Hoe make-up iemand kracht kan geven

 

De nieuwe cosmetica campagne van het merk Dermablend gaat in tegen de bekende gedachte dat je blij moet zijn met je natuurlijke schoonheid en weinig make-up moet gebruiken. In de campagne wordt met 'camo confessions' video's laten zien hoe make-up er juist voor kan zorgen dat vrouwen zich krachtiger voelen. In onderstaande video's laten twee vrouwen met verschillende huidproblemen zien hoe ze make-up gebruiken om zichzelf te durven tonen aan de wereld in plaats van zich te verbergen voor de wereld.

Eén van die vrouwen is Cheri Lindsay, een volleybal coach met vitiligo, huid depigmentatieproblemen. Juist door make-up te gebruiken om deze huidproblemen camoufleren zien mensen haar meer als persoon. Ze is hierdoor ook makkelijker benaderbaar volgens haarzelf. De video van Cheri is indrukwekkend.

Model Cassandra Bankson, die bekend is om haar tutorials op YouTube, deelt eenzelfde soort boodschap in haar 'Camo Confession' video. Terwijl ze langzaam al haar make-up verwijdert zie je haar acne tevoorschijn komen. De 21-jarige Cassandra praat in de video open over de ernstige acne waar ze al jaren last van heeft en hoe dit ervoor heeft gezorgd dat klasgenootjes haar vroeger uitscholden voor 'Freak of nature' en 'the exorcist'. Ook deze video is erg indrukwekkend.

Wat vind jij van de boodschap van deze video's?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lot1995 - Donderdag 3 april 2014 19:29
Ze zijn. Bedie nog zo mooi, jammer dat de maatschappij van tegenwoordig dit niet toelaat...
Goede actie
Merel1998 - Donderdag 3 april 2014 20:59
Ze hebben het echt niet nodig, maar ik vind het niet verkeerd als ze er echt niet mee kunnen leven. Als je er dan iets aan kan doen, waarom niet?
R19 - Donderdag 3 april 2014 21:00
prachtige filmpjes!!!! top!!
sindy - Donderdag 3 april 2014 21:16
Dit is echt het hogere marketingwerk! Wat een bewondering voor degene die deze marketingstrategie heeft bedacht.
Haremaje - Vrijdag 4 april 2014 00:12
Heftig, maar ik ben het hiermee eens! Als je je beter voelt met make-up en meer kunt bereiken, waarom niet?
Eilish - Vrijdag 4 april 2014 11:16
Prachtige filmpjes!
-- - Vrijdag 4 april 2014 22:07
Je kunt tot op zekere hoogte ermee leren leven, maar er zijn altijd mensen die je toch moeilijk zullen aanspreken. Als je dat met make-up zo goed 'op kan lossen' en je je daardoor zoveel beter voelt, dan is dat toch heel mooi?
Anoniem - Maandag 21 april 2014 11:25
Prachtige filmpjes!
Zelf heb ik ook vrij erge vitiligo en dat maakt mij onzeker. Ik gebruik goede make-up voor mijn gezicht om dit wel te verbergen.
De rest van mijn lichaam camoufleer ik niet (meer) dus in de zomer is het soms best lastig. Het eerste filmpje spreekt mij dan ook zo aan. Helemaal over het deel dat kinderen zo eerlijk zijn. Ouders weten van ellende niet meer waar ze moeten kijken als een kind een opmerking maakt ''Mama, waarom heeft die mevrouw zich niet goed gewassen??'' Ik moet er dan om lachen en het maakt het makkelijker, en daarna probeer ik het ook op een kinderlijke manier uit te leggen, terwijl de ouders geen woord durven te zeggen. Dat geeft wel aan hoe eerlijk kinderen zijn en hoe erg volwassenen het vinden. Ik heb ook liever dat mensen aan mij vragen wat ik heb, dan dat ze mij aankijken alsof ik één of ander monster ben.
Hoe mooi zou het toch zijn als we in een wereld konden leven waarin iedereen geaccepteerd zou worden zoals hij of zij is. Met wat dan ook. Want zoals al gezegd is in het filmpje, niemand is perfect...
Ria braeken - Woensdag 26 juli 2017 20:13
Heel cool
Ria braeken - Woensdag 26 juli 2017 20:13
Heel cool