Je bent een lelijke puistenkop!

 

Beautyblogger Em Ford van My Pale Skin deelde ongeveer drie maanden geleden make-uploze foto's van zichzelf via Social Media. Hierop kreeg zij meer dan 100.000 reacties en het grootste deel was negatief en was gericht op haar gezicht. Em heeft last van acne en helaas is dit voor sommige mensen een reden om anderen te pesten. Em slaat terug en laat in een prachtige video zien welke opmerkingen zij kreeg en wat dit met haar doet. Een confronterend filmpje waarin iedereen die zichzelf weleens lelijk heeft gevoeld zich zal herkennen. Binnen 24 uur is het filmpje viraal gegaan en de bijbehorende hashtag #youlookdisgusting was vrijwel direct trending topic.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Emma - Vrijdag 3 juli 2015 10:06
Wauw wat mooi dat ze een video hier over gemaakt heeft! Ik denk dat heel veel mensen dit inderdaad herkennen.
Puoli - Vrijdag 3 juli 2015 10:06
Aangrijpend, rakend maar wel een bijzonder mooi filmpje.
Ze is uniek. En dat neemt niemand haar af.
Prachtig.

Wat een krachtig persoon is ze, dat ze deze dingen
om zo'n manier probeert om te zetten.
En de confrontatie aangaat.
Anonieme A - Vrijdag 3 juli 2015 11:12
Wauw, tranen in mijn ogen... maar de harde werkelijkheid.. people judge.
desire - Vrijdag 3 juli 2015 11:30
het einde is wel mooi!
xxJustMexx - Vrijdag 3 juli 2015 11:39
Woow. Prachtig filmpje!
Nena - Vrijdag 3 juli 2015 11:39
Heel veel respect! Prachtig gewoon!
Esmee - Vrijdag 3 juli 2015 11:42
Ze is prachtig en ik walg zooo erg van mensen die belachelijke opmerkingen maken terwijl ze zelf wss harstikke onzeker zijn... Bah
Miekio - Vrijdag 3 juli 2015 12:08
Wauw, heel mooi.
Lamp - Vrijdag 3 juli 2015 12:24
Wow. Wow. Heftig. Jemig..
Floor* - Vrijdag 3 juli 2015 12:47
Wauw, deze raakt me echt. (Overigens: ik vind het nog steeds bizar wat make up kennelijk allemaal kan doen. Hoe het een mens letterlijk kan veranderen..)
Me - Vrijdag 3 juli 2015 13:05
Ik begrijp niet dat mensen zo vals reageren. Het is een prachtige vrouw, met en zonder make-up. Och, dan heeft ze puistjes... so what? Ze ziet er goed verzorgd uit (met en zonder make-up), ze heeft prachtige botstructuren in haar gezicht en die pukketjes, die geven haar enkel meer karakter en eigenheid.

Maar de reacties die mensen kunnen geven, herken ik wel: gisteren had ik voor het eerst eens een hemdje aangetrokken ipv lange mouwen. Ivm automutilatie is de huid daar niet meer mooi, maar vol met littekens (geen wonden, littekens). Ik werd nageroepen door een groep mannen "LEEELIJK!" en meer van dies zij...

Soms zijn mensen monsters
Maanmeisje - Vrijdag 3 juli 2015 18:25
Mooi filmpje!
Vlinder - Vrijdag 3 juli 2015 18:42
Mooi en waardevol filmpje. Ik verbaas me erover wat make-up kan doen, en vind het juist mooi dat je op deze ook juist meer zelfvertrouwen kunt krijgen, als het maar geen masker wordt. Maar ik verbaas mij enorm over hoe mensen bedenken om zulke gemene reacties te posten.
@me, knap van je dat je een hempje aan hebt getrokken! Ik hoop dat je je door die vervelende mannen niet laat tegenhouden. Gewoon weer doen!
Ingrid - Vrijdag 3 juli 2015 21:03
No words!!!! Heel mooi, heel puur, en zo gemeen hoe mensen kunnen zijn......
Beyanoniem - Vrijdag 3 juli 2015 21:54
Mijn hart breekt als ik dit filmpje zie, wordt er gewoon stil van. Je bent een prachtige meid, met en zonder make-up!
De reacties raken je zo diep van binnen, hoe kunnen mensen dit ooit tegen anderen te zeggen, zonder schuldgevoel.. Niemand heeft een reden, om een ander te pesten, klein te maken of wat dan ook..

Ikvind dat je een hele sterke karakter hebt, en wat knap van je dat je zo een filmpje durfde te delen!

Zet hem op meid, je bent prachtig! van binnen en van buiten, en niemand kan dat van je afpakken! xoxo Bey.
Deborah - Zaterdag 4 juli 2015 09:25
WoW, wat een goed filmpje.

Knap dat ze dit doet.
d - Zaterdag 4 juli 2015 09:53
Wat lelijk is, is dat het in mijn beleving heel erg opvalt dat ze waarschijnlijk haar puisten normaliter probeert te verbergen met 'make-up' of allerlei crèmes en die crèmes hebben DEZE uitwerking op haar gezicht. Die, waarschijnlijk, camouflage crèmes maken het alleen maar erger of 'lelijker', die gaan in je poriën en dus ook je puisten zitten en maakt dat het er behoorlijk raar uit gaan zien en het JUIST opvalt door de uitwerking van die crèmes op de ontstekingen wat een puistje een beetje is, zo kan het nooit op natuurlijke wijze weer helen of weg gaan. Als ze geen make-up of crème op haar gezicht smeert, valt het in mijn beleving wel op, dat ze dat meestal waarschijnlijk WEL doet. Er IS iets mee, alsof ze ziek is oid. Een gezicht vol puisten hoeft niet (altijd) lelijk te zijn, vooral als de persoon uitstraalt er niet mee te zitten. Zij straalt uit dat er iets niet ok is en als ze make-up op heeft, voelt ze zich waarschijnlijker veel mooier en kan ze dat ook uitstralen, maar als ze het zelfde lacht zonder make-up vind ik haar ook een heel mooi mens met een heel mooie uitstraling.
Romy - Maandag 6 juli 2015 20:59
Wauw hier krijg ik tranen van en wat een mooi meisje. Ik vind mensen zonder make-up juist mooier en kwetsbaarder. Ik heb zelf ook altijd last van pukkels ik word er knettergek van. Dat mensen zo reageren is zo gemeen. Mensen hebben sowieso veel meer lef en posten gemene reacties onder foto's en filmpjes van anderen, terwijl ze dit meisje niet eens kennen. Dit is waarom ik geen filmpjes op youtube zou posten of zo. Het enige dat mensen willen is elkaar naar beneden halen om zelf beter te zijn. Deze mensen hebben geen hart.
Anne-Maria - Zaterdag 11 juli 2015 00:51