruik je verstand ladies!!! Dat hebben jullie niet voor niets gekregen neem ik aan.
Nathalie - Dinsdag 9 juli 2013 10:44
Jaja, herken mezelf er echt in! Mijn zondes:

*Pijn in voeten door op hakken te lopen
*Blaren door te kleine schoenen
*Push up BH dragen bij sporten (Au au!)
*Mijn buik inhouden, net zolang totdat de pijn niet meer te houden is...
*Broek met hoge rits die super strak zit. (Draag er altijd een los shirt boven, ik stop het er nooit bij in, daar heb ik echt een hekel aan!)
*Het bekende `epileren`
*Snijdende strings, O.o

Nou, dat viel wel mee toch? Maar vrouwen hebben nu eenmaal te maken met `ongemakken` en `pijntjes.` Ik vind het er bij horen als je je vrouwelijk en mooi wilt voelen. Zolang je maar niet helemaal doordraait met killer-heels en super strakke corigerende panty`s enzo. Maar ik stijl en krul mijn haar nooit, ik heb mooie natuurlijke krullen, die ik voor geen goud kwijt wil! xx
Carolientje :) - Dinsdag 3 juni 2014 21:39
Aiaiaiaiai...
Ik toch ook wel schuldig aan:
-Zere voeten door te kleine ballerina's
-verkeerde stinkende shampoo gebruikt...
-lipstik in mond...
-Mooie tas gekocht maar veel te klein
Nog veel beterschap toegewenst met alle pijnlijke dingen! :)
Carolientje :) - Dinsdag 3 juni 2014 21:43
En ik heb ook bruine natuurlijke krullen!
tessa - Zaterdag 6 december 2014 09:26
ik loop op ballet heels
susanne - Zondag 15 juli 2018 10:00
ik hebt ballet heels voor mijn verjaardag gekregen
ik zit zelf op ballet
laarzen en enkellaars ik loop er vaak op naar school gymnasium
300 meter lopen
en mijn vriendinnen willen het ook proberen komen geen meter verder