Geen echte vrouwen op Vogue covers

 

Alexandra Shulman, hoofdredacteur van de Britse Vogue, lijkt genoeg te hebben van de vragen waarom modellen altijd zo dun zijn. Het is bekend dat modellen over het algemeen moeten voldoen aan strenge eisen en dat zij in bepaalde maatjes moeten passen. Vervolgens wordt er nog veel aan bewerkt op de computer voordat het op de cover van een tijdschrift komt te staan. Volgens Shulman willen de lezeressen helemaal geen 'echte' vrouwen op de cover zien.

vogue cover
Bron

Ondanks dat mensen hun mening blijven geven over de dunne modellen in tijdschriften en aangeven dat echte mensen er niet zo uit zien, willen zij niet deze echte vrouw, die er gewoon uitziet als een mens, op de cover van Vogue zien. Vogue is een tijdschrijft dat gaat over dromen, fantasie en ontsnapping uit het dagelijks leven. Mensen kopen het tijdschrift niet om te zien wat zij in de spiegel ook kunnen zien, gratis en voor niks.

Shulman deed deze uitspraken in een interview met een gast presentator en zangeres Lily Allen op BBC Radio 2. Hierin zei ze dat ontwerpers ook voor modellen moeten kiezen met een grotere maat en dat zij grotere 'samples' moeten maken. Maar tegelijkertijd wordt zij ook moe van de discussie over modellenmaten. Wanneer haar gevraagd wordt om haar favoriete Vogue covers, geeft zij aan dat dit meestal de creatieve en artistieke covers zijn. Maar deze verkopen minder goed. Het is soms moeilijk om de balans te vinden tussen creativiteit en verkooptactieken. In de huidige editie van Vogue staat Nigella Lawson op de cover. Zij werd geprezen om haar natuurlijke look. Het tijdschrift moet namelijk wel gewoon gekocht worden door 'normale' vrouwen.

Het is vrouw eigen om je te vergelijken met anderen. En wat je ziet in tijdschriften of op tv kan de onzekerheid over jezelf en je lichaam vergroten. Zelfs als je weet dat een heel groot deel van wat je ziet niet echt is. Toch wordt dus gezegd dat mensen, ondanks dat ze hun twijfels hebben bij te dunne modellen, toch liever dit op de covers zien dan gewone vrouwen.

Bron: fashion.telegraph.co.uk

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor* - Dinsdag 18 maart 2014 19:28
Mee eens! Het is gewoon leuk om naar te kijken en ik vind het heerlijk om weg te dromen over dat wereldje, zelfs al is het nep. Net een beetje of je een stukje "The devil wears Prada" op je schoot hebt liggen, hihi
anoniem - Dinsdag 18 maart 2014 20:13
ik zoek ook niet nr realistische modellen, ik vind deze wel mooier om te zien... Ze mogen wel echt zijn, maar hoeven geen vollere vrouwen te promoten...
S. - Dinsdag 18 maart 2014 20:15
Ik vind het onzin. Ik zie liever een stralende vrouw, een echt mens, zeg maar. Niet zo'n model met zo'n doodse blik.
ieman die een meisje is - Dinsdag 18 maart 2014 20:45
ben er mee eens waarom zoeken die mensen altijd van die dunne modellen op en moeten een bepaald maatje hebben ik vraag dan af dan ben je toch heel lang bezig als je een perfecte model moet hebben toch? dat denk ik dan soms vind ik dunne mensen wel mooi maar dan wel van nature dun zijn ik zie toch veel liever meer natuurlijke mensen in de tijdschriften dan vergelijk je ook niet zo veel met die modellen enzo :/
N. - Dinsdag 18 maart 2014 20:53
waarom is de grens tussen "plus size" en size zero zo rigide geworden?
ik denk dat een vrouw met een laag , maar gezond gewicht er nog steeds erg dun uit ziet.
het is niet zo dat als een model niet in de sample size past ze dus dik is en dus plus size.
ook is het niet zo dat als een dun model op een cover staat ze automatisch te dun is , want een maat 34/36 is niet per definitie ongezond. dit maakt ze ook niet minder "echt vrouw" dan modellen met een maat groter. ze hebben gewoon een ander lichaam of zijn zoals zoveel meiden in die wereld gewoon nog in hun puberteit en nog niet uitgegroeid.
het is allemaal wat genuanceerder, het is zo zonde dat er zo'n tweekamp ontstaat.
het gaat hier om mensen, niet enkel om lichamen die je kunt goed of afkeuren.
heel jammer die hele discussie.
m - Dinsdag 18 maart 2014 21:19
Strike the pose, zit wel wat in. Vogue mag dat willen uitstralen. Het straalt ook wel wat uit, vind ik, een bepaalde stijl, mooi toch. Ik vind wel dat er zo min mogelijk of het liefst niet gephoto-shopt dient te worden, daar heb ik echt een hekel aan. Mensen kunnen van nature toch ook uitzonderlijk mooi zijn of bijzonder genoeg voor een vogue, in ieder geval met make-up er bijzonder uitzien en met mooie lichtval ed. voor een 'mooi' of gewild plaatje.
Lamp - Dinsdag 18 maart 2014 22:53
Ik vind ook dat we een beetje teveel doordraven in dat 'we moeten de perfecte gefotoshopte modellen verbannen'-idee. Laat mensen lekker een mooi tijdschrift maken met onrealistische plaatjes. Dat geeft een bepaalde sfeer dat je met echte mensen niet kunt maken. Dat is als een foto zonder instagrammetje eroverheen. We moeten niet zo mierenpetieterig doen en de tijdschriften en -lezers zelf moeten laten beslissen. We zijn uiteindelijk een democratisch en geen communistisch land.
Eefje - Woensdag 19 maart 2014 16:50
eens met ^
Amber - Woensdag 19 maart 2014 17:41
Jullie hebben het vaak over "echte vrouwen", en dat die in de media niet worden laten zien. Maar ten eerste zijn de vrouwen die mager zijn ook echte vrouwen, en ten tweede is het beeld van deze "echte vrouw" ook vrij beperkt: ze is eigenlijk net als het al bestaande model doorgaans blank, cisgender, perfect symmetrisch, knap gelaat, zonder enige afwijking of handicap, jong, vol haar, egale huid, enzovoort. Alleen dan heeft ze ongeveer een zandloperfiguur met grote borsten en heupen, misschien iets minder lang, en een iets minder strakgepoetste huid. Het is prima om die vrouw een echte vrouw te noemen, maar ik vind haar niet veel echter dan haar magere variant. Je kunt niet over "echte vrouwen" praten als één type lichaam.
Hieperdepiep - Donderdag 20 maart 2014 00:55
Ik ben het er wel mee eens dat het soms heerlijk is om naar die super neppe popperige bewerkte foto's te kijken, maar stiekem zou ik er wel zo uit willen zien. En natuurlijk los je niet alle problemen die mensen met hun zelfbeeld hebben op doordat je andere modellen gebruikt, maar ik denk wel dat het zou schelen als er allerlei soorten en maten mensen gebruikt werden. Je kan inderdaad ook best een artistiek plaatje maken met iemand van maatje 34,36,42 of een klein iemand, of juist een ouder iemand, of een keertje minder of anders gephotoshopt etc. Er is zoveel mogelijk!