Geen schaamte voor cellulite

 

Cellulite is voor veel vrouwen een probleem en kan voor veel onzekerheid zorgen. De 19-jarige Victoria Erickson heeft dankzij een foto die van haar gemaakt is door een professionele fotograaf haar cellulite kunnen accepteren. Zij heeft hier een blog over geschreven en dit is een enorme internet hit geworden. Erickson vertelt over de reis die ze heeft afgelegd om zichzelf te kunnen accepteren.

cellulitis
Bron

Op de foto staat Erickson met haar beste vriendin. De eerste reactie van Erickson was teleurstelling en schaamte. Het eerste wat ze zag waren haar imperfecties. Ze realiseerde zich dat deze gedachten te ver gingen en dat het niet rationeel was. Ze keek nog eens goed naar de foto en probeerde te kijken naar waar de foto om ging; de vriendschap, het plezier en de gezelligheid.

De foto is gemaakt door Atiim Jones en is onderdeel van de serie 'Face of Omaha'. Erickson geeft aan dat ze zich eerst ergerde aan de fotograaf aangezien hij de foto op Facebook had geplaatst zonder het eerst te photoshoppen. Ze geeft aan dat het zo normaal is dat foto's worden gephotoshopt en dat het zo makkelijk is om een imperfectie weg te werken. Later bedacht ze zich: 'waarom is dat eigenlijk normaal?'.

In de blog die ze heeft geplaatst op 'The Manifest Station' beschrijft zij welke gedachten ze allemaal had nadat ze de foto had gezien. Ze hoorde dat kleine stemmetje in haar hoofd zeggen dat ze niet goed genoeg is. Ze liet deze stem haar gedachten overnemen. Haar gevoelens en gedachten komen overeen met de onzekerheden die veel vrouwen ervaren.

Haar gedachte ging van ‘Je ziet er gelukkig uit!' naar ‘Je bent dik, dus waarom zie je er zo gelukkig uit?'. Uiteindelijk wilde ze op een positieve manier naar zichzelf kijken en focussen op het geluk en de schoonheid en niet op de imperfecties. Ze heeft genoeg van die emotionele kwelling en het constant vergelijken met anderen. Het is oké om naar een foto te kijken en te zeggen, ‘Ja, ik vind deze foto van mezelf met mijn cellulite leuk'.

De blog van Erickson heeft gezorgd voor veel ophef en veel gesprekken over het zelfbeeld. Ze geeft aan dat dit niet de soort foto's zijn die je ziet in magazines. We zijn zo gewend geraakt aan photoshop en perfecte foto's.

Ondanks dat Erickson zich soms nog wel onzeker voelt, doet ze haar best om niet te hard tegen zichzelf te zijn. Het is niet zo dat ze nu foto's van zichzelf ziet en denkt dat ze geweldig zijn, maar ze denkt wel dat het met de juiste positieve gedachtes steeds makkelijker wordt.

Bekijk hier een interview met Victoria Erickson:

Wat vinden jullie van haar verhaal?

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laura - Donderdag 19 juni 2014 17:11
Dit is cellulite. NIET cellulitIS. Dat is echt iets anders...
T. - Donderdag 19 juni 2014 17:48
Het is dat dit artikel ging over cellulitis...Anders was het me waarschijnlijk niet eens opgevallen. Het eerste wat ik zag was haar geweldige gezicht, uitstraling en een mooi plaatje...En toen bedacht ik me: oh ja: Dit ging over cellulitis en ging toen automatisch zoeken
Tirza - Donderdag 19 juni 2014 18:45
Ik had het eerst niet eens gezien. Ik zocht naar de foto waarover het ging en realiseerde mij pas veel later dat het de bovenste foto is. Geweldige foto, twee hele mooie meiden.
T. - Donderdag 19 juni 2014 20:30
@Lauren: ok, vertel het verschil dan maar eens (behalve dat cellulite het Engelse woord is voor cellulitis)
Liadan - Donderdag 19 juni 2014 20:33
Wat een ontzettend mooie foto.
*Esther* - Donderdag 19 juni 2014 21:00
Wat is cellulite? Ik heb er nog nooit van gehoord.
Sophie - Donderdag 19 juni 2014 21:23
Eerlijk, de putjes boven haar knie vielen me gelijk op. Maar wát een leuke foto!