In bikini met een maatje meer

 

Naar het strand gaan in bikini of badpak is niet altijd even makkelijk als je onzeker bent over je lichaam. Voor vrouwen met een 'maatje meer' kan dit nog eens extra lastig zijn. Het Amerikaanse badkledingmerk SwimsuitsForall speelt hier op in door met een plus-size kalender te komen. Meerdere prachtige plus-size modellen, waaronder Robyn Lawley, deden mee aan de fotoshoot voor de kalender.

Volgens Swimsuitsforall bestaat het perfecte bikinilijf en de ideale taille niet. Daarom willen ze in hun kalender zelfverzekerde, sexy vrouwen met verschillende lichaamstypes laten zien. De digitale kalender is er voor iedereen. Hij is gratis te bekijken op de website van SwimsuitsForall. Op de afbeeldingen staan gelukkige, trotse vrouwen die hun vrouwlijke rondingen laten zien in retro-achtige tankini's, bikini's in neon kleuren en klassiek zwarte badpakken.

https://www.swimsuitsforall.com/Sexy-At-Every-Curve-Calendar

Een ander model dat wordt afgebeeld in de kalender is Gabi Gregg. Zij is een bekende Engelse plus-size blogster die graag meewerkt aan het promoten van een positief lichaamsbeeld: 'Ik vind het triest dat de vertegenwoordigers van vrouwen in de media bijna altijd alleen dun zijn, terwijl we zo'n diversiteit van maten hebben in de echte wereld. Veel vrouwen die dit zien denken hierdoor dat ze hierop moeten lijken. Ik weet dat plus-size modellen en bloggers zoals ik echt helpen om dat te veranderen.'

https://www.swimsuitsforall.com/Sexy-At-Every-Curve-Calendar

De kalender krijgt ook kritisch commentaar waaronder van een jonge vrouw die aan de ene kant de kalender een warm hart toedraagt, maar aan de andere kant benadrukt dat er een dunne scheidslijn is tussen het prijzen van vrouwelijke rondingen en het negatief maken van dun zijn: 'Ik zou willen dat er wat minder een 'dun is slecht' mentaliteit zou zijn. Het naar beneden halen van kleine, dunne vrouwen helpt andere vrouwen niet om hun lichaam meer te accepteren'

https://www.swimsuitsforall.com/Sexy-At-Every-Curve-Calendar

Het badkledingmerk biedt vrouwen tenslotte de mogelijkheid om een fotoshoot te winnen op een droomlocatie. Hiervoor kunnen zij een foto uploaden op hun social media kanaal met deze voorzien van de hashtag #SexyatEveryCurveContest.

'The favorite curve on a woman is her smile.' aldus Swimsuits for all

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L - Maandag 2 juni 2014 13:57
Tja. Oké, ik vond het wel moeilijk om in bikini te gaan als ik een erg hoog (voor mijn gevoel) of erg laag gewicht had. Maar op het moment vind ik striae, littekens en andere lichamelijke onvolmaaktheden toch moeilijker.
L - Maandag 2 juni 2014 15:33
Mooie foto's en vrouwen!
La - Maandag 2 juni 2014 16:38
ik vind het een super mooie reclame ! en hele mooie vrouwen maar eerlijk vind ik dat Robyn een normaal figuur heeft een geen maatje meer !^^
V. - Maandag 2 juni 2014 17:52
Een prachtige campagne! mooie foto's en mooie vrouwen! laat maar weer eens zien: You can be pretty in any size!
H. - Maandag 2 juni 2014 18:03
Drie hebben een normaal figuur maar die andere vind ik wel te zwaar hoor in die roze bikini. Of is plussize gewoon alle maten boven de 44?
Laura - Maandag 2 juni 2014 18:36
Overgewicht promoten is net zo slecht als ondergewicht promoten. Beide is niet goed voor je lichaam..
bloem - Maandag 2 juni 2014 19:17
Het hoofd past niet bij het lichaam bij de 2de persoon links op de eerste foto? volgens mij hebben ze er gewoon een ander lichaam onder geplakt.
An - Maandag 2 juni 2014 20:05
@L Precies hetzelfde hier,
Mijn veloverschot, cellulites en littekens maken dat ik niet in bikini durf.

Hoewel vol; vind ik dit alsnog hele mooie meiden met een mooi lichaam.
Of je een mooi lichaam hebt hangt niet per se van je gewocht af vind ik. Maar ik weet opzich niet of dat nou een gezonde benadering is of niet, want al zou ik het perfecte BMI hebben ik vind mijn eigen lichaam toch echt te lelijk voor een bikini.

Avril - Maandag 2 juni 2014 21:33
En zo zie je maar weer; je kan ook mooi zijn met een buik
ien - Zaterdag 7 juni 2014 12:45
Dit geeft naar mijn idee de werkelijkheid echt totaal niet weer. Het is een modellen foto maar dan met wat vollere vrouwen meer niet.
Maar stel ik zou mezelf met vier vriendinnen op het strand op de foto zetten. Dan zie je dit: 4 gezonde jonge mooie vrouwen met een gezond gewicht. Eentje helemaal recht, eentje met veel borsten, de ander met veel heupen en de ander met allebei heel kort door de bocht gezegd. Maar allemaal prachtig. Maar wat zie je dan nog meer? Witte melk flessen, moedervlekken, striae, stoppels, acne, putjes, puistjes, sproeten, pluizig haar, rode ogen van het zwemmen, hangbillen en borsten en zonnebrand creme die nog in moet trekken....
Nu denk je misschien dat mijn vriendinnen en ik verschrikkelijk lelijk zijn maar zet maar eens vier random vrouwen op een rij. Dan zie je dit. En dat is helemaal niet erg!! Maar verkondig niet dat deze vrouwen het zelfbeeld van vrouwen willen vergroten want dat doen ze niet want ook vollere vrouwen die naar het strand gaan zien er niet zo uit als zij.
Dus mooie foto's maar nog lang geen goed beeld van de werkelijkheid.
zucht - Zondag 8 juni 2014 23:39
Ik vind het belachelijk dat ongezond onder gewicht word aangekeken voor hoe slecht het voor je gezondheid is, maar vervolgens is overgewicht zwaar in de promotie terwijl dat OOK slecht voor je gezondheid is. WAAROM NIET GEWOON GEWICHT? Niet plus, niet min, maar een balans>?????
Alex - Woensdag 11 juni 2014 22:36
@zucht: Dit zijn plus-size modellen, maar ze zien eruit alsof ze op een gezond gewicht zitten hoor! Een "gewoon gewicht"... toch? De fashion industry is stok dunne modellen gewend, dus natuurlijk wordt dit weer plus-size genoemd. Ik vind ze mooi. Niks "overgewicht promoten". :)