H&M gaat voor plussize model

 

We vonden het al erg positief dat H&M Beyonce had gestrikt voor haar campagne, maar nu werkt H&M voor haar nieuwe badpakcampagne met het 24-jarige plussize model Jennie Runk. Zonder er enige extra aandacht aan te geven plaatste H&M de foto's op haar website. Vanuit Proud2Bme vinden we dit een waardevol statement richting de magere modellenwereld.

HM plussize HM plussize

Jennie Runk startte haar modellencariere al met twijfels over haar gewicht. Niet alleen bij haarzelf maar ook binnen de modellenwereld. Op een streng dieet gaan wilde ze niet en daarom besloot ze om wat kilo's aan te komen om op die manier toch als model te kunnen werken binnen de plussize modellenwereld. Binnen een jaar kreeg ze een opdracht voor Vogue en werkte ze voor Cosmogirl. Nu staat ze dus in een prachtige badpakcampagne van H&M.

HM plussize

HM plussize

HM plussize

Jennie wil graag een voorbeeld zijn voor andere jonge vrouwen. "Hopelijk denken vrouwen: als het haar lukt om succesvol te zijn, moet ik het ook kunnen. Plussize modellen zijn niet plussize vrouwen, we zijn alleen gezetter dan een gemiddeld model."

Bron: wtf.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Charlotte - Vrijdag 3 mei 2013 16:43
Heel tof. Juist omdat ze er geen extra aandacht aan besteden a la 'kijk eens wat goed het is dat wij plussize modellen gebruiken'.
S. - Vrijdag 3 mei 2013 16:54
Ja, ik vind precies hetzelfde als Charlotte. Zo wordt het tenminste iets normaals, dan telkens maar een uitzondering. Mooie foto's ook trouwens.
Gab - Vrijdag 3 mei 2013 16:55
Wauw, zij is wel echt prachtig!
anoniem - Vrijdag 3 mei 2013 16:55
Hebben ze er een ander lichaam ondergeplakt ?
Dorien - Vrijdag 3 mei 2013 17:02
Wauw wat is zij mooi. Ik vind haar niet eens heel erg plussize hoor!
Erin - Vrijdag 3 mei 2013 17:02
Ze is echt heel mooi!
Nancy - Vrijdag 3 mei 2013 17:09
Is veel mooier toch (:
Z'n sterke vrouw, echt respect !
Black Rose - Vrijdag 3 mei 2013 17:12
Wat een mooie vrouw.
Briesje - Vrijdag 3 mei 2013 17:24
Het verbaast mij dat niemand het raar vind dat zij een paar kilo heeft moeten aankomen speciaal om te kunnen werken als (plus-size) model. Een paar kilo afvallen had iedereen erg gevonden maar aankomen blijkbaar niet. Terwijl zij waarschijnlijk net zo knap en gezond geweest had op haar natuurlijke gewicht als model. Had het dan niet beter geweest als zij gewoon had kunnen werken als model met haar natuurlijke gewicht? Dat zij speciaal ervoor moest aankomen om als plus-size model te werken vindt ik dan ook een beetje scheef...
PROUD2BMEFAN!! - Vrijdag 3 mei 2013 17:31
@briesje

Eens, maar toch vind ik het een mooi idee.
Het is nog steeds een hele mooie meid!
En misschien zijn andere vrouwen minder bang om zichzelf te laten zien, door dit soort foto's.
lin - Vrijdag 3 mei 2013 17:39
Wow ze is echt mooi :)
Meisje - Vrijdag 3 mei 2013 17:39
Te gek dat ze er verder geen aandacht aan geven!
Lynn - Vrijdag 3 mei 2013 17:40
Eens met Briesje.
Laura - Vrijdag 3 mei 2013 18:31
Ook eens met briesje.

En ik vind dat het net lijkt alsof het lichaam niet bij haar hoofd past. Waarom niet gewoon haar natuurlijke gewicht? Belachelijk dat ze met haar gewone gewicht geen werk krijgt, dat ze blijkbaar dun moet worden met een dieet of extra aankomen om als 'plussize model' te kunnen werken...
tira - Vrijdag 3 mei 2013 18:50
wat een kritiek weer. Misschien is ze maar drie kilo aangekomen, weet jij veel.

Prachtige vrouw en goede actie van H&M!
-- - Vrijdag 3 mei 2013 18:51
Is het raar dat ik hier blijkbaar als enige denk dat het mij (mijn eetstoornis) verschrikkelijk lijkt om zo 'dik' te zijn en dat ik me vaak zo 'dik' voel?? Niet als belediging naar haar toe hoor, super knap dat ze gaat voor wat ze wil!!
@tira - Vrijdag 3 mei 2013 18:55
Ik heb nog eens verder gezocht en het is echt veel meer. Ze had gewoon haar gewicht moeten omarmen. Ze heeft een prachtig gezicht.
Lot1995 - Vrijdag 3 mei 2013 19:01
dit is echt werkelijkheid en ik vind het gewoon heel mooi!
Klein Veertje - Vrijdag 3 mei 2013 19:02
Ze is echt prachtig!
Tyrande Whisperwind - Vrijdag 3 mei 2013 19:11
Wat ik wél heel goed vind is dat het er niet 'bijgezegd' wordt. Heel leuk, zo'n plus-size-fashion-week enzo, maar als plussizemodellen gewoon 'gebruikt' worden zonder aandacht aan hun maat te besteden, dat is pas echt statement maken!
Chananja - Vrijdag 3 mei 2013 19:18
Ik vind dit veeeeeel fijner om te zien dan die graatmagere meisjes die H&M meestal heeft. En inderdaad, fijn dat het zonder poeha, maar gewoon als normaal gepresenteerd wordt. Ben benieuwd wie volgt!

En ik heb ook eens even gegoogled, omdat ik benieuwd was hoe het nou met dat aankomen zat. Maar hoe ik het begreep was dat andere gewicht al niet haar natuurlijke gewicht. 'Besluiten aan te komen' was volgens mij 'niet meer kunstmatig laag houden'. En ik las: "Runk says she is "confident, happy and healthy" at a size closer to the national average of (...)". Ik vind het persoonlijk ook goed bij haar lichaam lijken te passen eerlijk gezegd.
greenbutterfly - Vrijdag 3 mei 2013 19:35
Ze is echt een mooie vrouw, maar wat -- - zegt, herken ik ook heel erg.
Maaike! - Vrijdag 3 mei 2013 20:11
tsja, wel jammer dat ze moest aankomen om in de wereld van plus-size model te komen maar het is wel slim van haar geweest dat ze niet heeft besloten af te vallen. Dan is aankomen beter. Verder wel goed dat h&m het gewoon even doet zonder al te veel heisa van 'kijk wij gaan een plus-size model gebruiken in onze campagne!'.
Lotte - Vrijdag 3 mei 2013 20:45
Begrijpelijk dat iedereen hier enthousiast over haar en het gebruik van plussize modellen is. Ik ben alleen bang dat de doelgroep van H&M er anders over denkt, tenzij ze 40 jaar en ouder willen bereiken. Volgens mij zien jonge modebewuste meiden liever mooie dunne modellen. En dat is juist de groep waar H&M het van moet hebben, die kopen het vaakst. Als de verkoop er onder lijdt zullen weer snel gewoon dunne modellen gebruikt worden. We zullen het vanzelf wel zien.....
MissLola - Vrijdag 3 mei 2013 21:29
Mooi hoor! Wordt meteen ook enthousiast over de bikini's :P
inger - Vrijdag 3 mei 2013 22:57
Goed dat ze het doen... !
Ben helemaal voor +size modellen.

Wel vind ik het vreemd dat zij moest aankomen om model te kunnen worden.
(of moest afvallen naar ondergewicht)
Beide is niet goed.

Een model moet iemand zijn die een voorbeeld is voor de gemeenschap.
Iemand die straalt om wie hij of zij is...
Niet aankomen, afvallen, extreme fotoshop o.i.d.

Je bent goed zoals je bent, als je jezelf maar bent!
Blurb - Vrijdag 3 mei 2013 23:40
Ik vind het stom dat het plus size modellen genoemd wordt, aangezien deze veel dichter in de buurt komen van de gemiddelde mens, waarom worden de gewone modellen nu niet gewoon min size modellen genoemd! Want als je nu iets openslaat en je ziet een gewoon model, lijkt t eigenlijk alsof het normaal is om heel dun te zijn, en bij plus size modellen alsof het niet normaal is om iets voller te zijn.
Moustache - Zaterdag 4 mei 2013 03:26
Wel jammer dat deze foto's niet bij de gewoone bekini's maar bij de +size bekini's staan! Maar wauw wat een prachtige dame, met een mooi vrolijk gezicht (:
Yla - Zaterdag 4 mei 2013 08:50
Ik vind het nog al moeilijk en iertant dat mensen met een normaal lichaam in mijn ogen plus size modellen worden genoemd. Want ze heeft misschien een klein buikje en haar armen/benen zijn niet maat zero. Maar eigenlijk zie ik een gezonde vrouw met natuurlijke vormen.
Vind het ook lastig dat proud dit zo neerzet op hun website. Want het triggert mijn omdat ik niet begrijp waarom ze haar een plus size noemen. Want dat is ze naar mijn mening niet.
R. - Zaterdag 4 mei 2013 11:36
Eerlijk gezegd vind ik haar best een beetje dik, zeker op de laatste foto valt het erg op. Niet dat het al ongezond hoeft te zijn of dat er iets mis is met haar maar ik vind dit wel typisch plus-size.

Ik vind het ook geen goede reclame voor de betreffende bikini (wat mij betreft dan)

Rm - Zaterdag 4 mei 2013 12:19
Ik vind het eigenlijk best raar dat een model of graatmager moet zijn of plussize moet zijn om model te worden.
Een gezond natuurlijk gewicht is veel gezonder en mooier !

Ook al vind ik het natuurlijk superknap van haar dat ze dit doet en misstaat dit haar ook niet ;)
Tiny - Zaterdag 4 mei 2013 13:32
Ik vind slanke modellen mooier om naar te kijken. Ik probeer zelf ook zo slank mogelijk te worden. De foto's motiveren me om nog beter mijn best te gaan doen , want ik vind haar figuur echt niet mooi en ik wil zelf zo echt nooit worden.
Anoniem - Zaterdag 4 mei 2013 16:30
Beetje jammer alleen dat deze badmode-lijn onder de plussize afdeling van de H&M valt, waar elk model deze maten heeft. Niets bijzonders dus eigenlijk, deze zogenaamde 'campagne'.

(overigens wil ik er wel bij zeggen dat ik haar prachtig vind, en nog steeds niet heel erg 'plussize', dat is sowieso een onaangename benaming, vind ik)
Elina94 - Zondag 5 mei 2013 14:45
Wel erg jammer dat ze besloot om x kilo aan te komen om plussize model te worden, wat toch ongeveer hetzelfde is als x kilo afvallen om model te worden. Wat zou het mooi zijn als je ook met een gewicht ertussenin aan de bak komt. Dat schept een veel realistischer beeld nog! Maar dit is een goed begin.
Marissax.x - Maandag 6 mei 2013 12:34
Wat een prachtige vrouw! Ik ben er trots op dat H&M dit doet! Veel mooier dan die graatmagere modellen!
Sophie - Maandag 6 mei 2013 14:56
Wauw! Wat een prachtige vrouw! Ik snap wel dat mensen denken dat ze normaler er beter uitgezien zou hebben,maar ik vind het prima zo, eigenlijk. Vooral zo doorgaan, zo krijgen de onzekere vollere meiden onder ons ook eens een gevoel dat ze WEL mooi zijn! Top!
olifantje - Maandag 20 mei 2013 13:17
zij is echt heel mooi
Mireille - Woensdag 22 mei 2013 12:29
wat een schitterende vrouw!!
larissa - Donderdag 27 juni 2013 16:30
ze is veel te dik en ziet er niet uit ze lijkt wel een mislukt worsten broodje
melissa - Donderdag 27 juni 2013 16:33
ja echt he
ce - Maandag 27 oktober 2014 02:42
Ze is misschien ietsjes mollig, maar om haar nu als veel te dik etc. Af te schilderen ?
Nee, absoluut niet. Ze ziet er hartstikke leuk uit. Een natuurlijke schoonheid...
Voor mij een ideaalbeeld... niet te dun, niet te dik... gewoon gezond !
Linda - Zondag 9 december 2018 20:18
Te dik??? Onbegrijpelijk wie dit vindt!
Ze is gewoon slank en heeft een heel gezond gewicht.